Anasayfa
16 Şubat 2022, 9:56
sizden3
Abone

Rüyalara inanmalı mıyız?

Rüyalara inanmalı mıyız?

azeri
benim bir sözüm var yazılıdn yüksek alırsam 10 tane gariban doyuracam diye ve bir gece rüyamda bir ses 14 yıl ömrün kaldı sözünü yerine getir 14 yıl ömrün var dedi rüyalara inanmalımıyız


Cevap: Rüyalara inanmalı mıyız?

Hoca
< benim bir sözüm var yazılıdn yüksek alırsam 10 tane gariban doyuracam diye >

Sözünü yerine getirmelisin.
Kim ne adrsa mutlaka yerine geirmeli yoksa fakir hakları boynunda kalır.

< ve bir gece rüyamda bir ses 14 yıl ömrün kaldı sözünü yerine getir 14 yıl ömrün var dedi rüyalara inanmalımıyız >
Rüyada ölüm tarihi verildi diye o tarihte öleceksin anlamına gelmez.

İSLAMDA RÜYA KAVRAMI NEDİR?
Sözlükte "görmek" anlamına gelen rüya, terim olarak, düş, uykuda görülen şeyler demektir. Uykuda görülen şeyler, gerçeğe işaret olabileceği gibi, gerçek dışı şeyler veya uyanık iken zihnini meşgul eden şeyler, arzu edip de ulaşamadığı şeyler de olabilir. Bu itibarla rüyalar, rüyayı sâdıka ve rüyayı kâzibe olabilir. Sâdık rüyalar, Allah veya melekten; yalancı rüyalar ise, şeytan veya nefistendir.

Peygamberlere vahiy geliş yollarından biri de, rüyayı sâdıkadır. Peygamberimizin nübüvvetinin ilk yıllarında gördüğü rüyalar gerçek hayatta aynen vaki olmuştur. Rüyaların gerçek olacağına Kur’ân’da da işaret edilmektedir: "Yusuf babasına: `Babacığım! Onbir yıldız, güneş ve ayın bana secde ettiklerini gördüm’ demişti. (Babası) Yavrucuğum! dedi; rüyanı sakın kardeşlerine anlatma; sonra sana bir tuzak kurarlar! Çünkü şeytan apaçık bir düşmandır." (Yusuf, 12/4-5). Sâdık rüya, bazen imtihan için de olabilir: "Her ikisi de teslim olup, onu alnı üzerine yatırınca; Ey İbrahim! Rüya’yı gerçekleştirdin. Biz iyileri böyle mükafatlandırırız.." (Saffat, 37/103-105). Peygamberlerin gördüğü rüyalar doğru ve gerçek olduğu gibi, sâlih insanların gördüğü rüyalar da doğru ve gerçek olabilir. Hz. Peygamber de buna işaret etmiştir: "Her kim rüyasında beni görürse, muhakkak o, hak ve gerçek olarak beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şekil ve hilkatime giremez." (Tecrid, No: 2105).

Mahiyeti kesin olarak bilinmemekle beraber insan rüya gerçeği ile sık sık karşılaşmaktadır. İslâm bilginleri iyi rüyaların Allah’tan, kötü olanların şeytandan geldiğini, bazılarının da bedenin fizyolojik ihtiyaçlarından dolayı ortaya çıktığını belirtmişlerdir. Ayrıca rüya sahibi sevdiği bir rüya görürse bunun Allah’tan olduğuna güvenmeli ve başkalarına da söylemelidir. Hoşlanmadığı bir rüya gördüğünde de onun şeytandan olduğunu düşünmeli, onun şerrinden Allah’a sığınmalı, başkalarına da açıklamamalıdır. Görülen rüyaların bilgili ve sâlih kişilere tabir ettirilmesi, onların da rüyayı hayra yormaları tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte rüyalar bir delil değildir; bunlarla amel edilmez.
DİYANET


Cevap: Rüyalara inanmalı mıyız?

azeri
peki rüyamızda peygamber efendimizi gördüğümüzü birine söylersek gösteriş için değil ma birine söylerek bir daha rüyamızda peygamber efendimizi göremiyomuşuz bu doğrumu


Cevap: Rüyalara inanmalı mıyız?

Jordisss94
kardeş rüyalarda öyle şeyler görüyorum ki inanmassam çok kötü bir insan olurum herhalde , Yaradan rüyalarda inanılmaz bilgiler ,dersler , ibretler ve nasihatler veriyor , her rüyaya değil ama bir çoğunu dikkate al bence

Okudunuz mu?  Zifafa girildiği an ilk birleşmeden sonraki birleşme arası geçen süre ne kadar olmalıdır? 1-2 saat veya 1-2 gün mü?

Hoca
< peki rüyamızda peygamber efendimizi gördüğümüzü birine söylersek gösteriş için değil ma birine söylerek bir daha rüyamızda peygamber efendimizi göremiyomuşuz bu doğrumu >
Doğru değil ama Peygamberimizi rüyasında gören sadece yorum amaçlı bir Alime anlatmalıdır.
Bu gibi hayırlı rüyaları herkese anlatmak doğru değildir, kişide kibir meydana gelir.


srknblr
Bildğim kadarıyla bir hadiste Peygamber efendimiz sav : beni rüyanızda görürseniz o doğrudur ( yani benimdir ) çünkü şeytan benim kılığıma giremez. diye bir hadis vardı sanırım hatırımda kalmış detaylı ararştırırsan sahih hadislerde bu söylediğimi bulursan rüyan doğrudur.


