Anasayfa
16 Ocak 2023, 8:59
sizden1
Abone

Allah’ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi

Allah’ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi

BeyazGuvercin
SA arkadaşlar. Kimseye zararı olmayan, kendi halinde yaşayıp giden inançlı birine Allah neden çektirir? Neden ona zulm edilmesine izin verir?


Cevap: Allah’ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi

fevzi06
cennette derecesinin artması için olabilir 🙂


Cevap: Allah’ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi

rana
< SA arkadaşlar. Kimseye zararı olmayan, kendi halinde yaşayıp giden inançlı birine Allah neden çektirir? Neden ona zulm edilmesine izin verir? >
ve aleykumusselam,

Allahin adaletini elestirme ve sorgulama baslamissa bir insan, iste sinavin ta kendisinden biride bu dur..
Allah merhametlidir, ve o kullarina zülm etmez!
O nedenle bu sorunuz bence sacma cünkü her iman eden bilir ki biz buraya tatile değil imtihan edilmeye geldik, imtihanlara tabi tutulanlardan oldugumuz için hatta hamd etmeliyiz, cünkü imtihana dahi tabi tutulmayan imansizlardan olmakdansa her bir mümin haline hamd eder..

Allah zerre kadar zulmetmez ve eğer bir iyilik olursa onu kat kar artırır, ayrıca kendi tarafından da büyük bir mükâfat verir. (Nisa, 4/40)
Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmederler. (Yunus, 10/44)


Cevap: Allah’ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi

BeyazGuvercin
teşekkürler. ben acaba benim bir suçum var da ondan mı diye düşündüm. fikir almak istedim. açıklamalarınız için teşekkür ederim.


Hoca
Hastalık ve Musibetlerin Hikmetleri

Sıkıntı ve musibet günahları temizler

Musibetler, asıl büyük musibet olan inançsızlıktan alıkoyar

Musibetler, birer sabır sınavıdır

Hastalık ve musibet insanı Allah’a yaklaştırır

Gönülde kulluk bilincini uyandırır

Kötü duygu ve düşünceleri giderir

Gerçek tevekkülü kazandırır

Allah katında iyi bir kul olmanın işareti sayılabilir

Yapamadığımız iyilik ve ibadetlerimiz aynen yazılmaya devam eder

Dileyip de gereğini yerine getiremediğimiz yüksek derecelere erdirir

Sağlık ve afiyet nimetinin değerini öğretip şükre sevk eder

Sonucu şifa olan acı birer ilaçtır

Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın ifade ettiği gibi,

Bazen daha büyük hastalık ve musibetlerin gelmesini önler

İlâhî birer ikazdır

Atlattığımızda sağlık ve afiyetimizin değerini bilmeyi öğretir

Gafleti önler, manen uyanık tutar

Vücudumuzun Sanatkârı olan Rabbimizin güzel isimlerine bakan hikmetleri var

Sonu ölüm de olsa, mü’min için korkulacak bir şey değildir

Gerçek ömrümüz, sadece içinde bulunduğumuz andır

Sızlanmak ve sabırsızlık göstermek musibeti artırır, tevekkül ise hafifletir

Şifa Allah’tandır

Küllenmiş dostluk ve yakınlıkları tazeleyip güçlendirir

Allah’ın merhamet ve yakınlığına mazhar eder

Felç gibi ağır hastalıklar çok yüksek manevî dereceler kazandırır

Musibet zedelere bakan yakınlarına yönelik büyük hikmetleri var


BeyazGuvercin
Bu güzel yazı için teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretleri son buldu.


Kayıtsız Üye
Hoca rumuzlu saf kalpli arkadaşım bir yerlerden bişeyler okumuş anlamını düşünmeden yazmışsın..
Felç ve inme gibi hastalıklar insanı iyice dünyadan soğutur. Dünyanın fânî ve geçici, kendisinin ise önemli görevleri bulunan misafir bir memur olduğunu gösterir. Böylelerini artık dünyanın aldatıcı oyunları boğamaz. Gözünü kapayamaz. Nefsin kötülüklerinden kurtulur. Kısa zamanda o hastalık sayesinde büyük bir evliya gibi manevî yüksek bir dereceye çıkar. Hastalık kendisi için çok ucuz düşer. Bunun şartı iman, teslimiyet ve tevekküldür.

şu yazdığın satırları bir de otur kendin için düşün bakalım..yattığın yerde biri gelsin de altımı bir temizlesin diye beklediğini düşün, biri gelsede bir kaşık çorba getirse diye acizlik içinde beklediğini düşün…

Okudunuz mu?  Oruca Ezan Okunduktan Sonra Niyet Etmek

yazdıkların islamla uyuşacak şeyler değil ..islamda esas olan kulun çalışıp çabalayıp rızkını sağlamasıdır..herkes senin gibi düşünse ve ahiret derecem yükselsin diye hastalık bela vs. istese kim kime bakacak söyler misin..herkses birilerine muhtaç, aç, sefil, altını üstünü pislik sarmış şekilde beklemek durumunda kalır..kimse çalışmak zahmetine girmez..o zaman da farklı düşünen birileri gelir toprağını vatanını ve seni çiğner geçer..sonuçta ortada namus da kalmaz iman da kalmaz, müslüman da kalmaz insan da kalmaz..bu yazdıkların imanla dinle hele islamiyetle bağdaşmaz..

Evet Allah insana zulmeder, ama bunun nedenini biz bilmeyiz..

âlike bimâ kaddemet eydîkum ve ennallâhe leyse bir zallâmin lil abîd(abîdi).
İşte bu (azap), Allah kullara zulmedici olduğundan değil, ellerinizle takdim ettiğiniz (yaptığınız) şeyler sebebiyledir.

bu ayeti kerimenin doğru tercüme edildiğinden şüpheliyim..ayetin muhatabı belirli bir yaşa ermiş kişidir..iyi kötü bir hayat yaşamış olan insanı mahatap alır.peki doğar doğmaz sokağa atılmış, küçük yaşta dövülmüş, küçük yaşta tecavüze uğramış, bebekliği çocukluğu açlık yokluk içinde geçmiş, belki hırsızlığa sevkedilmiş fuhuşa itilmiş çocukların durumu nedir..böyle bir çocukluk yaşamış insan ne kadar sizin yazdıklarınıza göre imtihandayım sabredeyim diyebilir..


yasemin
Nureddin Yıldız şöyle der :
– İmtihan konusunu iyi kavramak mı istiyorsun ?
Ankebut suresinin ilk bölümlerini iyi okumak ve Asr süresini parolaya çevirmek lazım .


durasan
Bencede mantıksız Allah bir kulunu severse neden ona sıkıntı versin.


