Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:57
kandil
Yönetici

Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Kayıtsız Üye
Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir Regaip kandili nafile orucuna nasıl niyet edilmesi gerekmektedir açıklar mısınız ?


Cevap: Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Hoca
Recep ayında tutulan oruçlar nafiledir.
Niyet ettim Allah rızası için oruç tutmaya demeniz yeterlidir.

Okudunuz mu?  Kandiller ve anlamları

Cevap: Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Kayıtsız Üye
Önemli olan niyettir mükafatı Allah katında verilir


Yorum: Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Kayıtsız Üye
regaip kandilimiz mübarek olsun..
Ben bugün saat 6. Da uyandım ve namazımı kılıp yatağıma geldim ve kandil olduğunu hatırlayıp şu falan içmeden oruca niyet dedim yattım acaba oruç sayılır mıyım yada ????

Okudunuz mu?  Regaip kandilinde ne olmuştur

Ensar
Bir hadisi şerifte Hz Aişe Annemiz ve peygamberimiz arasında geçen kısa bir olaya göz atalım.
Hz Aişe ra. anlatıyor
Resûlullah bir gün yanıma geldi ve ‘yanımızda yiyecek bir şey var mı?’ Dedi. Ben de yok dedim. O da ‘O halde ben oruçluyum’ buyurdular. (Buhârî, Savm 21, 51; Müslim, Sıyâm 169 (1154)-170)
Kişi nafile oruç tutacağı zaman namaz vakti geçse dahi eğer yeyip içmediyseniz yada oruca engel bir şey yapılmamışsa oruç geçerli olur.

Okudunuz mu?  Mevlid kandili önemi nedir

Kayıtsız Üye
Hocam ben takıntı hastasıyım bugün oruç tuttuyorum sabah uyandığımdan beri orucum la ilgili şüpheye düşüyorum abdest alırken su yuttum gibi düşündüm yutmadığıma da emin değilim burnumdan genzime gitti gibi hissettim daha sonra kendimi ikna etmeye çalıştım daha sonra yine abdest alırken hızlı çektim burnuma bilerek yuttuyormuyum acaba diye ağzıma doğru geldi tükürdüm emin olamadım bir kaç kez daha yaptım ne olur yardım edin ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Kadir gecesi ne zaman kutlanır?

Hocam çok kötü durumdayım lütfen cevap verin ne yapmalıyım şimdi daha mı çok günah işlemiş oldum bunun yerine oruç tutmalımıyım


ACİLSERVİS
Öyle düşündün diye orucun bozulmaz. Orucun bozulmamıştır vesveselere kulak asma. Ciddiye alma.


regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir, regaip kandilinde oruca nasıl niyet edilir, regaip kandilinde oruç tutmak için nasıl niyet edilir

Bu kategoride yer alan Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regaip kandili orucuna nasıl niyet edilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.