Anasayfa
25 Eylül 2022, 19:33
sizden4
Abone

Ahirette Sevdiğine Kavuşamamak Var mı?

Ahirette Sevdiğine Kavuşamamak Var mı?

qwert12380
Ahirette evlilikle ilgili kafama takılan bir soru var.Diyelimki bir erkek bir kızı çok sevdi.Ama kız onu hiç sevmedi.Erkek kimseyle evlenmeden bekar olarak öldü ve cennete gitti.Kız da başka biriyle evlendi ve kocasıyla birlikte cennete gittiler.Hadislere göre dünyadaki evli çiftlerin ikiside cennete girerse orda da evli kalacaklar.Peki bu bekar ölen erkeğe ne olacak? Ahirette başka biriyle evlenmek istemezse ve kız da onunla evlenmek istemezse ne olacak? Yani ahirette de sevdiğine kavuşamamış olmaz mı?


Cevap: Ahirette Sevdiğine Kavuşamamak Var mı?

Şema
Ahrette hepimiz sevdiklerimize kavuşacağız 🙂
Kimi rabbine kimide şeytana!
Allah’a kavuşanı, Allah mutlaka memnun eder.
Belki başkasının karısı yada kocası olmuş kişi nasip olmaz ama emin olun daha iyileri verilecek:)


Cevap: Ahirette Sevdiğine Kavuşamamak Var mı?

qwert12380
< Ahrette hepimiz sevdiklerimize kavuşacağız 🙂
Kimi rabbine kimide şeytana!
Allah’a kavuşanı, Allah mutlaka memnun eder.
Belki başkasının karısı yada kocası olmuş kişi nasip olmaz ama emin olun daha iyileri verilecek:) >

Ya o erkek illa da onu isterim, daha iyisini istemiyorum derse ne olacak? Sonuçta daha iyisini kabul eden bir insan dünya hayatında da karısını rahatlıkla aldatır.Çünkü karısına aşık değildir.Daha güzelini gördün mü rahatlıkla karısını terkeder.Açıkçası ben de aynısını yapardım.Sevdiğin kişiyi mi yoksa kat kat daha iyisini mi istersin deseler tabiki de sevdiğimi derim.


Cevap: Ahirette Sevdiğine Kavuşamamak Var mı?

Osmanlı Torunu
< Ya o erkek illa da onu isterim, daha iyisini istemiyorum derse ne olacak? Sonuçta daha iyisini kabul eden bir insan dünya hayatında da karısını rahatlıkla aldatır.Çünkü karısına aşık değildir.Daha güzelini gördün mü rahatlıkla karısını terkeder.Açıkçası ben de aynısını yapardım.Sevdiğin kişiyi mi yoksa kat kat daha iyisini mi istersin deseler tabiki de sevdiğimi derim. >
Emin olun asıl sevdiğinize kavuşunca yani Allah’ınıza öyle bir isteğiniz kalmayacaktır


qwert12380
< Emin olun asıl sevdiğinize kavuşunca yani Allah’ınıza öyle bir isteğiniz kalmayacaktır >
Orası öyle de ahirette bekar insan kalmayacakmış.Sevdiğine cennette de kavuşamamak mutsuzluğa yol açmaz mı? Aynı durumda kim olsa mutsuz olurdu.Tabi aşka değil de dış güzelliğe önem verenler hariç.

Okudunuz mu?  Hamur işlerine hayvan şekili vermek günahmı

silversoul
kalbe sevgiyi veren Allah’tır. Allah bu kalpteki sevgiyi almaktan aciz değildir. O herşeye hakkıyla gücü yetendir. O herşeyi hakkıyla bilendir. Kalbine öyle bir sevgi verirkin sevdiğini unutursun ve Allah’ın istediği kimseyi seversin.


qwert12380
< kalbe sevgiyi veren Allah’tır. Allah bu kalpteki sevgiyi almaktan aciz değildir. O herşeye hakkıyla gücü yetendir. O herşeyi hakkıyla bilendir. Kalbine öyle bir sevgi verirkin sevdiğini unutursun ve Allah’ın istediği kimseyi seversin. >
Bunlar kesin bilgiler mi? 1’den fazla kişiyle evlenen birine bile karısını seçim hakkı sunulacakken sevdiğine kavuşamadan ölen belki de şehit olan birine seçim hakkı tanınmadan başkasını zorla sevdirilmesi biraz adaletsiz olmaz mı? Onun yerine ahirette eş olarak verilecek kişinin herşeyinin tamamiyle o kavuşamadığı kişiye benzemesi daha iyi olurdu sanki.Ama bunlar kesin bilgiler mi bilmiyorum.