Kayıtsız Üye
Tam emin değilim ama Allah bir kulunu severse ona zorluk verebilir çünkü onu test etmek için . Eğer o kul bu sınavı başarırsa , Allah’a belki daha çok yaklaşır . Bence mantıklı 🙂


Kayıtsız Üye
Sacmaliktan ibaret Allah bazı kullarına çok yükleniyor kaldiramayacagindan fazla bunda adalet Nerede O kadar aciklamissiniz ama istediğimiz cevap yok Allah bir kula neden boyundan büyük yük yükler o kişi ona yöneldiği halde çoğu insan bir şekilde yolundan saptı neydi onların suçları Allah’a ibadet mi neydi çoğu kişinin yapamadığı halde yaşam sürdüler kendilerini haramdan ve kötü yoldan çektiler Allah ise onlara mufakat olarak musibet verdi sınavdi tamam sabrettiler sabrettikce daha ağır imtihanlara tabı tutulup yolundan dönduler bu insanların suçu neydi ?


arifselim
Bunu sormanın sebebi senin hayatı sadece bu dünyadan ibaret gibi düşünmenden dolayıdır. Halbuki hayat bu dünyadan ibaret değildir. Mümin kimse ahiretinin ebedi olacaüını ve gerçek huzurun ve mutluluğun orda olduğunu çok bilir.


Kayıtsız Üye
Allah sevdigi kula sıkıntı verir,kulun derecesi yükselsin cennet ödülü versin diye burada çektirir,kul azmıştır diye hastalık dert verir ceza yani.hep aynı laflar.ne alakası var.ben iyi bir anneyim.evlendigim andan zulum gördüm.dayak yedim,aç bırakıldım ne oldu.beni dövenler zulüm edenler mutlu.ben saftım,ailem boşanmama izin vermedi ben yinede ana babama ve kardeşlerime kin beslemedim,her dertlerine koştum.kötü günlerinde destek oldum.onlar beni zalim kocam ve ailesine bırakıp 10 sene dayak yememe sebep oldular,evlerine geri almadılar,dul kız istemeyiz dediler,mecburen gidecek yerim yok diye evli kaldım.suçum yokken alkolik kocam hergün gebe karnıma tekme attı,kaynan tarafım hor sözlerle aşagıladı,dahada kötüsü 9 ay karnımda bebegim açlık üzüntü,zulüm çekti.ben kime sıgındım rabbime tabiki.peki ne oldu.çocugum gelişim sorunu yaşadı,doguştan engelli oldu.ben 24 yıldır çocugumun saglık sorunlarıyla ugraşıyorum.parmak ucunda yürüyor,tırnakları batık,çene kemigi oluşmamış dişleri problemli,13 yaşında gibi.24 yaşında bir genç ama 13 ergen gibi kaldı.toplum alay ediyor,kimse arkadaş olmuyor,ben onun dertleriyle ugraşıyorum.ayrıca psikolojik yıkıntı yaşıyoruz.düşünün bir yaşıtları kız seviyor egleniyor geziyor o hep saglık sorunu.verilmeyen saglık,tip,vücut ,nereye kadarr.kim bunu yazdı Allah değil mi.ben kötümüyüm.evladımımı attım ona bakıyorum.gözyaşlarım dan bir nehir olurdu eğer birikse.dualarım duvara toslayıp geri döndü.nerde Allah.bana yapılanların karşılıgı adalet geldimi.hayır.mükafatım nerede.obür dünyada mı.bana verilen yazılan kaderle nasıl sınavı geçecem.bu dünyada hiç çile dert vermedigi kulu düşünün.tabiki o Allah’a şükretsin.sınanmıyor denenmiyor herşey iyi gidiyor.ya ben evladım.deneme tahtasımıyız,sınava tabi tutulan biz,digerleri sınavsız torpilli,benim 24 yılda gücüm kalmadı.ben ne kötüler gördüm,Allah onları hiç imtihan yapmadı.hepsi mutlu.sözde Allah şükür yapıp sırf kendileri için yaşayanlar var.Allah onları daha çok sevdi.boşverin bunları.baştan kaderi yazmış.bizede kötü kaderi vermiş.biz iyide olsak aynı

Okudunuz mu?  Ne zaman evleneceğim?

iksir
ALLAH kuluna neden dert verir?

Bu yorumu yetersiz gördüğüm kişisel tecrübelerimle yapacağım.

Şöyle düşünelim, iki kul var bunlardan birisi maddi imkanları gayet yerinde ve eünyalık kaygısı olmayan biri, diğeri ise maddi açıdan oldukça zor durumda ve nice sıkıntılar çekiyor. Bu iki kul unda ibadet leri aynı seviyede varsayalım. Ikiside namazlarını kılıyo üzerlerine düşen farz ibadetleri yerine getiriyo. Şimdi bunların cennetteki mertebeleride eşitmi olmalı? Tabiki HAYIR. çünkü maddi manevi zorluklar içindeki kişi imkanları daha iyi olanlara göre aynı ibadetleri yapabiliyorsa bu kişinin ezasıda cefasıda daha büyüktür. O kişi onca sıkıntının içinde ALLAH ı unutmuyorda kulluk vazifesini yerine getirmeye gayret ediyorsa elbetteki mukafatıda fazla olacaktır. ALLAH ın adaleti çok hassastır sevabında günahında karşılıkları o sevap yada günahları oluşturan şartlarada bağlı olarak değişecektir.

Ahiretde öyle durumlarla karşılaşacağızki kişisel tahminime göre bu dünyada rahat içinde yaşayan kullar orada "ALLAH ım sen bize dünyada rahat verdin konfor verdin, bolluk verdin biz bunlara dalıp dünya hayatına kapıldık, bize neden dertlerinden belalarından vermedinde bizi yalan dünyanın yalan zevklerine bıraktın" diyecekler. Bu dünyada sıkıntı çekenle rahat eden aynı olamaz. Böylesine büyük bir adalet buna müsade edemez.

ALLAH ın verdiğinde de aldığındada çok büyük sırlar gizlidir. KUL eğer o sırları ararda peşine düşerse mutlaka en azından bir kısmına ulaşır.

