Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Saldıran ve gelip geçeni ısıran bir köpeği öldürmek caiz mi?

Saldıran ve gelip geçeni ısıran bir köpeği öldürmek caiz mi?

Hoca
3074 – Soru: Bir kimsenin saldıran ve gelip geçeni ısıran bir köpeği olsa, gelip geçeni ısırıp eza verse ne yapmak gerekir?
Cevap: Köpeğin sahibini ikaz edip bağlanması istenir. Şayet uyarmayı dikkate almaz ve köpeği başı boş bırakırsa, o şehir halkının bahsi geçen köpeği öldürme salâhiyetleri vardır.

Okudunuz mu?  Bir kimsenin, hanımının sütünü içmesi haram mıdır, nikahına zarar verir mi?

Cevap: Saldıran ve gelip geçeni ısıran bir köpeği öldürmek caiz mi?

AKBİLE
köpeğin sahibi varsa öncelikle o uyarılmalı ve gerekeni yapması söylenmelidir eğer halen yapmıyorsa şikayet edilir ve yetkililer gerekeni yapacaktır


saldiran kopegi oldurmek caiz midir

Bu kategoride yer alan Bir kız üvey dayısı ile evlenebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saldıran ve gelip geçeni ısıran bir köpeği öldürmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.