Anasayfa
24 Nisan 2023, 8:20
missa05
Abone

Babamdan Nefret Ediyorum.

Babamdan Nefret Ediyorum.

Kayıtsız Üye
14 yaşıma kadar babamla aram iyiydi. Fakat sonra bozuldu. Bi konuda eksik olduğum için düşük not aldım.

Oda Dershane hocana sorsaydın dedi. Ben sordum fakat bu konuyu sonra işliceğimizi söyledi dedim.

Babam bana sorsaydın ben anlatırdım dedi.

Bende Sen biraz agresif ve bagırar anlattıgın için senden özel ders almak istemiyorum dedim.

Sonra kıyametler koptu. Evi terketmemi söyledi. Ve konuyu saptırar dershaneye 10 milyar (aslında 1600) ödediğini bana boşuna yatırım

yaptığını ve sırf annemin hatrına beni öldürmediğini söyledi. Ve sayısız küfür edip konuyu tekrar saptırarak artık ondan hiçbir şey istemediği

mi ima etti. İnterneti fln kesti. Ve artık benim sadece nefes almayı hakettiğimi ve benim şerefsiz oldugumu söyledi. Bunun üzerine içimden

öyle şeyler geçtiki yemin ettim artık babam yeni bir düşman kazanmıştı ve ondan nefret ediyorum. Neredeyse onu uykusunda öldürücektim

Şuanda ondan nefret ediyorum öldürmek istiyorum ama kendime bakamayacak durumda oldugum için çaresizim ne yapmalıyım ?


Cevap: Babamdan Nefret Ediyorum.

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz Muhterem nureddin yıldız hocamızın İslam, Anne-Baba Hakkını Abartıyor mu? Diye Soran Müslümana Mektubunu okumanızı tavsiye ediyoruz..

Şunu kesin biliyor olmalıyız: İslam bir dindir. Bu dini var eden de Allah Teâlâ’dır. İslam asla bir kültür hareketi, bir devlet sistemi, bir ekol ve benzeri şeylerle ifade edilmez. Bunu hepimiz bilir, itiraf ederiz etmek zorundayız da.

Peki bu bilgimizin bizi götüreceği adres neresidir? İslam’ın bir evrensel kültür ve benzeri bir birikim olmasıyla Allah’ın dini olması arasında bizim izleyeceğimiz fark nedir?

Cevabımız doğudan batıya her yerde aynıdır: İslam, Allah’ın dini olduğu için, onun üzerinde tek söz hakkı sahibi de Allah Teâlâ’dır. Bir tek kelimelik bir ilave veya eksiltme hiçbir şekilde mümkün değildir. Olmamıştır da. Önceki dinlerin mensupları bir iki kelime ilave etmek veya çıkarmak gibi bir hatayı irtikâp edince ellerindeki din kaldırıldı. Zira Allah’ın dini bir tek kelimelik ilave bile kaldırmaz. Nelere inanılması gerektiği, nelerin yapılıp yapılamayacağı birinci maddeden son maddeye kadar Allah Teâlâ tarafından Peygamberi Muhammed aleyhisselama öğretilmiş, o da bize tebliğ etmiştir. Kıyamete kadar da bu şekilde muhafaza edilecektir.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna uzun açıklamalı

Müçtehitlerin ve âlimlerin onca söz hürriyetlerine hatta söz söylemeye teşvik edilmelerine rağmen bir tek cümlelik ilaveleri olmamıştır, olamaz da. Olsa da onu hiçbir mü’min kabul etmez. Onların onca birikimi, kütüphaneleri dolduran eserleri sadece ‘söylenmiş olanı daha iyi izah etmeye yönelik gayretler’ dışında bir şey değildir. Kulların vazifesi onlara söylenmiş olanı anlamaya çalışmak, anladıklarının gereği ile de yaşamaktır.

İslam’ın din olarak ne olduğu ve ne olmadığı, birinci derecede Allah’ın kitabı Kur’an’dan anlaşılabilir. Tek bir satırında dahi tereddüdümüz olmayan Kur’an, Allah Teâlâ’dan indiği günkü gibi berrak bir görüntü ile önümüzdedir. Kur’an’a müracaat edildiğinde yoruma gerek bırakmayacak şekilde maksat anlaşılır. İkinci derecede de Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellemin hadisleri bizim için İslam’ın ne olduğunu beyan eden resmi bilgilerdir. Sahih ve sarih olan bütün hadisler bu maksadı tahakkuk ettirir.