Kendimden örnek vereyim, ben imanlı ama ibadeti zayıf bir insandım. Hic ibadet etmeyenlerinde islediği burcok günahı isledim. Birgun başıma öyle bir müsibet geldiki ben kendi günahlarımdan vuruldum. Farkettimki bu dünya gerçekten Fani. ALLAH a yöneldim, dermanı ondan istedim. ALLAH bu derde bir derman verirse ne ala yok eğer vermezse mutlakki bir hikmet vardır. BAŞIMIZDAN GEÇEN OLAYLARI DOĞRU YORUMLAYABİLİRSEK ALLAH a ULAŞIRIZ.

bilinen bir söz vardır. Biri size 100 lira verse bir diğer kişi 10 lira verse siz 100 lira verene daha muhabbetli bakarsınız. Oysa 10 ira verenin 20 lirası vardır 100 lira vereninse parasının hesabı yoktur. Hangisinin size yaptığı iyilik daha büyük?

Kullukta böyledir. Ibbadetler eşitte olsa şartlar eşit değilse sonuclarda eşit olamaz.

Kulun basina gelenler bu dunyanin faniligini görmek için vesiledir. Esasen bu dunyada gercek zevkde yoktur kederde. Ama olaylari doğru degerlebdirebilme yetisine sahip olmak gerek.

Şunuda belirtmeden edemeyeceğim. Öyle bir zamanda yaşıyoruzki bu zamanda gerçekten müslüman kalabilmek çok zor. Öyleki esasen ahlakı helak eden bicok sey artık gunluk hayatin bir parçası ve normal. Bakın sadce televizyonlarımızın bile manevi hayatımızı nasıl mahfettiğini farkettiğimizde şok olacağız. Ahirette tv gibi nice normal edavatın bizi nasıl helak ettiğini gördüğümuzde mahfolacağız.

Okudunuz mu?  Bir kimseyi kendine aşık etmek için dua edilebilir mi?

Bunun gibi nice normallesmis yasamsal kosullar bizi mümin kul olmaktan uzaklaştırmaktadır

ALLAH nefs ile mucadelede guclu kullardan eylesin


Kayıtsız Üye
Alah vardır inkar etmiyorum ama galiba alah beni unutu 21 yaşındayım bu güne kadar hep gülmedim hep çile çektim bide bu yetmezmilş gibi her akşam cinler tarafında korkutuluyorum yeter artık


Kayıtsız Üye
Acaba Seni yoktan var eden Rabbine hakiki kulluk vazifeni yapıyor musun? Maddi manevi temizliğine dikkat ediyor musun? Yoksa benim kalbim temiz diyip haram helale dikkat etmiyor musun? önce kendimizi sorgulamak lazım. Bir anne bile kendi çocuğuna yanlış yaptığında sırf bu dünya hayatı için kızıyorsa Rabbimiz ebedi hayatımız için neden ikaz etmesin bizi? Seni havasız susuz bırakmayan milyonlarca nimetlerinden tattıran Rabbini unutup klavye başında ahkam kesmek kulluk edebini ne kadar uygun vicdanına havale ediyorum
Rabbim şüphelerimizi gidersin ve bizi salih kullarından eylesin


Kayıtsız Üye
merhaba,
bu yazdıklarınız güzel, ama benim başka bir sorum var, küçücük kız çocukları aile fertleri tarafından cinsel istismara uğruyorlar, bu da mı bu küçücük çocukların nefslerinin sonucu çektikleri ceza? veya ana-babası tarafından doğduğu günden itibaren zulüm gören insanlarda mı kendi nefslerinin cezasını çekiyorlar? veya büyü yapanlar bir tövbe edip affedilince büyü yapılıp hayatları karartılan insanların suçu ne? ilahi adalet nasıl oluyor? bunları merak ediyorum.


Kayıtsız Üye
bakıyorumda burada hepiniz alim ve molla olmuşsunuz ama başınıza ne bir şiddetli musibet nede şiddetli bir bela gelmemiş gelmiş olsa ne olduğunu bilirdiniz bu musibet ve belalar o kişiyi sabır etmesi için değilde diğer insanlar için ders ve ibret olsun diye veriliyorsa bunları göremiyorsanız ne diyeyim size ama 2 ayet okuyunca herkes dört dörtlük müslüman oluyor ya

on dokuz senedir sabır ettim şükür ettim taki yirmiiki mart ikibin onyedi gününene kadar her zaman herkese Allah buyuktur izzet ve ikram sahibi diye uyaran ben

şu ayetin gerçekleşmesini gördüm Allahtan umudunu kesenler kafirlerdir

ben tüm bela ve musbietlerle ugrasırken sabır ederek dua ederek ibadet ederek Allahtan isteyen kişi mart ayında Allah olan inancını imanını kaybetti demek ki Allah kulluna kaldırmayacagından fazlasınıda yüklüyormus zaten yemin etmistim gün yaklasıyor ayın yedisi son günüm olacak söz verdim sözümden dönmem artık kimsede bana Allah buyuktur demesin bana şükürümün karşılığınıda verdi gördüm imanımı ve inancımı alarak ve Allah kendi kendini kendi ayeti ile yalanladı benim gözümde artık kimse bana aksini inandıramaz hayatım boyunca istediğim tek şeyi veremeyen bir Allah ın güç ve hikmet sahibi olduğunada burda kimse inandırmaz

hiçbirininz islam alimi ve mollada degilsiniz

ayetlerle hadislerle açıklamayın bana ben ayetleride hadisleride ezbere bilirim


Kayıtsız Üye
Ne dir bu isyan töbe de ne yaşadın benim gibi evlat acısımı 2 ay önce 19 yaşında aslan gibi oğlumu kaybettim asla ve asla isyan etmedim etmemde Allah verdi Allah aldı en buyuk imtihana tabi tutuluyorum ben şuan yazınızı okudumda hayretler içinde kaldim cevap verme gereği duydum


Kayıtsız Üye
Ayetleri ve hadisleri ezbere bilen biri Allah’ın ayetini yalanlamazdı. Allah kendi ayetiyle kendini yalanladı ne demek? hepimiz imtihanlardan geçiyoruz Allah affetsin bazen isyana bile sürükleniyoruz ama tövbe edip af diliyoruz ama senin yaptığın haddi aşmak dinden çıkmak ne istedin de Allah vermedi ya da sen vermediğini düşünüyorsun bilmiyorum ama bu dünya da alacağın hiç bir şey Allah’ın sevgisinden ve rızasından büyük değil. herşeyi kaybet herkesi karşına al ama ne Allah’ın sevgisini kaybet ne de Allah’ı karşına al. başına gelen musibetlerden Allah’a sığınırsın da Allah’ın gazabından sığınacak yer bulamazsın.. kanım dondu yazdıklarına….yazık çok yazık..

