Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı?

Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı?

qwert12380
Arkadaşlar, şeriatın gelmesini istememek dinden çıkarır mı? Ben bazen ülkemize şeriatın gelmesini istemediğimi çünkü ülkede adaletin olmadığını söylüyorum.Adamı olan, parası olan istediğini yapabiliyor.Ayrıca insanlara iftira da rahatlıkla atılabiliyor.Adelet de olmayınca haksız yere idamların, kol kesmelerin, taşlanmaların olacağını düşünüyorum.Suçları bile belli olmayan sebepsiz yere hapishanelerde yatan yüzlerce insanlar var.Örneğin bizim mahalleden bir çocuğu cinayet yüzünden hapishaneye attılar.Ölen kişi ölürken onun ismini söyledi diye.1 sene hapishanede yatıp çıktı.Katil, bizim mahelledeki çocuğun arkadaşıymış.Bunun gibi örnekler çok malesef.Böyle düşünmek insanı dinder çıkarır mı?


Cevap: Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı?

Hoca
Soruna bir kaç soru ile cevap verelim. Şeriat nedir?


Cevap: Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı?

qwert12380
< Soruna bir kaç soru ile cevap verelim. Şeriat nedir? >
https://www.forumduasi.com/s-t/27296-seriat-nedir.html

Şeriatın ne olduğunu biliyorum ama sizin kolunu kesseler sonra da "pardon, yanlış anlaşılma olmuş" deseler ne yapardınız? Ya da ailenizden birini taşlayarak öldürüp sonra da suçsuz olduğu ortaya çıksa? Böyle durumlar %100 olurdu.


Cevap: Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı?

Hoca
< Şeriatın ne olduğunu biliyorum ama sizin kolunu kesseler sonra da "pardon, yanlış anlaşılma olmuş" deseler ne yapardınız? Ya da ailenizden birini taşlayarak öldürüp sonra da suçsuz olduğu ortaya çıksa? Böyle durumlar %100 olurdu. >
Hayır şeriatın ne olduğunu bilemmişsin yada hala içine sinmemiş / iman etmemişsin!
Allahtan ve Allahın koymuş olduğu kurallardan daha adaletlesini koyacak kim var? yazar mısın?
Birileri kafanıza kol bacak kesmeyi çok kötü yerleştirmiş maalesef.
İslami emir ve yasakları işleyenlere daha adil davranacak hç bir sistem yoktur ve hiç olmayacaktır.

Okudunuz mu?  Ümmetim Yetmiş Üç Fırkaya Ayrılacak Hadisi Şerifin Açıklaması

qwert12380
Tamam da ben şeriata dil uzatmıyorumki.Türkiye’de adalet olmadığını, böylece haksızca cezalandırmalar olacağını söylüyorum.Suçsuz bir insanın kolunu kesip sonra "pardon, bir yanlışlık olmuş" demek kadar kötü bir şey olabilir mi? Kesilen kol da yerine gelmez.Yalancı şahitler de rahatlıkla bulunur.Pek takan yok zaten.


silversoul
Şöyle düşünelim şu an Türkiye’deki adalet sistemi Amerika ve avrupanın benzeridir yani model olarak onlar alınmıştır. Amerika’da Guantalamo’da binlerce suçsuz müslüman işkenceler görüp hapis yatıyor. Türkiye’de yıllarca hocalar İslam’ı ve Allah’ın şeriatını savunduğu için idam edildi, işkence gördü, hapis yattı. Kur’an ellerinden alınıp yakıldı. Sence bu adalet mi?
Şeriatı hiç bilmiyorsunuz aç bak bakalım Hz. Ömer zamanında kaç tane kol kesilmiş araştır. Şeriat olmadan önce onbinlerce suçsuz insan haksız yere işkenceler gördü idam edildi şimdi şeriattan sonra adaletin ortadan kalkıcağını düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz.
Allah’ın kanunlarının olduğu yerde mutlaka adalet olur, çünkü Allah diyorki siz Allah’a yardım ederseniz Allah da size yardım eder. Ama ülke fasıklar topluluğu olursa hidayete eremez çünkü ayette ”Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez” diyor.

