Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Pantolon giymek günah mı diyanet

Pantolon giymek günah mı

Kayıtsız Üye
Başka dinin kıyafeti olan bir şeyi giymek haram mıdır ?

O satenden bir kemer (kuşak) aynı bizdeki gelinlerin kırmızı kuşak takmaları gibi. Mesela bazı erkek pantolonlarında iç tarafında saten bir şerit geçiyor belin etrafında. Böyle pantolon giymek haram mı? Caiz mi ? Hemen hemen her pantolonda var ?

Okudunuz mu?  Uyurken zevk suyu gelmesi

Yorum: Pantolon giymek günah mı

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Nasıl ki peygamberimizin giydiği elbiseler, Ebucehil tarafından da giyiliyor ve bu konuda Rasulullah bir değişiklik yapmamışsa günümüzde de kafirlerin giydiklerini giymemizde bir beis yoktur. Ancak, kıyafet tesettüre aykırı ise ve mutlak anlamda bir dini sembolize ediyorsa giyilemez. Örneğin, papaz elbisesi, rahip elbisesi gibi dini kisve ifade eden elbiseleri bilerek taklit edip giymek doğru değildir. Ancak kişinin böyle bir niyeti yok ama giydiği elbise onu andırıyorsa, örneğin rahibenin başörtüsü gibi, ya da giydiği elbise gibi, bundan dolayı vesveseye gerek yoktur. Kişinin niyeti esastır.

Okudunuz mu?  Nikah üzerine yemin etmek

pantolon giymek günah mı, Pantolon giymek gunahmi, Pantolon giymek caiz midir

Bu kategoride yer alan Üvey erkek ve kız aynı evde kalmaları caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pantolon giymek günah mı diyanet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.