Anasayfa
3 Ağustos 2023, 17:13
Siyer
Yönetici

Mute savaşı ile ilgili sorular ve cevapları

Mute savaşı ile ilgili sorular ve cevapları

imam
MUTE SAVAŞI HAKKINDA SORULAR CEVAPLAR
Siyer soruları:

S-1 Rumlarla yapılan ilk savaş hangisidir?
Mute savaşı.
S-2 Mute savaşının komutanı kimdi?
Haris Oğlu Zeyd.
S-3 Peygamberimizin, sırası ile Mute savaşında komutan tayin ettikleri kimlerdi?
Haris Oğlu Zeyd.
Cafer Tayyar.
Abdullah İbni Revaha.
S-4 Peygamberimiz hangi savaş öncesinde Kadınları, çocukları ve köleleri, sakın öldürmeyin, evleri yakıp harap etmeyin; ağaçları kesip tahribatta bulunmayın. demiştir?
Mute savaşı.
S-5 Mute savaşında sağ eli kesilince sancağı sol eline alan, o da kopunca sancağa sarılıp düşürmeyen, bu halde şehit düşen ve Peygamberimizin, kesilen kollarına bedel iki kanat verildiğini ve böylece meleklerle uçtuğunu söylediği komutan kimdi?
CaferTayyar.
S-6 Mute savaşında Cafer Tayyar’n şehit edilmesinden sonra kim komutan oldu?
Halid Bin Velid.
S-7 Hz Peygamber hangi Müslüman’ın şehit edilmesi üzerine, Şehit müslümanın ailesine yemek götürmeleri için kendi ailesine tembih etti ve bu gelenek günümüze kadar geldi?
Cafer Tayyar.
S-8 Mute savaşında ilk şehit kimdi?
Haris oğlu Zeyd
S-9 Hz Peygamberin, kızını gördüğünde gözyaşlarını tutamadığı, bunun üzerine O şehidin kızının –O ne ya ResulAllah, sende mi ağlıyorsun? deyince –Bu, dostun dost için göz yaşı dökmesidir dediği sahabi kimdir?
Haris oğlu Zeyd

Okudunuz mu?  Mahşer günü, Hak teâlâ emreder meleklere:Cehennemi getirin!

Cevap: Mute savaşı ile ilgili sorular ve cevapları

AYSEN
mute savaşı çok zorlu geçmiş birçok değerli müslüman şehit olmuştu rumlarla yapılan bu savaşta komutan olarak olarak haris oğlu zeyd seçilmişti


mute savaşı ile ilgili sorular, mute savaşı soruları, mute gazvesi sorularla

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin baba tarafından ninesinin ismi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mute savaşı ile ilgili sorular ve cevapları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.