Anasayfa
9 Mayıs 2021, 1:18
aile
Yönetici

Kocamın gözü hep dışarılarda; doğru yolu bulması için ne yapmalıyım, ne gibi dualar etmeliyim?

Kocamın gözü hep dışarılarda; doğru yolu bulması için ne yapmalıyım, ne gibi dualar etmeliyim?

Efdal
Kocamın gözü hep dışarılarda; doğru yolu bulması için ne yapmalıyım, ne gibi dualar etmeliyim?

Sorunun Detayı:
İki senedir evliyim, Almanya gibi günahın bol olduğu bir yerde kalıyoruz. Kocamın gözü hep dışarlarda, başkalarıyla yazıştığına hep şahit oldum. Evliliğim bozulsun istemiyorum, bol bol dua ediyorum; yardım edin lütfen?..

Okudunuz mu?  Karı kocanın ayrı yatması

Dua iki şekildedir. Biri fiili dua, diğeri ise dil ile yapılan duadır. Dil ile dua ederken, içinizden ne geliyor ve neye ihtiyacınız varsa o şekilde kendi diliniz ile dua ediniz. Kur’an ve cevşen biliyorsanız okuyun ve ardından dua edin.

Ancak burada daha önemli olan fiili duadır. Fili dua, toprağa ekin ekmeye ve bakımını yapmaya benzer. Bunu yapmayan bir çiftçi, yapacağı dil duasının çok fazla bir anlamı olmaz.

Okudunuz mu?  Kadının kocası üzerindeki hakları

Sizin fiili duanız ise, eşiniz ile olan iletişiminizdir. Doğru bir iletişim sergileyip sergilememeniz çok önemlidir.

Eğer sürekli meseleyi gündeme getirip, eşiniz ile bir sürtüşme ve kavga içine giriyorsanız, fiili duanızı doğru yapmıyorsunuz demektir. Ama duygularınıza mağlup olmadan, daha gerçekçi davranızsanız, çözüm adına adım atmış olursunuz.

Okudunuz mu?  Şii ve Sünni evlenebilir mi?

Mesela, sesinizi yükseltmeden, mahçup bir eda ile eşinize yaklaşıp, bu konuda kendisine yardım etmek istediğinizi söylerseniz, bir kapı aralamış olursunuz.

İkinci adımda, bu konuda bir eksiğinizin olup olmadığını, onu cinsellik konusunda ihmal edip etmediğinizi, varsa bir sorun, onu düzeltmeye hazır olduğunuzu söylerseniz, önemli bir adım daha atmış olursunuz.

Okudunuz mu?  Evlenmeyi düşündüğüm bayan benden büyük

Diğer yandan ona yaklaşırken, iterek değil, acıyarak, şefkat ederek yaklaşın.

Oğlunuzun böyle bir duruma düştüğünü düşünün; ne yapardınız, nasıl yaklaşırdınız? Eşinizin annesi, oğlunu size emanet etmiş. Bir anne şefkati ile yaklaşmınızı, eş kıskançlığını devreye sokmamanızı tavsiye ederiz. Bu size düşen görevdir ve sizi mesuliyetten kurtarır.

Okudunuz mu?  Müslüman Erkeğin Hristiyan Hanımla Evlenmesi Caiz Mi?

Ancak, siz bütün bunları elinizden geldiğince ve doğru ve gerçekçi bir şekilde yaptınız -yapmış olmak için yapmaktan bahsetmiyoruz- ama eşiniz umursamayıp, devam ederse, son çözüm olarak şu yolu denemek zorunda kalacaksanız:

Uygun bir zamanda karşısına oturup, "Ben elimden geldiğince seni anlamaya çalıştım ve yardımcı olmak istedim, ama sen bu alışkanlığını bırakmak istemiyorsun. Ancak ben de bu şekildeki bir ilişkiyi artık kaldıramıyorum ve dolayısı ile ayrılmak istiyorum." dersiniz.

Okudunuz mu?  Nişanlılık döneminin sorumlulukları

Ancak bunu, siz de doğru buluyor ve boşanma durumunda daha çok mağdur olmayacağınıza inanıyorsanız yapınız…

Selam ve dua ile…
Sorularla Aile


Cevap: Kocamın gözü hep dışarılarda; doğru yolu bulması için ne yapmalıyım, ne gibi dualar etmeliyim

ASRIN
Eşinizin gözünün dışarıda olmasının sebebini biraz kendinizde aramalısınız onun istediği gibi biri olmuş olsanız yada ev içinde huzuru bulmuş olsa gözü evinde olur ve bazı şeyleri dışarıda aramazdı sizin sabırlı olmanız ve elinizden gelen her şeyi yaparak Allah’tan hayırlısını isteyerek Allah’a el açıp dualar etmenizdir.

Okudunuz mu?  Evlenirken eş seçiminde neye dikkat etmeli?

kocamın gozu disarda

Bu kategoride yer alan Evlilikte küsmek sorunları çözmez! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocamın gözü hep dışarılarda; doğru yolu bulması için ne yapmalıyım, ne gibi dualar etmeliyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.