Anasayfa
22 Ekim 2023, 22:47
sizden94
Abone

Sıkıntılardan kurtulma yolları

Sıkıntılardan kurtulma yolları

Jordisss94
Selamun Aleyküm , arkadaşlar ben çok uzun süredir sıkıntılar yaşıyorum , hani bir süre dersin ya Allah beni imtihan ediyor , sabredersin bir süre sonra o sıkıntı geçer , ben öyle sandım sabrettim uzun bir süre , bir süre sonra geçiyor , ama bir süre sonra tekrar geliyor , tekrar geçiyor tekrar geliyor , 3 sene oldu hala da düzelmedi ve uzun bir süre de düzelmeyecek , imtihan denilen şey bir sınav , 3 yıl sürecek hali yok , acaba neden bu lanetlerden kurtulamıyorum , çok uzun süre sabrettim ama artık tahakkatim kalmadı , her geçen gün imanım biraz daha azalıyor , artık gafillerden olma yolunda hızla ilerliyorum , yaşımda çok değil 19 yaşına gireceğim , hayatım boyunca sorunlarla uğraşmaktan yaptığım işe konsantre olamadım ve artık bu laneti kaldırmak istiyorum , dedimya lanet gibi bir şey var üzerimde , ne yaparsam yapayım hep engelleniyorum hep bir problem çıkıyor , her şey eksik çıkıyor ve işin kötüsü hiçbir zamanda düzelmiyor işler , bu sorunları nasıl bitirebilirim , artık şu şeylerle uğraşmak değil adam gibi şeylerle uğraşmak istiyorum , şu sorunlarla uğraşmaktan her şeyi kaçırdım nerdeyse

Okudunuz mu?  Bir Lokma Haram Yiyenin Kırk Gün İbadetleri Kabul Olmaz sözü Hadismidir acaba?

Cevap: Sıkıntılardan kurtulma yolları

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle şunu çok iyi bilmen ve kabul etmen gerekiyor, biz bir imtihan halindeyiz hemde br iki üç yıl değil, son nefese kadar bu devam edecektir. Sabırla, azimle ve isyan etmeden yolumuza devam edeceğiz. İnsanın ayağına batan bir diken ve hatta gözüne kaçan bir tozdan bile ona mükafat yazılır. Demek ki bu dünyadaki hiç bir şey boşa gitmez. Ama bunun şartı isyan etmeyeceğiz ve sabırlı olacağız.

Okudunuz mu?  Derdim büyük , annem ve babamla sınavımı kaybediyorum artk ümidim bitti

Cevap: Sıkıntılardan kurtulma yolları

Şema
Sıkıntı için okunabilecek dualar var mıdır? Ruhsal sorunlarımı nasıl çözebilirim?

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah’a teslim olmalıyız. Duâlardan bazıları aşağıdadır:

Okudunuz mu?  Evli uzak bi akrabam Bana aşık detaylı anlatayım konuyu

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahhartehu ve te’hîra mâ acceltehu."

"Allah’ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah’ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te’hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te’hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

Okudunuz mu?  Masturbasyon aletleri

"Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze’l-arşi’l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu’id! Ya Fe’aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike’l-lezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretike’l-leti kaderte biha halkıke ve bir rahmetike-lleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni."

"Yâ Vedûd ! Yâ Vedûd ! Yâ Vedûd ! Ey yüce Arşın sahibi! Ey her şeyi hiçten yaratan Mubdi! Ey ölmüş yaratıkları yeniden yaratacak Muîd! Dilediğini yapabilen Allah’ım. Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nuru hürmetine, bütün yaratıklara gücünün yettiği kudretin ve her şeyi içine alan rahmetin hürmetine… Sana yalvarıyoruz… Senden başka ilah yoktur."

Okudunuz mu?  Yarattığı şeylerin şerrinden Allah ın eksiksiz sıfatlarına sığınırım arapcası nedir ?

"Ey imdad isteyenlerin yardımcısı ! Benim imdadımıza koş ! Ey zorda kalanlara yardım eden! Bana yardım eyle…"

Sorularla İslamiyet


Cevap: Sıkıntılardan kurtulma yolları

Jordisss94
ama kardeş şöyle bir durumda var ben yine sabırlı bir insanım , benim yerimde başkası olsaydı çoktan ateiz veya gevur falan olmuştu , Allah hayatımın % 5 inde yanımda oldu %45 nefs ve şeytan %50 de boşluk , ne zaman dua etsem 1-2 ay içinde kabul oluyor kabul olduktan enn fazla 2 hafta sonra Allah bana verdiği şeyi geri çekiyor , ve yine eski kötü duruma düşüyorum , bir tane bile bugüne süre gelen kabul olan dua yoktur , ne istediysem ne verdiyse 2 hafta içinde geri aldı , bu kötü bir şey bana göre sabrettim ama o sabır süresi 3 yılı aştı 3 yıl içinde neler kaybettim tahmin edemezsin , dedimya benim yerimde başkası olsaydı Allah’ı unuturdu benim bana kötü davranan bir ilahım olamaz diye , ama ne bileyim

Okudunuz mu?  Evi Basan Karıncalara Ne Yapmalıyız

vesveseden kurtulmak için dua sorularla islamiyet, Sıkıntılardan kurtulmanın yolları, sıkıntıdan kurtulmanın yolları

Bu kategoride yer alan Bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıkıntılardan kurtulma yolları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.