Bu değerlendirmenin ardından şu bilgiyi net bir şekilde dillendirebiliriz: Kur’an ve hadisler, iman, ibadet, ahlâk ve Müslüman olmakla ilgili gerekenlerin tamamını ihtiva etmektedir. Kıyamete kadar da bu iki kaynağa Müslümanlık adına hiçbir ilave yapılamıyacaktır. Müslümanlık, bu iki kaynağın yaşanmasından ibaret olarak kalacaktır. Bu iki kaynak dışındaki bilgiler ve uygulamalar ise ‘açıklama, güncelleme’ şeklinde yer bulmuş hususlardır.

Okudunuz mu?  Örümcek Beslemek caiz midir?

Anne baba konusunda bir Müslüman’ın hiçbir söze gerek bırakmayacak netlikteki kurallar bizzat Kur’an ve hadislerin ele aldığı konulardandır. Kur’an, Allah’a iman gibi birinci dereceden ve yokluğu diğerlerini yok hâle getirecek bir iman konusundan sonra ANNE BABAYA İYİ DAVRANMAYI ikinci emir olarak zikretmektedir. Hadislerde de bunu teyit eden onlarca ifade sahih ve sarih bir şekilde mevcuttur. Yani Kur’an ve hadisler, anne baba konusunu sıradan bir ahlâk konusu olarak görmemektedir. Sıradan bir ahlâk konusu değil, birinci sırada iman konuları arasında görmektedir. Bunun tabii bir sonucu olarak da Müslüman, anne babasına ait meseleleri yöresel kültürü, çağdaş göreneği, ekonomik ve sosyal imkânlar gibi çizgileri aşabilen bir seviyede ele alır. Müslüman olmak, Kur’an gibi düşünmek, hadislerle konuşmak demektir. Bir aile içinde anne babanın yeri, onlar ölünceye kadar sadece ANNE BABA olarak görülebilir. Onlar için yaşlanma diye bir şey yoktur. Ahirete iman eden bir insan için, onlar öldükten sonra bile hâlâ anne baba olarak otoritelerinin devam ettiğine iman etme mecburiyeti vardır. Bir çocuğun yaşı ne kadar ilerlerse ilerlesin, torun sahibi olduğu var sayılacak olsa bile o, annesinin babasının çocuğu olarak kalmak zorundadır. Anne baba önünde yaşlanmış olmak mümkün değildir. Akidemiz böyledir, anlayışımız budur.

İslam’ın kıyamete kadar değişmeden kalması ne anlama gelmektedir? İslam, Kur’an’da değişmeyecek ama ona iman edenlerin uygulamasında değişebilir diyebilir miyiz? Namazla ilgili hükümlerde bir farklılık, zamana uyumlu hâle getirilme söz konusu olamayacağı gibi Medine’deki bir anne-baba ile kıyamete bir ay kala kutuplardaki bir anne-baba, Müslüman bir çocuğun gözünde aynı olmalıdır. İslam’ın değişmiyecek oluşuna iman budur. Değişmeme, kıyamete kadar sabit kalma kağıt üzerinde değil de iman ve uygulama pratiğinde olacaksa durum budur.

Okudunuz mu?  Bahis şirketinde çalışmak harammıdır ?

Elbette, bu zikredilen durum kolay değildir. Bilhassa insanların kendi kabuklarına bile sığmadıkları, evlerimizin iki çocuklu küçük odacıklara dönüştürüldüğü, sofralamıza oturanların tabak sayısının bile komşu etkisinde belirlendiği bir zamanda anne babanın ANA VE BABA otoritesi ile evlerimizde, yüreklerimizde yer bulabilmeleri zorlaşmaktadır. Evlenmeden önce, nikâh şartı olarak annesiz babası bir ev konuşulabiliyor ve bu da ayıplanmıyorsa, zamanın tabii bir gereği olarak görülebiliyorsa kesinlikle, ahiretimize yönelik bir meselede yokuşumuzun pek dik olduğu anlaşılır. Dik bir yokuş üzerindeyiz ama yokuşun sonunda Allah’ın rızası olduğunda hiçbir şüphemiz yoktur. Ucunda Allah’ın rızası olan hangi kolay iş vardır ki?