Belirsiz
1 – Rüyada 2 tane erkek bebegın olması ne demektir internette farklı farklı seyler söylüyor buna ınanmalımıyız

2 – rüyamda bir kertenkele sürüsünün yanımdan geçip akar suya gittiğini gördüm acaba ne anlama geliyor


arifselim
1- Değerli kardeşim. Bir rüya bu kadar kısa bir açıklama ile tabir edilemez. Kitaptan veya internette okumakla da doğru bir tabir bulmak çok zordur. En doğrusu işin ehli olan birisine ama ayrıntılı bir şekilde anlatmakla olur.

2- Rüya geniş ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmalıdır. Kertenkele görmek sağlık sorunlarının ortaya çıkması manasına yorumlanmıştır. En doğrusunu Allah bilir.


Handan k
1 – Ben rüyamda sağ göğsümün kaydığını ve onu tutup hastaneye gittiğimi gördüm

2 – Ya aslında bene neredetse her gün rüya görüyorum ve hep anlamları kötü çıkıyor ne yapmalıyım bu artık beni bir süre sonra üzüyor lütfen yardım edin


arifselim
1- Rüyada göğüs güven ve emanete sadık olmak demektir. Bunun kayması ise atacağın adımlara dikkat etmen gerektiğine işaret eder.

2- Her rüya gerçekten çıkar diye bir şey yoktur ve rüyaları genellikle hayra yormak gerekir. Ancak bilen insanlara anlatmak doğru olur.


Kayıtsız Üye
benim iki yasinda oglum var yogun bakimda agir durumu gece rüyamda kirli sudan oglumu cikarttimi gördüm anlami nedir


arifselim
Allah şifalar versin ve Allah onu size bağışlasın. İnşaAllah bu rüya oğlunuzun sağlığı hakkında hayırlara bir işaret olması ümit edilir. Şifayı veren Allah’tır ondan ümit kesilmez.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda mezarliga gittim define için birkac mezara baktim tek tek ve mezarlarin fotografini cekmeye basladim ondan sonra mezar taslarina bakarak yazilari okumaya calistim bir mezar sectim orayi kazmaya basladim bir kaç kazma salladiktan sonra kazdigim yeri duzelttim eski haline getirdim sonra muzik sesi duydum babamin araci asagidan geciyordu arkasindan baktim uzaklasti yorumlarmisiniz lütfen


arifselim
Define aramak bekar veya evliler için hayırlıdır. Mezar kazmak da rüya sahibinin rahata ereceğine, yaşadığı yerin güzelleşeceğine, elinin bollaşacağına, huzurunun ve keyfinin yerinde olacağına rivayet edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


aysegul2928
Ben rüyamda kadınlarla ve kızlarla beraber öğle namazı kıldığımı gördüm.fakat namazını benden önce bitirdiler.en sona ben kaldım.bana ben namaz kılarken sürekli bir şeylerle meşgul ediyorlar.ben namaz kılarken bana bir çikolatalı tatlı gösteriyorlar.sonra önüme bir sehpa koyuyorlar.sürekli konuşuyarlar benimle.ben namazımı bitireyim diyorum.bi taraftan da namazımı bitirememe telaşındayım.ve tam son rekatı da bitireyim derken rüya bitiyor.acaba bu rüyayı bana bir yorumlayabilir misiniz?

Okudunuz mu?  Sınavda cevabı sallamak

arifselim
Bu rüya genel olarak maddi ve manevi açıdan kurtuluş olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin illet bir hasatlığı varsa, kişi hastalığının ilacını bulur ve ayağa kalkar. Seni namazda meşgul etmeleri ise önüne çıkacak engeller anlamındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı sabahlar hocam size kısaca bahsedicem bunda 3 sene önce biriyle konuşuyorduk net üzerinden fakat aynı mahaledeyiz ama ne kadar gousmek istesekte hiç görüşmek nasip olMadi o zman sadece bir kez uzaktan göz göze geldik ben kafam önde yureyyen bir bayanim.Unutmustum 1 senedir sonra askerdeyken düştü aklıma kalbime tekrar konuşmak için ben mesaj attım çok sevinmisti attığım icn konuşmaya başladık askerdeyken askerden ben onu rüyamda sozlenirken ve diğer rüyanda ise babama tanisiEken gördüm. O da beni görmüş. 13 gün önce geldi . Görüştük bir 15 dk kadar . Ama onda. Sonra ayrılmak istediğini yazdı istemiyorum sevmiyorum falan dedi unutsin demiş. Hocam ben kimseyle de hayal kurmazdim ama onunla kurdum ve kolay kolay da rüya görmüyorum ben büyük konusmustum asla memleketine göre evlenmem falan demiştim başka bir olayda acaba bu benim için imtihan mi bana geri döner mi bekleyip sabrediyirum ama sizede sormak istedim 😁