Okudunuz mu?  Borçtan kurtulmak için yapılacak dua

Kayıtsız Üye
Benim suçum neydi yada ne gibi bir sınavdaydım ben çocukken başladım hayatın acımasız sınavlarına neden bende başkaları gibi mutlu huzurlu bir yaşam süremiyorum neden hep ben mücadele veriyorum hayatımı yazsam ömrüm yeter mi bilmiyorum hep olumsuzluk


Kayıtsız Üye
EsselamuAleykum Yüce Allah c.c kafirlere dert sıkıntı vermez onların dert cehennemdir kafirler için bir nebze bu dunya onların dunya cennetidir onlarin sıkıntısı olsaydi bizim onlardan ne farkimiz olurdu Mümin ehli sünnet kullarına Rabbim sıkıntı verir kullar sıkıntıları kendileri bulur işledi günahlarlan müslümanin günahi tevbesi nasuhtur tevbesini bozup günaha davetiye açanin sıkıntısı derdi olur şükredinki derdinize sıkıntınıza isyan etmeyin burası dünya cennet değil ne mutlu bize Müslümaniz dunyada sıkıntımız olur Ahirette Firdevsi Cennetimiz olur inşAllah Rasulullah sav. efendimizin şefeatine iste bu benim ümmetim
diyen ümmet oluruz inşAllah Elhamdülillah şükürler Sonsuz Alemlerin Rabbine sıkıntımız derdimiz günahlarımizi bu dünyada bıraksın bizler Yüce Kuran,ı Kerimin yolundayız Peygamberler en ağır sıkıntılarla imtahan geçmiştir. bidat isleyen sapık mezheplere ozenmeyelim Allah korusun sebeb bir eli yağda bir eli balda


Kayıtsız Üye
< 18. Mesaj >

bunu yazan benim intihar ettim ip koptu jiletle denedim jilet kesmedi hap ile denedim hastalıklarım geçti o kadar isyan etmişim şirk koşmuşum

ALEMLERİN RABBİ o kadar şey yapmama rağmen bana merhametini gücünü kudretini ilmini ve adaletini gösterdi bunca sene din diye inandığımın yalan olduğunu gösterdi bunca sene din adı altında gaflet içinde olduğumu gösterdi
ve tüm olayların arkasındaki gerçekleri ve şuan gerçekleşecek ayetlerini sonraya bıraktığı ayetlerini gösterdi


Kayıtsız Üye
fakir avuntusuna devam…
Allah tek kraldır, istediği şeylerden gönlünce tasarrufta bulunur. size düşende bu tasarruflardan nasibinize ne düşüyorsa onu yaşamaktır.
insanın yoldaşı kaderi ve karakteridir, doğduğunuz noktada çevrenizi ne sarmışsa (etkenler) karakterinizi etkiler ve bulu çağında netleşir, aynı bilgisayarlarınızın arızada geriye dönüş noktası gibi karakterin sıfır noktası’da bulu çağıdır.

şimdi kötü bir toprakta çiçek açar’mı?
bence tohumu da çürür, balçık bir topraktan gül bekleyemezsiniz. insanda aynı, doğduğu toplumun etkilediği kişi, eyer o toplum kötü ise sizce dümdüz bir sopa olabilir mi? bence hayır.
o toplum iyi bir topluluksa kötü olabilir mi? bence de…

Allah insanı saf (katışıksız) yaratır, toplum onu şekillendirir den yola çıkarsak suç kimde?
1.Allah
2.sen
3.toplum
4.hepsi
şimdi düşünün cüzzi iradenizin sadece Allah’ın yolunu seçip seçmemekte sınırlı olduğunu düşünürseniz kadere imanınız budur derim gerisi zaten ayarlanmış)))
bu ayetten sonra söyleyecek söz kalmıyor.

ZUHRUF 32. AYETİ : Rabbinin rahmetini onlar mı taksim ediyorlar? Dünya hayatında onların geçimlerini aralarında biz taksim ettik. . . Kimilerini kimilerinden (zenginlik ve etiket olarak) daha yüksek kıldık ki, bazısı bazısına boyun eğdirsin. . . Rabbinin rahmeti, onların toplayıp biriktirdikleri şeylerden (zenginlikten) daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşum öldü. Cennet kuşu mu olacak

hadi bakalım çık işin içinden)))


Kayıtsız Üye
Haddini bilmezler kustahliginiz ancak size ser getirecek,boyle ileri geri konusmakla Allah a hicbir zarar veremezsiniz.

Siz ne derseniz deyin ve ne yaparsaniz yapin Allah da yanlis yok asla olmadi ve olamaz!

sizin bu sekle girmeniz zalimliginizi ve kotulugunuzu gosteriyor.

Allah diledigini saptirir ve O nun dilemesi tam hukum ve hikmetledir.

Yanlis yapmak kendisinden uzak olan Allah nasıl olacak da zalim olacak,zulmedecek.

Adil olmayan hicbir varlik Allah olamaz.Allah adildir.

Sizin zalimliginiz de burda hakkinda doğru ve kesin bilgiden yoksun oldugunuz seylerde kotuce zalimce hadsizce konusmanizdan bellidir,asikardir!


Kayıtsız Üye
Siz acik delillere mi sahipsiniz dogruluktan sasmayan belgeleriniz mi var kanitlanmis midir hasa Allah da yanlis oldugu,zulum oldugu?

Elbette hayir!

Siz madem zulmunuz sebebiyle boyle bir karanliga gomuldunuz aydinliga bir yol istemeniz gerekmez miydi kendiniz için.

Anladik goremiyorsunuz gormeyi isteyemez miydiniz?

Kendiniz için dileyecek iyi bir seyler bulamadiniz mi?

Dusunup tasindiniz da en iyisinin boyle bilgisizce haddi asmak olduguna mi karar verdiniz?

Ya Allah’da zulum yoksa ben ne yapiyorum diye soruyor musunuz kendinize?

Sonunuzu düşünüyor musunuz?

kendinde yanlis olan hicbir varlik Allah olamaz,oyle hicbir varliga da degil,hicbir zalime yalanciya değil ben Allah olan Allah a kul olmak istiyorum diyerek yalvaramiyor musunuz?

Birbirinizi gaza getiriyorsaniz ne ugruna?

Bu yaptiginizin savunulacak yani neresi?

Iyi yanlari saymakla bitmiyorda o yuzden mi boyle yapmayi sectiniz?