Biz ebeveyn konusu, bütün çağları aşarak, hiçbir modern mantığa takılmadan Medine barakalarında anlayanlar gibi anlamaya mecburuz. Zira cennet istiyoruz. Kur’an’da cennet şartlarını gayet açık bir şekilde belirtmiştir. O şartlardan biri de anne baba vazifesidir. Bu kadar açık, bu kadar net!

NUREDDİN YILDIZ


Cevap: Babamdan Nefret Ediyorum.

Kayıtsız Üye
19 yasindayim Bende babamdan arabayi istedim vermemek için konuyu uzattı bende sakin bir şekilde baba biz neden anlasamiyoruz diye sorduğumda konuşurken konuşurken bağırmaya başladı benim evimde duruyorsan benim dediğimi yapacaksın dedi bende bu evde duruyorsam bu evin eşyalarını kullanmakta özgürum dedim sonra bağırmaya başladı üzerime yürüdü ve Çenemi tuttu ben de vurması için bekledim ama vurmadi ben senin için herşeyi yapıyorum 19 yaşındasin şimdiye kadar eve kaç para getirdin dedi ve ben şuanda ilahiyat Fakültesi okuduğum için çalışmıyorm kendisine dedem 25 yaşına kadar bakmış dedeme 5 kuruş kari olmamış sonra karşıma geçti sen nankörsun şerefsizsin adisin siktir git evden dedi bende sinirimden bişey diyemeden dedemin evine gidip orada Sabahladim ve şuanda eşyalarımi toplamak için eve gelmiştim ama annem bırakmadı ve bunu şuanki bütün sinirimle yazıyorum akşam babam geldiğinde artık benim gibi oğlu olmadığını söyleyecegim ve ondan nefret ettiğimi söyleyeceğim

Okudunuz mu?  Peygamber olmadığı halde, Hz. Cebrail ile konuşma şerefine nail olan kadın kimdir ?

Babamdan nefret ediyorum..

Kayıtsız Üye
S.a herkese biliyorum şimdi yazıcam atarlı ergen felan diceksiniz ama oyle bir şey asla degil.
6 yaşımda babamın annemi aldattıgını ogrendim o gunden beri babama baba demem hiç sevmem annemede söylemedim yuvamız dagılır diye ama yaşım ilerledikçe anladım ki söylesemde hiçbirşey degişmeyecek…babam taş kalpli bir insan sürekli bana baskı yapıyor yedigim ekmekten içtigim suya kadar herşeyde bir kufur hak etmiyorsun gibi annemede kotu davranıyor annemde diyor kotu bir adam diye o zaman boşa annem diyorum dinlemiyor nereye gideriz diyor kısacası babamdan nefret ediyorum hiç sevmiyorum onu islamda bir gunaha girermiyim elim ekmek tutunca bana harcadıgı paranın fazla fazlasını ona versem ustumdeki babalık hakkı kalkarmı zaten manevi birşeyini gormedik bir gun bile oglum canım diyerek başımı okşamadı hep kufurle andı beni şu anda 15 yaşındayım lütfen sorumu cevaplyınız…


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Babalık ve annelik hakkı çok büyüktür. Ama İslam bu hakları bir zulüm vesilesi yapılmasına müsaade etmez. Sen elinden geldiği kadar sabırlı, güçlü ve saygılı ol. Anneni yalnız bırakma her zaman yanında ol Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Bende nefret ediyorum babam olmasindan utaniyorum insan değil bana gore sürekli bagiriyor essek gibi sesi var halam ve annem olmasa 1 saniye bile durmam evde ama calismaya basliyinca annemi ve halami yanima alip gidicem islamda babalik hakki buyuk ama Allah affetsin bu konuda kilimi kipirtdatmam

Okudunuz mu?  Dini nikah nasıl düşer,Mahkeme kararıyla boşanan kişilerin dini nikahı devam edermi?

Kayıtsız Üye
Selamlar

Babamdan nefret ediorum cünkü Agzi küfürlü Sürekli Anne küfür dediyor oysa Annemin hiç bir Su u yok Annemi dövüyor öyle nervt ediyorumki Babamdan ölsede Kurtulsak diorum Babam 81 yasinda Anneme git bu Evden defol dior Vefat etmis Anne Anneme bile küfürlü edior bu yüzden icimde hiç Sevgim Saygimda yok ona tiksiniorum ondan Baba bile diyesim gelmior karsida geliyorum Artik cünkü dayanilir gibt değil üstelik bide namaz kiliyor bu ne Namaz bu kadar küfürle bir kelimeler kullanio utaniorum artik Piskolojimi bozuyor.Bize hep eziyet edior ne yapcagimi Sasdim Bana bir yol gösterin hatta bazen icimde ölmedide diorum inanin ölse hiç üzülmiycem yani Kurtulduk diycem.Babam sanirim Evlenmeyi Düse üo 83 yasinda Kim aklina caliorsa bilmiorum ama gereksiz yere Anneme Bana Düsman gibi napim Ben.


