Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Abdest ve Gusülde Yaralı, iltihaplı, sargı bezi olan yerler nasıl yıkanır?

Abdest ve Gusülde Yaralı, iltihaplı, sargı bezi olan yerler nasıl yıkanır?

wolfteam99
Selamün Aleyküm .Bugün yağmur yağıyordu ve ben koşarken ayağım kayıp yere düştüm.Çenem yarıldı.Doktora gidip dikiş attırdık.Şimdi bant var üzerinde.Ben abdest alıp namaz kılmak istiyorum ama çeneme su değerse iltihap olurmuş.Şimdi ne yapmalıyım.?Cevaplarınız için ALLAH Celle Celalühü razı olsun.


Cevap: Namaz vakti dolmadan cevap lazım.

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah şifalar versin. Dikiş yerlerine su değmeyecek şekilde diğer yerleri yıka. Sonra da orayı sadece elinle mesh et. Eğer mesh etmekte zarar veriyorsa onuda terkedebilirsin.


Cevap: Namaz vakti dolmadan cevap lazım.

umutlucan
< Cevabın için Allah razı olsun.Mest nasıl yapılıyordu bir kısaca hatırlatır mısın? >
başını mest ettigin gibi
dikkat et yaraya zarar verme özr durumundasın çnkü


Cevap: Namaz vakti dolmadan cevap lazım.

Hoca
Mest değil Mesh yazmanız gerekirdi.
Mesh, ıslak el ile yaralı yerin üzerini silmektir.

Yıkanabilen yer yıkanmalı, yıkanamayan yer ise mesh edilmelidir.
Allah şifa versin.

< Ameliyat olan kimse nasıl gusül alır?
Mesh ederek gusül olur mu?
Abdestte yara bandı ve sargı bezi olan yerler nasıl yıkanır?

Sorunun Detayı
Ben burnumdan ameliyat oldum ve şu an gusül e ihtiyacım var ama burnuma şu alamadığım için gusülümü alamıyorum. Acaba mahrumuyetimden dolayı burnuma su almadan gusül abdestimi alsam olurmu?

Şuan abdestsiz olmam beni bir mesuliyete sokarmı?

Bir namaz vaktini geçirecek kadar gusülsüz kalmak caiz değildir. Çünkü bunda namazı geçirme durumu vardır.

Gusülde yıkanması gereken yerler eğer ıslanmaması gerekiyorsa bu yerler ıslak elle meshedilir eğer meshetmek de zarar veriyorsa o takdirde terkedilir.

Yaralar veya sakat, hasta âzalar üzerine bağlanan bezlere sargı denir. Abdest veya gusül âzaları üzerinde bu gibi bir zaruretten dolayı sargı varsa ve bu sargıyı açıp altını yıkamak da mahzurlu ise, sargının üzerine meshedilir, böylece o âzalar yıkanmış hükmünü alır.

Okudunuz mu?  Açık yara ile gusül abdesti

Kırık ayaklar üzerindeki alçı veya tahta veya madenî sargılar da aynı hükümdedir. İlâçla örtülü yara için de durum aynıdır.

Sargının tamamını meshetmek gerekmez. Sargının ekser kısmının üzerinin meshedilmesi kâfi gelir.

Üzerine mesih yapılan sargı için, belli bir müddet yoktur. Özür hâli devam ettiği üddetçe meshe devam edilir. Sargı çevresinde kalan sağlam yerler ise yıkanır.

Sargıların abdestli iken sarılmış olması da gerekmez.

Henüz iyileşmemiş yara üzerindeki sargı, düşer veya değiştirilirse mesh bozulmaz. Yeni sargı sarılmasıyla meshin yenilenmesi gerekmez. Abdestlilik hâli devam eder. Sargı üzerine meshi bozan şey; üzerine sargı sarılan yara veya özrün tamamen iyileşmesidir.

Eğer ameliyat ya da bir yaradan dolayı banyo yapmak zarar verecekse, sadece teyemmüm ederek ibadetlerini yerine getirir.

Yara üzerine yapılan meshin müddeti ne kadardır?