Kayıtsız Üye
abimi kaybetim 9 ay oldu 6 ay yatakdan çıkamadım 3 hafta hastanede tedavi gördüm hala her gün için o kadar çaba veriyorumki.şükür ediyorum buda geçer diye ağrıları sancıları çekiyorum. Allah’a şükür müslümanım hamd olsun.ama yüküm çok ağır Allah kimsenin eline düşürmesin diyorum.ama benim bu kadar çekmemin nedeni ne açık giyinmiyorum,orada burada erkeklerle sürmüyorum af edersiniz yatıp kalkmıyorum her gün sağlığım için uğraşıyorum.benim günahım ne her gün için mücadele ediyorum.


Dumam
Bana çocukken sigaranın hep zararlı olduğunu söylediler nedenini anlayamıyordum şimdi sigara bağımlısı olduğum için anlıyorum ama iş işten geçti. Hikmetini anlatıldığı kadar bileceğimiz konular vardır idrak edemeyip benim gibi sigara başlarsanız iş işten geçtikten sonra anlarsınız hikmetini. Konu sigara değil hikmetini anlayamayacağımız şeyler için Allah’a isyan etmeyin ahirette zarara uğradığınızda anlamak fayda sağlamaz. Allahın merhametini sevgisini görmek dileyiğle bizlere hidayet nasip eder inşAllah.


Kayıtsız Üye
Allah kullarina zulmetmez O nda yanlis da yoktur!

Yanlislar acik giyinip erkeklerle gezmekten veya baska seyler yapmaktan ibaret degil!

dogrularda ortunup iffetli olmaktan ibaret degil!

Gercekten dusundugunuzde hiç bir yanlisiniz gelmiyor mu akliniza?

nasıl burda bize soruyorsaniz Allah tan istekte bulunun,yanlislarinizi gormeyi ve duzeltmeyi nasip etmesi için dua edin.

Allah tan af ve bagislanma dileyin ve sadaka verin(kolaylik sebebi olursa diye düşündüğüm seyler)


Kayıtsız Üye
Tövbe et Allah’ın hoşuna gitmez bu söylediklerin rabbim diyor sevdiğim kuluma bu dünyada imtihan ederim öbür dünyada mükafatlandırırım öbür dünyanın azabı çok zor bu dünya göz açıp kapayıncaya kadar sen ne kadar şanslı olduğunun farkında değilsin Allah affetsin seni ve senin gibi düşünenleri 🙁


kastamonu37
Dünyada hiç gün yüzü görmemek de ciddi anlamda adaletsizlik sürekli çile çekmek vs birgün çile çekmek bir ömür secde den kalmamaktan daha zor bişey Allah kimseyi dinden imandan hayattan sogutacak kadar derde sokmasın

Okudunuz mu?  Kelime-i Tevhidin yazılışları

vel Fecr
burda kimse sahabeden daha fazla çile çekmedi. ona rağmen dininden dönmedi. islama teslim oldular.
Allah onlardan razı olsun.


duzgunomer
konu ismini görünce kesin kastomunun konusu dedim ama değilmiş. En azından yorum yapmış ama 🙂


Kayıtsız Üye
Eger siz bir adaletsizlik oldugunu dusunup bunu da Allah in yaptigini düşünüyorsaniz kendinizi iyi zannetmeyin imanli da zannetmeyin!

Allah adildir,tam hukum ve hikmet sahibi olan zaten adaletsiz olamaz!!

Allah diledigini saptirir,diledigine dogruluk nasip eder,dualari kabul edendir,cok bagislayandir!!

Yani saptirmasindan Allah a siginin dogruluk dileyin,cok dua edin,cokca af bagislanma isteyin!!

Hic kimse kendi ameliyle cennete giremez,peygamber bile(sav)!!

Nisa 79 birde!!


ixa
Kardeşlerim herkes bir penceren bakıp açıklama yapmış,kimisi anlamış kimisi anlatamamış.Ancak bu mevzunun çok basit bir açıklaması var; öncelikle bizler sadece dışarıdan izleyicileriz,acı veya sıkıntı çeken kişinin kalbindeki durumunu,yaptıklarını asla bilemeyiz,bizim bildiğimizi sandığımız zandan ibarettir..Kaldı ki acı ve ya sıkıntı çekende yaptıklarını tam olarak bilemez,bilerek yaptıkları kadar bilmeyerek yaptığı hataları,günahları mevcuttur..Allah bu konuda nettir,başınıza gelen hayır ve iyilik bendendir.Bela ve sıkıntılar sizin yaptıklarınızdan ötürüdür.Günah ve ya hata bazen bir işi yaparak bazen de biri işi yapmayarak edinilir.Bilinen ve bilinmeyeni vardır insanların,Dünya’nın, kısacası her şeyin..Bunların dışında gelen bela ve sıkıntılarda kulun günahlarından ötürüdür fakat bunun yanında ayrıca dünya’da cezasını çekme ve temizlenme eylemi vardır.Ki bu da görünürde negait fakat ahiret için pozitif bir durumdur.Allah kulunu genelde seçimleriyle sınar,bazen sabrıyla bazende aklıyla sınar.Fakar hepsi kulun lehinedir.tabi kul sınavı Allah’ın emir ve yasakları doğrultusunda verirse.Her hareket bir etki ve bir tepki barındırır.Fakirliğe bela gözüyle bakmak kadar nimet gözüyle bakmakta haktır.Anlayış meselesidir.Sanki tüm zenginler çok mutluymuş gibi konuşuyorsunuz.Neye sahip olursanız olun ya da olmayın..Başınıza ister iyi ister kötü şeyler gelsin..Önemli olan buna karşı gösterilen sabır ve kanaattır.Evladınız ölmesi ile yaşaması aynı şeydir eğer siz Her ikisininde sınavınızın bir parçası olduğuna eşit derecede inanırsanız.İnanın önemli olan size gelen ve ya sizden giden şeyler değildir,bunlar birer etkidir.Önemli olan sizin verdiğiniz tepkidir.Bizler kısıtlı ve dar pencerelerden bakarsak işin özünü anlayayamayız,kimse yanlış anlamasın bazen ölüm hayırlıdır bazen de yaşam..hangisi olursa olsun o eylemi hayrımıza çevirecek olan sabrımız,şükrümüzdür..