İslamcı
Sinirli kızgın olabilirsin ama nefret etme güzel kardeşim bence. Kin besleme Rabbim kalbinde nokta kadar kibir taşıyan kulunu sevmez.


Kayıtsız Üye
Allah yardımcıniz olsun.Cevap ve karsilik vermekle ugrasmayin.dua edin bol bol namaza baslayin Ayetel kursi ve insirah surelerini okuyun evin içine .birde bakara suresini bol bol okuyun evin içine babalariniza seytanin mudahalesi baskin geliyor.Onun elinde kole olmuslar farkinda degiller.bakara suresini bilgisayardan da okutsaniz olur annelerinize diyin okusunlar.Şeytan istiyorki dunyalarida ahiretleride zindan olsun firsat vermeyin kalpleri evirip ceviren Rabbimize siginalim.Kisa surede seytanin etkisi kesilince onlarda yaptiklarina pisman olucaklar Allah in izniyle.Bos zamanlarinizda sizi doğru yola ulastircak ortamlara katilin.bos durmak kalbi sıkar kardeslerimmm

Okudunuz mu?  Allahın selbi sıfatları zatii sıfatlar bolumune dahıl edebılırmıyız?

Kayıtsız Üye
Bende babamdan nefret ediyorum bir matematik öğretmeni ve kendi öğrencisiyle evlenmeye kalktı annemi boşadı sonra kız onu terketti babam o kızla yatmıştı. Ben 13 yaşımdayım ama 60 yaşında gibi dert çekiyorum babam benim çok iyi yerlere gitmemi istiyo ama ben yapamıyorum bugünde sırf bilgisayarımı açmıyım diye şarj cihazını dökmüş.


Kayıtsız Üye
Babama karşı hiç sevgi kalmadı kalbimde. Onun islam düşmanı olduğunu düşünüyorum. Yedi kardeşiz. Hepimize yokluk çektirdi parası olduğu halde. Dinimizi öğretmedi . Sadece konuştu bağırdı küfretti komalık olduğum zamanlarda bile hastaneye götürmedi. Hiç bir çocuğuyla ilgilenmedi. Ama dışarda elin çocuklarına yeğenlerine her türlü iyiliği fedakarlığı yapar. Riyakarın önde gideni. En zor şartlarda okudum. Diğer kardeşlerimde. Babam bize hiç destek olmadı. Çocuklar arasında ayrımcılık yapardı. Şmdi hepimiz büyüdük iş güç sahibi olduk evlendik. Evden ayrıldık. Eğer babam bize insan gibi baksaydı belki çok daha mutlu daha zengin daha sağlıklı daha dindar olurduk. Babamı hatırladıkça dindarlıktan uzaklaşıyorum. O dindar imajlı sahtekar biri. Anneme de bize de gereksiz yere milyon çile çektirdi. Ona bunları söyledim suçunu kabul etmiyor. Halen kendini masum cennetlik sanıyor. Artık on görmek istemiyorum. Acılar içinde ölmesini istiyorum. Bu nefretimin başlıca sebebi beni dinden uzaklaştırmasıdır. Benim ahiretim perişan. Babamın suçu büyük. Hesap ver diyorum vermiyor. Ondan nefret ediyorum.


Esmerkadin23
Bu soruyu sormadan önce çok düşündüm bana bir akıl verirseniz sevinirım arkadaşlar benim problemim şu babam benim yanımda iken sürekli anneme yanaşıyor elini ayıp yerlere götürüyor bana emirler veriyor küfür ediyor gece uygunsuz filmler izliyor ve ben babamdan nefret ediyorum içten içe kin duyuyor ve tiksiniyorum ben 16 yaşındayım ve herşeyin farkındayım dinen günahı nedir ne yapmam gerekir merak ediyorum bir de arada beddua ediyorum dinimizde günahı nedir ne yapmam gerekir lütfen akıl verin bana

Okudunuz mu?  Sürekli olarak kocasının ağzına küfreden bir kadının dini nikahı ne olur?

