Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:03
Sozler
Yönetici

Talha bin ubeydullah sözleri

Talha bin ubeydullah sözleri

Kayıtsız Üye
talha bin ubeydullah ‘nın söylemiş olduğu anlamlı sözlere örnekler verir misiniz ?


Cevap: Talha bin ubeydullah sözleri

Hoca
Talha bin Ubeydullah’ın Zorluklara Tahammül Etmesi ile ilgili sözleri

Hayâtû’s Sahâbe, Yazar : Muhammed Yusuf Kandehlevi

Mes’ud b. Hıraş şöyle anlatıyor: Safa ile Merve arasında say yapıyorduk. Baktım ki birçok kimse elleri boynuna baglanmış bir genci kovalıyorlar. Aralarındaki bir kadın da gence küfrediyordu. "Bu genç kimdir ve suçu nedir?"dedim. "Talha b. Ubeydullah’tır. O sapıtmıştır"dediler. "Peki bu kadın kimdir?"dedim. "Annesi, Sa’be binti Hadremî’dir"dediler (1).

Okudunuz mu?  Muharrem Ayı ve Aşure Günü ile ilgili sözler

Hz. Talha şöyle anlatıyor: Ben Busrâ panayırına katıldım. Bir rahip manastırında "Bu panayıra gelenlerden sorunuz. Acaba Harem ehlinden olan kimse var mı?"dediğini duydum. Bunun üzerine "Evet, ben varım"dedim. Rahip "Acaba şu anda Ahmed sizin aranıza geldi mi?"diye sordu. Ben "Ahmed de kimdir?"dedim. Rahip "Abdullah’ın oğlu, Abdulmuttalib’in torunudur. Çıkacağı ay bu aydır ve peygamberlerin sonuncusudur. Harem’de doğacak, hurmalık, siyah taşlı ve çorak arazili bir memlekete hicret edecektir. Hemen ona tâbi olun"dedi. Rahibin bu sözleri kalbimde yer etti. Süratle çıkarak Mekke’ye vardım ve herhangi bir hadisenin olup olmadığını sordum. Bana "Evet, Muhammed bin Abdullah el-Emin peygamber olduğunu söylüyor! Ve İbn Ebî Kuhafe de ona tâbi olmuştur"dediler. Oradan ayrılarak Ebu Bekir’in yanına gittim. Ona "Sen şu kişiye tâbi oldun mu?"dedim. Ebu Bekir "Evet, oldum"dedikten sonra, bana "Onun yanına git ve ona tâbi ol. Çünkü o, hakka davet ediyor"dedi. Ebu Bekir’in bu sözlerinden sonra ben, rahibin sözlerini ona naklettim. Ebu Bekir’le beraber çıkarak Peygamber’in huzuruna gittik ve ben Müslüman oldum. Ve Resûlullah’a rahibin sözlerini aktardım. Hz, Peygamber sevindi. Ebubekir ve ben Müslüman olduğumuzda Nevfel b. Huveylid el-Adeviyye bizi yakalayarak ikimizi bir ipe bağladı. Benî Teym buna engel olamadılar. Çünkü Nevfel b. Huveylid’e "Kureyş’in arslanı"denirdi. Bundan dolayı Ebu Bekir ile bana "bir ipe bağlanan"manasına gelen "el-karınayn"denildi (2).

Okudunuz mu?  İlk Yardım İle İlgili Sözler

[1] Sahihi Buharî; İsâbe, III/410
[2] Hakim, Müstedrek, III/369


talha bin ubeydullah sözleri, rahip buhara kimdir

Bu kategoride yer alan İlim ile ilgili özlü sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Talha bin ubeydullah sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.