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Elbette yaşadığımız herşey bir imtihandır ve bu yaşadığında sana bir imtihan vesilesidir. Lakin bir müslüman hanımefendi olarak haramdan son derece uzak durmalısın. Sınırların Allah’ın çizdiği sınırlar olmalıdır. İşte o zaman hem dünyada hemde ahirette huzur senin olur.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler… Rüyamda ben bir ayakkabı almışım topuklu ayakkabı açık sarı veya açık kahve renginde…ayakkabıyı giyiyorum biraz.. Daha sonra ayakkabıyı beğenmiyorum ve değiştirmek istiyorum.. Değşim için mağazaya gidiyrm.. Sonrası çok karışıktı.. hatrlamıyrm.. Yorumlarınızı bekliyorum


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Bu rüya gören kimse için kısmete yorumlanır. Ayrıca rüya sahibinin sıkıntılarının ve sorunlarının biteceğine, kötü günlerini atlatmayı başaracağına, hanesine bereketin ve bolluğun geleceğine alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam gerçekten çok haklısınız çok pişman oldum gorustugume ve hocam o kadar ağır laflar soylediki şimdi ne yapmam lazım ne dua etsem de bu durumdan kurtulmanın ben hep hayırlısı olsun diye dua ediyordum ve ondan kurtulmak istiyorum aklımdan fiktimden çıksın istiyorum o bana göre biri değil diye düşünüyorum ne yapmam lazım hocam bana bir yol gösteriniz hocam😁


arifselim
Bunun farkına vararak zaten ne yapman gerektiğini biliyorsun. Dua edebilirsin ve sana yardımcı olması için Allah’tan yardım isteyebilirsin. Allah kendisine samimiyetle el açanın ellerini boş çevirmez.

Okudunuz mu?  İmamın değişmesi

Kayıtsız Üye
1) rüyada terörist öldürmek ne anlama gelir
2) silahlı asker görmek ne anlama gelir


arifselim
1- Rüyada terörist öldürdüğünü görmek, gerçek hayatta çevresine ve milletine büyük faydalarının dokunacağına yorumlanır.

2- Silahlı asker görmek ise, sabırlı olmaya, iradesinin kuvvetli olmasına ve cesaret sahibi olmaya yorumlanmıştır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ..ben rüyam da beyaz bir gömlek giymiştim o beyaz gömlek üzerim de parlıyodu resmen sonra görmedigım kimseler bana üzerinde ki gömlek çok güzel çok yakıştı diyordu ben o sesleri duydukça üzerimde ki gömlegi daha çok seviyodum aynı zaman da sevınıyodum ama sesleri gelen kimseleri göremiyodum bunun anlamı nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya özellikle de dertleri, sıkıntıları ve sorunları olan kimseler için bütün bunlardan kurtulacağına işarettir. Allah’ın izniyle mutluluğa feraha ve güzel günlere işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyalar 2 türlüdür biri şeytani ki bunlar insanları kandırmak için şeytani rüyalardır birde rahmanidirki bunlar tabirleri itibarınca iyi olan rüyalardır ben bu rüyayı bilemem ancak sen sözünü yerine getirmen lazım ne zaman ecelin geleceğini bilemeyiz


arifselim
Rüyaların yorumlanması kuranı kerimde de geçmektedir. Peygamber aleyhisselam gördüğü rüyaları anlatmıştır ve rüya görenlerin rüyalarını da dinlemiştir.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda boğazımın kesildigini gördüm anlaminda ise istedigin şana şöhrete kavusacaksin diyordu doğru mudur


arifselim
Evet kardeşim. Rüyada boğazın veya kafanın kesilmesi çok hayırlıdır. İstediği veya umduğu mertebelere veya şan ve şöhrete kavuşmasına alamet eder bu şekilde tabir edilir.


Kayıtsız Üye
Ben yaşıma göre daha küçük şeyler izliyorum çizgifilm felan. Neyse gerçek hayattayım ama bana bu cizgi karakterleri bir gorev veriyor goreve felan gidiyoruz gorevde bir anda annemle karşılaşıyorum isyerime giriyoruz sahipleri farkli kisiler geliyor bizi yakalıyorlar sonra cizgi karakterler geliyor biri isyeri sahibiyle beraber gey oluyorlar sonra otekisine kesirli bir sayi soruyorum tabi cirkin bir yuzu var bana tip tip bakiyor bir anda isik oluyor etraf baska bir yere geliyrum meydan gibi güzel bir yer çok insan var copcu goruyorum babam beliriyo yaninda copcu babam bu senin yeni isin gibi bisi diyor copcu uzakta cop topluyor bende cekirdek kabuklarini topluyordum. Sonra uyandim aklima çok takildi acaba isimle ilgili kotu bir sey mi staj goruyorum ve o is yerimden ayrilmak beni korkutuyor


arifselim
Bu görmüş olduğun rüyanın işinle hiç bir ilgisi yoktur. Anlaşılan bu izlediğin çizgi filmlerin etkisinden ve bilinç altına yerleşen şeylerden dolayı görülmüş olabilir Özel bir yorumu yoktur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Svdfrz
Oncelikle selamlar. Ben rüyamda bir turbeye adetliyken giriyordum cıktıgımda anneannem bana adetlimisin diye sordu evet dedigimde bana keske girmeseydin cocugun olmayacak dedi . O ruyanin etkisinde çok kaldim yorumlarmisiniz . Simdiden teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam. Türbeyi ziyaret etmek dilek ve isteklerin kabul göreceğine ve Adet olmak ise bu dileklerin önündeki engellere işarettir. Bu durumda seni geride bıraka veya engellerin olduğuna dair sana bir işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Alay kul hakkına girermi

