Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Küfre rıza göstermek küfürdür ne demektir?

Küfre rıza göstermek küfürdür ne demektir?

cevatarmutlu
Siyer-i Kebir şerhinde Şeyhülislam’dan şu nakledilir: Başkasının küfrüne rıza, güzel görsün veya görmesin, bazılarına göre mutlaka küfürdür. Yine o kitapta deniyor ki, biz Ebu Hanife’den bir rivayete vakıf olduk ki, tafsilata gitmeksizin başkasının küfrüne rıza küfürdür. İkinci dirayet bakımından daha kuvvetlidir. Bezzaziye’de küfre rıza küfürdür diye meşayihin kelamı işte bunun üzerine hamlolunur. Camiülfeteva’dan da naklolunmuştur ki, esah olan budur.

Okudunuz mu?  Nafile oruç kaza orucu yerine geçer mi?

bu sayfadan kopyaladım14.paragraf forumduasi.com/misafir-sorulari/172025-insani-kufre-goturen-sozler-nelerdir.html


Cevap: Bu metinde ne anlatılmak isteniyor anlatırmısınız.

Berinay
Allah cc razı olsun.
Yüce Rabbim cümlemizi küfürden korusun .


Yorum: Küfre rıza göstermek küfürdür ne demektir?

Elazığlı
Muhabbet esnasında birisi bir cümle küfür söyler ve susarsa yine de o mekanı terk etmek gerekir mi?

Okudunuz mu?  Gusülde avret yeri kanaması

Yorum: Küfre rıza göstermek küfürdür ne demektir?

imam
İmkan varsa küfürden dönmesi için çaba sarf etmeli, imkan yoksa orayı terketmelidir


Elazığlı
Allah size kitapta: Allah’ın ayetlerinin inkar edildiğini yahut onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman onlar bundan başka bir söze dalıncaya kadar kafirlerle oturmayın diye bir hüküm indirmedi mi? Aksi halde siz de onlar gibi olursunuz. Elbette Allah münafıkları ve kafirleri cehennemde biraraya toplayacaktır. Nisa 140

Okudunuz mu?  Aklın nuru nedir

Başka söze dalıncaya kadar diyor. Ben de soruyorum ki bir cümle küfür yaptı sonra başka söze daldı yine de kalkmalımıyız.


imam
Allahın ayetleriyle dalga geçip alay edenlerle ilgili ayetin anlamı şudur:

Allah Kur’an’da indirdi ki, siz kâfirlerin Kur’an’ı inkâr ettiğini ve alay edenlerin onunla alay ettiğini işittiğinizde, Kur’-an hakkında dedikoduya dalmayı bırakıp da başka bir söz konuşuncaya kadar, Allah’ın âyetleri ile alay eden bu kâfirlerle birlikte oturmayın. Bu hitap, mü’min olsun münafık olsun, imanını izhar eden kimseleredir.

Okudunuz mu?  Karşımızdaki Kişi Gıybet Yaparken Engel Olamıyorsak ?

Eğer onlarla beraber oturursanız, siz de küfürde onlar gibi olursunuz, Şüphesiz Allah bu iki grubu yani kâfirleri ve münafıkları, ahirette cehennem ateşinde toplayacaktır. Çünkü kişi sevdiği ile beraberdir. Yüce Allah, kâfir ve münafıklarla oturup kalkmak ve onların içine girmekten sakındırmak için böyle bir tehditte bulundu.

Okudunuz mu?  İslamda Reklam Yapmanın Hükmü

Elazığlı
Kısacası Müslüman’dan başkasıyla oturmayacağız Müslüman’ın da ağzından yanlış bir söz çıktıysa uyaracağız ya da orayı terk edeceğiz. Doğru anladım mı?

İmam bir de uyarmayan ve terk etmeyenlerin dinden çıktığını söyleyen var çıkmadığını sadece günaha girdiğini söyleyen var. Sen bilgili birisine benziyorsun sence hangisi doğru?

Okudunuz mu?  Cin bu devirde bi insana musallat olur mu?

Kayıtsız Üye
Ben şirk veya küfre sebep olacak bir süö duyduğumda aklıma küfre rıza geliyor ve o an acaba küfre rıza gösterdimmi diye düşünüyorum ve böyle düşünürken estağfirullah diyorum ama düşünürken benim hoşuma gittimi rızamı göstersim diyorum. Ne yapmam lazım? Öyle bir durumda birdahaki sefer ne yapmalıyım? Ordan hemen uzaklaşarak estağfirullah mı diyeyim içimden? Ve aynı arabada oturuyorsak içimden estağfirullah demek yeterlimidir?

Okudunuz mu?  Babam evlatları arasında adil davranmıyor!!!

arifselim
Aklına gelmesi seni günaha yada küfre sokmaz. Çünkü bu gelen düşüncelere iman edilmiyorsa bunlar küfre sokmaz. Genellikle şeytandan gelen dürtüler yani vesveselerdir. Tövbe estağfurullah de ve önemseme.


miraac
kufre riza gostermek kufur eden kimse onu engellemezsen goz yumarsan hosuna giderse sende kufur etmis kadar olursun sonucta onayliyorsun dedigini yani

Okudunuz mu?  Son oturuşta salli barikden sonra okunabilecek dualar

Can4292
Engellemezsen, göz yumarsan ama hoşuna gitmezse (sonuçta hiçbir Müslüman’ın hoşuna gitmez) rıza olur mu?

Bende cevabı okumak istiyorum. Ve birisi küfür veya şirk sözlerini söylerse ve ben onu uyarmasam ve bir şey demesem ama içindem günaha girdi diye düşünürsem budamı küfre rızadır?

Okudunuz mu?  Yanımda söylenen sözlerin hepsini uyarmak zorunda mıyım?

————

Arkadaşlar küfre riza kufurdur.. ben bazen ailem ve arkadaşlarımla geziyorum.. ve agizlarindan kufur olan bir soz soylerlerse birdaha onlarin yanina hicmi gitmeyecegim…
2. Dun ailemle gezdim … arabada sarki dinlerlerken kadere kusdum diye bir soz isittim… orda dinliyenleri uyaramadim.. kufre rizami oldu…


Hoca
Küfre gireni uyarmak bir görevdir ama uyarılmadığında asla rıza sayılmaz.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken gaz sıkışıyor

nisa 140, ayetlerle alay etmek, alay edenlerle oturmak

Bu kategoride yer alan Alkolsüz içecek olan maltana içmek haram mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfre rıza göstermek küfürdür ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.