Mesh bir zamanla kayıtlı değildir. Abdest bozulduktan sonra yeni bir abdest alındığında sargılı bulunan kısım meshedilir. Her vakit abdest almaya gerek yoktur. (Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/101.) >


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm benim yüzümde çok su gördüğü için kuruma ve kaşınma oldu bana krem verdiler sabah akşam pamukla silmem gerekiyor suyla yikamam yasak abdest alırken sadece elimdeki kalan suyu silsem olurmu abdestim acaba şimdiden teşekkürler


Şema
< suyla yikamam yasak abdest alırken sadece elimdeki kalan suyu silsem olurmu >
Doktor yüzü yıkamayı yasaklamış ise, sadece ıslak el ile mesh edebilirsiniz. Allah şifa versin.

Okudunuz mu?  Nisa 89. ayet meal ve tefsiri

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben işyerinde is kazası geçirdim kaşım yarildi.6tane dikiş atıldı doktor dikisler alınıncaya kadar su degdirme dedi.ama benim gusül abdesti almam lazım nasıl alabilirim teşekkür ederim

Benim başimda. Dikiş var. Gusül almam. Lazım. Nasıl. Alcam


arifselim
dikiş yeri hariç her yerini yıka
Allah şifa versin.

Geçmiş olsun kardeşim. Başını yıkaman gerekmez. Diğer bütün uzuvlarını yıka başını ise ıslatmadan sadece ıslatmış olduğun elinle mesh etmen yeterlidir.


Kayıtsız Üye
hocam Benim kuyruk sokumunun. Uç kısmında kıl dönmesi var o yer pansuman lı. Gusül etmek gerkirmi


arifselim
Oraya su değdirmen doktor tarafından yasaklanmışsa orayı ıslatmadan diğer yerleri yıka ve o bölgeyi sadece mesh etmen yani ıslak el ile elini bir defa sürmen yeterlidir.


Kayıtsız Üye
– Koluma dikiş atıldı . Bu nedenle bandajlı ve ben nasıl gusül abdesti alabilirim

– Sırtımda dikiş var su değmemesi gerek ben nasıl gusül abdesti alabilirim lütfen yardımcı olun

– Benim elimde yara var ve elim sargı bezi ile sarılı durumda.Gusül abdesti alırken ne yapmalıyım.Sadece yaranın üstü değil de elimin büyük bir kısmı sarılı ama sargı bezini açamam sarılı yerleri mesh etsem olur mu ?

– Merhaba arkadaşlar benim sirtimda ufak ufak kesintilerden dolayi sargilar ve bide cenemde su degmemesi gerekiyo gusül abdestini nasil. Alabilirim yardımcı olurmusunuz


arifselim
Bandajlı, dikişli veya sargılı olan yerleri ıslatmaya gerek yoktur. Diğer uzuvlar yani vücut bölgeleri yıkanır ve yıkanamayan yani ıslatılamayan yerleri sadece el ile mesh edilir ve bu gusül için yeterli olur.


Kayıtsız Üye
kardeşim benim elim dikişliydi ve sargılıydı elime poşet geçirdim ve etrafını bağladım sen kafana poşet yada naylon gibi bişey yapabilirsin abdesti aldıktan sonra kafanı mesh etsen yeter

Okudunuz mu?  Öğle Namazının Ardından Geçmişe Ait öğle Namazının Kazasını Kılabilir miyim

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm tırnağımı çektirdim ve dikısli ayak tırnağı gusül abdesti almak istiyorum nasıl almam gerekir su degmemesi gerekiyor


Kayıtsız Üye
Valla bende bilmiyorum kardeşim benimde elimin üstü dikişli bende cevap arıyorum Napıcan diye


arifselim
Selamun aleykum. Dikişli veya açılmaması gereken bandajlı yerleri yıkamaya gerek yoktur. Diğer ıslatabileceğin yerlerini yıka ve o yerini ise sadece elinle mesh et bu yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Benim bilegimde dikis var gusül alirjen orayi mesh ettim simdi bu pansumani cikarirsam gusül abdestim gidermi


arifselim
Hanefi mezhebine göre mesh edilmiş olan bölgede bulunan pansuman ve benzeri sargılar çıkarıldığında yeniden gusül gerekmez. Ancak şafii mezhebine göre yeniden gusül alması gerekir.