Kayıtsız Üye
Rüyamda beni inek kovaladı ama güzel ve besili bir inekti birtane boynuz vurdu ondan onceki gun vefaat eden dedemi gördüm ve ona sarilarak agladim ben konustum fakat o konusmadi oda agladi ben arastirdim hayra yorumlanacak rüyalar cikti siz isinizin ehli iseniz yorumlamanizi rica ediyorum


arifselim
Bu rüya ilk olarak gören kişinin önüne çıkacak olan fırsatlara ve bu fırsatlar değerlendirildiğinde çok başarılı olmaya tabir edilir. Dedeni görmen ise hem başarıya hemde onu özlemeye ve dua etmeye yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda benim ve kuzenimin hamile oldugunu oldugunu gördüm daha sonra onun kanamasi oluyordu benim bebegim ise doguyordu ve emekliyordu internette baktığımda kotu soylerde okudum ama tam olarak ne anlama geliyor ?


arifselim
Rüyada hamile olmak ve doğurmak hayırlıdır. Gören kimsenin içinde bulunduğu sıkıntılarından kurtulacağına işarettir. İnternetten bakmakla rüya tabir edilemez. Edilse bile eksik olabilir.


Kayıtsız Üye
Geçenlerde aile içinde bir sorunumuz oldu bu babamı biraz üzdü rüyamda on disimin kırıldığını gördüm sabah uyanınca babama on cisim kırıldı rüyamda dedim oda ben olucem kızım haberiniz olsun dedi ve bunu derken rüya yorumuna baktım onun gibi bir şey çıktı rüyada on dişin kırılması ne anlama gelir ?


arifselim
Bu rüya vefat değil, aile içerisinde yaşanan sorunlara alamettir. Özellikle de baba veya baba tarafından gelen sorunların seni üzmesine ve çokça etkilenmeye tabir edilmiştir. Allah’u tealadan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
yok kardeşim ruyalara onem verilir pygamberimizde vahiy olaraktan rüya yoluyla haberlesilirdi rüyada haktir ama srnin gördüğün bu rüya kafana taktigin içindir yada seytani ruyadir yani Allahin gisterdigi rüya degil. cunku Allah kimseye su kadar omrun kaldi demez yoksa bizi dunyaya atmasinin Allahin bizim için hazirladigi sinavin bir anlami kalmaz. kardesim. Allah omrunu uzun etsin ruyan cikmaz merak etme. durumunda varsada hemen ver bundan sonra. geciktirme. kardesim Allah’a emanet ol kafana takma ruyayi


arifselim
Peygamber aleyhisselam zaman zaman sahabelerin rüyalarını tabir etmiştir. Kendisinin gördüğü rüyaları da anlattığı olmuştur. Her rüya rahmani yani açık ve berrak değildir. Bundan dolayı her rüya tabir edilmediği gibi, herkesin rüya tabiri yapması da mümkün değildir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda birisi kafama silah dayıyor, kelimei şahadet getiriyorum ve vuruyor başımdan, düşüyorum yere ama daha ölmeden uyanıyorum, yorumlarmısınız


arifselim
Silahla vurulmanın çok farklı yorumları olabilir. Rüyada başından vurulmak ise rüya sahibinin içinde bulunacağı zor bir durum karşısında kendisi adına edecek bir söz bulamamasına işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda yeni bir evde ust katta odada yatarken buldum kendimi. Birde biz birkaç ay önce yeni bir ev aldık. Neyse işte yatıyorum birden bağırışlar geldi kafamı kaldırdım tavan çatlamıştı ama çökecek gibiydi de sonra korkarak aşağı indik. Babam korkmamamızı söyledi ve evin sahibini çağırdı. Bazı tabirlere baktın çok korkuttu. Lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Argo Sözcük Kullanmadan Küfretmek Ve Hakaret

arifselim
Rüyada evin tavanının çatlaması, evde yaşanacak tatsızlıklara, münakaşalara ve kavgalara işaret eder. Ev halkının yaşaması muhtemel olan sorun ve sıkıntılara tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Normalde rüya tabirlerine pek bakmıyorum fakat bu sefer bakmak istedim ve yorumlar kötü olunca içim sıkıldı. Şimdi size rüyamı anlatmak istiyorum; Bir masada bir kaç kişiyle oturuyorum ve yemek için birşeyler ayıklıyoruz somra elime bir şey alıp bunun akrep olduğunu ve hala ölmemiş olduğubu söylüyorum. Yiyeceğimiz yemeğin içinden çıkmıyor, biz yemek için yakalamışız o akrebi. Daha sonra akrep birden hareket ediyor sanırım uçuyor ben yüzümü kapatıyorum yanımdakiler de benden uzaklaştırmaya çalışıyor fakat yanağımı ve yüzümde bir kaç yeri daha sinek gibi küçük ısırıyor. Bu arada AKREBİN RENGİ YEŞİL. Sonra hayatıma norlam bir şekilde devam ediyorum. Rüyanın devamında beni üzen şeyler de oluyor ama çok uzun ve karışık. Beni bu akrep kısmı meraklandırdı. Şimdiden teşekkürler.


