Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

İçinde sureler bulunan bir şeyi abdestsiz elleyebilir miyiz?

Yorum: İçinde sureler bulunan bir şeyi abdestsiz elleyebilir miyiz?

Kayıtsız Üye
içinde sureler bulunan bir şeyi abdestsiz elleyebilir miyiz?
kitaplıkta içinde yasin,tebareke amme ve kısa sureler bulunan cep boy gibi bir kitap vardı.bu kitaba abdestsiz olarak istemeden değsem bir şey olur mu?isteyerek değsem bir şey olur mu?

Okudunuz mu?  Allahümme ya selam sellimlenemin cemil belai vel belva / anlamı nedir

Yorum: İçinde sureler bulunan bir şeyi abdestsiz elleyebilir miyiz?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim,

Kur’an bizim hayat kitabımız, onun parçaları da Kur’an’ın bir bölümüdür. Ancak Kur’an’ın mürekkebi ve kağıdı kutsal değildir. Kutsal olan bize rehberlik ettiği anlamıdır. Rasulullah (A.S) döneminde Kur’an bugünkü gibi iki kapak arasında bir kitap değildi. Dolayısıyla Kur’an’a abdest alarak dokunmak gibi bir uygulama düşünülmemişti.

Okudunuz mu?  Ekrandaki kadınlara bakmak günah mıdır?

Hatta Hz. Aişe annemizden nakledilen bir hadise göre annemiz, yatağının altında Kur’an bölümlerinin olduğundan bahsediyor. Bu da gösteriyor ki Kur’an o gün müslümanların her zaman yanında ve her yanında.

Biz Kur’an’ı okurken abdest alırız ama bu yalnızca saygıdan dolayıdır. Aksi takdirde Kur’an okumak isteyen biri nasıl cep telefonundan okuduğunda bir şey olmuyorsa normal kağıttan da (o an abdest alma imkanı yoksa) okumasında bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Vesvese , Şirk ile Aşk

Kısaca Kur’an’a ihtiyaç duyduğun her an tıpkı cep telefonundan okuduğun gibi abdestsiz alıp okuyabilir, okuyabilirsin. Ama vaktin varsa abdest alarak okumak her zaman daha güzeldir.

Allah’a emanet olun.


Yorum: İçinde sureler bulunan bir şeyi abdestsiz elleyebilir miyiz?

Kayıtsız Üye
– Kur’ân-ı Kerîmi belden aşağıda tutmak câiz değildir.
– İçinde mushaf bulunan çantayı da dizden aşağıda taşımak câiz değildir.

Bu kategoride yer alan Ailem kredi çekmemi istiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinde sureler bulunan bir şeyi abdestsiz elleyebilir miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.