Tevbe
Öncelikle bu durumdan şikayetçi olduğunuzu annenize bildirin ardından eğer ki annenizde babanıza ayak uyduruyorsa ve devam ediyorlarsa bu pis şeylere bir telefondan 183 ü arayarak durumunu anlat devletimiz bir çaresine bakar ve bir daha yapamazlar.


Kayıtsız Üye
Iyi akşamlar arkadaşlar,
Allah baba ve anne zülmü gören herkesin yardımcısı olsun.
Babaları dağ gibi arkalarında duran kız çocuklarına imrenmiyor değilim. Keşke benimde öyle bir babam olsa. Bir kız çocuğunum babasına o kadar çok ihtiyacı varki. Benimde babam çok küfürbaz, bir güzel söz çıkmaz ağzından. Allahıma kaç kez dua edip yalvarıyorum, babamla sınama beni, babama saygısızlık etmek istemiyorum diye. Buzamana kadar babamın gözüne girmek için, tek bir söz" bana aferin desin diye çabaladım durdum. Kızım dediğini bilmem, babama karşı öyle bir öfkeliyimki, içimdeki saygımı sevgimi yitirdim. Bir kere mektup yaDım vermeye korktum, içimi dökmüştüm çünkü babama anlatsam dinlemezki.
Anneme çok bağırıp hakaret ediyor, annemde epilepsi hastalığına yakalandı, annemi kayırdığımda bana bağırıyor, kumam mısın, benimle ne çekişiyosun diyor.
Amcamın oğulları geldiğinde onların yanında annemi bizleri hep eziyor. Bana kaç kez beddua ediyor. Ben böyle bir baba istemiyorum, Allah öldürmesinde. Allah onu iflah etsin. Allah’a havel ediyorum ben onu. Allah onun günahlarını affetsin.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar merhaba ben 19 yasindaym babam kotu seyler izliyor bunu rast gele bilgisayarda yakaladim . Lise 1.snftan brri biliyorm şuan uni 2 ye gectm . Gecen yaz odamda giyinirken babamin kapi arasindan bakmaya calistgni gördüm babam fark etti merdiven tarafına gitti eve yeni girms yapti ben de fark rttgmi caktrmadm kapiyi tam kapadm sora anneme diyecektm utancimdan diyemedim ya da bana inanmaz diye arada mutfakta yemek yaparken babam gelirdi dolanir dururdu biseyler yikayacagm zmn arkamda fln durmaya calisirdi ben de cekilirdm ceker giderdm mutfaktan babam resmen sapik ahlaksiz serefsizin onde gideni . Seneye yaz işe baslayacagm evden gidecegim Allahimin izni ile ben bu durumdan artik bıktım ne yaoacagm bilmiyorum . Ezan okunuyor hoca uzatti diye soyleniyor tam bir müşrik olmuş dun de kavga ettik hem de ottan sebeplerden ettigi kufurler hakaretler artik yetti de bitti . Ne derse karsilik veriyrum artk öksüz olsaydm keske bundan iyiydi dye agliyorum . Sabrm kalmadi . Ve işinde yardm etmezsem bana uni de okutmayacagni soyluyor besle besle para ye yok oyle sey diyor. Benm artk sabrm kalmadi intihar ble etmeyi dusundum .

Okudunuz mu?  Hatim bitince ne yapılır?

7velh0
Selamünaleyküm
Sakın öyle bir şey yapma intihar etme
Senin imtihanındır sabretmen gerekir zaten seneye evden gideceğim diyorsun İnşAllah gidersin.
Babanla kavga etme ne derse yap ama haram bir şey emrederse sakın yapma.
Allah kolaylık versin


Kayıtsız Üye
Benim babamda ayne böyle yapıyor hiç yoktan sebepler için bağırıp çağırıyor yüzümde sivilceler var pislik yuvası git yüzünü yıka sürekli yüzümü yıkatıyo ama yinede sivilce var babam beni de evden kovuyo evden kaçsan kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek yaşta değiliz bende bunu düşündüm babam namaz kılmaz (bazen akşamı kılıyo)ben dindarım diye etrafta dolaşır