arifselim
Merhaba, her rüya çıkacak diye bir kaide yoktur. Rüyaların çoğu zaten bilinçaltıdır ve manası yoktur. Gördüğün rüyanın en makbul yorumu, rüyayı gören kişiye çok yakınında olan düşmanlarının olduğuna tabir edilir. Allah’tan hayırlısını iste, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar hocam ben rüyamda taştan yapılmış eski bir antik kentte elimde bir dilim ekmekle yürüyorum rüyamda öncesinde o ekmeğin bir parçasını kuşlara ve köpeklere vermişim kalanınıda elimde tutarak taşların arasında yürüyorum sonra hiç tanımadığım ama rüyama göre hoşlandığım bir erkek bana sesleniyor arkamdan ve bende onu görünce elimdeki ekmeği hızlı hızlı yiyorum birazını yiyemiyorum o bir dilim ekmeğin kalanını bir köşeye bırakıyorum bu ne anlama geliyor hocam lütfen yardım edermisiniz.Allah razı olsun


arifselim
Merhabalar. Bir genç kız veya bekar bir kadın için bu rüya çok hayırlıdır. Hem evliliğe, kısmetin açık olmasına hemde maddi açıdan bolluğa ve berekete kavuşmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda annemin başka biriyle ilişkiye girdiğini gördüm. Daha sonra onlara sinirlenip gittiğim müzede 4 tane ayna kırdım. Aynı yerde tam 2 lira çaldım. Müzenin kapısından çıkar cikmaz bizim eve ulaştım. Yatağa yattım bir gölge bana sopayla hafif hafif vurmaya basladi. Acimiyodu sadece hissediyodum. Tabi bu arada konuşamıyorum. Dilim tutulmuş. Sonra aynı gölge bana şu versi. Su zehir gibiydi yani iciyodum boğazıma varmadan ağzımda buharlasip kayboluyodu. Sonra ayaklarima da biri masaj yapiyodu. Ama oda bir gölgeydi.


arifselim
Rüyada anneyi öyle görmek ile müzede gördüklerin hoşuna gitmese bile rüya yorumu açısından hayırlıdır. Bir menfaate kavuşmaya ve isteklerinin olmasına işarettir. Diğer kısımlar için ise bir yorum yapamıyoruz. Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

Kadir yılmaz
Rüyamda cinsel organımı kesmişim keserken görmedim bir acı da duymadım ama ben kesmişim ve yiyorum rüyamda tekrar çıkacağını yerine geleceğini düşünerek yapmışım bunu ama yerine gelmiceğini söylüyorlar bana internette farklı tabirler var yorumlayabilir misiniz acaba


arifselim
Bir rüya kitaptan veya internetten okuyarak tabir edilmesi pek mümkün değildir. Bu gördüğün rüyanın yorumu, sahibinin eline geçecek bir fırsatı iyi değerlendiremeyeceğine ya da bir ihmali nedeniyle o fırsatı kaçıracağına ve pişman olacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar hocam. Bundan 1 sene önce babam felç geçirdi ve daha sonrasında da ailemizin üzerinde kara bulutlar gezmeye başladı ailemizin içinde huzur kalmadı.Öncelikle bunlardan bahsetmeliyim.Ben rüyamı görüntü olarak hatırlayamıyorum ancak rüyamda bir erkeğin sesini duyuyorum ve o bana bu kötü olayların hepsinin sebebinin öteki taraftan olduğunu söylüyor. Öteki taraf neresi diyorum o erkeğe o da bana "Öteki taraf işte ölüler sizinle uğraşıyorlar ordan" diyor. Sonra bana o erkek rahmetli babaannemin bize öteki dünyadan büyü yaptığını ve bunun ölümle sonuçlanabileceğini söylüyor. Hocam ne olur bunun anlamını inceler misiniz? Günlerdir etkisinden çıkamıyorum ve çok korkuyorum. Şimdiden Allah razı olsun.


arifselim
Merhabalar. Allah babana şifalar versin. Bu gördüğün rüyanın kesinlikle bir yorum ve anlamı yoktur. Çünkü aslı olmayan haberler içermektedir. Bu tür rüyalar şeytani olarak kabul edilir ve tabir edilmez. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Üzgün Adam
Selamun Aleykum
Ben daha önce hos görülmeyen bir hayat yasiyordum ve bir çok günahi isledim.Bir gün ölûm korkusuyla namaza basladim,Kötü aliskanliklari biraktim,tövbe ettim 1 ay kadardir namaz kiliyorum.Bu korkuyla baslayan namaz kabul olur mu? Lütfen cevap verin Allah rizasi için.
Rüyamda ise zorlukla uçtugumu görüyordum herhangi bir yere veya yerde sonra uçarken hiç tanimadigim bir adama sarildim ve sarilirken anlindan parlak bir seyi yuttum sanirim,Bana bu iki durumu açiklarsaniz çok sevinirim,Bu arada ben de erkegim(rüya yorumlanmasi açisindan)


arifselim
Aleykum selam. Ölüm korkusu ile veya cehennemde yanmak korkusu gibi şeyler için değil, asıl olan Allah’ın rızası için yapmaktır. Bunlardan korkulsa bile esas olan şey yinede Allah için ve Allah’a kılınıyorsa inşaAllah kabul olur. Bize ölümü hatırlatan ve cehennemden korunmak için onun emir ve yasaklarına uymamızı emreden de Allah’u tealadır.

