Anasayfa
3 Eylül 2023, 16:32
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Yangın Görmek

Rüyada Yangın Görmek (imam nablusi)

Hoca
YANGIN
Rüyada yangın görmek, uzaktan heyecanlı bir haber alacağına; yangının kendi evini yakıp kül ettiğini görmek, kötü bir hastalığa yakalanıp hastaneye yatacağına işarettir.


Rüyada Yangın Görmek

Hoca
RÜYADA YANGIN
Yangın rüyaları birkaç şekilde yorumlanır. Rüyada bir konağın yandığını görmek, uzaktan sizi tedirgin edecek haber alacağınıza yorumlanır. Kendi evinin yandığını görürse, işlerinde büyük zarar edecek ve sağlığı bozulacak demektir. Eşyalarının yandığını gören kişinin el attığı her işte başarılı olacağına yorumlanır. Yanan şeyden sadece beyaz dumanlar çıkıyorsa, bu herkesi ilgilendiren bir olaydır. Kara duman çıkıyorsa, büyük derttir. Yangında sadece alev gözükmesi, zengin olunacağına yorumlanır.


Cevap: Rüyada Yangın Görmek

YAZGÜLÜ
Rüyada yangın görmek affetmek ve bağışlamak olarak tabir edilmektedir yada yangın söndürdüğünü görmüş isen evli iseniz eşinizin yapmış olduğu bir hatayı affetmeye değil iseniz sevgilinizin yapmış olduğu hatayı affetmeye işaret eder.


Cevap: Rüya Tabiri: Rüyada Yangıon Görmek (imam nablusi)

YAZGÜLÜ
Rüyada yangın görmek birilerini af edeceğinize ve yapmış oldukları hatalardan dolayı bağışlayacağınız yada yangını söndürdüğünü görmüş isen evli isen eşinin yapmış olduğu bir hatayı af edeceğinize değil iseniz sevgilinizin hatasını afedeceğinize işaret eder.


Kayıtsiz Üye
Rüyamda önce küçük kulübe gibi tanımadığım bir genç kızın evinde küçük bir yangın çıkıyordu ve oradaki yangını söndürüyordum. Sonrasında pencereden baktığımda yakınımızdaki çok büyük bir otelde çok büyük bir yangın çıktığını gördüm ve hemen oraya koştum. İçeri girip yukarı doğru hızla çıktım çıkarken bütün insanları uyardım arkalarına bakmadan kaçmalarını söyledim. En yukarı çıktığımda akrabalarım ve tanıdıklarım vardı hepsini hızlıca aşağı indirdim. İnsanların büyük çoğunlunu kurtarmıştım hepsinin otelden uzaklaşmasını sağladım ama içeride ikinci katta kalanlar da vardı ikinci katta bir ambulans vardı şoförü kaçmıştı içindeyse baZı akrabalarım ve tanıdıklarım vardı ve ikinci katta çok büyük yıkımlar oluyordu bağırırken kendi sesimi bile duymuyordum sadece basınçta duyulan ses gibi çınlama vardı kulaklarımda. Ablamla ikinci kata çıktık ambulansın ön koltuğuna oturdum ablama hadi hemen gidelim dedim ambulansı çalıştırdı ve otelde kalan son insanları da kurtardık hiç kimseye zarar gelmedi hepsini kurtardım. Otelde feci şekilde hasar vardı.
19 yaşında bir erkeğim.
Rüyamın yorumunu yaparsanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Rüyada zikir meclisi görmek

arifselim
Merhabalar. Bir evde yangın çıkması hayırla yorumlanmaz. O hane halkı için yaşanacak yokluğa, sıkıntıya, üzüntüye ve problemlere alamet eder. Genellikle yangının durumuna göre tabir edilir. İnsanları ve yakınlarınızı kurtarmanız hayırlara işaret eder ki bu rüya aynen görüldüğü gibidir. Yani sizin vesilenizle yakınlarınıza faydanızın dokunacağı manasında tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamlar,
Rüyamda otobüsteydim,yakınlardaki bir yer yanıyor,her yere yayılıyordu.Ben burayada gelecek dedim ve otobüs yanmaya başladı,yangın her yere bulaşıyordu.Ben otobüsten inebildim annemi aradım annem indi fakat ablamı kurtarmak için bir daha içeri girince otobüs haraket etmeye başladı ve gitti.Anlamı nedir?
Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada yakınlarla zina

arifselim
Selamun aleykum. Bu rüya yaşanacak bazı sıkıntı ve zorluklara işaret eder. Bu hem senin için hemde annen ve ablan için bu manaya tabir edilir. Elbette en doğrusunu ancak Allah bilir.