Kayıtsız Üye
23 senedir dua ediyorum duamı kabul olmadığını görmek beni kahrediyor. Beni kahreden namazla oruçla hiç ilgisi olmayan adamların dua etmedikleri halde benden daha değerliymiş gibi istediklerini elde etmeleri. Bu adamların her istediği oluyor. Siz Allahın adaletinden bahsediyorsunuz. Nasıl adalet bu böyle. Merak etmeyin bu adamlar ahirette de senden benden daha iyi hayat yaşarlar.Efendim yok duanın karşlıığı ahirete saklanıyormuş geçin bu saçmalıkları. Ne bileyim ben ahirete saklandığını. Yaptığım dualara Allah’ta şahittir. Bir gün yanımda hissetmedim Allahı kabul olduğuna dair zerre kadar bir emare görmedim.


Kayıtsız Üye
Sen Allah a karsi haddini bilmiyorsun en basta namaz kilsan ne olacak?sen haddini her astiginda yaptiklarini goturup cope dokuyorsun!!yaptigin zulumse zaten çok buyuk!!

Istedigini elde etmeyle degildir insanların degeri!deger vermek ne ile olur,ne degerlidir bunlari bilme,yada bil onemseme,sonra bu cehaletinden yola cikarak Allah a karsi haddini as,ne yapiyorsun da sen ne bekliyorsun!!

Hasa hasa sen Allah a mi ayar veriyorsun aklinca bedbaht!!

Allah i saymaman en buyuk kotuluk olmasina ragmen bunun bedeli olarak dualarin mi kabul olacakti?ne istesen olacak miydi?

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumak

Eger bu duaya layiksan daha beter ol,bu yaptigini yapip da bu duaya layik olanlar daha beter olsunlar!!


Acenath000
Son zamanlarda hep kendime hatta Allah’a soruyorum. rüyalarımda hep mutlu olacağımı görüyorum ama görünürde yalnızca gözyaşı ve acı var. Hiç anlam veremiyorum ama sonra kendime Allahın sevdiği kullara çektirdiğini hatırlattım.
Ona yönelmemi istiyor zaten öyle oldu ki çektiğim acılar dünyada ki hevesimi benden aldı hatta dünya bana öyle sevimli de gelmiyor ki bir an önce elimden geldikçe amellerimi tamamlayıp öleyim istiyorum bunaldım endişeden uyuyamıyorum mutlu olmak bile boş geliyor

kardeşim sen hiç isteğinle ilgili istahre yaptın mı bu ne edepsizlik sana hiç adab öğretilmedi mi? böyle söylenir mi? önce iisteğin hakkında hayırlı mı öğren. benim hakkımda hayırlı olsa bile gece gündüz dua etmeme rağmen hala bekliyorum fakat senin gibi saygısız sözler kulllanmadım kullanmayı da düşünmedim


ixa
Adam dinden çıktı çıkacak,sen üstüne fırça atıyorsun,biraz merhametli olur musun.


Kayıtsız Üye
Yukarıda bana cevap yazan sen Allah’a karşı haddini bilmiyorsun diyen kişiye sesleniyorum. Benden sabırla namazla yardım isteyin diyen Allahın kendisi değil mi. Bakara suresi 45.Ben de ibadetlerim yaptığım halde Allahı yanımda görmedim. Yani Allah kendi sözünü tutmuyor yaratıcılık görevini yerine getirmiyor. Benimle neyi tartışıyorsun.Yaşadığımı benden iyi mi biliyorsun. İstihare demişsin ne istihare ben müşrik değilim. Benim sorunum Allah kullarıula dalga mı geçiyor. Bana dua etsinler diyen kendisi dua edenin yanındayım diyen kendisi ama yok yok yok.


Acenath000
Sen ne dediğinin farkında mısın ya?
dinden çıkarsın kendine gel böyle şeyler söylenmez. sen bu kafayla gidersen karşına neler neler çıkar Allah sana cehennemi burada yaşatır şeytanın karnını doyurmaktan başka bir şey yapmıyorsun. tövbeni et. istihare yap dedim belki isteğin hakkında hayırlı değildir diye. Allahı yanında göremez hissedersin. o hissi de bu lafları ederek değil tövbe ederek hissedersin Allah kendisine saygısızlıkta bulunan kuluna kendini hissettirip duasnı kabul edeceğini mi sanıyorsun?

< Yukarıda bana cevap yazan sen Allah’a karşı haddini bilmiyorsun diyen kişiye sesleniyorum. Benden sabırla namazla yardım isteyin diyen Allahın kendisi değil mi. Bakara suresi 45.Ben de ibadetlerim yaptığım halde Allahı yanımda görmedim. Yani Allah kendi sözünü tutmuyor yaratıcılık görevini yerine getirmiyor. Benimle neyi tartışıyorsun.Yaşadığımı benden iyi mi biliyorsun. İstihare demişsin ne istihare ben müşrik değilim. Benim sorunum Allah kullarıula dalga mı geçiyor. Bana dua etsinler diyen kendisi dua edenin yanındayım diyen kendisi ama yok yok yok. >

Eğer duan kabul olmamışsa ve olmadığını düşünüyorsan ”Elhamdülillahi ala külli hal” denmelidir
la havle ve la guvette illa billahil aliyl azim de
ama önce tövbe istiğfar et Allah için yap bunları söyleme.
Bu söylediklerin çokça hafif şeyler değil. ahiretini mahvedersin etme kardeşim.


yaslıkimse
Oyle diyorsunuz ama Allah bizi bu hale getirmiyormu ? Benim hayatimda bile kotu bir olay olunca moralim berbat oluyor.benden daha kotu seyler yasayanlarin yerinde oldugumu düşündüğümde daha çok isyankar oluyorum. insanlar daha çok isyankar olmuyormu ? Bazi insan çok aci cekiyor o bunlari kaldirabilecek sekilde yaratilmistir diyorsunuz ama neden kaldiramiyor ?? Yanimda daha zengin iyi hayat yasayanlar varken ben neden boyleyim o zaman diyoruz.

Okudunuz mu?  Namazda niyeti unutmak

Cennette derecesi artsa ne olacak ? Cennette zaten herkes mutlu olacak derecem artmasa ne olurki zaten mutluyum orda


Acenath000
Allah sizi affetsin. Allah sizin bu söylediklerinizi affetsin. Allah hepimize hidayet versin. Ben artık bir şey demiyorum belli ki şeytan sizi oyununa davet etmiş ve kabul etmişsiniz. Bu söyledikleriniz nefse yenik düşmekten başka bir şey değildir. Allah isyankar kulu sevmez. Herkesin farklı farklı dertleri sıkıntıları var siz bu dünyaya aldanmışsınız belli ki. burada mutlu olmayı düşünüp elde edemeyince orada mutlu olsam ne olacak düşüncesi hiç mi hiç doğru değil.
Ben hiç mi sıkıntı yaşamıyorum? benim çektiklerimi çekseniz bunları yazmak yerine kendinizi öldürmüştünüz emin olun.
Ümidinizi Allah’a bağlayın ve bu söyledikleriniz için af dileyin.


