Anasayfa
11 Eylül 2021, 7:57

Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır?

Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır?

Hoca
Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır? Irkçılığın İslâm’a aykırı olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Fakat milliyetçilik de aynı derecede İslâm dinine aykırı mıdır?
Cevap: Irk taassubu İslâm dininde yasaklanmış ise de İslâm dinine hizmet eden Türk milletini sevmek mânâsında anladığımız bir milliyetçilik yasaklanmış değildir.

Okudunuz mu?  Bir kişi hem alıcı hem satıcı olabilir mi

Cevap: Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır?

AKBİLE
ırkçılık başka ırkları kabul etmemek aşağılamak ve hor görmektir milliyetçilik kendi milletini çok sevmektir ama başka milletlerede zarar vermemek hor görmemktir


Yorum: Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır?

Kayıtsız Üye
Üstünlük ancak takva iledir.
Misal: Müslüman ve takvalı bir Nijerya’lıyı, takvası olmayan ve âsi bin milliyettaşıma tercih ederim.

Okudunuz mu?  Gönül nikahı diye bir şey var mıdır?

Yorum: Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır?

Kayıtsız Üye
Milliyetçilik kavmiyetçiliğin güncellenmiş şeklidir. tevhid dışındaki her ideoloji batıldır…eğer siz Türk milliyetçiliği yaparsanız Kürtlerde Kürt milliyetçiliği yapıyor diye kızamazsınız… Rabbimden tevhid üzere kardeşler olmamızı diliyorum…

Bu kategoride yer alan Şöyle bir şey duymuştum, ekmek, Kuranı Kerimden biraz daha üstündür diye. Bu söz doğru mudur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Irkçılık (asabiyyet) ile milliyetçilik aynı mânâda mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.