Capt.İlyas
SA.Rüyamda baba evinde perdeyi takarken perdeyi istemeden yaktım.Sonra Ablam yangını söndürdü.Dışarda tepenin üzerinde karanlık bir adam sureti vardı, dışarısı rüzgar Ve fırtınalı, o tepedeki adamdan korkuyorum, fırtına balkondaki çizmeleri bahçeye düşürdü, ben çizmeleri almaya giderken, bahçeye açılan ortada yeni bir kapı gördüm..Annem oradan yazın geçeceksin dedi, bahçe kapısından çıkıp odunların altından eğilerek geçip çizmeleri aldım.Rüzgar fırtına daha kuvvetlendi, ben odunların altına bir yere sığındım, kucağımda çizme yerine kuranı Kerim vardı.

Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Genel bir yorum olarak bu rüyanın tümü hayırla yorumlanır. Rüyada görülen fırtına ile yangının söndülürlmesi her zaman için kişin hayatında birçok şeyin değişeceğine çok güzel bir düzenin kurulacağına delalet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler, rüyamda başka bir ülkede yangın çıktığını fakat orada hiç kimsenin bu yangınla ilgili hiçbir şey yapmadığını gördüm, papazı buluyorum ve neden söndürmediklerini soruyorum ve bana yeterli imkanları olmadığı için söndürmeye çalışmadıklarını söylüyor. Ben de Türkiye’yi ararlarsa onlara mutlaka tardım edeceğini söylüyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada yumurta içinde bebek görmek

arifselim
Hayırlı günler. Bu rüya tek şekilde tabir edilemez. Yangın çıkması hem çok hayırlı manada hemde çok olumsuz manalarda da yorumlanabilir. En doğrusu ise öyle bir rüya karşısında Allah’tan hem kendisi için hemde tüm müslümanlar için hayırlısını dilemektir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


zeugma
Selamün aleyküm ben rüyamda yangından kaçıyorum aileminde yandığının farkındayım fakat engelli bir abim var o başka bir evde onu kurtarmak istiyoruz fakat yangın çok olduğu için kaçıyoruz annem diyor biz kaçalım o zaten yanmıştır diye aradan bir müddet sonra geri gelip baktığımızda abim yaşıyor fakat etleri hep yanmış bize konuşor normal şekilde. Açıklarsanız sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Bu şekilde rüyada yanmak yada birinin yandığını görmek iyi değildir. Gerçekte bazı sorunlar, iftiralar ve büyük haksızlıklar yaşamak anlamında tabir edilmiştir. Yinede rüyanın hayrını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba şuan öyle kötü bir rüya gördüm ki nefes nefese uyandım.
Rüyamda eskiden oturmuş olduğum evi gördüm (ki ben bu evi hiç sevmem, rüyalarımda sık sık görürüm ve sıkıntılı uyanırım) . O evin içinde ne olduğunu hatırlamadığım fakat bana zarar verecek 2 insan görünümlü yaratık vardı. Ben onları ayaklarından bağlıyorum oldukları yerden kalkamıyorlar. Tam ben kaçmaya yeltenirken onlardan birisi açmaya çalıştığım kapıya doğru ateş atıyorlar çıkamayım diye fakat ben de o ateşi ayağımla onlara doğru itip, kapıyı üstlerine kilitleyip evden kaçıyorum. Apartmandan dışarı doğru kaçtığımda evimin camlarından turuncu turuncu kuma benzeyen cisimler yağıyordu.
Bana bu rüyayı yorumlarsanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Rüyada Yılan Görmek

