Anasayfa
1 Ekim 2022, 18:57
sizden3
Abone

Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

KILIC
Selamın aleyküm abilerim ablalarım sizlere bir sorum olacaktı Allahın ıznı ıle bilgisayarda , playstation , telefon vs… larda oyun oynamak günahmıdır? yanı en azından oynarken küfür etmeyecegiz ve hiç bir kumar bahis söz konusu olmayacak sekilde oyunlar oynamak harammıdır ? yok bir günahı yok mudur ?


Cevap: Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

İnanc
VeAleynaAleykumSelam VeRahmetullahı Veberakatuh…

Öncelike Selamın değil Selamun ..

Sorunun cevabına gelince bir hadisle cevap vermek istiyorum..

Okudunuz mu?  İblisin soyu hakkında soru

Beş şeyden evvel beş şeyin kıymetini bil; İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, hasta olmadan önce sıhhatin, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, meşguliyetten önce boş vaktin ve ölmeden önce hayatın. (Buhârî ve Müslim)

Zamanını boşa harcama bu dünyada oyun oynamaktan daha önemli olaylar konular yapılması gereken işler
var . Zamanın değerini iyi bil bu tür boş işlerle uğraşma ….


Cevap: Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

karadamlalar
oyunlardaki içeriğe bağlıdır, bizatihi haram denemez oyun oynamaya. fakat ibadetten ve İBADET RUHUNDAN alıkoymamalı hiçbir eylem bizi.

Okudunuz mu?  Aldatan erkek ne yapmalı

Cevap: Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Merhabalar, alıntı yaptığım yazıda (Zamanını boşa harcama bu dünyada oyun oynamaktan daha önemli olaylar konular yapılması gereken işler
var . Zamanın değerini iyi bil bu tür boş işlerle uğraşma ….) diye uyarıda bulunulmuş.
Bu boş işlerden kasıt nedir? Daha doğrusu yapılacak doğru şey nedir?
Sürekli ibadet etmek mi gerekir? Kişi bir işte çalışıp, namazlarını vaktinde kılıp, eve gelindiği zaman bilgisayar oyunu oynaması neden doğru değildir?

Okudunuz mu?  Namazda secdede iken "Allahu Ekber" demek namazı bozar mı?

Şema
< Kişi bir işte çalışıp, namazlarını vaktinde kılıp, eve gelindiği zaman bilgisayar oyunu oynaması neden doğru değildir? >
Oyun içeriği helal ise ve ibadetlerden engellemiyorsa dini bir sakınca yoktur.


Kayıtsız Üye
Peki ya oyunun içeriği helal değil (adam öldürmek gibi) ama insanı ibadetlerinden hiçbir şekilde alı koymuyorsa haram denilebilinir mi?


arifselim
Bu tür oyunlar uygun olmamakla birlikte haram değildir caizdir ama seni ibadetlerinden alıkoymamalı ve bağımlılık haline gelmemelidir.

