Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:27
Diyanet
Yönetici

Yaz kur’an kurslarında oynanabilecek oyunlar

Yaz kur’an kurslarında oynanabilecek oyunlar

kaars
yaz kur’an kurslarında oynanabilecek oyunlar

Yaz Kuran Kursu Eğitim Teknikleri
YAZ KURSU EĞİTİM TEKNİKLERİ Çocuklar için oyun oynamanın ne kadar önemli olduğunu biliriz. Özellikle şu yaz aylarında çocuklar için oyun daha da büyük önem taşıyor.Derslerde geri bildirim, konu tekrarı için sık sık çocuklarla oyun oynayabiliriz, araya rekabet de girince neyi nasıl öğrendiklerini kendileri bile anlamıyor bildiğim ve uyguladığım oyunları sizlerle paylaşmak istedim:

Okudunuz mu?  Cana Kiyma Ve İntİhar

Mendil Kapmaca:
Öğrenciler bilgi ve yaş seviyeleri de dikkate alınarak 2 gruba ayrılır. Eğitici mendili tutar ve her iki taraftan yine bilgi seviyelerini dikkate alarak 2 öğrencinin ismini ve hazır olmalarını söyler. Soruyu sorduğunda ismi söylenen 2 öğrenci doğru cevabı vermeye çalışır doğru cevabı verdiklerinde eğitici ‘evet doğru’ der ve bu mendili alıp kaçmaları için start’tır,doğru cevabı vermeden mendili almaya gelemezler, gerisini zaten biliyorsunuz, bu şekilde teker teker elenirler ve bir taraf kazanır.

Okudunuz mu?  Cehennemden çıkıp cennete giren insanların üzerinde cehennem izi olacak mı?

Kulaktan Kulağa:
Ben özellikle hadisi şerifleri öğretirken bu oyunu oynatmaya çalıştım. Yine 2 grup seçilir ve gerisi malum

Kavram Bulmaca:
Tahtaya (ya da öğrenci sayısı azsa bir dosya kağıdına)10-15 tane kavram yazılır (teravih,umre,zekat gibi..)öğrenciler yine 2 gruba ayrılır. Eğitici kafasından seçtiği bir kavramın açıklamasını yapar ve bu hangisidir der
grup üyeleri ortak karar alarak seçtikleri kavramı daire içine alarak işaretlerler bilirlerse puan kazanırlar. Sırayla 2 gruba sorulur ve en çok puan alan kazanır.

Okudunuz mu?  Hutbe: Müslümanın Müslümana Karşı Görevleri

"Ben Kimim" Oyunu:
Peygamber kıssaları dersimi pekiştirmek için kullandım ben bu oyunu çok da hoşlarına gitti. Sahabe isimleri de kullanılabilir tabi, Peygamber isimleri teker teker ufak kağıtlara yazılır ve kağıtlar katlanarak bir kavanoz yada benzeri bir kutu içerisine koyulur öğrenciler yine 2 gruba ayrılır. İlk grupla başlanır, bir öğrenci gelir ve bir kağıt seçer ve kendisi görmeyecek şekilde grup arkadaşlarına doğru kağıdı açar ve "ben kimim" der.arkadaşları kağıtta yazılı ismi ipucu vererek kağıdı seçen öğrenciye anlatmaya çalışırlar 3 ipucu ve 3 tahmin hakları var. Bilen gruba puan verilir ve en çok puanı alan kazanır.

Okudunuz mu?  Hutbe: Sigaranın Maddi ve Manevi Zararları

Kelime Türetmece:
Dini terimler son harfe göre üretilir, 30 sn ya da 1 dk düşünme payı verilir kelime türetemeyen oyundan çıkar.
NamaZ___ZekaT___TeyemmüM___ gibi

Kıyam-Kıraat Oyunu:
Bildiğimiz deve cüce oyununun islamic versiyonu öğrencilerin hepsi ayakta dururlar öğretici kıyam dediğinde dümdüz ayakta dururlar,kıraat dediğinde ellerini bağlarlar ruku dediğinde de eğilirler.Eğitici hızlıca söyler bunları hareketleri yapmakta geciken öğrenci oyundan çıkar.

Okudunuz mu?  Tevbe ile ilgili vaaz sohbet konusu

Doğru-Yanlış Oyunu:
Sandalyeler öğrenciler oturduklarında birbirlerine sırtlarını dönecekleri şekilde (birbirlerini görüp etkilenmemeleri için)daire şeklinde yerleştirilir ve öğrenciler oturtulur.Eğitici bir cümle söyler (Hz.Muhammed Medine’de vefat etmiştir gibi….) söylenen cümledeki bilgi doğruysa oldukları gibi kalırlar eğer bilgi yanlışsa ayağa kalkarlar. Şaşıranlar oyundan çıkar, bir kaç tur oynattırılıp birinci seçilir.

Okudunuz mu?  Vaaz ve Sohbet Konuları: Allah'i sevmek ve Allah için sevmek sevgilerin en yücesidir

Adam Asmaca:
Bildiğimiz bir oyun yine. Sure isimlerini kullandım ben bu oyun için. yine 2 grup seçiyoruz adamı ölümden kurtaran puan kazanır

Ezber Yarışı:
öğrenciler 2 gruba ayrılır(ezber durumları dikkate alınarak). Öğrenciler yanyana oturtulur ve İlk gruptan başlanır.Eğitici bir sure ya da duanın bir iki kelimesini söyler grubun başındaki öğrenci devam eder bir ayet ya da 3-4 kelime söyledikten sonra yanındaki devam eder,etmeye çalışır yani önceden belirlediğiniz bir süre içerisinde devam edemezse sureye oyundan çıkar. O grup son öğrenciye kadar surenin tamamını okuyamazsa puan alamaz. Bu şekilde devam edilir ve bir grup kazanır.

Okudunuz mu?  İstanbul yatılı kız kuran kursları

Sûre yapbozu:
Bu yarışma kalabalık öğrenci grupları ile zor olur ama benim öğrencilerim çok seviyorlar bu oyunu.Eğitici önceden sureleri kağıtlara yazar ve ayet ayet ya da bir kaç cümlesini keser ve 2 gruba ayrılan öğrencilere dağıtır ve sûreleri doğru bir şekilde birleştirmeleri istenir.(bu oyunun hazırlık aşaması bayağı bir zahmetli oluyor surelerden ikişer tane hazırlamanız ve Grupları ezber seviyelerine göre ayarlamanız gerekiyor.)Bu oyun sure-duaların arapçalarına aşinalık kazandırması bakımından da çok iyi oluyor.

Okudunuz mu?  Recep Ayının Fazileti ve Amelleri

bunun dışına çocuklar derste sıkıldıkları zaman yükseeek sesle selavat veyahut tekbir getirip, 3- 4- dk dinlenme molası verilebilir.


Yorum: Yaz kur’an kurslarında oynanabilecek oyunlar

ATİE
Yaz kur’an kurslarında oynanabilecek oyunlar; bu konuda tabiki zeka geliştirici oyunlar ve öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmasını sağlayıcı oyunlar oynanması asıl amaç olmalıdır şimdilerde herkesin cebinde telefonlar olsada toplu oynanan oyunlar tercih edilmeli

Okudunuz mu?  Şükreden Bir Kul Olabilmek Vaaz

yaz kuran kursu oyunları, yaz kuran kursu etkinlikleri, yaz kuran kursunda oynanacak oyunlar

Bu kategoride yer alan Kuran kursu öğreticiliği sınav soruları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaz kur’an kurslarında oynanabilecek oyunlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.