arifselim
Merhaba. Böyle bir rüya tamamen psikolojik kabul edilebilir. Çünkü eskiden oturduğun evini görmek, geçmişten etkilenen ve kolay kolay unutmayan bir yapıya sahip olduğuna işaret olarak tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyada herkez evine akilli sistemler takiyo ama bizim apartmanın elektrik gücü bunu kaldırmıyor ve bir komşumuz bana diğer binadan gelen (rüyada hırsız gibi bir kadin) kadını gizlice izlerken kapıyı açıyor ve beni içeriye çağırıyor önce, o kadina kapıyı benim açtığımdan dolayı kötü bir niyetimin olmadığını söylüyorum ancak
Adam onu bunu boşverip elinin tek parmagiyla içeriye doğru gel gel yapiyor ben teredütte kalıyorum korkuyorum ama en sonunda yinede giriyorum. Ve adam bana ışığı işaret ediyo ampulun ucu aynı mum gibi yanıyor. Ve birden arkama baktığımda bütün binada küçük küçük bu ev sistemleri yanmaya
Başlamış ben önce bizim eve doğru giderken birisi yolda elime şişede pembe bir sıvı veriyor bana ek olarak bir şey söylemiyor (zaten ben bir şekilde o sıvının yangın söndürme de veya güçlendirmeye yardımcı bir madde olduğunu biliyorum) ve daha yangın küçükken bari bilgisayarımı kurtarayim diyorum
Kendi odama bilgisayarımı almak için giderken masamın yönü farklıydı yani kasam normalde olduğu gibi solda değil sağdaydi o yüzden bilgisayarımı göremeyip masanin arkasindan bakıp alıyorum ve apartmanın içine koyuyorum. Ve tam bilgisayarım ekranında almaya giderken annemin evdeki yangını söndürdüğünü görüyorum ve uyaniyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada Yumurta Görmek

arifselim
Biraz karmaşık ve berrak bir rüya değildir. Genel olarak rüya sahibinin ümit ettiği bir konuda isteğinin olacağına, muradına ereceğine ve tedirgin olduğu konulardan huzursuzluğunun geçeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Sibellammm
İyi günler dilerim.. Rüyamda odada yangın çıktığını görüyorum yangını söndürmüyorum yanan şeyin kitaplarımın olduğunu görüyorum söndürüyorum neyseki çok yanmamış diyorum yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Hayırlı günler. Rüya sahibinin etrafında yada aile içerisinde kızgınlığa ve tartışmalara neden olan durumları yatıştırmaya ve sakinleştirerek o sorunu çözmeye tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam benim şu an elimde bir tane Boyunluğum var eskiden de vardı onları atmıştık daha doğrusu ben atmadım rüyam da kıyafet dolabımı açıyorum üstte o boyunluğumu tekrardan gördüm
üzerinde ay yıldız ve Göktürkçe Türk yazıyordu bir tane daha vardı yani toplam 3 tane boyunluk görüyordum

Okudunuz mu?  Rüyada Yasin Suresini Okuduğunu Görmek

Diğer rüyam da ise arkadaşım ben oturuyoruz yanımda olan arkadaşımın ablası ve bizim burda oturan çocuğun ablası da var
çardakta otururken bahçe de yangın çıktığını görüyoruz arkadaş otoparkta ki arabaya koşuyor yangın tüpünü alıyor çabuk çabuk diye bağırıyorum ben de ilk katta ki komşuların camdan ağlama sesi geliyor sonra ben de yangın tüpünü alıp Ya Allah deyip koşuyorum bina ya girerken kapıyı asansör bekleyen kişiler açmıyor sonra onlardan birini arkadaşa benzetip lakapıyla sesleniyorum bakıyorlar ama onların olmadığını farkediyorum hemen sonra arkamdan başka insanlar geliyor abi yangın var diyorum sakin diyorlar sol da ki 2 daire nin zillerine basıyorum ilk daire de ki insanlar Türkçe bilmediği için farklı şekilde anlaşmaya çalışıyoruz ben sıkıntı yok problem yok diyorum sonra onlar anlıyor ve bunları konuşurken onlar ya gülüyordu ya ağlıyordu. diğer daire de ki insanlar da hatırladığıma göre ağlıyordu burdan emin değilim. yani ben binaya girdiğim de yangın bitmiş oluyor.