Memet
Yeni elimi kestim avuç içini bıcakla kestim 5 tikiş atip sardılar abdesti nssil alacağım elim sargıbeziyle sarıĺı sargiyi acmayın iki günde bir pansuman yapacam aydı nlatırsaniz sevinirim


mum
< aydı nlatırsaniz sevinirim >
Allah şifa versin.
Yapmanız gereken sargının üzerini ıslak elle silmektir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykûm. Benim elimde 3 dikişli açık büyük yara var hemde sağ el islatmam mümkün değil parmaklarim boşta ama islatirsam sargı da islanir ve aynı sağ tarafimda intiraket yani damar yolu var nasıl abdest almalıyım yatsıyı kilamiyorum şu an bir an evvel cevabinizi bekliyorum sizden teşekkürler

———

Gozlerimden ameliyat oldum ve doktor su degdirme dedi ama gusül almam gerekiyor. Nasil alabilirim ?


arifselim
Aleykum selam. Geçmiş olsun. Bu durumda eğer ıslatma imkanın yoksa o yerleri sarar ve yıkanırsın. Buda mümkün değilse o zaman nasıl kolayına geliyorsa o şekilde yıkanırsın ve yıkayamadığın yerleri sonra mesh edersin. Şayet hiç birini yapamazsan teyemmüm al ve onunla ibadetlerini yap

Okudunuz mu?  Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Ben 3 yerimden olmak üzere bıçaklandım 1 kasık ve 2 tane de sırtımdan doktor duş alma dedi dikişler alınıncaya kadar ve şimdi gusül almam gerekiyor bir yardımcı olursanız sevinirim..


arifselim
Geçmiş olsun kardeşim. Doktor sana su kullanmayı yasaklamışsa ve o yerleri sudan koruyarak da yıkanma imkanın yoksa o zaman sadece teyemmüm alman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Kolumdan ve belimden ameliyat oldum sol kolunda komple sarılı ve belimde az bir kısmı bandaj ile kapalı nasıl gusül abdesti alırım


arifselim
Geçmiş olsun. Bu durumda eğer ameliyat ya da bir yaradan dolayı banyo yapmak zarar verecekse, sadece teyemmüm ederek ibadetlerini yerine getirebilirsin.


Kayıtsız Üye
selam ayleyküm bende kıl dönmesi var namaz kılıyorum kabul oluyormu


arifselim
Aleykum selam. Kıl dönmesi namaza ve abdeste engel değildir. eğer bir iltihap söz konusu ise doktora gitmen gerekir ve ona göre hareket edersin.


Kayıtsız Üye
Mesh edilemeyecek bir yaram var gusül abdesti alsam gusülüm kabul olur mu ?

Selamın aleykum
Anlimda 12 dikiş var ve abdest almak istiyorum alabilirmiyim ?


arifselim
Mesh etmek de zarar veriyorsa buda terkedilebilir. Diğer yerleri normal yıkarsın ve bu yara olan bölgeyi yıkamak veya mesh etmek de zarar veriyorsa buda yapılmasına gerek yoktur. Allah şifalar versin.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ,burun ameliyatı oldum burnum ve yüzüm sargılı ve Kanama oluyor yüzümü ve burnumu yıkamam dokunmam mümkün değil Nasıl abdest alabilirim


arifselim
– Aleykum selam. Yüzünü ve sargılı yerleri yıkamak zorunda değilsin. Normal abdestini al ve o sargılı yerleri sadece elinle mesh et bu yeterli olur. Geçmiş olsun.

Okudunuz mu?  Vesvese mi? Piskolojik mi?

– Mesh etmek demek zaten eli sadece ıslatarak o yere el sürmek demektir. Yarayı veya sargıyı ıslatmaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Ayağımı Motorla kestim 15 gündür hastanedeyim rüya gördüm yıkamamalıyım yaraya şu değmemesi lazi m ne yapmaliyim

Selamünaleyküm ben apandisit ameliyatı oldum doktor 5 gün duş yasak dedi bende rüya gördüm nasıl gusül yapmam gerekiyor


arifselim
Ayağına su değdirmeni doktor yasaklamışsa diğer yerleri yıka ve sonra o yeri sadece elinle mesh etmen yeterlidir. Eğer mesh etmek bile zararlıysa bunu da terkedebilirsin. Yıkanmak için o yer iyice bir naylonla sarılabilir.