Görmüş olduğun rüya ise, zor, sıkıntı ve engellerden sonra ulaşılacak olan ferahlığa ve huzura işaret olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm ben rüyamda eski bir apartmana gidiyordum sonra orda halamların dairesi oluyordu sonra o dairede biraz duruyordum sonra gitmek için kapıya yöneliyordum ama ayakkabılarım yoktu apartmana geldigim çok sevdigim bisikletim yerinde duruyordu ayakkabıyı aradık ama bulamadık yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Okudunuz mu?  Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

arifselim
Aleykum selam. Eski bir eve yada eski bir daireye gitmen, çok fazla geçmişte yaşadığına, eski hatıraları unutmadığına ve duygusal bir insan olmana işaret olarak yorumlanır. Bundan başka özel bir şekilde yorumu olduğunu bilmiyoruz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleykum
Ben 2 ay önce vefat eden yegenimi 2 kez rüyamda gördüm ve her ikisinde de bana sarildigini gördüm.Internetten biraz arastirdim rüya pek iyi yorumlanmiyor.En son rüyamda amcam enistemin bogazini kiliçla kesiyor.Anlam veremedim.Bana sahih bir açiklama yapabilirsen çok sevinirim kardesim.Yegenimin vefat haberini almadan öncesinden su zamana kadar uyku nedir unuttum,ne yapsam uyuyamiyorum uyusam da 1-2 saat o kadar.Uyku hadi bile uyutmiyor.Uyusamda terler içinde uyaniyorum.Yoksa ben de mi….? Kafam çok karisik kardesim.Bu yegenimle ilgili rüyayi nasıl yorumlamaliyim?


arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin. Rüyanın en makbul yorumu onu özlemenin etkisinden dolayıdır. Bu yaşadıklarının psikolojik olduğu anlaşılıyor. Mutlaka bir doktora görünmeni tavsiye ederim. Bu tür dönemlerden geçildiğinde benzeri rüyaların görülmesi normaldir. İllaki bir mana çıkarmaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhabalar
Sizden teyzemin gördügüm bir rüyayi yorumlamanizi rica edecegim.
Teyzem rüyasinda bir mahalleye giriyormus,evler derme çatma barakaya benzer sekilde evlerin içi de derme çatma yani evler çok fakir.Icinde bir komsusu mevlit ya da ona benzer bir sey görmüs.Sonra mahalle basinda kizini ararken yegeninin evini görüyormus evi biraz daha düzgün.Mahallede 3 ev varmis teyzemin evi 4. ev.Sonra parktaymis teyzem sonra teyzeme kaçin yukarida ates ediyorlarmis gece vakti teyzem agacin altina saklaniyormus bizi görmesinler diye.Bir yerde bir yere gidiyormus gidecegi yere bir türlü gidemiyormus.


arifselim
Merhaba. Rüyayı gören kişinin bir sorunla karşılaşması anlamındadır. Bu bir iflas, bir hastalık, bir tartışma veya benzeri hoş olmayan bir durumla karşı karşıya kalınacağı manasında tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


laz.kizi1100
Rüyamda bir insana araba çarpıyor havada ters takla atıp yolun ortasına düşüyor bende onu kenara çekmek için elinden tutup sürüklüyorum o anda karşıdan bir araba geliyor tam bana çarpacakken direksyonu kırıyor ve araba çarpan kadını eziyor bunun anlamı ne acaba ??


arifselim
Rüyada trafik kazası olduğunu görmek iyi değildir. Çünkü bu rüyalar gerçek hayatta da önemli olayların yaşanacağına, tehlikelere ve ciddi sorunlara işaret eder. Ayrıca rüya sahibinin günlük hayatının büyük karmaşalar içinde geçeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Ben 24 yaşındayım ve ilkokul zamanlarında bir rüya görmüştüm. Rüyamda arkadaşlarımla birlikte bir kulenin içindeyiz. Kulenin sarmal merdivenlerinden yukarı doğru çıkıyoruz, merak ediyoruz acaba sonunda ne var diye. Sonuna ulaştığımızda sadece bir pencere var.Bir şey yokmuş deyip geri dönmek için arkamızı döndüğümüzde yerde oturan, önünde ise Kur’an-ı Kerim açık olan bir imam var. O zamanlar benim boynumda taşıdığım üzerinde Kabe’nin resminin bulunduğu bir kolyem vardı.Çok önemli bir şey değildi, sakız kutusundan çıkmıştı ama takıyordum. Neyse imamın yanına gidip o kolyeyi gösteriyorum ve ayağa kalkıp benim elimi öpmeye çalışıyor. Bunun ne gibi bir anlamı olabilir. Yıllar geçmesine rağmen hala her saniyesi dün gibi aklımda. Her zaman merak etmişimdir ne anlama geldiğini.

