Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
saglik
Yönetici

Kulak ağrılarına ne iyi gelir, kulak ağrısını ne geçirir?

Kulak ağrılarına ne iyi gelir, kulak ağrısını ne geçirir?

YakarıS
Kulak Ağrısı sizlerede uykusuz geceler yada kulak ağrısından diş ağrısına giden ince sızılara yol açıyor olabilir.Bugün bu konumuzda Kulak ağrısına nasıl çözüm bulacağız bunu ele alacağız inşAllah.

Bizler Yani insanoğlu Et ve Kemikten Meydana gelmekteyiz. Kulak’ta bu vucudun bir uzvudur sadace.Kulak Ağrısının en temel en çok görülen sebebi ise Kulağı boğaza Bağlıyan Östaki denen Kanalın tıkınmasıyla Başlar.Gündüz vakitlerinde Sürekli Ayakta durduğumuz için Östaki kanalından Boğazımızın Arka kısmına Akış çok rahat sağlanır.

Okudunuz mu?  Mahmud Esad Coşan Hocaefendinin Ibni Teymiye Hakkında Görüşleri

Kulak ağrıları neden geceleri artar Sebebi Nedir ?
Yukarıda da Bahsetmiştik gündüz östaki kanalından boğazımıza akış rahat sağlanır , bunun tersi yani gece vakti olduğunda uykuya daldığımız vakit Östaki kanalı rahat boşalamaz. Gece uyurken bütün metobolizmalar yavaşladığı için yutkunmamızda azalır ve östaki kanalındaki kaslar hareket etmediği için akış yine rahat sağlanmaz.
Orta Kulaktaki Hava , Etrafdaki dokular tarafından da kullanıldığı için negatif bir masınç meydana gelir. Buda haliyle Kulak zarının içeri doğru emilmesi anlamına gelir. Gece rahat rahat uyurken bir anda kulak ağrısı ile uyanabilirsiniz.
Kulak Ağrısına dış Kulak enfeksiyonları , uçak yolculuğu , tüplü dalışlar ve atmosferik değişiklikler , saç kılınızın traştan sonra dış kulak yoluna düşmesi, diş , dil, çene gibi kulakla ilişkisi olmayıp , Kulakta hissedilen ağrılarda bu şiddeti tetikleyebilir.

Okudunuz mu?  Cinlerle Temas Kurulabilir mi? Cinler, İnsanlara Hangi Hallerde Zarar Verir?

Peki Bu Ağrılar nasıl Dindirilir.

a) Dik bir şekilde oturmalısınız.

b) Saç kurutma Makinesi Kullanın 10 ila 15 cm uzaklıktan ılık hava ve düşük fan hızında kulağınıza tutarak Ağrıyı azaltabilirsiniz.

c) Kulak kepçenizi Elinizle Hafif Hareketlerle oynatın Ağrı var ise muhtemelen dış kulak yolu enfeksiyon
Kulak kepçenizi hafif hareketlerle oynatın: Eğer ağrı duyuyorsanız bu muhtemelen dış kulak yolu enfeksiyonudur.
Dış Kulak Yoluna Vucut ısısında bir kaç damla zeytinyağı bebek yağı damlatabilirisniz. Bu uygulama Kulak zarı delik olanların yapmaması gerekn bir işlemdir.

Okudunuz mu?  Pezdevi Kimdir? - Pezdevi Hakkında Bilgiler - Pezdevi Hayatı ve eserleri

d) Sakız çiğneyerek Yine Östaki kanalını Açarak etki gösterebilirsiniz.

e)Burnunuzu Tutunuz . Uçakta yüksek hava basıncına maruz Kalmamak için Burnunuzu İki parmak arasında sıkıştırıp derin bir nefes alın ve havayı genzinize doğru üfleyin. Açılma sesini duyacaksınız.

f )Burnunuz tıkalı ise ve genize doğruda bir akıntı mevcut ise her uçağa bindiğinizde ağrı yaşıyorsanız Uçağa binmeden 1 ,2 saat önce akıntıları azaltan ilaçlardan veya burun damlalarından kullanabilirsiniz.

Okudunuz mu?  İmam Suyutinin Hayatı

Cevap: Kulak ağrılarına ne iyi gelir, kulak ağrısını ne geçirir?

ASUDE
Kulak ağrılarına ne iyi gelir; bunun için en iyi yol bir kulak burun boğaz uzmanına görünmektir çünkü kulan hassas bir organdır sadece işitme olarak değerlendirilmemelidir beyin fonsiyonlarını dahi etkileyebilir

Bu kategoride yer alan Kurana geçen incirin özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kulak ağrılarına ne iyi gelir, kulak ağrısını ne geçirir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.