Emir Rüzgar
Selamün aleyküm…..yüzünde ( gözümün altında ve burnunun yanında dikiş var ve sargı ile flasterle bantlı ) benim gusül etmem lazım ama su değmesi yasak dikişlere….ne yapmam lazim teyyemmüm mü almam lazım bir yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam. O yerleri ıslatmadan diğer bütün vücudunu yıka. Daha sonra yıkayamadığın yerleri sadece elinle mesh et bu yeterli olur. Eğer mesh etmek bile zarar veriyorsa bunuda yapmak zorunda değilsin.


Emir Rüzgar
Çok sağolun hocam soru mu cevapladığınız için


imam
dikiş varken gusül abdesti nasıl alınır?

Dikişli yer yıkanmaz, sadece üzeri zarar vermeyecekse mesh edilir


Kayıtsız Üye
Hocam su çiçeği oldum nasıl gusül almalıyım. Yıkanmam yasak mış.


arifselim
Geçmiş olsun. Eğer doktorun yıkanmana izin vermiyorsa ve zararlıysa gusül abdesti yerine teyemmüm alabilirsin. Teyemmüm ile bütün ibadetlerini yapman caiz olur.


Kayıtsız Üye
Kafama dikis atildi kafama su temas etmemesi lazim gusül abdesi almam lazim kafama su deydirmeden gusül alsam kabul olur mu

Okudunuz mu?  Allah kendisini öldürüp tekrar diriltebilir mi?

arifselim
Geçmiş olsun. Evet, kafana su değmesi yasak olan yerlere su değdirmeden diğer her yerini yıka. Daha sonra o yeri elinle mesh et. Eğer mesh etmek de zarar veriyorsa bunu da yapmak zorunda değilsin.


Kayıtsız Üye
Selam arkadaşlar

Benim dizimde 4tane dikis var. Banyo yaparkene su gecirmeyen yara bandı yapıştırmam lazım. Nasil gusül abdest alabilirim?


arifselim
Aleykum selam. Su değmemesi gerekiyorsa o yere su değdirmek zorunda değilsin. Normal guslünü al ve o yeri sadece en sonda elinle mesh etmen yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Benimde ayni sorunda amlamadığım bisey var kardeşim simdi başi mesh etçez onu anladım peki normal gusül alıcaz gene dimi sadece başa mesh edicez yani dimi cünki benimde başımda dikiş var


suheda
Evet doğru anlamışsın. Dikişli başın hariç normal guslünü al sadece başını elini ıslat ve başına sür. Yani mesh et. Islanmasına gerek yok elini sürmen yeterli olur.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm ben kulak ameliyatı oldum kulak arkasında dikişlerim var ve 2hafta boyunca su değmemesi lazım adet dönemim bitti namazıma başlamam için boy ve gusül abdesti almam lazım ama baştan aşağı nasıl alabilirim veya 2 hafta sonrasını bekleyim namaz için yardımcı olursanız sevinrim


arifselim
Aleykum selam geçmiş olsun. O bölgeye su değdirmeden vücudunun geri kalan her yeri yıka ve o bölgeyi elinle en sonunda mesh etmen yeterlidir. Başını ıslatmak o yere zarar verirse başını yıkama.


Kayıtsız Üye
boşuna sormayın arif selim kardeşimizin ehil olduğunu sanmıyorum. diyanet danışma hattına yada ilim meclisine sorun. adam bir sürü yerinde açık yara olduğunu söylüyor hala mesh et yıka diyor doktor su değmemesi gerek demiş sen mesh et diyorsun mesh edince su değmeyecekmi yine. arif Selim in teyemmüm den haberi yok her halde. eski Erzincan Müftüsü Ali Küçüker Hoca’ ya teyzemin oğlu sormuş du diyaliz hastasıydı ve karnına ve muhtelelif yerlerinde sonda vardı yaralara su değmemesi gerekiyordu Ali Küçüker’ Hoca Teyemmüm yapmasını fetvasını vermişdi; teyzemin oğlu evde temiz toprak bulamıyorum dedi. Ali Küçüker Hoca temiz bir tuğlayla teyemmüm yapabilirsin dedi. bunuda ben diyorum temiz olduğunu bildiğin halı ilede teyemmüm yapılabilir.

