Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:22
Namaz
Abone

Vitir namazı yatsı namazından ayrı olarak kılınabilir mi?

Vitir namazı yatsı namazından ayrı olarak kılınabilir mi?

Kayıtsız Üye
Vitir namazı yatsı namazından ayrı olarak kılınabilir mi konu hakkında açıklama yapar mısınız ?


Cevap: Vitir namazı yatsı namazından ayrı olarak kılınabilir mi?

Desert Rose
Müctehid İmamların farklı ictihad ve görüşlerine göre yatsı ve vitir namazı vakti: Şafak-ı ahmerin veya şafak-ı ahmerden sonra beliren beyazlığın kaybolmasıyla başlar, fecr-i sadık doğuncaya kadar devam eder. Bu vakit hem yatsı, hem vitir namazının belirlenmiş süresidir. Şu var ki vitir namazı yatsı namazından sonra kılınır. Bu ikisi arasındaki tertibe riâyet vâcibdir.

Okudunuz mu?  Namazı kazaya bırakmanın cezası

Ancak İmam A’zam Ebû Hanîfe’ye göre, unutarak vitri yatsı namazından önce kılar veya önce vitri sonra yatsıyı kıldıktan sonra yatsı namazının iadesi gerekirse, bu takdirde birinci surette ikisi de sahih olduğu gibi, ikinci surette ise yalnız yatsı namazını iade etmesi gerekir. Çünkü vitir sahih sayılır bu durumda. Vâcib olan tertip bu gibi özürlerle düşer.

Okudunuz mu?  Amentü duası namazda okunabilirmi

Vitir namazını yatsı namazından hemen sonra kılmak şart değildir. Hatta gece kalkacağından emin olan kişi, gece kalkıp vitir namazını kılması daha faziletlidir.

(Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: I/180-181.)

Sorularla İslamiyet

Bu kategoride yer alan Duha namazı oturarak mı kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vitir namazı yatsı namazından ayrı olarak kılınabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.