Kayıtsız Üye
Selamlar

Benim derdim Babamla hiç bir zaman babamdan gerçek anlamda Sevgi görmedim namaz kılar oruç tutar zikir çeker ama Faiz yer paraya çok düşkün küfür eder evde ışık yansa ocakta yemek olsa altını kapatır yeter diye 41 yaşımdayım Evliyim Aynı evde oturuyoruz nefret ediyorum desem ,nefret bile değil umurumda değil artık nefret yine az bir sevgi ne kadar üzücü bir durum.Öyle Dünya Malına Tapmışki Başkalarının Babalarını Baba Kızların Sevgilerini görünce Ağlıyasım geliyor gözlerim doluyor ben Hayatımda böyle bir insan görmedim. Bazen karşıda geliyorum artık çünkü tahammülüm kalmadı inanın.Susuyorum konuşmuyorum bazen konuşmayınca da öyle bir küfür ediyor inanın yazarken bunları psikolojim alt üst oluyor Susuyorsam karşısından yanlış cevap vermeyim diye Allah’tan korktuğum için susunca da bana örneğin hiç bir şeyde demiyor suna bak Eşeks…k. gibi düşünüyor diyor nefret ediyorum bu Adamdan.Bide Namaz kılıyor yaptıklarını hiç mi düşünmüyor Acaba ne yapayım ben bana yardım edin bir yol gösterin. ÇIKACAĞIM başka ev bulamıyorum şaştım bu Adam beni deli edecek inanın.

Okudunuz mu?  İki evli bir adam ve bir hanımı vefat ederse şeriate göre mal dağılımı nasıl olur

Selam Ve Saygılarımla


Kayıtsız Üye
Dinimizde anne baba hakkı var da çocuk hakkı yok mudur? Annem dini bütün saygın bir hanım efendidir. Hakkını asla ödeyemem. Ama baba denen kişi tövbe haşa kendini yaratıcı sayıyorsa sadece bize değil eşine eşrafına da böyle davranıyorsa bütün günahları işliyorsa uzak duralım desek de zulüm ediyorsa ne olacak? Bu bir sınav evet benim sınavım da bu evet. Tekamül edeyim diyorum. Allah’a sığınıyorum. Ama ruhen bir hastalığı mı vardır nedir zulmü bitmiyor. Kişisel pisliklerine de artık kimse karışmıyor. Ama senin üstüne de bulaştırmaya kalkıyor pisliğini. Yani kendi hayatı bize ne desek ne olacak. Yine kurtuluşumuz yok. Öyle bir dünyadayız ki bir de sahip çıkmazsa baban bile el ne yapmasın sana. İş yerlerinde bile bunu bilen patronlar senin zor durumda olacağını bildiklerinden emek sömürüyor. Ama burada olmaya mecbur sahip çıkanı olmaz diye bakıyorlar. Hayatındaki insanlar bu durumu kullanmaya kalkıyorlar. Beni lisede bir grup kızın kaçırıp tehdit etmişliği var ve yine ikinci cümleleri baban bile sana sahip çıkmaz olmuştur. Ne acı bir dünya baba önemli ama böyle babaysa olmasa daha iyiydi. Benim annem ölmeyi beklediğini söylüyor artık. Bir evlat için daha ne dram olabilir ki?

Okudunuz mu?  Kader konusuyla ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
Herkesin derdi başka benim de aile huzurum yok aynı evde yabancı insalarmışız gibi yaşıyoruz evin tek oğluyum annem babam kız kardeşlerimde iyi geçinemiyorlar aynı sofrada yemek yiyemiyoruz ne yaparsın bu da benim imtihanımdır belki. kız kardeşim 2 sene önce evlendi istemediğimiz bir evlilikti bu arada dayı da olduk daha önceleri de anlaşmazlık vardı bunla beraber dahada kötüleşti. Çalıştım didindim çok fedakarlıkta yaptım ama olmadı işte psikolojim alt üst şimdi eskiden oldukça sağlam biriydim hiç bir şey den korkmayan ben şimdi çok tuhaf biri oldum. Sende kafana takma Seninde durumuna üzüldüm unutma anne babaya hürmet etmeliyiz RABBİMİZ anne babaya iyilik yapmayı emretmiştir.


Kayıtsız Üye
seni en net şekilde anlıyorum çünkü benim babamda ne aynı ne desem beğenmez


babamdan nefret ediyorum, babamdan nefret edıyorum, babamdan nefret ediorum annemi dovuyor

Bu kategoride yer alan Ezberlemek için yemek duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babamdan Nefret Ediyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.