Hocam emin olmadığım iki yer var sonda da yazdım sizden ricam iki türlü yorumlamanız
Hocam karışık yazmış olabilirim İnşAllah anlarsınız.
Allah Razı Olsun.


Tohat
Ve aleyküm selam. Birinci rüyanda Senin hassas, duyarlı ve duygusal bir kimse olduğunu, insanların dertleriyle dertlendiğini, manevi yönünün yüksekk olduğuna delalet eder.
İkinci rüyanda ise, zor dönemin, sıkıntılı hadiselerin son bulacağına, feraha erişeceğinize ve bundan sonra huzur içinde yaşayacağınıza işret eder. Bu rüyayı tabirleyen bazı alimlere göre ise rüya sahibinin geçmiş günahlarından temizlenmek için tövbe ederek manevi yönünü arturmak için uğraşağını, pişmanlık duyduğu durumların tekrarlanmaması için daha çok dikkat edeceğine delalet eder.En doğrusunu bilen bir tek Allahtır

Okudunuz mu?  Rüyada yeşil kuş görmenin tabiri nedir?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam…

Tam olarak neresi olduğunu anlayamadığım bir yerde yangın çıkıyor. Ve her yer yanıyor. Arkadaşlarımın ve benim eşyalarımın olduğu bir yer. Dolabıma bakıyorum her şey yanmış ama iki dosyama hiçbir şey olmamış. Dosyamdada diplomalarım var. Çok seviniyorum. Rektörün kızı aa bak senin dosyalarına bir şey olmamış yanmadan al diyor. Ordan beraber çıkıyoruz. Beyaz bir spor ayakkabı giyiniyorum. Arkadaşlarımdan biri de sen gel ben bağcığını bağlarım ayakkabının diyor ve bağlıyor. Ordan başka bir yere gidiyorum orda da kar yağmış geniş bir alan. Ama kar daha yeni yağmış manzara çok güzel. Ben sanki dışardan bakıyorum oraya uçsuz bucaksız muhteşem güzellikte bir yer. Tam ortasında ahşaptan yapılma oturacaklar var ve orda ailemle birlikte oturup sohbet ediyoruz. Ordan çıkıyorum. Ablam ve eniştemin olduğu bir yere gidiyorum. Mangal yapıyorlar. Ordanda başka bir yere gidiyorum. Otogar ya da havaalanı gibi bir yer. İnsanlar bekliyorlar. Etrafa bakarken erkek kuzenimi görüyorum. İnsanlar içinde mankenlik yapıyor. Şaşırıyorum. Ne yapıyor bu diyorum. Kızıyorum onun yanına gidiyorum. O sırada uyandım.
Biraz uzun bir rüyaydı ama yorumlarsanız sevinirim. Teşekkür ederim…

Okudunuz mu?  Rüyada yüzü kararmış birini görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Önemli bir olay ile karşı karşıya kalabilirsin. Bu olay seni üzecek olumsuz niteliğe sahip olabilir. Hastalık olabilir, iş konusunda sıkıntı çekebilir, veya seni ilgilendiren herhangi bir konu hakkında olabilirken planlı hareket etmen, akıllıca seçimler yapman neticesinde işlerini yoluna koyacak varsa hastalıkların iyileşecek, rahat yüzü göreceksin. Allah en doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam. Rüyamda bizim köyümüzdeki eski mezarlıkta oturuyordum. Yanımda şuan hayatta olan anneannem de vardı. Mezarlık ziyaretindeydik. Köyümüzün mezarları çok eskidir. O mezarların birinin üzerinde pet şişe bırakılmış. Üzerinde hafifçe rüzgardan savrulan yanıp sönen bir ateş oluşmaya basladı. Sonra arkasindaki yabani sacak yerden bitme kuru bir çalıda da alev oluştu. Ve en son mezarın kabarik kısmının üzerinde de bir alev cıktı. Alevler küçük, dumansız ve toplamda 3 taneydi. Ben alevleri söndürmeyi düşünüyordum. Bu arada anneanneme buraya pet şişe atmasınlar. Sıcaktan yangın çıkıyor sonra diyorsun. Ve rüyam bitti. Yorumlarsanız sevinirim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Hayatında ve çevrendekiler de dahil olmak üzere eğer yaşadığınız sorun ve sıkıntılar varsa maddi olsun manevi olsun bunların geride kalacağına herhangi bir etkisi kalmayacağına ayrıca rüya sahibinin hal durumuna göre tabir edilmesi gereken bir rüya olup eğer hastalık varsa şifa bulmaya, borcu varsa borçlarını kapatmaya her ne meramı varsa bunun son bulması anlamı taşımaktadır. Allah doğrusunu bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada yüzük parmağının öpüldüğünü görmenin tabiri nedir?