Okudunuz mu?  Kane ve benzerleri (kardeşleri) için isteğim test soruları

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle her rüya ancak zamanında yorumlanmalıdır. Bu rüya sahibi için göstereceği çabalarının ve emeklerinin karşılığını göreceğine ve Allah’ın izniyle hedeflerine ulaşacağına alamet olarak kabul edilir. İnsan bazı rüyaları çok net hatırlayabilir bunun için bu rüyanın özel bir anlamı vardır diyemeyiz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleykum.Ben rüyamda askere gidecegimi görüyorum sonra elime bir kagit geçiyor rütbeliymisim sonra ne oluyorsa bilmiyorum askere gitmiyorum otobüste sonra baska yere gidiyorum 2 arkadaşim çikiyor gece bir yere gidiyoruz deniz kenari çamurlara batiyor ayaklarim sonra baska yere gidiyorum sehirde.rüyami yorumlarsaniz çok sevinirim.Allah’a emanet olun.


arifselim
Aleykum selam. Çok güzel bir rüyadır ve hayırla kabul edilir. Rüya sahibinin işlerinin yolunda gideceğine, başarılı ve çok mutlu olacağına tabir edilir. İsteklerine ve tüm dileklerine kavuşarak huzurlu bir hayat yaşamaya alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Tövbekârkul
Selamün Aleykum
Hayirlara olsun insAllah.Ben rüyamda halamin vefat etmis esini intihar ederken gördüm iki defa kendini camdan asagi atiyordu ve yere düsündügünü yüzü yara içinde gördüm.Sonra babam hastanede test yaptiriyormus kan testi galiba.Çok etkiledi bu rüya beni.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı gören kişi ile ilgili olarak yorumlanır. Rüya sahibinin çok üzüntülü, sıkıntılı ve zor bir dönem yaşamasına alamet eder. Bu durumlardan kurtulmak için emek vereceğine ve uzun bir süre uğraşacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam, nisanlimin ailemle ve akrabalarimla husumeti var bu yuzden bu evlilik hayirli değil mi diye istihare namazı kilip basim kibleye gelecek sekilde yattim.
Ruyamda giyecegim beyaz gelinligi gördum iki kez ve insanların elinde beyaz dugun davetiyesi vardi. Etrafim kalabalikti ve herkes birseyler söyleyip mudahale etmeye calisiyor gibi halleri vardi.
Yardimci olursaniz sevinirim, iyi gunler.


arifselim
Gördüğün rüyan hayırlıdır ve güzel bir rüyadır. Eğer için ferahlamış ve huzurlu uyanmışsan bu olumlu bir işaret olarak kabul edilir. Yok eğer istiharededen için ferahlamamış yada bir şey hissetmemişsen bir daha istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda bir kadının tecavüze uğradığını gördüm. Tecavüz eden de kadının kocası ve kocasının arkadaşıydı. Ben de yanlarındaydım ama onlar beni görmüyordu ben uyuyordum sonra gizlice kalkıp polise şikayet etmeye gittim ve polis geldi kadını kurtardı nolursunuz bir cevap verin ne demek bu rüya


arifselim
Bu rüyayı gören kimse için karşılaştığı çok önemli ve çok ciddi olaylar karşısında gösterdiği tepkinin ne olduğunu simgeler. Yani bir nevi kişiliği, düşünceyi ve eylemleri bir şekilde işaret eder. Allah’tan hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  İftarda duasız açılan oruç kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben rüyamda arkadaşlarımla bira içtiğimi gördüm (bugüne kadar hiç alkol almadım). Biraz ilerde babam varmış ama bira içmeme kızmamış ve hatta bu onun hoşuna gitmiş. Ne anlama geliyor

Geçen gece başka bir rüya daha görmüştüm. Rüyamda bedenimden koca koca gri lekeler çıkıyordu özellikle karın bölgemi çok daha sürtmeden hemen çıkıveriyordu ince değil kirler daha fazla ve kalın miktarda çıkıyordu. Aynı rüyada hemen ardından dolgulu bir dişim düşüvermiş
Ne anlama gelior ?


Tohat
Ve aleyküm selam. Bazı rüyalar şeytani olabilir buna itimat edilmez. Bazıları da Allaht’tandır. Mesaj yüklü olur. Rüyalarınıza gelince ilk rüyanız hile ile elde edilmiş para ile tabir edilir. Bu paranın elden çıkmasına delalet eder.
İkinci rüyanızda ise ilk rüyanızın tam aksine işlerin yoluna girip helal kazançlarınızın artarak sürüp gideceğine delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır tabiki.


Kayıtsız Üye
Rüyamda fatih sultan mehmetin karşısına çıkıyordum. Sultanın sağında duvarda bir sure asılıydı ordan biri bana surenin meailini okudu uyandığım da aklımda enfal ismi vardı. Böyle bir sure olduğunu araştırınca öğrendim


Tohat
İsteyip de arzu ettiğiniz bir konuda galip gelmeye şeklinde tabire sahiptir. Çalışan biriyseniz mal ve mülk sahibi olmaya, ilimle uğraşan biriyseniz ahirette ve dünyada güzellikleri görmeye, düşmanınız varsa bu düşmanlara karşı zafer kazanacağınıza delalet eder. en doğrusunu bir tek Allah bilebilir.