Okudunuz mu?  Allahtan bir işaret istemek doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Oyun oynanır oyunun vakti vardır. Aslında herşeyin bir ölçüsü vardır. Lakin oyuna daha fazla vakit ayırıyorsak önemli işlerimizi aksatıyorsak ve günlük hayatımızın bir parçası haline gelen değerli ibadetlerimiz de bu hoş olmayan durumdan olumsuz olarak etkileniyorsa diyebiliriz ki aman arkadaşlar. Oyun severler için önerim şudur oyun iş ve ibadet dengesi önemli. Ama benim tavsiyem oyuna biraz daha az vakit ayırın. Sakıncalı olabilir. Ayrıca sakınca demişken oynadığınız oyunun içeriği de önemli. Şöyle ki günümüzde mesela adını çok duyduğum gata mı getamı bunun 5.ncisi çıkmış. İnceledim içerisinde o kadar iğrenç şeyler var ki zina fuhuş hırsızlık Allah korusun böyle oyunlar sakın ha arkadaşlar. Ben oyun oynamıyormuyum evet oynuyorum peki benim oyunum ne mesela çıkıyorum sokağa çocuklarla top oynuyorum bunlardan da zevk alın alıştırın kendinizi küçük çocuklarla oynamaya. Yeşil alanlarda yürüyüş yapabilirsiniz mesela insana iyi gelir hem yeşilliğe bakmak gözü güçlendirir bu sağlığınıza çok güzel gelir ayrıca yürüyüş yapmak kalp sağlığı için de iyidir Allah sever böyle şeyleri. Sağlığınızın kıymetini bilin bilgisayar ceptelefonu göze zararlıdır radyasyon yayar beyni yorar. Birşeyler öğrenmek için kullanın bu niğmetleri. Ne demiş Nur dağının GÜLÜ "SAĞLIK VE BOŞ VAKİT" Allah hesap gününde içinizi ferah kılsın sizleri benden evvel mutlulukla müjdelesin Allahım siz doğruyu doğruyu sunmaya çalışan doğru olanı arayan insanlardan razı olsun. Konya dan Hayırlı akşamlar efendim.

Okudunuz mu?  Genelde Ergenlik Çağında Gelen Vesveseler

Kayıtsız Üye
Öncelikle bu soruda kesinlikle CİDDİYİM. Türk yapımı silahlı bir oyun var. Bazı haritalarda Cami var. O oyunda camiye mermi gitmesi günah mı?


mumsema
Oyun bu sonuçta istemeden oyunun içinde camiye mermi değmesinin ne gibi sakıncası olabilir


Kayıtsız
Selamun Aleyküm
Bir tane oyun var içinde şirk sembolleri geçiyor (örneğin haçlı mezartaşı ,iblis vb. ) o oyunu oynamak günaha sokar mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim değerli kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Assalamun alaykum , bu durumda gusül gerekir mi gerekmez mi ?

Hoca
Günümüzde yaygın olan futbol, basketbol, tenis, bilardo gibi spor ve oyunları mubah saymamak için hiçbir delil yoktur. Ancak, bütün oyun ve eğlencelerin mubah sayılması için, bazı şartlar gerekir. Mesela, oyuna dalarak namazı ve ibadeti ihmal etmemek, oyunları kumara âlet etmemek, oynayanların ya da izleyenlerin dillerini kötü sözlerden sakınması, rakip oyunculara insanî ve ahlâkî ölçüler içinde davranışta bulunmak, icra edenlerin dinimizde belirtilen giyim-kuşam ölçülerine riayet etmesi gibi hususları zikretmek mümkündür…’
Diyanet

Okudunuz mu?  Zina yapmış olan kişiler tövbe ederse bakire ile evlenebilir mi?

Katiliolmayan
Bende bilgisiyar oyunları oynuyorum lakin belirli bir limit içerisinde elbetde.Şiddet içeren yada cinsellik içeren oyunlardan uzak durun ve bağımlılık yaptıran,sinirleri bozup da küfür etdiren,ibadetlerden alıkoyan oyulardan uzak durun ve sakın saatlerle oynamayın yanlış bir şey


Dumam
Selamun aleyküm. Hayatınızdaki herşeyden birşeyler öğrenebilirsiniz konuyla alakalı oyunlardan örnek verelim oyunlar bazı şartlarla caiz olduğu anlatılmış bu konuda oynadığınız oyuna göre öfkenizi kontrol etmeyi küfüre karşılık güzel söz söyleyerek ahlaki değerlerinizi strateji uygulayarak düşünme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz bu örnekler çoğalabilir oyun oynamak caiz ise de boş bir iştir ama bu boşluğu doldurmakta bizim elimizde.

Okudunuz mu?  Hafızların kullandığı mushaf-kuran hangisi?

telefonda okey oynamak günah mı, oyun oynamak günah mı, playstation oynamak günah mı

Bu kategoride yer alan Sevdiğimiz kafirler var onların ahirette durumu ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilgisayarda, playstation, telefon vs. larda oyun oynamak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.