Betüll
Selamun aleyküm, merhabalar. Bir rüyamı paylaşmak isterim ve en kısa zamanda yorumlayabilirseniz çok sevinirim. Rüyamda öğle-ikindi arası gibi bir vakit evimdeyim ve odamdayım, benim odamsa evin arka tarafında ve ormanlık bir alana bakmakta. Rüyamda çok uykum var uyumak istiyorum, evde akrabalar ve doğal olarak ailem var ama onlar ön tarafta balkonda oturuyorlar. Ben arkaya yatağıma geçiyorum ve tam uykuya dalmak üzereyken bir anons sesi kulağıma geliyor ama gerçek hayatta bizim mahallemizde anons yapılmaz. Bir tüpten yangın çıktığı ve her an patlama riski olduğu için insanların dikkat etmesi için yapılan bir uyarı bu. Bu anonsun ardından kalkıp pencereden bakıyorum ve yangının hemen bizim evin arkasında ormanlık alanda çıktığını görüyorum, yeşillik boş bir alanın ortasında bir tüp yanıyor ve bizim eve çok yakın. Çevredeki herkes çok tedirgin oluyor, hatta yangının dumanı bizim alt tarafımızda kalan binalara kadar gelince kimileri korkup evini boşaltıyor, kimileri uzaktan izliyor. Bizim evimizdeki herkes ise nedense oldukça rahat. Ben ise en başta birazcık panikliyorum ve itfaiyenin numarasını hatırlamaya çalışıyorum ancak hatırlayamıyorum. Evdekilere söylediğimde ise umursamıyorlar. Ardından ben de birileri halleder diye düşünüp umursamamaya başlıyorum ancak tüpün hala patlama tehlikesi var ve ben yatağıma gidip uyuyorum. Akşam üzeri gibi bir vakitte uyanıyorum ve pencereden baktığımda yangın söndürülmüş oluyor. İçeri gittiğimde yalnızca ailem kalmış oluyor mutfakta ben de, yangın söndürülmüş, diyorum. Ablam da, evet ama nasıl söndürüldü, diyerek olayın zorluğunu anlatıyor. Bu rüyayı gördükten sonra uyandım ve sonra yeniden uyudum. Bundan sonraki rüyamda ise yine aynı şekilde kendimi mutfakta ailemle konuşurken buldum ve bir önceki gördüğüm rüyamı, bakın böyle böyle bir rüya gördüm diye onlara anlatıyordum. Yorumlarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada Yaşlı Kadın Görmek (imam nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Mali yönden gittikçe artacak olan gelirin kişiye sağlayacağı rahatlığa, kolaylığa ve feraha işaret eder. Eğer rüya sahibinin maddi durumu iyiyse daha da iyi olacak masındadır. Bunun yanı sıra hayırlı gelişmelerin olması ile birlikte sevinmek, mutlu olmak anlamındadır. İkinci rüyan ilk rüyanın etksiyle görmüş olman ihtimaldir. Ruyanın devamı olarak görülmez.hakkiyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada haneden yangin, rüyada yangin mumsema, rüyada yangın söndürmek imam nablusi

Bu kategoride yer alan Rüyada Yolculuk Yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Yangın Görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.