Okudunuz mu?  İslam dininde yasaklananlar

arifselim
Bu konuda eğer sen ehil isen buyur izah edebilir ve hatamızı düzeltebilirsin. Mesh etmek ne demektir onu bile yanlış izah ediyorsun. Mesh etmek demek, ıslatmak demek değildir. El ıslatıldıktan sonra el silkelenir sadece elde kalan o mikdarı ile o bölge mesh edilir. Eğer sargı varsa ve çözmesi yasak ise sargının üzerinden mesh etmelidir. Eğer bu mesih de zarar veriyorsa bunu da terketmelidir. Suyu kullanma imkanı hiç yoksa yani ona zarar veriyorsa işte o zaman teyemmüm alır ve teyemmüm ile bütün ibadetlerini yerine getirebilir.

Teyemmümden haberim var kardeşim 🙂 ama anlaşılan senin meshin ne olduğundan bile haberin yok kalkmış su-i zanda bulunarak kul hakkına giriyorsun.

Nurettin Yıldız hocamızın açıklaması:
Gusül abdestinde bütün vücudun yıkanması gerekmektedir. Sıhhatten kaynaklanan bir nedenle bir bölümü yıkayamayan ise o bölümü mesh eder. Mesh etmek ise eli ıslatıp oraya tıpkı başı mesh eder gibi sürmektir. Bu da zararlı ise bunu da yapmayabilir. Guslünde de bir sakınca olmaz. Eğer yıkamaması gereken bölge çok ise teyemmüm eder.


mustafa44
s.a öncelikle hocam kolumda dövmem vardı bunu sildiriorum lazer tedavisiyle ve lazerli yere su degmemesi gerekiomus gusül abdesti almam gerekiyo napmam gerek oraya su deydirmessem kabul durumu nedir yardımlarınızı bekliorum.

Okudunuz mu?  Zekat nisap miktarı ne kadardır? nasıl hesaplanır?

arifselim
Aleykum selam. Tedavi olduğun bölgeye su değmesi yasak ise oraya su değdirmeden diğer yerlerini yıkamalısın. Eğer korunma imkanı olmayacak kadar geniş bir bölge ise o zaman sadece teyemmüm alırsın ve teyemmüm gusül abdesti yerine geçer.


Kayıtsız Üye
ayak tırnaklarımı çektirdim şimdi banyo yapamıyorum ayaklarım sargılı çünüp oldum ama gusül abdesti alamıyorum çünkü yasak banyo mest de edemem çünkü gusül için banyo şart ben banyo yaparsam ayaklarım kesin ıslanır ne yapamam lazım gusül abdesti yerine normal abdest alsam yeterli olurmu banyo yasagı bitene kadar ne olur cevap verin

Merhaba hocam benim ameliyattan sonra sürekli pansuman yapacağım bir yaram var var ve bantli hep gusül abdesti alırken islatmamam lazım bu sekilde gusül abdesti almada herhangi yanlış bir sey var mı


arifselim
Eğer sudan koruma imkanın yoksa gusül yerine teyemmüm etmen yeterlidir ve bu gusül yerine geçer. Abdest alırken de diğer tüm yerleri yıka ve ayaklarına da sadece sargı üzerinden mesh etmen yeterlidir.

Mesh şöyle yapılır: Eller ıslatılır sonra su silkelenir ve geride kalan çok hafif ıslaklıkla el o yere bir kere sürülür.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm, cümleten iyi akşamlar. Ben Behçet tanısı koyulmuş bir hastayım. Genital bölge başta olmak üzere bel ve omuz bölgelerimde sürekli iltihaplı aftlar(yaralar) çıkıyo ve çoğu zaman pansuman yapamadığımdan dolayı iltihap sıvıları sürekli değiştirsem dahi kıyafetlerime bulaşıyor ve o bölgeleri sürekli yıkayamıyorum
bu sebepten dolayı abdestimin bozulacağını düşünüyorum ama elimden bişey gelmiyo? İbadetlerimi bu düşüncelere kapılmadan nasıl yerine getirebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim, Rabbim hepinize sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzur versin.