silversoul
Demek istediğim senin şu anda çok sevdiğin kişiyi sana sevdiren kim? O sevgiyi yaratan kim? O sevgiden daha büyük bir sevgi verebilecek olan kimdir?
Ahirette kimin kimle evleneceğini bilmiyorum ancak Allah hü teala cennete giren herkezi memnun edicektir. Sevdiğin kimsenin cennete gidememe durumu var seninde öyle cennete kesin gözüyle bakmamalıyız.
Ayrıca en sevgili olan Allah’tır ve Cennete gidenlere Allah’ı görmek vardır. Ona kavuşmak vardır. Ötesi var mıki?


qwert12380
Peki bu ahirette evlilikle ilgili olan hadislerin uydurma olma ihtimalleri var mıdır? Ya da bununla ilgili ayetler var mı?


seniseviyorum
Mutlaka Rabbimizin rizasini kazanan kullarini Rabbimizde mutlu eder. Cennetine alan Rabbimiz, sevdigine mi kavusturmayacak 🙂


qwert12380
Bu konu hakkında net bir cevap var mı? Bekar ölen erkek kiminle evlenecek? Son mesajdan sonra aradan 1 ay geçmiş ama kafama takıldı.

Okudunuz mu?  İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

Hoca
< Bu konu hakkında net bir cevap var mı? Bekar ölen erkek kiminle evlenecek? Son mesajdan sonra aradan 1 ay geçmiş ama kafama takıldı. >
Bekar ölen mümin bir erkek, ahrette bekar olarak ölen iki kız ile evlenecek ve tabiki hurilerler:)
Her gün yaklaşık 50 kişiyle "Bütün yönleriyle AHİRET HAYATI" adlı eseri okuyoruz. Daha doğrusu okuyorum ve anlatıyorum.
İki haftadır cennet konusundayız. Bu sorduğun konudaki hadisi de 2 gün önce okumuştum. Her müslüman erkeğe iki dünya kadını var.


qwert12380
< Bekar ölen mümin bir erkek, ahrette bekar olarak ölen iki kız ile evlenecek ve tabiki hurilerler:)
Her gün yaklaşık 50 kişiyle "Bütün yönleriyle AHİRET HAYATI" adlı eseri okuyoruz. Daha doğrusu okuyorum ve anlatıyorum.
İki haftadır cennet konusundayız. Bu sorduğun konudaki hadisi de 2 gün önce okumuştum. Her müslüman erkeğe iki dünya kadını var. >

Dünyadaki sevdiğine kavuşamayacak mı? Verilen hurilerden biri tamamiyle dünyadaki sevdiği kızla aynı olabilir mi?


Hoca
< Dünyadaki sevdiğine kavuşamayacak mı? Verilen hurilerden biri tamamiyle dünyadaki sevdiği kızla aynı olabilir mi? >
<br>Kardeş kusura bakma ama cevp yazıldığı halde aynı soruyu tekrar tekrar sorman anlamanda bir problem olduğu gösteriyor.<br>Başkasına eş olmuş biri onun hakkıdır.<br>Düşün! senin evlendiğin birini başkası bekarken sevmiş ve cennette ona talip olur!!!<br>Saçma değil mi?


qwert12380
Cevap için teşekkürler.Anlamamda bir problem yok.Sadece anlamak istemedim.İşime gelmedi 🙂 Ahirette evlilik böyleyse insan evlenmeden askere gitmek bile istemez.


silversoul
Hayatta her zaman daha fazla seveceğin bir insan olabilir. Şöyle ki Allah gizliyi de gizlisinide bilir sen açığa vursanda kendinden gizlesende Allah onu bilir. Allah senin nasıl birinden hoşlanacağını senden daha iyi bilir. Bilmez mi ki yaradan hiç yarattığını elbette o herşeyi hakkıyla bilendir. Allah dilerse sana öyle bir eş verirki eş olarak istediğin kişiyi Allah sana eş olarak vermediği için ona binlerce şükür edersin. Kalpler Allah’ın elindedir onu dilediği gibi evirip çevirir.
Allah size imanı sevdirdi, onu kalplerinizde süsleyip-çekici kıldı ve size inkarı, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi. İşte onlar, doğru yolu bulmuş (irşad) olanlardır. (Hucurat Suresi, 7)