Kayıtsız Üye
Yıllarca tam 9 yıl atanmak için Rabnime yalvardım atanamadığım için küçümsendim hep göz yaşı döktüm son iki yıldır Rabbimin bildiği vardır dedim kendime özel kurumda yol çizdim şükür dedim ve dört ay önce canımdan çok sevdiğim eşimi kaybettim 😭bir akşam polis kapıma geldi acı haberi verdi gencecik eşimi toprağa verdim yedi yaşındaki kızımla tek kaldık bana bu dünyada mutluluk yokmuş Rabbimden tek istediğim eşimle ahirette yeniden birlikte olmak bu dünya benim için bomboş artık


Kayıtsız Üye
İstediğiniz kadar isyan edin elinize ne geçecek koca bir hiç.O yüzden en azından ahiretimizi yakmamalıyız.insanız kendi yaşadığımızı hep en büyük dert sanırız.Zaten Allah bizi bu dünyaya rahat edelim keyif yaoalım diye göndermedi ki.İmtihan için gönderdi.Şimdi diyeceksiniz ki sen yaşamadın nerden bileceksin.dediğim gibi herkes kendininkini en büyük sanır.5 yıl evli kaldım evliliğin son 3 yılını dua ile geçirdim herşey düzelsin diye.Ama olmadı düzelmedi ve bitti.Sonraki 2 yıl ağlayarak geçirdim kafamı kaldıramadım hiç.sonra inşirah süresindeki gibi dertlerimin değişmediğini ama hafiflediğimi hissettim.Buda bişey mi diyecejsınız ama ben daha önce hiç ciddi bir problem yaşamamıştım ve son 5 yıldır hep ağlıyorum.Ama diyorumki verende o alanda kimi kime şikayet edeceksin.30 yasındayım ve bana göre gençliğim gitti.ama bıkıyorum ki yaoacak hiç bişey yok.Demem oki isyan etsende bağırsanda ağlasanda hiç bişey değişmeyecek en azından dua ile sabır isteyip ahireti yakmamak önemli olan.Ve o gerçekten var.Allah bir, kalbinizin sesini dinleyin inanmasaydınız isyan etmeye kalkmazdınız.Sadece bunaldınız ve çıkış yolunu yanlış şekilde aramayın.Belkide sizin imtihanı kazanıp kazanamama noktanız suan.Yıllarca sabredip sonunda kaybetmeyin.Hz Musa ile Hızır aş. Kuranda geçen yolculuklarını hatırlayın.Bizim göremediğimiz şeylerdede bir hayır vardır.Bu dünyada göremryeceğiz belki ama Allahın adaletinden kuşkumuz olmasın.3 günlük dünya hayatı için sonsuz ahiretimizi yakmamak gerek


Mirayyyy
Benim bir dileğim vardı. 6 yil boyunca hemen hemen her gün ağlamış ve dilemiş olabilirim. O zamanlarda hep her şeyin hayırlısı dedim. 6 yil geçti inancımı kaybettim. Allah’im sen insanların dualarını kabul etmiyorsun dedim. Şüpheye düştüm. Günahlara düştüm. İnancim bile tükenmiştir. Ibadet zaten gitmis. O hayal öyle bir hayaldi ki, imkansiz ötesi, gercekten asla gercekleşemeyecegini düşündüğüm ancak kalbimden ve beynimden atamadığım bir hayal ve dilekti. Sonra annemin isteğini gerceklestirmek adına umreye gittik. Orada da aynı şeyi dilemistim. Icimden atamiyordum çünkü. Birkac ay sonra o imkansız olan öyle bir gerçekleşti ki. Öyle bir fazlasiyla gerçekleşti ki. Ben dünyada cenneti yaşamıştım. Cennette hissetmenin belki de milyonda birini ben hissetmistim. Hayalimin katkat fazlasıni vermişti elhamdülillah Allah’ım. Çok mutluydum, hayatımda ilk kez böylesine mutluydum. Ama sonra haddini aşanlardan oldum. Bir taraftan ağzımdan üç beş şükür kelimesi çıkıyor ama bir taraftan şirk koşuyordum ve farkında bile değildim. O dileği yerine getiren Allah’i, tövbeler olsun unutmuş kendimi tamamen mutluluğa ve daha çok günahlara saplamistim. Günahların dibine vurmuştum akliniza gelenler azdır. O dileğim gercek olmuştu elhamdulillah ama ben kendimi o mutluluğa adayıp gomuluyorken, öyle bir tokat yedim ki elhamdulillah. Elhamdulillahi rabbil alemin. Aldı elimden o mutluluğu. Iyi ki de aldı. Ben hep gafletteymişimki. O acıyla uyandım. 32 yıllık ömrümde ben kendimi imanlı sanmışım. Ben baya cehennemin diplerine doğru kat kat inerken, o tokatı yemişim. Demek ki bu yüzden yıllarca o dileğimi gerçekleştirmek istememisti. Ama O, beni ıslah edecek çok güzel bir zamanda o olayı nasip etmişti. Artik kapısına varıp yine o dilekte bulununca, belli ki artik al şu dileğini yaşa gör ve anla neden vermedim ve anla hatalarını dedi. Oyle bir duzenlemeydi ki o. Bu kadar güzel planlanabilirdi. Ben öyle bir mutluluk, acı, dibe çöküş ve tekrar ayağa kalkış siralamasi yasamamistim. Allah bizim hayırlı sandigimiz seylerin arkasinda hayir mi ser mi oldugunu bilir, ona gore verir ya da vermez. Ama mutlaka verir. Istedigin birebir olmasa da ona eşdeğer olanı verir ve en olabilecek zamanda verir ama biz illaki onu isteriz yillarca sadece onu isteriz belki de bu yuzden eşdeğer verdiklerini gormeyiz.
Yine de umarım El Mucib, henüz kabul olunmamiş duaları olan ve bu yüzden imanından olanların, o dileklerini kabul etsin, gerekirse onlarla ıslah etsin. Şu ahir zamanda elimizde kor ateş haline gelmiş imanimizi sımsıkı kucaklayabilecek ve dosdoğru yolunda ilerleyen, sevdiği kullarindan eylesin.