Okudunuz mu?  İstibrada peçete

Hoca
Allah şifa versin. Sürekli akan iltihaptan dolayı özürlü sayılırsnız, namaz vakti abdest alın ve akıntı ile birlikte namaz kılın


Kayıtsız Üye
hocam ben varikoselden amelyat oldum yumurtaliktan doktor su degmemesini soyledi nasıl gusül alirim

ben kasik bolgesinden amelyat oldum doktor yasakladı su degmicek dedi nasıl gusül alirim


mum
Allah şifa versin. Gusül yerine teyemmüm al, abdestte yıkayabildiğin yeri yıka gerisi için teyemmüm al


Kayıtsız Üye
Herkese selamın aleyküm bıçaklı saldırıya uğradım iki kolum da sargıda gusül almam gerek nasıl Alıcam bilmiyorum lütfen yardım edin


mum
Yıkayabildiğin yerleri yıka ve sargı üzerine mesh et. Şayet hiç bir yerini yıkayamıyorsan sadece teyemmüm et.
Allah şifa versin.


Kayıtsız Üye
Hocam benim saçlarıma su değdiği zaman 2 gün baş ağrısı çekiyorum migrenim azıyor saçlarımı mesh etsem olurmu


mum
Gusül için mesh yeterli olmaz, saç yıkanmalıdır


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum
Saç ekimi yaptim ve gusül abdesti almam gerekiyor hiç bir şekilde su değmemesi ve acik yara oldugu için mesh de yapilmiyor ne yapilmasi lazim


mum
Yıkanmaması gereken yaralı yerler mesh edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Dün ayağimdan bicak yarasi aldim ayağima.su deymemesi lazim ve ben bu yüzden gusül alamiyorum ramazanda.oldugumuzdan dolayida oruc.tutamiyorum bu sebeple ne yapmam lazim


Tevbe
Bir şekilde ayağınızı koruyarak yıkanınız bunun bir çok yolu var, ancak derseniz hiç birini yapamıyorum o halde teyemmüm alın ve orucunuzu ve namazınızı aksatmayın.

Okudunuz mu?  Dişe iğne yapmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Sabah akşam ayak baş parmaklarıma enfeksiyon ilacı sürüyorum abdest alırken ne yapmalıyım?


mum
Yıkamak zarar veriyorsa yıkmayınız sadece hafifçe mesh edin. Allah şifa versin.


Kayıtsız Üye
Roza hastalığım var yüzüme merhem sürdüğümde ıslatmadan namaz abdesti alabilir miyim?


mum
Roza hastalığı tedavisi zaruret sayıldığı için yüzünüzü yıkmadan abdest alabilirsiniz.
Allah şifa versin.


Kayıtsız Üye
Benim elim biraz derin kesildi. Sarıya sardılar. Gusül hali gerekti mesh ettim. Acaba doğru mu


arifselim
Evet doğru yapmışsın ve bu yeterlidir. Gusül alınca sargı yeri ıstlatmadan yıkanabilir ve daha sonra sadece o yeri elinle meshe etmen yeterli olur.


Taha Yasin
Selamaleyküm hocam benim sol avuç içim bıcakla kesildi gusül abdesti alıcam omuzlarımı ovalamak için sağ omzumuzu sol elimizle ovalıyoruz ya benim elim yaralı olduğu için yapamıyorum nasıl yaparım o işlemi yardımcı olurmusunuz


ACİLSERVİS
ve aleykümüsselam. ovalamak diye bir şart yok su dökmen yeterlidir.


beratost
Ya ben nasıl namaz kılıcam ? Ayağımı çarptım kanadı doktor su değmesin dedi. Şimdi ayağımı değdirmeden diğer yerleri mi yıkayacağım ?


ACİLSERVİS
Su değmemesi gereken yeri mesh etmen yeterlidir yani ıslak elini sür ıslanması gerekmez.


dikiş varken gusül abdesti, vücutta dikiş varken gusül abdesti alınır mı, dikişli iken gusül abdesti nasıl alınır

Bu kategoride yer alan Yemin Ettim ama Dayanamıyorum.... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest ve Gusülde Yaralı, iltihaplı, sargı bezi olan yerler nasıl yıkanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.