Okudunuz mu?  Baş ağrısı göz ağrısı halsizlik yorgunluk var

Kayıtsız Üye
Birbirini çok seven ama kavuşamayan onları yalanla tuzakla ayıraçlar ne olacak bunlar kavuşacaktır ölünce


@hmet
bu dünyada sevdiğine kavuşamayan ahirette kavuşur ama ikisi iman ile ölecek ikisi cennet ehli olacak ve bayan evlenmemiş olacak yada kocası ebedi cehennemlik olacak ve kadın isteyecek.
Yani bir sürü şartları var


1stwarrior
< Bekar ölen mümin bir erkek, ahrette bekar olarak ölen iki kız ile evlenecek ve tabiki hurilerler
Her gün yaklaşık 50 kişiyle "Bütün yönleriyle AHİRET HAYATI" adlı eseri okuyoruz. Daha doğrusu okuyorum ve anlatıyorum.
İki haftadır cennet konusundayız. Bu sorduğun konudaki hadisi de 2 gün önce okumuştum. Her müslüman erkeğe iki dünya kadını var. >

Ahiretteki huriler insan mı ? Tam olarak bu huri denen şey nedir, ateşten midir topraktan mıdır ? Eğer insansalar neden cennete bedavadan giriyorlar ? Eğer böyle bedavadan girmek varsa bizde huri olsaydık, erkek olarak dünyaya gelmeseydik. Ayrıca cennetteki huriler eğer hiç dünyaya gelmedilerse ve insan değillerse programlanmış bir yarı insan yarı robotu andırıyorlar gibi hissettim 😀 Hisleri gerçek değil yani programlanmış varlıklar mıdır bunlar ?


Şema
Sende dünyada yaratılmadın sonradan geldin proglanmış mısın?
Huriler özel yaratılmış kadınlardır. Zaferandan yaratıldıkları söylenir.


Kayıtsız Üye
Benimde sorum olacak sevdiğim erkek mecburi olarak başka kızla evlendirildi ama hala birbirimizi seviyoruz fakat yapacak hiçbir şey yok ahirette kavuşur muyuz tek ümidimiz o kaldı


Kayıtsız Üye
Ben 9 yıldır birini erkegi çok seviyorum o bizim ayni binada komsumuz o beni seviyormu bilmiyorum ama ben onu sennelerdir hala ayni derecede çok seviyorum onun yanindan hiç gitmek istemiom o olmayinca nefes alamiom nolur yaardimci olun onu sevdigimi soyleyemem ya beni reddederse bir daha onun yuzune nasıl bakarim nolur bana yardımcı olun..:(

Okudunuz mu?  Allah'a söz verip de tutmamak kefaret gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
Biraz daha bu konuda konuşsanız eksik olan tahtalarda kafamda dışer ben ne olacam bende evli bir kadına aşıkım emini ALLAH büyle istedi çareside ALLAH tandır


emre
Allah’a iftira atma bunu sen istiyorsun O değil. Nur suresi 30.cu ayet Allah harama bakmayın diyor. Senin harama bakıp başkalarının namusuna göz dikiyorsun.


Esrammm
Ben evliyim ama başkasını seviyorum oda evli o da seviyor çocuklarımız var diye sevgimizi ahirete sakliyoruz orda beraber olur muyuz


emre
Evli olduğunuza göre ahirettede birlikte olacağınız kişiler eşlerinizdir. Sevginiz şeytanidir hayırlı bir yanı yoktur. Zina sadece cinsel ilişki değildir bakışmak dokunmak gibi şeylerde zina kategorilerine girer. Heleki evlilerde bunun günahı katlanarak artar.


