Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:21
Namaz
Abone

Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu ayrıntılı bir şekilde açıklar mısınız ?


Cevap: Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

Darusselam
Erkeğin gördüğü yerde kadının namazı bozulur mu? Erkek namaz kılarken, kadın yanından geçerse namazı bozulur mu?

Kadın namaz kılarken kendine nikah düşen erkeklerin onu görmesi namazını bozmaz, bundan dolayı kadın sorumlu da olmaz. Erkeklerin görmesinden dolayı kadın farz namazı oturarak kılamaz, normal olarak namazın bütün farzlarını yerine getirir.

Okudunuz mu?  Sabah namazının ikinci rekatında yapılan dua nedir ?

Bununla beraber, kadın rükûa eğilirken ve secdeye varırken erkeğin aklına birtakım yanlış düşünceler gelebileceğinden, mümkünse müstakil bir oda, sakin bir köşe veya perde ile bölünmüş bir mekânı tercih etmeli. Zaten kadının ibadet yeri ve mescidi kendi evidir. Bu hususta Efendimizin (a.s.m) tavsiyeleri şöyledir:

Okudunuz mu?  Ezanı duymadım sanarak ezandan birkaç dakika önce öğle namazı kıldım namazım kabul olurmu?

Kadınları mescitlere gitmekten alıkoymayın. Evleri ise onlar için daha hayırlıdır. (Ebû Dâvud, Salât, 53)

Kadınların en hayırlı mescitleri, evleridir. (Feyzü’l-Kadîr, 3: 491, Hadis no: 4087)

Bununla birlikte namaz vaktinin geçmek üzere olduğu zamanlarda, yolculuk esnasında, kalabalık yerlerde ve mekânın müsaadesizliği durumlarında bir an önce farzın eda edilmesi gerekeceğinden başka türlü zanlara kapılmadan namaz kılınmalıdır.

Okudunuz mu?  Cenaze namazı kaç tekbir?

Bu arada bir noktayı da hatırlatalım: Peygamberimizin (a.s.m.) zamanında Mescid-i Nebevîde erkekler ön saflarda namaza dururken, kadınlar arka saflarda yerlerini alır ve cemaate katılırlardı. Bugün de başta Kâbe’de, Harem-i Şerifte olmak üzere büyük cami ve mukaddes yerlerde çok kere hanımlar erkeklere yakın bir mekânda namaz kılıyorlar, hattâ Harem-i Şerifte kadınların erkeklerin önünde bile namaza durdukları oluyor.

Okudunuz mu?  Doğum sonrası adet düzensizliğim var, 1 hafta arayla adet oldum. namaz kılmalı mıyım?

Netice olarak denebilir ki: Kadınlar beş vakit namazlarını evlerinde kılarlar, kendi evlerinin dışında başka yerlerde kıldıklarında ise yabancı erkeklerin göremeyeceği bir yeri aramalılar. Camilerimizde ise pek çok yerde ya mahfel bulunuyor, veya ayrı kat ve bölümler tahsis edilmiş olduğundan özellikle Ramazan’larda teravih namazlarını oralarda kılıyorlar.

Okudunuz mu?  Fitre alan kişi aldığı fitre için ne şekilde ibadet etmelidir namazı varmıdır ben 2 rekat diye biliyordum doğrumudur?

Bir erkek namaz kılarken, kendi hanımı veya bir başka kadın yanından geçerse namazı bozulur mu?

Bu durumda erkeğin namazı bozulmadığı gibi, namaz kılan kadın da olsa, yanından bir erkeğin geçmesiyle namazı bozulmaz. Ancak namazı cemaatle kılarlarken, kadınlarla erkekler aynı hizada bulunurlarsa erkeklerin namazı bozulur. Bu mesele de yalnız Hanefi mezhebine göredir. Diğer mezheplere göre böyle bir durum namazı bozmaz. Camilerin kalabalık olduğu ve yer darlığında ve Harem-i Şerifte bu hükme göre amel ediliyor.

Okudunuz mu?  Teravih namazının kameti nedir?

Mehmet Paksu


Cevap: Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

mum
Kadın dışarda namaz kıldığında erkek görürse namazına zarar gelir mi?

Bu fitneyi kim çıkardı, bu yanlış bilgiyi kim uydurdu
Allah ıslah etsin.

Bu gün biri bana sordu
Pikniğe gitmişler, kadınlar namaza ayakta başlamış ve son 3 rekatta oturarak kılmışlar.
Oturarak namaz kılan kadınların, o namazı kaza etmeleri gerekiyor dedim.

Okudunuz mu?  Namazlardan sonra okunacak dua

Cevap: Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

musab
Birde şu örnek var.Adam namaz kılan birisi kadın ise kılmıyor.Bunlar çarşıya-pazara gidiyorlar adam camiye girip de namazı eda etmiyor.Sebebini sorunca da ne yani eşimi tek mi bırakacam diyor.Sanki eşini hiç yalnız dışarı bırakmıyor gibi.

Bu kategoride yer alan Namazda ne okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.