Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Cuma Günü Gusül Yapmak İle İlgili Hadisler

Cuma Günü Gusül Yapmak İle İlgili Hadisler

maydın
Cuma Günü Gusül Yapmak İle İlgili Hadisi Şerifler

1359- İbn Ömer (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Biriniz Cumaya geldiğinde mutlaka gusletsin. (Buhârî, Cuma: 3; Ebû Davud, Tahara: 129)

1360- Ebu Said el Hudri (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Cuma günü gusletmek akıl baliğ olan herkese gerekir. (Buhârî, Cuma: 3; Ebû Davud, Tahara: 129)

Okudunuz mu?  Ödemek niyetiyle borç alanın sevabı

1361- Câbir (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Her Müslüman’ın haftada bir yıkanma günü vardır. O da Cuma günüdür. (Müsned: 13747)

1362- Kasım b. Muhammed b. Ebu Bekir (r.a)’den: Ashaptan bir kısmı Aişe’nin yanında Cuma günü gusletmenin gerekip gerekmediği hakkında konuşuyorlardı da Aişe şu olayı nakletti: Bazı insanlar yüksek yerlerde oturuyorlar ve Cuma günü de bu mescide geliyorlardı, bunların üst başları kirli idi. Bir rüzgar estiğinde kirli kokuları etrafa yayılır ve toplumu rahatsız ederlerdi. Bu durum Rasûlullah (s.a.v)’e arz edilince: Onlar yıkanmıyorlar mı? buyurdu. (Buhârî, Cuma: 15; Müslim, Cuma: 1)

Okudunuz mu?  Kuşluk Namazının Önemi

1363- Semure (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Kim, Cuma günü abdest alırsa; ne güzel yapmıştır. Kim de guslederse, daha değerli bir iş işlemiş olur. (Müslim, Cuma: 1; Tirmizî, Cuma: 356)

1364- Evs b. Evs (r.a)’ten rivâyete göre, Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Kim, kendisi gusleder ve başkasını da guslettirirse ve erkenden mescide gelir ve imama yakın olarak hutbeyi dinlerse ve hutbe esnasında da hiçbir şeyle meşgul olmaz ise, attığı her adım için; bir sene oruç tutmuş ve geceleri de ibadet etmiş sevabı alır. (Tirmizî, Cuma: 356; Ebû Davud, Tahara: 129)

Okudunuz mu?  Baş Ağrısına Sabretmenin Sevabı

Cevap: Cuma Günü Gusül Yapmak İle İlgili Hadisler

MECİDİE
cuma yıkanmak gusletmek cami ye gidenler için gerekli olan bir durumdur çünkü kalabalık içine girileceğinden temiz olmak pis kokmamak ve insanları rahatsız etmemek gerekir islamiyet temizlik dinidir


cuma günü gusül abdesti almak ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Hutbetu'l hace - Arapça ve türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma Günü Gusül Yapmak İle İlgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.