Kayıtsız Üye
kardeş nasıl bir çözüm buldun sen lütfen bana yaz cevabı..
benimde içinde bulunduğum durum senin konu gibi.. ve bırak onun şeklinde birini illa o olsun istiyorum birlikte olacağım kişi.. ve onu çok kıskanıyorum onun başka bir insanla olmasına dayanamıyorum ayakta bile duramıyorum.. bu dünyada zaman sonlanıncaya kadar sabretmeyi gözüme kestirebilirim ama onunla eğer hiçbir koşulda ve varlıkta kavuşamamak varsa varolmak bile bana acı verir..
onu bu yaşamda kimse benden fazla sevemez.. ama 3 yıldır evli ve ben onun evli oldğunu bilmiyorum aşık olmadan ve böylesi sevgi yüklenmemişken ama şimdi evli olduğunu bilsemde aklıma gelişinde onsuzluk dayanılmaz.. günaha girmek istemiyorum ama ileri gidip kötü şeyler yapmaktan korkuyorum bana yarımcı ol sen nasıl bir fikir buldun..


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir evlilik yaptım boşandım sevdiğim bekar bir erkek oldu ikimizde çok sevdik birbirimizi bekar olarak da iş kazasında öldü hayattan beklentim yok dua ediyorum sürekli ahirette bekar olarak ölenler hıriyelerle ewlenicek duydum şimdi biz kavuşamıycakmıyız beni unutur mu ben orda kavuşmayı bekliyorum 🙁


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Başın sağolsun Allah rahmet eylesin. Önemli olan Allah’ın cennetine girmektir daha sonra herşeyi orda kolay kılacak olan Allah’tır. Bizim bildiğimiz evli olarak ölenlerin cennette evliliklerinin süreceğidir.

Okudunuz mu?  Nasıl Müçtehid olunur?

Kayıtsız Üye
mehaba hocam eşim hemen hemen bir aydır hakkin rahmetine kavuştu biz birbirbirimizi çok severdik es konusunda cevabınız okudum müslüman bir erkeğe dünyadan iki kadın eş olacak demissiniz ben buna çok üzüldüm orda birden fazla kadinlami evlilik yapılıyor erkek isterse sadece sevdiğini almaz mi diğer dünyada bu konu halkkinda aydinlatabilir misiniz beni teşekkürler …


arifselim
Merhaba kardeşim. Allah rahmet eylesin başın sağolsun. Cennette zorlama yoktur. Allah orda sana dilediğini verir. Cennette olan eşler evlilikleri devam edecek Allah’ın izniyle. Erkek sadece eşini isteyebilir.


Kayıtsız Üye
Bir erkek bir kadını sevse ve kadın o erkeği değilde başka biriyle evlense erkekte başka bir kadınla ve erkek cennete gidince o karşılıksız sevdiği kadını istese orada kadına sorulcakmı ve sorulursa ve kadın istemezse bu kez cennet hayatında mutluluk sonsuz olduğu için o insanı unutacakmıyız yoksa onun gibi bire bir ikizimi verilcek ve verilirse Eger biz bunun ikiz olduğunu bilecekmiyiz acil cvp verirseniz sevinirim


