Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusülde avret yerini ve elleri yıkamak şart mıdır?

Gusülde avret yerini ve elleri yıkamak şart mıdır?

Kayıtsız Üye
ağza ve burna kafaya ve kollara su döktükten sonra 3 erkere ve sonra yıkansak gusül gecerlimi avret yerını elleri yıkamak şartmıdır


Cevap: Gusülde avret yerini ve elleri yıkamak şart mıdır?

Muhammed
Guslün farzları üçtür:

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra gözdeki çapak ?

1 – Bir kere ağza dolu dolu su vermek,
2 – Bir kere burna sertçe su çekmek,
3 – Bir kere de bütün vücudu yıkayıp, temizlemek.


Gusülde Avret Yerlerinden Sonra Elleri Tekrar Yıkamak Gerekir Mi ?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben gusül abdesti alırken besmele çekip niyet edip ellerimi güzelce yıkıyorum daha sonra avret yerlerimi yıkıyorum geri kalanını abdest alır gibi devam ediyorum soracağım soru ise şu avret yerlerini yıkadıktan sonra elleri tekrar yıkamaya gerek var mı yoksa ağıza buruna su vererek mi devam edilmeli ?
Ben ellerimi güzelce yıkıyorum sonra avret yerlerimi yıkıyorum ellerim avret yerlerime değdiği için ellerimi tekrar 2.kez yıkıyorum bu şekilde yaptığım doğru mu ?

Okudunuz mu?  Gusul abdesti unutulan yer olursa

Yorum: Gusülde avret yerini ve elleri yıkamak şart mıdır?

muvaffak
Hijyen açısından avret yerlerine dokunulduktan sonra ellerinizi yıkamanızda fayda vardır. Sünnette/fıkıhta böyle bir mecburiyet olmamasına rağmen bakteri veya hastalıkları önlemek amacıyla ellerinizi yıkamanız sizin faydanıza olur.

Bu kategoride yer alan Gusul abdestinde cinsel bölge kılları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde avret yerini ve elleri yıkamak şart mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.