Tatari
Ben rüyada dişimin şiştiğini gördüm rüyayı rüya tabirlerinden anlamına baktım ve bana akrabalarınla aran açılacak falan yazıyordu ve ben geçen sene bu olayı yaşadım akrabalarımla sorunlarım vardı.Şimdi tekrar yine aramız mı açılır yoksa yaşadığım için bir sıkıntı da olmaya bilir mi?


Tohat
Rüyaların her zaman çıkma ihtimali söz konusu değildir. Kesinliğini ve gerçekliğini bir tek Allah bilebilir. Çeşitli nedenlerden ötürü gördüğümüz rüyaları sadece önlem almak, dikkat etmek ve Allah’a daha çok dayanmak için bir araç olarak görebilir. Hakkıyla bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı akşamlar. ben yeniden rüyalarım için size baş vuruyorum zamanınızı alıyorum.ben dört ay önce küçük kardeşimi,14 gün sonra ise annemi kanserden kaybettim. yaşadıklarım zor ve acı.annem rüyalarıma çok sık gelmiyor geldiği zamanda adeta onunla kavga ediyorum neden bırakıp gittin diye. ama küçük kardeşim rüyalarıma sık aralıkla geliyor.rüyamda kardeşim uyuyordu ama üzerini açık bırakmışlar elleri ayakları buz gibiydi.bende teyzemlere kızdım ben gittin diye neden abimin üzerini örtmediniz diye.sonra ellerini ayaklarının üzerini örttüm ve onu çoklu öptüm oda bana hep yaptığı gibi gülümsüyordu. sonrasında dün gece yine rüyama geldi.bu sefer farklıydı.rüyamda evimizden annemin ve başka bir adamın tabutu çıkıyordu babam çıkarıyordu. sonrasında küçük kardeşimide babam artık kayıp ettik onuda diye kucağına alıp dışarı çıkarıyordu. sonrasında babamın kucağından abim düştü ve ben onun zar zorda olsa nefes saldığını gördüm ve babama abim daha yaşıyor götürme dedim.ama babam dinlemedi ve gönül olmaz dedi götürdü ve rüyadan uyandım. abim serabal iflicdi. hayattayken ne konuşa ne anlaya ne geze hiç bir şey yapamıyordu ve bunların hepsinden mahrumdu bunu söylemek isterim.bu rüyaların anlamı nedir acaba ? Çok uzun yazdığım için özür dilerim ama açıklayıcı olsun diye böyle oldu.önceden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Çizgifilm yapmak Günahmı?

Tohat
Hayırlı günler. Allah gani gani sabır versin inşAllah. Yaşadıklarının seni etkilediği aşikar. Rüyanda kardeşinin üstünü örtmen ve onu öpmen ona, geçmişte yaşadıklarınıza, anılara olan özlem duyduğunu gösterir.
İkinci rüyanın tabiri ise müjde almaya, sevineceğin bir haber duymana ve bunun senin hayatını değiştirme olasılığına delalet iken, sıkıntılarından, olumsuz durumlardan, varsa borçlardan ve maddi zorluklardan sıyrılarak daha iyi bir yaşantıya işaret etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm
Rüyamda bir mağaranın içinde bozuk para bulduğumu gördüm ve o kadar çok vardı ki
Bide yine rüyamda eşimden ayrılıyorduk onu gördüm
Ölen akrabamı gördüm Ölen akrabam parasını bozdurmak istedi parasını bozdum
Yine rüyamda rakamlar gördüm
Diğer bir rüyamda da babamın evinin içini kazacaktık böyle bir şey gördüm
Eşim rüyasında küp seker gördü
Annem rüyasında bebek gördü
Bu rüyalar genellikle sık sık görülen rüyalardır acaba anlamlarını öğrenebilir miyim ????


Tohat
Ve aleyküm selam. İlk rüyanın tabiri kişinin karakterinden veya yaşadıklarından dolayı kaçacak yer aradığına, uzaklaşmak, içine kapanarak kendini korumak manasındadır.
İkinci rüyada eşten ayrılmak bazı ufak tefek ve geçici münakaşaya
Üçüncü rüyada kişi zarar göreceği işlerden uzak durarak doğru adımlarla sonucunu iyice düşünerek hareket etmenin kendisine fayda sağlayacağına delalet eder.
Rüyada görülen rakamlar kötü tabiri yoktur. Yükselmeye, her anlamda artış gösterecek durumlara işaret eder.
Evin kazılacağının görülmesi rüya sahibinin iradesini kullanarak zorlukların üstesinden gelmek için etini dişine takmaya kararlı olup iman gücüyle de bunu destekleyip üstesinden gelebileceğine delalet eder.
Küp şeker ise tabiri caizse şeker tadında bir hayata nail olmak manasındadır. Bu işte, ailede, malda kısaca her alanda görülebilecek huzura, mutluluğa delalettir.
Son rüyada görülen bebeğin görürülme şekline göre değişmekle birlikte hayırlı haber almak ve bu haberle sevinmek, çevredekilerden yardım almak, iletişimin iyi olması, işlerin yoluna girmesi, yeni gelişmelere delalet etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


ruyalara inanmalimiyiz, ruyalara ne kadar inanmali, ruya tabirlerine inanmali mi

Bu kategoride yer alan Baba cebinden izinsiz para almak helal mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyalara inanmalı mıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.