sevdiyar
Herkes eşiyle beraber olur kimsenin karısını veya kocasını isteyemezsin. İstemezsin zaten.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Her şey 2 yıl önce internette başladı. Hayatımda ondan önce hiçbir erkekle yüz yüze görüşmeyi bırak yazışmamıştım bile. Konuşmayı nasıl kabul ettim bilmiyorum. Hiçbir erkeğe güvenmeyen ben ona hemen güvenmiştim. Her gün yazışmaya başladık. Kendisi türk değil ama müslüman hem de gördüğüm en güzel müslümanlardan. Bana hep dinimiz hakkında bilgiler verirdi, hep daha çok şey öğrenmemi isterdi (benden 10 yaş büyük). Geceleri bana dakikalarca kendi elleriyle üşenmeden yazmış olduğu dini hikayeleri okurdum. Ben namaz kılmayan biriydim o ise bir gün bile yatsı namazını camide cemaatle kılmayı terk etmeyen biriydi. Hep namaz kılmam için ısrar ederdi. Kapanmamı isterdi. Bir gün o yüzünü bile görmediğim adama aşık olmuştum. Onun da beni sevdiğini biliyordum. Birbirimizi her geçen gün daha da sevdik. Bana her şeyi itiraf etti ama hiçbir zaman sevgili gibi takılmadık. Çok mutluydum onunla. Bana öyle bir güvence vermişti ki gözlerim kapalı inanırdım ne derse. Fotoğrafımı hayatımda ilk defa bir erkeğe atmıştım… Başka ülkelerde yaşıyorduk ve hiç görüşmedik. Dediğim gibi sevgili gibi takılmaktan da sakındık (buluşup, sarılmak vb.)
1 yıl boyunca böyle devam etti sadece mesajlaşıyorduk. Benimle evlenmek istediğini söylüyordu ama sevinemedim bile çünkü ailem ölsem razı olmaz ırkı değişik, kültürü değişik, ülkesi değişik bir insanla evlenmeme. Onlara söylemeye bile cesaretim olmadı. Babam beni öldürürdü herhalde. Bunu bile bile sevdik birbirimizi. Hatta ona bu eziyeti yaşatmamak için dayanamayıp sürekli beni unut başkasıyla evlen mutlu ol diyordum. Çünkü onu mutlu edebilecek kişi ben değildim. Beni bırakmak istemiyordu hep ümitli ol derdi. Zaman geçtikçe daha çok acı çekiyordu benim yüzümden. Ona her şeyi bitirmek istediğimi söyledim ve gittim. Ben acı çekiyim yeter ki o evlenip mutlu olsun. 1 yıldır unutmaya çalışıyorum. Bu zaman içinde hep geri gelip "seni çok özlüyorum, iyi olduğunu öğrenmek istiyorum" falan diye hep sorardı. Çünkü onsuz iyi olamadığımı çok iyi biliyordu. Onu 2 yıldır seviyorum 1 yıldır da ayrı olmamıza rağmen. Şimdi o gitti ama kılmamı istediği namazlarım ve gözyaşlarım kaldı. Bana vermiş olduğu o güveni ben bir daha asla başkasında bulamayacağımı biliyorum. İlk ve son sevdiğim kalsın istiyorum. Rabbim nasip ederse ahirette mutlu olmak istiyorum onunla ve burada tüm yaşayamadıklarımızı orada yaşamak istiyorum. Ona ne kadar evlen desem de evlenip ahirette de başkasıyla olmasından çok korkuyorum :'(
Bu imtihanımızı geçip mutlu olabilecek miyiz biz ?

Okudunuz mu?  Gusul ve yara bandı ile ilgili soru

Kayıtsız Üye
Allah rızası için bana bir çıkış yolu gösterin. Onu unutmak için hiçbir sebebim yok (ırkı yüzünden onu sevmeyi bırakamam). Ama sevmek için yüzlerce sebebim var. Küçük bir ümit olup olmadığını nasıl anlarım ? İstihareye yatsam faydası olur mu ? Sadece küçük bir ışığa ihtiyacım var 😔 Geçenlerde bir teyze anlattı gençken birini çok sevmiş ama ailesi sevdiğine vermemiş. Sonra başkasıyla evlenmiş ve şu anda 40 yıllık evliler ama hâlâ o sevdiğini unutamamış. Gerçekten kendimi buldum anlattıklarında, kendimi yerine koydum 😢 Allah kimseye böyle kader yazmasın inşAllah…

Okudunuz mu?  Anneme Allah Belanı Versin Dedim

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Güzel Kızım,

Aşk Allah’ın kuluna lütfettiği en güzel duygulardan birisidir. Ama bıçak gibi aynı zamanda kişinin ruhen ölümüne de sebep olabilir.

Süreç anlattığın gibi ise günaha girmeden bir aşk yaşamışsın. İNşAllah haram bir resmini paylaşmamışsındır. Eğer bu aşkını günaha bulaştırmadan ahirete varırsan Rabbim seni kendi nimetleriyle buluşturacaktır. Çünkü Kur’an. hep eşi benzeri olmayan nimetlerden bahseder, hatta "naiym" diyerek bitmez tükenmez nimetlerden bahseder.

Allah dilerse kulu Ademi yarattığı gibi (tabii cenneti hakedersen) sana sevdiğini yeniden yaratır. Allah’ın nimeti sınırsızdır yeter ki sen O’na layık ol.

Aşk acını hafifletmenin tek yolu, Kur’an’la dostluktur. Günde anlayarak 10 sayfa Kur’an oku ve buna böyle devam et. Bir sene içinde aşk acın hafifleyecek, İslam bilgin arttıkça da Allah sana hayırlı bir yol ve kısmet dileyecektir.

