Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:57
kandil
Yönetici

Berat kandili berat gecesinin önemi hadisler

Berat kandili berat gecesinin önemi hadisler

Kayıtsız Üye
Sahabe veya peygamber efendimiz Resulullah s.a.v bu gün için özel bir ibadet tavsiyesinde bulundumu?? Sahi bir hadis ile anlatımı varmı buharı vs delilli olarak çünkü yüce Kur’an’da yanlız kadir gecesinden bahsedilir !! Böyle bir gün için kutlamalar bidat diyorlar ve işin Garibi delil var dine sonradan dahil edilen herşey bidat peki şimdi ne yapicaz zayıf olan bir hadisi uygulucaz Kur’an dan yola çıkarak mı hareket edicez yoksa bidatmi kabul edicez ??

Okudunuz mu?  Miraç kandili ile ilgili hadisler

Yorum: Berat kandili berat gecesinin önemi hadisler

Şem’a
Berat gecesi kandili hakkında sahih hadis yok maalesef ama rivayet amel edilir zayıf olsa da iki (2) hadis var
Alimler, inanç konusunda zayıf hadis ile amel edilmez ama amel etmeye teşvik edici zayıf hadislerle amel edilir demişlerdir. Doğru olan yol budur.

Okudunuz mu?  Kandil gecelerinde eş ile ilşki haram mı?

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere de şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının yarısı (Berâet gecesi) gelince: gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Cenâb-ı Allah o gece güneşin batmasıyla dünya göğüne iner ve şöyle der: Benden af dileyen yok mu; onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Şifaâ dileyen yok mu; ifâ vereyim. "

Okudunuz mu?  Regaip Kandilinde Görülen Rüyalar

"Allah Teâlâ Şaban’ın onbeşinci geresi (Berâet gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asi olanlarla Allah’a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. " (İbn Mace, İkametü’s-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38).

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu geceyi Hz. Âişe validemize tanıtırken şöyle buyurmuştur:
"Bu gece Şaban’ın onbeşinci gecesidir. Allah Teâlâ bu gecede Benü Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları Cehennem’den kurtarır. Ancak kendisine şirk koşanların, müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, akrabaları ile münasebeti kesenlerin, gururlu ve kibirlilerin, ana-babasına asî olanların ve içki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz. " (Buhârî, et-Tergîb ve’t-Terhib, II, 118).

Okudunuz mu?  Regaip kandili ile ilgili resimler

berat

Bu kategoride yer alan Berat gecesi ne zaman biter? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Berat kandili berat gecesinin önemi hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.