Anasayfa
19 Ekim 2023, 1:24
sizden91
Abone

İdrar yaptıktan sonra damla gelmesi

İdrar yaptıktan sonra damla gelmesi

İsimsiz
1 – İdrar yaptıktan sonra uzun bir süre sonra damla halinde gelebiliyor. İdrar yaptıktan sonra namaz vakti geçmesine az kalmışsa beklemeden nasıl abdest alıp kılacağım ?

2 – ben hep mendil ile durduruyorum abdest aldıktan sonra idrar gelmesi abdesti bozar mı


Yorum: İdrar yaptıktan sonra damla gelmesi

Ensar
1. Böyle bir sorununun varsa idrar yaptıktan sonra beklemek yerine otuz kırk defa yerinizde zıplayın, sonra abdest alın.

2. Abdest aldıktan sonra idrar gelmesi abdesti bozar. Eğer bu durum sürekli devam ederse özürlü sayılırsınız ve özürlü hükümlerine göre davranırsınız.

Okudunuz mu?  Haram Yedim Ne Yapmalıyım

Namaz Abdest Idrar

Kayıtsız Üye
hocam selamun aleyküm
namaz kılan birisi necassetten taharete dikkat etmeli değil mi. şimdi hocam diyelim ki küçük abdestimiz geldi. üzerimizdeki eşofmanı çıkartıp atlet ve tişörtü vs. üste çekip, boxer varken ayakta gidermek ve giderirken bacakları ayırmak yeterli olur mu sonra bacakları, kolu, eli, göbeği, ayakları vs. peçete ile silersek necasetten taharet olur mu lütfen ayrıntılı anlatın lütfen küçük abdestimi çoğunlukla namazlar bitince yani yatsıyı kıldıktan sonra ve ilk namazı kılmadan üstümü değiştirmeden önce yapıyorum lütfen ayrıntılı anlatın hocam tuvaletim tuttuğum oluyor hatta sıkıştığım da oluyordu sanırım. ne yapmalıyım idrar konusunda oturarak yaparsam üstüme sıçramaz mı ala turka tuvalette lütfen onaylayın

Okudunuz mu?  Sıkıntı, korku, ehvam, Vesvese ve Kötü düşünce nedir ?

Yorum: İdrar yaptıktan sonra damla gelmesi

ACİLSERVİS
Ayakta değil oturacaksın. otur tuvaletini yap temizlen ve kalk neyin ayrıntısına gerek var bu işte.


C3ngiz
Ben daha genç yaşta bir erkeğim. 1.5 haftaya yakın idrar yolumda bir sıkıntı hissediyorum, yani sürekli tuvaletten sonra yine tuvalette gitme hissi duyuyorum. Gidince bir şey gelmiyor, veya az miktarda geliyor. Ama ondan sonra yine o his geliyor, sürekli akıntı gibi bir şey oluyor veya öyle bir his geliyor.(günün bazı vakitlerinde). bir keresinde yine böyle bir his vardı, ama ben böylece abdestimi aldım ve namazımı kıldım, tabi o sırada aktı mı bilmiyorum çünkü yine o his vardı. Namazım geçerli midir? Yoksa böyle yaptım diye günaha mı girdim?

Okudunuz mu?  Şafii-de kadınlar namazda ellerini nerede bağlar

ACİLSERVİS
Hislerle ne abdestin ne de namazın bozulur. Bu açıdan abdestin de namazın da geçerlidir.


C3ngiz
Bu konuyu açmak istedim çunku içim hiç rahat değil. Surekli dinden çikmişim gibi bir his var, cunku dun tuvalete gidiyorum temizlenmek için, ama bazen istemeden ondan sonra biraz damliyor idrar, yani damlayacağini biliyorum, onun yuzunden kağit koydum oraya, ve sürekli o akitma hisside var. ve bu damlama belki namaz sirada olabiliyor, hani abdest bozuluyor ya ozaman sanki abdestsiz namaz kildim gibi oluyor. ya aktiysa namazda veya önceden, cunku ben ondan önce baya bir 3 kez gittim tuvalete idrar için ama yinede ondan sonra o akitma hissi geldi yani sanki kaçirmişim gibi, ve bu his abdestimi almadan hemen önceydi ama ben buna rağmen abdestimi aldim ve namaz kildim, gerçekten aktiysa ben bilmem. ben dinden çikmadim değilmi? Bunu cevaplarsaniz içim çok rahat olur.

Okudunuz mu?  İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

Hsnkara
Kardeşim aynı sorun bende de vardı ilk namaza başladığımda hep namaza yakın bir zamanda ihtiyacım gelirdi hep akıntı varmış gibi olurdu namazdan sonra bakardım hiçbir şey yok ama o his hep olurdu bunlar tamamen vesvese bence sende namazdan sonra kontrol et bunları düşünmemeye çalış çünkü namazdayken de belki bunları düşünüyosundur acaba aktı mı diye şeytanında istediği bu zaten. kendini alıştır ezandan yarım saat önce git lavaboya araya peçete köy abdestten öncede temizliğini yap öyle abdest al. Bide peçeteyi aldığın için bir tuhaflık hissedebilirsin onun yokluk hissi de sana akıntı hissi verebilir ve en büyük çözüm dua ayakkabı bağına kadar isteyin demiş peygamber efendimiz (sav.) Sonuçta aciziz iş, eş istediğimiz gibi güzel bir kulluk yapabilmemiz içinde Allah’tan yardım isteyebiliriz istemeliyiz de

Okudunuz mu?  Enişte hala oğlu ve dayı oğlu yanında başını örtmek ve öğretmenin dövme hakkı

Sorusoran38
Tamam saol teşekkür ederim, ama abdest alırken idrar yapıyormuş gibi bir his geldi, ama ben devam ettim abdestime ve öylece namaz kıldım, namazdan sonra baktım kağıta, ama kağıt biraz kaydı, tam kaymadı ama işte kağıdın üstünde idrar felan görmedim, belki iç çamaşırıma geldi diye düşünüyorum emin değilim ya. Ya öyle olduysa ve dinden çıktıysam(Allah korusun), emin değilim ya sürekli içime şüpheler düşüyor.

Okudunuz mu?  Dudak üzerinde kalan tükürük tekrar ağza alınıp tükürülürse oruç bozulur mu?

Hsnkara
Kağıdı koymak yerine bence sarsan daha iyi hem zaten abdestten önce onu atıp temizlenmen lazım. sen sadece namaz bittikten sonra kontrol et gerçekten olduysa bir daha abdest alır kılarsın bundan dolayı Allah’tan af dilersin ve dediğim gibi namazdan yarım saat önce ihtiyacını giderirsen bu sorundan kurtulmuş olursun inşAllah

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kedinin rahatsız etmesi

Bazen mezi de olabilir ıslaklığını anlamazsın onun bazen. Bununda olmaması için harama bakma yüzüstü yatma


H. Şunluktan
İstibra diye bir konu var, dinî bilgiler veren kaynaklarda bununla ilgili detaylı açıklamalar bulunuyor. Bevlettikten sonra öksürmek, yürümek, vb. yöntemler anlatılıyor.


abdest aldıktan sonra idrar gelmesi abdesti bozar mı, idrar yaptıktan sonra damlama, idrardan sonra damlama abdest bozarmı

Bu kategoride yer alan Kaza orucunda unutarak yemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrar yaptıktan sonra damla gelmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.