İmtihanlar bizim cennetteki makamımızı arttırmak içindir. Aşk acısı ağır bir imtihandır. Rabbim inşAllah bu acıya daha iyi müslüman olarak cevap vermeni, böylece sevdiğinle cennette kavuşmayı nasip etsin.

Allah’a emanet ol kızım!


Kayıtsız Üye
ben birini çok seviyorum onun için çok dua ettim Allahim benim kalbimi ona karsi isittigin gibi onunda kalbini bana isit diye. sozlensik şuan nisanliyiz ve 1.ayin 15. inde dugunumuz var fakat bir sorun cikti benim fazla omrum kalmadi beni sevdigi halde baska biriyle evlenmek zorunda kalacak henuz bunu bilmiyor bile.. yani henuz ikimizde genci aci gercekler var hayatta ölenle ölünmüyor ki.. illaki evlenecek bende ondan soz aldim eğer basima bisey gelirse cennette beni sececeksin sonsuza dek benimle olacaksin diye. su durumda ben bekar oluyorum o ise evlenirse evli olarak olecek. ahirette kocasini degilde beni secme hakki var midir? bunu ogrenmeyi çok istiyorum ama umutsuzum galiba boyle bisey yok.. 🙁

Okudunuz mu?  Vücudumuzun her yerini yıkayıp çıksak gusül kabul olurmu ?

Tevbe
Ömrünüz ne kadar kalıp, kalmadığını ancak Allah bilir. Ahirette kişi sevdiğiyle beraber olur. Mevlam size acil şifalar versin ve sevdiğinizle hayırlı bir ömür geçirmeyi nasip etsin. Allahtan ümit kesilmez.


Kayıtsız Üye
Peki genç yaşta eşi vefat eden bir baba. cennette vefat eden eşiyle olmak isterse ama bir taraftan da çocuğu ve dünyevi hayatta şeytana uymamak için evlenmesi mi gerekir yoksa evlenmemesi mi? evlenirse vefat eden eşini cennete giderse eğer tercih edebilir mi? yoksa son eşini mi seçmek zorunda kalır?


mum
Ölen kadının kocası ister evlenir isterse bekar kalır fark etmez, kendisi ve ölen eşi cennete giderlerse karısı kendisinindir.


Kayıtsız Üye
Allah ın hikmetinden sual olunmaz yalnız ben şunu bilirim; sana güzel geleni yaradan ondan daha güzel. Allah tan çok kimseyi sevmeyin o olmadan yaşayamam illede o demeyin Allah o kişiyi sizden alır sizi o olmadan da yaşatır. Yaradılanı sevin yaratandan ötürü.


Zorunluyolcu
Ne sinir bozucu soru bu, kız seni sevmiyor sevdiği ile evlenmiş, ahirette tekrar kocasına kavuşacak.

Senin o kızı sevmen rezillikten başka bir şey değil seni seven kıza başkası böyle düşünüp konu açsa haberin olmayacak tabi ama hoşuna gider’mi?

Sen seni seven bir kızı bulacaksın.

Ahirette öyle bir kavuşma yok.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun inşAllah Allah cocugumla birlikte cennete gitmeyi nasip eder ve annelerine kavusturur. Yoksa suphesiz asil Sevgimiz Yaradanadir. Tabiki en iyisini Yüce Rabbim bilir. Allah insAllah aciyla yanlis bir disinceye girmekten korur. Selam ve dua ile..


Kayıtsız Üye
3 yıldır birini seviyorum o da beni seviyor. Ailem için, ailem istemiyor diye ondan vazeçmek zorundayım. Artık yapabileceğim hiçbir şey yok. Ömür boyu bekar kalmaya razıyım ahirette ona kavuşmak için.
-İkimiz de bekar olarak ölsek kavuşma şansımız var mı ?
-O evlense (sevdiğim adam) ve ben evlenmesem kavuşma şansımız var mı ?

Okudunuz mu?  Zalim kardeşim (Yaramaz bir kız kardeşim var hayattan bezdirdi)

mum
Emin olun dünyada hiç kimse vaz geçilmez değil. İlerde unutur ve kendinize yuva kurarsınız.
Kız evlenirse, evlendiği kocasının hakkıdır (ikisi cennete giderse tabi)
Erkek isterse alır isterse almaz.


