Anasayfa
24 Temmuz 2023, 5:24

Kasıt olmadan başkasının malına zarar vermenin dini hükmü nedir?

Kasıt olmadan başkasının malına zarar vermenin dini hükmü nedir?

Hoca
3073 – Soru: Bir şahıs, oturmakta bulunan kimsenin elbisesi üzerine oturmuş olsa, oturan kimsenin kalkması ile elbisesi yırtılsa, elbise üzerine oturan şahsa bir ceza uygulamak gerekir mi?
Cevap: Eğer elbisenin sahibi bunu bilmiyorsa, oturan kimse elbisenin yarı kıymetini öder

Okudunuz mu?  İstenmeyen kokulardan kurtulmak için ne yapılması gerekir?

Cevap: Kasıt olmadan başkasının malına zarar vermenin dini hükmü nedir?

AKBİLE
kasıt olmadığı için belki Allah katında bu günahtan sayılmaz ama zarara uğrayan kişi bunu kabul etmeye bilir ozaman elden gelen yapılmalıdır ve helalleşmelidir


Yorum: Kasıt olmadan başkasının malına zarar vermenin dini hükmü nedir?

Simsek5861
Selamun aleykum değerli hocalarım bir sorum var biz kiracıyız bir bidana baya uzun bir süredir aşağıya bina giriş kısmında bir yere bisikletimi koyuyorum oda bisikletin direksiyon kısımlarının kenarları duvara sürte sürte hep siyah siyah çizgiler oluşturmuş heralde şimdi farkettim bisiklet bayagıdır duruyor kul hakkı konusunda takıntılı oldugumdan dolayı aslında o yuzden fark ettim ve hemen sormak istedim burda kul hakkı durumu varmı acaba?

Okudunuz mu?  Herhangi bir yere herhangi bir yönde secde etmek caiz midir?

Yorum: Kasıt olmadan başkasının malına zarar vermenin dini hükmü nedir?

Hoca
Bina ahalisi, bina girişine bisiklet koyma yasağı getirmişse kul hakkıdır yoksa değildir. Bina girişi boyanırken sen bir kaç kuruş fazla ver 🙂

Bu kategoride yer alan Bankadan kazanılan chip para ve bonus helal(caiz)midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kasıt olmadan başkasının malına zarar vermenin dini hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.