Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:34
Kuran Meali
Yönetici

Ahkam tefsiri ne demektir?

Ahkam tefsiri ne demektir?

Kayıtsız Üye
Ahkam tefsiri Nedir Ahkam tefsiri ne anlama gelmektedir Ahkam tefsiri hakkında bilgi verir misiniz?


Cevap: Ahkam tefsiri ne demektir?

Hoca
Fıkhî Tefsîr
Fıkhî tefsîr, Kur’ân-ı Kerim’in amel yani ibâdât ve muamelât yönleri ile meşgul olan, bu konu ile ilgili bulunan âyetleri açıklayan ve onlardan hükümler çıkarmaya çalışan bir tefsîr koludur. Bu nevi tefsîrin gayesi, İslâm’ın ilk temel kaynağı olan Kur’ân’ın ihtiva ettiği amelî hükümleri, kâide ve prensipleri ortaya çıkarıp onları açıklamak ve onların nasıl uygulanacaklarını göstererek, insanlara dünya ve âhiret saadetini temin etmektir. Fıkhî Tefsîr, Kur’ân’ın inzâli ile beraber başlamıştır. (Güngör 1996, 51-52) Genellikle Kur’ân-ı Kerim tefsîrlerinde az veya çok olarak, Kur’ân’ın ahkâmına taalluk eden âyetlere temâs edilir. Fakat onun sırf bu yönüne temas eden müstakil fıkhî tefsîrler de yazılmıştır. (Zehebî, 2/432-473; Ebû Huzeyfe 1988, 49-52) Bu tefsîrleri de, "Ahkâmu’l-Kur’ân", "Fıkhu’l-Kur’ân", "Tefsîru Âyâti’l-Ahkâm" adları altında görmemiz mümkündür. Bütün bunlar, isimleri değişik olsalar da, Kur’ân âyetlerinin fıkhî yönden yapılmış tefsîrleridir.

Okudunuz mu?  KÂRİA SURESİ Hakkında Bilgi

Fıkhî tefsîr sahasında yazılan eserlerin bazıları:

1.eş-Şâfiî, Ahkâmu’l-Kur’ân;
2.Ebû Bekir el-Cassâs, Ahkâmu’l-Kur’ân;
3.Ebû Bekr ibn Arabî, Ahkâmu’l-Kur’ân;
4. el-Kurtubî, el-Câmi’u li Ahkâmi’l-Kur’ân.


ahkam tefsiri, ahkam tefsiri nedir, ahkam tefsirleri

Bu kategoride yer alan Bakara suresi harut ve marut ile ilgili ayet mealleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahkam tefsiri ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.