Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Cuma Günü Duaların Kabul Edileceği Saat İle İlgili Hadisler

Cuma Günü Duaların Kabul Edileceği Saat İle İlgili Hadisler

maydın
Cuma Günü Duaların Kabul Edileceği Saat İle İlgili Hadisi Şerifler

1413- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Tûr’a gitmiştim. Ka’b’ta oradaydı, orada onunla bir gün bekledik. Ben orada ona Rasûlullah (s.a.v)’in hadislerinden anlatıyordum, o da bana Tevrat’tan bahsediyordu. Ben de ona Peygamber (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu söyledim: Güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Adem (a.s) o gün yaratılmıştır ve o gün Cennetten çıkarılmıştır ve o gün tevbesi kabul edilmiştir ve o günde vefat etmiştir. O gün kıyamet kopacaktır. Ademoğlu hariç yeryüzündeki tüm canlılar Cuma günü güneş doğuncaya kadar korku içinde kıyametin kopmasını beklerler Cuma günü içerisinde öyle bir vakit vardır ki, o vakitte namaz da bir mü’minin istediği her şey kendisine verilir. Ka’b: O senede bir gündür deyince, ben: Hayır o saat; her Cuma’da vardır dedim. Ka’b, Tevrat’a bakıp okudu. Sonra da: Rasûlullah (s.a.v) doğru söylemiş, o saat her Cuma günü varmış dedi. Oradan ayrılınca Basra b. ebi Basra el Gıfarî ile karşılaştım. Nereden geliyorsun? dedi. Tur’dan dedim. Eğer önceden beni görseydin gitmezdin dedi. Ben de: Niçin diye sordum. O’da şöyle cevap verdi: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: Üç Mescid dışında ziyaret için adım atılmaz. Mekke’deki Mescidi Haram, Medine’deki benim mescidim ve Kudüs’teki Mescidi Aksa diye cevap verdi.

Okudunuz mu?  Allaha kavuşmayı isteyene Allah ta kavuşmak ister

Sonradan Abdullah b. Selam’la karşılaştım, keşke beni Tur’da görseydin, Ka’b’a rastladım. Ben ona Peygamber (s.a.v)’in hadislerinden bahsediyordum O da bana Tevrat’tan bahsediyordu, orada bir gün beraberce kaldık. Ona Rasûlullah (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu söyledim: Güneşin doğduğu günlerin en hayırlısı Cuma’dır; Adem (a.s) o gün yaratıldı, o gün Cennetten çıkarıldı, o gün tevbesi kabul edildi, o gün vefat etti, o gün kıyamet kopacaktır. Adem oğlunun dışında, o gün tüm canlılar kıyametin kopacağından korkarak güneş doğuncaya kadar tüm dikkatleri ile beklerler. Yine Cuma günü içinde öyle bir saat vardır ki, o saatte namaz da iken isteyen herkese Allah mutlaka istediğini verir. Ka’b, itiraz edip, o gün senede bir gündür dedi. Abdullah b. Selam: Ka’b yalan söylemiş dedi. Sonra ben devam ederek: Ka’b Tevrat’ı okuyarak Rasûlullah (s.a.v) doğru söylemiş, o saat her Cumada imiş dedi. O zaman Abdullah: Ka’b doğru söylemiş o saati ben biliyorum dedi. Kardeşim onu bana da söyle dedim: O Cuma gününün güneş batmadan önceki son saatidir dedi. Ben de; Rasûlullah (s.a.v)’in, Mü’min o saatte namaz da iken bir şey isterse onun istediği verilir dediğini duymadın mı? Halbuki o saatte namaz kılınmaz dedim. O da cevaben: Sen Rasûlullah (s.a.v)’in: Kim namaz kılar da kıldığı yerden ayrılmadan oturduğu yerde diğer namazı beklerse o kimse namaz da imiş gibi sayılır dediğini duymadın mı? dedi. Ben de evet duydum dedim. İşte o saat benim dediğim saattir dedi. (Ebû Davud, Salat: 207; Muvatta’, Cuma: 7)

Okudunuz mu?  Ayet ve Hadislerle Zikrin fazileti (Arapça Türkçe)

1414- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Cuma günü içerisinde öyle bir saat vardır ki, o saatte Müslüman bir kulun Allah’tan istediği her şey kendisine verilir. (Buhârî, Cuma: 36; Müslim, Cuma: 4)

1415- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebul Kasım (r.a) şöyle buyurmuştur: Cuma günü içinde öğle bir saat vardır ki, Müslüman bir kul namazda o saat içinde Allah’tan ne isterse mutlaka kendisine verilir. Biz de dedik ki O zaman ne kadar kısa ve azdır. (Buhârî, Cuma: 36; Müslim, Cuma: 4)

Okudunuz mu?  Hud süresinin fazileti

Cevap: Cuma Günü Duaların Kabul Edileceği Saat İle İlgili Hadisler

HADİE
cuma günlerinin hayırlı olduğu söylenmekte ve o güne özel namaz kılınmakta ve kişilerin dua ile vakitlerinin geçirmesi gerektiğini söylemektedirler bazı saatlerde duaların kabul olduğu bilinmektedir


cuma günü ile ilgili hadisler, cuma gününde öyle bir saat vardır ki, Cuma günü hangi vakitte dualar kabul olur

Bu kategoride yer alan Hutbetu'l hace - Arapça ve türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma Günü Duaların Kabul Edileceği Saat İle İlgili Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.