Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

12 rekat duha namazı nasıl kılınır?

12 rekat duha namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
12 rekat duha namazı nasıl kılınır on iki rekat namazının nasıl kılınması gerektiği hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: 12 rekat duha namazı nasıl kılınır?

Katade
12 rekat duha namazı nasıl kılınır?
on iki rekat duha namazı nasıl kılınır?

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Günde iki rekat kuşluk namazı kılanın günahları denizlerin köpüğü kadar olsa, affedilir.

Kuşluk (Duha) namazı:
Kılınışı: 2,4,8 yada -12 rekat olarak kılınır. "Niyet ettim Allah (c.c) rızası için kuşluk (duha) namazı kılmaya" diye kalpten niyet edilir. İki rekatta bir selam verilerek kılınması daha faziletlidir. iki rekatta bir selam verilerek kılınırsa sabah namazının sünneti gibi kılınır.4 rekatta bir selam verilerek kılınırsa ikindi namazının sünneti gibi kılınır.

Okudunuz mu?  Teravih namazında 1 sureyi 8 rekatta okumak

Fazileti: Efendimiz Hz. Muhammed (Aleyhi salatu vesselam) buyuruyor ki:
"Ademoğlunun her doğan gün, vücudundaki her mafsal için bir sadaka vermesi lazımdır. Rast geldiğine selam vermesi sadakadır. İyiliği emretmesi sadakadır. Kötülükten menetmesi sadakadır. (Başkasına) zarar verecek şeyleri yollardan temizlemesi sadakadır.
Kuşluk vakti kılınan 2 rekat, bunun hepsine bedeldir."
(Ebu Davud)Yine başka bir hadis-i şerifinde:"
Kim iki rekat kuşluk namazı kılarsa gafillerden yazılmaz. Kim de dört rekat kılarsa abidlerden yazılır. Kim altı rekat kuşluk namazı kılarsa bu namaz o gün ona yeter. Kim de 8 rekat kılarsa allah-ü (c.c) onu masivayı terkedip, kendisine boyun eğen kullarından yazar. Her kim de 12 rekat kılarsa allah-ü (c.c) cennette ona mahsus bir köşk bina eder.
Mutlaka her gece ve her gün allah-ü (c.c) kullarına ihsan ve ikramda bulunur. allah-ü Teala’nın (c.c) bir kuluna yaptığı ihsan, kalbine düşürdüğü zikirden daha üstün değildir" buyurmaktadır.

Okudunuz mu?  Hanefi namaz tesbihatı nasıl?

Herkesin eklem yeri kadar sadaka vermesi gerekmektedir. SübhanAllah, Elhamdülillah, La ilahe illAllah veya Allahü ekber demek birer sadakadır. İyiliği tavsiye etmek, kötülüğe mani olmaya çalışmak birer sadakadır. 2 rekat kuşluk namazı kılmak ise bütün bunları karşılar.

Kuşluk namazı nafile namazdır. Kazası olan, kazasını ödemedikçe nafile namaz kılarsa kabul olmaz. Önce kazasını ödemelidir.
Kaza namazı borcu olan, kuşluk vakti kuşluk namazı kılmak isterse, (İlk kazaya kalmış sabah yada öğle, ikindi, akşam, yatsı namazının farzını ve kuşluk namazı kılmaya) diye niyet ederse, hem kazası ödenmiş, hem de kuşluk namazı kılmış olur.)

Okudunuz mu?  Seccade örtüsünde Kâbe resmi var... Bunun üzerinde namaz kılınır mı?

Cevap: 12 rekat duha namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Peki hocam geçmişe dair kaza namazlarını kılmak zorunda mıyız? Yeni başladım namaza yaşım 17 4aydir kılıyorum ve de bırakmayı düşünmüyorum. Tavsiyeniz nedir hocam?


Yorum: 12 rekat duha namazı nasıl kılınır?

Muhsin alp
Evet kardeşim kaza namazlarını kılmak zorundasın.Merak etme Allah kolaylığını veriyor.Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Okudunuz mu?  Erkekler Cuma Namazından çıkmadan kadınlar öğle namazı kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
40 yaşında biri namaza yeni başlamış 1 senedir kılıyor ve namaza başladığından beri kazaya kalmış namazlarını kılmış ve şu anda kazaya kalmış namazı yok başladığından beri olan zamanda. Şimdi bu kişi 40 yaşına kadar kılamadığı namazların kazalarını kılmadan nafile namazı kılsa kabul olmucak mı ilk önce 30 senelik kaza namazımı kılmaz gerek, nafile namazı kılması için???

Okudunuz mu?  Namazda gaz problemi.

arifselim
Kaza namazları olan kişiler hanefi mezhebine göre nafile namazlarını da kılabilirler. Şafiilerde ise ilk önce kaza namazlarını tamamlaması ve kazalar bitene kadar sünnet namazları kılmaması gerekir. Bu kişi hiç nafile kılmadan sadece kazalarını kılmışsa yinede bir sakıncası yoktur. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Hanefi Ekolünde Namaz (Hadislerle namaz kılma şekli)

Kayıtsız Üye
Peki hocam kuşluk namazı her gün mü kılınması lazım eksik olursa sıkıntı olur mu ve kazalarını her gün kılıyorum sonra kusluk namazını sadece niyet etsem sabah nasıl olur. Teşekkürler.


Ensar
Kuşluk namazınızı hergün kılabilirsiniz, kılamadığınız ara vermeniz durumunda hiç bir problem yoktur. Kaza namazlarınızı kılıyor ara vermiyorsanız sorun yok kuşluk namazlarınızı da kılabilirsiniz. Sabah vakti güneşin bir müddet yükseldikten sonra niyet eder kılarsınız, kaza namazlarınızı devamlı kılmaktan da vazgeçmeyin.

Okudunuz mu?  Cemaatle öğle namazının farzı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam benim geçmişten gelen kaza namazlarım var kaza ve Duha namazımı kılmak için nasıl niyet etmeliyim teşekkür ederim


Ensar
Kaza namazlarınız için şu şekilde niyet edin
Örneğin öğle namazı kazası kılacaksanız" Niyet ettim Allah rızası için öğle namazının farz namazını kaza olarak kılmaya" diye niyet edersiniz. Diğer vakitler için kılacağınız namazı belirtir aynı niyeti edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Eşlerin yan yana namaz kılmaları dinen uygun mudur?

Duha namazı niyetini şu şekilde edin; " Niyet ettim Allah rızası için 2 rekat duha namazı kılmaya" dersiniz ve kılarsınız. Allah kabul etsin.


12 rekat kuşluk namazı nasıl kılınır, kuşluk namazı 8 rekat nasıl kılınır, 8 rekat kuşluk namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namazı bozan durumlar nelerdir kısa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

12 rekat duha namazı nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.