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşlerim aslında bizim bu konu üzerindeki meraklarımız için bu dünya içindir. Ahirette insaAllah cennete gidersek bu fani olan bir takım duygularımızın aynısını orada gormeyecegiz. Dolayısıyla burda ki düşüncelerimize oradayken sahip olmayacagimizdan dolayı neyin en doğrusu olduğunu bileceğiz insaAllah.


ts1071
Ben bundan 7-8 sene önce birisine aşık oldum. Lakin ona olan aşkımı bir türlü söyleyemedim. Çünkü ya karşı çıkıp beni reddetse diye düşünmekten kendimi alamıyordum. Benim aşkım da platonik aşk olup bundan sonraki hayatımda benim içimi sızlatıp kanayan ve durmak bilmeyen bir yara oldu. Bende bundan üç sene önce evlendim. Ama onu bir türlü unutamadım. Bazen aklımdan çıkıyor bazense aklıma gelip beni ağlatıp ve üstüne içimde bir acı bırakıyor. Geçenlerde facede birisiyle fotoğraf çekti ve onu profil resmi yaptı. Birisi de altta kalp atıp yorum yaptı. O an ne yapacağımı bilemedim. Geçmişe gidip kendimi suçlamaya başladım. Bir gün böyle geçti fakat sonra kafamda bir şeyler gidip geldi. Yanlış yoldayım dedim ve üzülmekle elime bir şey geçmez diye kendimi teselli etmeye çalıştım. Düşündüm ve dedim ki mademki ben o kızı seviyorum ve onun için her şeyi yaparım diyorum ben islamı yaşayıp hem kendimi hemde bu dünyada kavuşamadığım aşkıma ahirette kavuşmak için çabalayacağım. Asıl soruya gelecek olursak şunu söylüyorum ; ben o kızı seviyorum ama o bilmiyor. Sırf sadece ben onu diye inşaAllah ahirette ikimiz cennete girersek orada beraber olur muyuz? Ayrıca dünyadaki sevdiğimiz kişiyi ahirette unutur muyuz yoksa unutmaz mıyız? (Lütfen kimin bu konularda bilgisi varsa cevap yazsın. Çünkü bu sorulara cevap bulmam lazım. Yoksa bu sorular hayatımda beni sürekli meşgul edecek ve beni olumsuz etkileyecektir.) Bunu sorma gereğini şundan aldım. Birileri diyor ki sizin dünyadaki eşiniz kimse onunla evleneceksiniz. Bende onu bu dünyada kaybettim fakat ahirette kaybetmek istemediğim için kafamdaki bu sorunun cevabını netleştirmek istedim. (Şuanki eşimle güzel geçiniyoruz fakat insan bir kere aşık olur ya bu dünyada bende bir kere aşık oldum ve bu ilk ve sondur. Ama eşimle aramız gayet iyi ve güzel geçiniyoruz.) Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Kaza Namazı Var mı? Yok mu ?

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Belki eşinde senden önce birine aşık olmuştur. Bu çok normal. Gençlikte her insan karşı cinsine ilgi duyar ve bazen bu seninki gibi unutulmayan aşka dönüşür. Ancak yaşın ilerlediğinde senin için yalnızca hatıra olarak kalır.

Bence cennette istediklerine kavuşup kavuşmayacağına bakmazdan önce O cenneti nasıl kazanacağına odaklanmak lazım. Allah Tevbe 24. ayette tıpkı senin düştüğün durumu anlatmak için insanları sevdiği şeylerle İMTİHAN edeceğini söylüyor. Eğer İMTİHAN’ın hakikatına varır, dünya hayatını bu hakikate göre sürdürürsen Allah cennet için NAİM sıfatı kullanıyor. Nedir NAİM? BİTMEZ TÜKENMEZ, EŞİ BENZERİ OLMAYAN NİMETLER. Allah diledikten sonra, kulunu cennetine koyduktan sonra, seni yarattığı gibi senin sevdiğin kadının 1 değil bin kopyasını yaratır önüne koyar, vesselam…


ahirette evlilik, sevdiğine kavuşamamak, dünyada sevdiğine kavuşamayan ahirette kavuşur mu

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre besmelenin hükmüşafii mezhebine göre besmelenin hükmü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirette Sevdiğine Kavuşamamak Var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.