Anasayfa
28 Eylül 2023, 9:27
Sohbet
Yönetici

Evin çatısı akıyorsa çözüm basit

Evin çatısı akıyorsa çözüm basit

ebuturab
Eski usulde akmaları engellemek için genellikle çatı arasına zift dökmek tercih edilirdi. Bu son derece ucuz bir yöntemdir ve oldukça etkilidir. Bunun için yapmanız gereken önce çatı altının güzelce süpürülerek tozdan arındırılmasıdır. Zift dökeceğiniz alan muhakkak kuru olmalıdır. Bu şartları sağladıktan sonra tek yapmanız gereken bir piknik tüpü ile teneke kutularda satılan zifti kaynatarak eritmek ,köşelerden ,uç noktalardan başlayarak zifti çatı altına beton üzerine döküp bir çek çek ile yayarak sıvamaktır.

Okudunuz mu?  Zerdüştlük nedir kimdir ve hala zerdüşt varmıdır?

Evin çatısı akıyorsa çözüm basit

Zift yönteminin koku ,pis çalışma ortamı gibi dez avantajları vardır. Son zamanlarda çatı yalıtımı için sıklıkla membranlar kullanılmaktadır. Nispeten ucuz malzemelerdir. Zift içerikli kağıtımsı levhalardan oluşur. Zemin hazırlandıktan sonra bir pürmüz ile erime noktasına kadar ısıtılan membranlar yalıtım yapılacak alana yapıştırılır (yukarıdaki resimde olduğu gibi) . Membran levhalarının aralarında boşluk kalmaması için levhaların bir kısmı üst üste gelecek şekilde yapıştırılmalıdır.

Okudunuz mu?  Allah kabul buyurmayacağı duayı ettirmez

Bir diğer yöntemde su izolasyonu sağlayan yapı kimyasalları ile çimento harcı hazırlayarak zemini sıvamaktır. Özellikle teraslarda tercih edilmesi gereken bir yöntemdir. Havuz yapımındada çimontoya karıştırılan bu yapı kimyasalları ile yüksek derecede ve uzun ömürlü su izolasyonu

su izolasyonu sağlanmaktadır. Eğer teraslarda kullanacaksanız bu yöntemi sıvanacak yüzeyin üzerine file serildikten sonra sıvanmasını sağlayın. File malzeme ömrünü büyük oranda artıracaktır. Eğimede dikkat edin.
Son zamanlarda piyasaya hazır su izolasyon harçları çıkmıştır. Genellikle kauçuk yada benzeri polimer yapıya sahip içeriklerde olan bu ürünlerde bütçenize göre bir altarnatif oluşturabilir.
Kolay gelsin….

Okudunuz mu?  Ayet Hadis yazılı Takvim Yapraklarını ne yapmalıyız?

Cevap: Evin çatısı akıyorsa çözüm basit

VESLiHAN
buda etkileyeci ve sonuç veren bir yöntem çatısı akanlara bir çare gerçi artık inşaat malzemeleride o kadar iyi seçilmekte ve yapılmaktaki çatı akmaları eskisi kadar olmuyor


çatı akmasına pratik çözüm, çatı su akıtıyor, çatıdan su sızması nasıl önlenir

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed (asm)'dan kızı Hz. Fâtıma'ya öğüt başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evin çatısı akıyorsa çözüm basit Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.