Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:33
Nedir
Abone

Onur nedir sözlük anlamı

Onur nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Onur nedir Onur sözlük anlamı ne demektir Onur kelimesinin manasını yazar mısınız ?


Cevap: Onur nedir sözlük anlamı

Muhammed
Onur

isim Fransızca honneur
1. İnsanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, öz saygı, haysiyet, izzetinefis.
2. Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, şeref, itibar:
Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

  • onur duymak
  • onuruna dokunmak
  • (birinin) onuruna … vermek
  • onuruna yedirememek

Birleşik Sözler

  • onur belgesi
  • onur kıtası
  • onur kurulu
  • onur üyesi


Onur
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Okudunuz mu?  Kızım var adı Rümeysa, isminin anlamını biliyorum ama bir yerde rümeysanın cennet kap

Onur (ya da Şeref) bir şahısın görüşleri ve değerlerinin, toplum içerisindeki konumlarıyla ilgilidir. Bununla ilgili olarak, şahıslar kendi değerleri ve başkalarıyla uyumları doğrultusunda toplumda namus anlayışını da yaratırlar. Onur genelde izafi bir kavramdır, insanlar ve kültürlerde değişik olarak ortaya çıkmakta; prensipler ve köklüce değişikliklerden ziyade koşullar ve hırslar doğrultusunda da değişmektedir. Kimileri bunu aşk gibi doğal bir his olarak karşılayabilirler, ve bununla beraber kişinin kendine değin bağlılıklarıyla ve şahsi kuralları ve karakterine bağlıdır.
18. yüzyılda (1755) Dr. Samuel Johnson’un tanımına göre onur öncelikle ruhun soyluluğu, yüce gönüllülük, ve kabalığın hor görülmesidir. Bu tarz bir onur bir çok kuraldan yola çıkarak, kişinin kendine saygısı ile pekişmektedir. Bunun yanı sıra Johnson ayrıca onuru kişinin şöhret ve konumu ile ilişkisinden; doğum ve konum ayrıcalıkları ve saygınlık ile de bağdaştırmıştır. Bu tarz onur ise güçten kaynaklanan daha çok duygusal ve etiksel kusursuzluktur. Son olarak, Dr. Johnson’a göre kadınlar için onur ise iffet ile eş anlamlıdır.



onur ne demek sözlük anlamı , onur kelimenin anlamı

Bu kategoride yer alan Merhamet nedir sözlük anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Onur nedir sözlük anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.