Okudunuz mu?  Cennete girmenin şartı nedir

Allah’ın kullarını sınaması konusunda, zengini çok rahatta sanan fakir kardeş, lideri çok zulmedici gören işçi arkadaş, kameraya intiharını kaydetmis ve silah sesiyle içeri gelip o aciyla yüzyüze kalan anne baba, kaza geçirip uzuvlarını kaybeden insanlar, doğuştan engelli olan ya da onlara sahip olanlar…bugün size yarin onlara, bugün onlara yarin bize. Kimse ettigini de çektiğini de önce bu dunyada yasiyor, sonra da hesaplaşmada kimseye haksizlik edilmiyor. Hakettigi veriliyor. Bugun zenginlik çeken yarın iflas ediyor, hiç olmadi ahirette malının hesabını veriyor. Onlara istiçdat uygulaniyor Allah korusun. Ve şeytan da bu olanları fırsat biliyor gelip sana diyor ki, bu dunyada adalet mi var ya. Allah bu mudur. Bak yıllardir cekiyorsun ne için? Herkes hayatini yasiyor. Allah dilese her yer tum insanlık günlük güneşlik olurdu. Asıl Allah’ın bıraktığı kullar rahat içinde. Genele bakarsaniz en çok aci yasayan ulkeler hangileri? Çarşafını çıkarmıyor diye kafasına sıkılan kadinlar var. Bu ahir zamanda fesatlara düşmeyelim, zaten imani tutmanin zor oldugu zamanda Allah’i sorgulamak, yuz çevirmek çok daha tehlikeli ve aslinda bizim hayallerimizden çok daha degerli. Allah bizleri islah eylesin.


mavera
Allah aşkı ile annem tüm hayatı boyunca ibadetlerini yaptı, çok saliha bir kul olarak yaşadı.Gelinen son noktada şu an yaklaşık 6 hastalık ile mücadele eden bir yatalak hasta.acılar ve ağrıları dinmiyor.bu da beni hergün isyana, küfre sevkediyor ve ben bu durumdan kurtulamıyorum.inançlı biriyken tüm inançlarımı kaybettim.Artık yaradanın zulüm kavramına inanmaz oldum.Madem zulmetmiyor bu nedir ? Annem kendi kendinemi zulmediyor acılarıyla ?

Okudunuz mu?  İlahiyat yeterlilik sınavı ..

Omer Faruk
< Allah aşkı ile annem tüm hayatı boyunca ibadetlerini yaptı, çok saliha bir kul olarak yaşadı.Gelinen son noktada şu an yaklaşık 6 hastalık ile mücadele eden bir yatalak hasta.acılar ve ağrıları dinmiyor.bu da beni hergün isyana, küfre sevkediyor ve ben bu durumdan kurtulamıyorum.inançlı biriyken tüm inançlarımı kaybettim.Artık yaradanın zulüm kavramına inanmaz oldum.Madem zulmetmiyor bu nedir ? Annem kendi kendinemi zulmediyor acılarıyla ? >
Her hastalığın sebebi ve her hastalığın da şifası vardır. Örnek Eyyup Peygamber. Allah peygamberine de zulüm mü etmişti?


Kayıtsız Üye
Allah şifa versin. yapılması uygun olan geçip giden dünya hayatında ahiretini kazanıp, annenle ve sevdiklerinle ebedi mutluluğa ulaşmak mı ? yoksa acizce ve cahilce aklının ermediği gücünün yetmediği şeyleri sorgulamak, nankörlük yapıp isyan etmek mi ? dünya adaleti tesis etmekle sorumlu olduğumuz bir yerdir ancak mutlak adaletin tecelli edeceği bir yer değildir. mutlak adalet hesap günü sağlanacaktır. senin peygamberin babasını hiç görmedi, annesini 6 yaşında kaybetti, dedesi yanına aldı onu kaybetti, doğup büyüdüğü şehirden çıkarıldı, hasır üzerinde uyudu karnı doğru dürüst doymadı. dünyaya bir bak bakalım neler var ? çok vicdan merhamet sahibiysen çalış çabala onlar için bir şey yap, yok ben düşünür taşınır aklımın ermediği boyumu aşan şeyleri yargılayıp işin içinden çıkarım diyorsan senin bileceğin iş. insanın hayatı boyunca kendisinden sadece iman etmesini istediği ve küfre bulaşmasından ödü koptuğu gibi korktuğu; hayırlı bir annesi babası dedesi kocası karısı bir veya bir kaç kişi olur. bu kimseler çocuklarına kocalarına karılarına yakıştıramazlar, suçlayamazlar, dünyada da mutlu olmalarını isterler ama insanın hayatında böyle yer teşkil eden bir veya bir kaç kimsenin kendilerinden istedikleri sadece iman etmeleri ve Allah ın rızası doğrultusunda yaşamaları dünyada da kimseye muhtaç olmamalarıdır. insanın bunları dinlemesi gerekir


Ezon
Şimdi beni anlamadığım bir kaç şeyler ar bende 23 yasındayım 17 yasından beri psikolojik sıkıntılar çekiyorum babam bipolar psikoz hastası ben depresyon ve anksiyete hastası doktorlar ilaç kullanman gerek diyor bende kullanıyorum fakat tam anlamıyla iyi olamıyorum insanlar diyor kendi kendine yapıyorsun onu da geçtim imtihan da bu ilaç kullanmak caiz midir


ACİLSERVİS
Doktorun verdiği ilaçları kullanacaksın. Caizdir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Biraz tuhafınıza gidebilir ama söylemeden geçmek istemedim. Benim bir şifa gücüm var. Güç benden değil yaradandandır. Artık Allah, tanrı, cosmos, yüksek bilinç adını nasıl tarif etmek isterseniz. Annenizin adını soyadını paylaşırsanız ve anneniz de böyle bir şeye onay verirse yardım etme ihtimalim var. Hastalıklarını da yazın, inşAllah yardımcı olabilirim. Yüz yüze görüşmemize gerek yok, sizden hiç bir isteğim de yok. Sadece ad soy ad ve hastalıkları.


Allah sevdiği kuluna sıkıntı verir ayet, Allah sevdiği kullarına sıkıntı verir hadis, Allah sevmediği kuluna ne yapar

Bu kategoride yer alan Kafamda hep kötü düşünceler, korku, sıkıntı var nasıl kurtulabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın Bazı Kullarına Çok Çektirmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.