Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Kayıtsız Üye
Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu hakkında bilgilendirme yapar mısınız ?


Cevap: Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Hoca
Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Bilerek namazı zamanında kılmamak sadece edebe aykırı değil, aynı zamanda haramdır.

Bir namaz ya bile bile kasden kılınmayıp kazaya bırakılır veya bir özürden dolayı kazaya kalır. Bir vakit namazı kasdî olarak kılmayıp kazaya bırakmak büyük bir günahtır. Böyle bir hareketten uzak durmalıdır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebine göre Namazı bozan durumlar

Bu çeşit bir hatanın işlenmesi durumunda bir an önce kaza edilmeli, borçtan kurtulmalıdır. Çünkü ölümün ne zaman gelip çatacağı belli olmaz. Ölüm gelip de hazırlıksız yakalarsa âhirete borçlu olarak gidilmiş olur. Bu şekilde kılınmayan bir namaz her ne kadar kaza edilmekle borçtan kurtulunmuş olunsa da, işlenen günah için ayrıca tevbe istiğfar edip, Allah’tan af dikmek lâzımdır.

Okudunuz mu?  Namazı terk ettim işim rast gitmiyor bir ilgisi olabilir mi ne yapmam gerekli?

Bunun için hem kaza, hem de tevbe edilmelidir. Unutmak, uyku veya meşru bir mazeretten dolayı vaktinde kılınamayan namazlar da hatırlandığı veya meşru özür geçtikten sonra fazla vakit geçirmeden kaza edilmelidir.


namazı vaktinde kılmayıp kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu, namazları vaktinde kılmayıp kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu nedir, namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu

Bu kategoride yer alan Yüksek tansiyon hastası olan ve dizlerinden rahatsız olan bir kişi namazı nasıl kılmalıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı kazaya bırakmanın manevi sorumluluğu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.