  • Araf Suresi

3 – (Ey insanlar) Rabbinizden, size indirilene uyun ve O’ndan başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

  • Casiye Suresi

18 – Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.

  • Şûra Suresi

10 – Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah’a aittir. İşte benim Rabbim olan Allah budur. Ben yalnız O’na güvendim ve yalnız O’na yöneliyorum.

13 – Allah dinden Nuh’a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.

21 – Yoksa Allah’ın izin vermediği bir şeyi, dinde onlara şeriat kılacak ortakları mı var? Şayet kesin söz bulunmayacak olsaydı; aralarında derhal hüküm verilirdi. Doğrusu zalimlere elim bir azab vardır.

  • Al-i Imran Suresi

23 – Kendilerine Kitaptan bir pay verilenleri görmedin mi? Aralarında Allah’ın Kitabı hükmetsin diye çağrılıyorlar da onlardan bir bölümü yüz çeviriyor. Onlar işte böyle arka dönenlerdir.

154 – Sonra o gamın ardından üzerinize bir emniyet, hafif bir uyku indirdi ki, sizden bir zümreyi örtüp kaplayıverdi. Sizden bir tâifeyi de nefisleri kaygıya düşürmüştü. Allah Teâlâ’ya karşı cahiliye zannı gibi hakka muhalif bir zanda bulunuyorlardı. Diyorlardı ki: «Bize bu emirden bir şey var mıdır?» De ki: «Şüphesiz emrin hepsi de Allah’ındır.» (…)

  • Nisa Suresi

59 – Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygambere de itaat edin ve sizden olan emir sahibine de itaat edin. Eğer herhangi bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz; Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resulüne arz edin. Bu, daha iyidir ve sonuç bakımından da daha güzeldir.

60 – Şunları görmüyor musun? Kendilerinin sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını ileri sürüyorlar da tağuta inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, tağut önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Şeytan da onları bir daha dönemeyecekleri kadar iyice sapıklığa düşürmek istiyor.

61 – Onlara: "Allah’ın indirdiğine ve Peygambere gelin!" denince, münafıkların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün.

62 – Ya nasıl, elleriyle yaptıkları yüzünden başlarına bir felaket gelince, hemen sana geldiler de: "Biz sadece iyilik etmek ve arayı bulmak istedik." diye Allah’a yemin ediyorlar.

63 – Onlar, Allah’ın kalblerindekini bildiği kimselerdir; Onlara aldırma, onlara öğüt ver ve onların içlerine tesir edecek güzel söz söyle!

64 – Biz hangi peygamberi gönderdikse, sırf Allah’ın izni ile itaat edilmek üzere gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah’tan günahlarının bağışlanmasını dileselerdi ve Resul de onların bağışlanmasını dileseydi, elbette Allah’ı affedici, merhametli bulurlardı.

65 – Hayır! Rabbine andolsun ki iş bildikleri gibi değil, onlar aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olamazlar.

105 – Biz sana Kitab (Kur’ân)ı hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah’ın sana gösterdiği şekilde hüküm veresin. Sakın hainlerin savunucusu olma!

  • Maide Suresi

44 – (…) İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah’ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

48 – Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur’ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah’ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.

49 – Aralarında Allah’ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın. Eğer Allah’ın hükmünden yüzçevirirlerse, bil ki Allah, bir kısım günahları sebebiyle onları musibete uğratmak istiyor. Muhakkak ki insanların çoğu yoldan çıkanlardır.

50 – Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah’tan daha güzel hüküm veren kim olabilir?

  • Bakara Suresi

85 – (…)Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.

86 – Bunlar ahireti, dünya hayatına satmış kimselerdir. Onun için bunlardan azap hafifletilmez ve kendilerine bir yerden yardım da gelmez.

  • Yusuf Suresi

40 – "Sizin Allah’ı bırakıp da o taptıklarınız, sizin ve ATA‘larınızın uydurduğu birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Bunlara tapmanız için Allah hiçbir delil indirmiş değildir. Hüküm ancak Allah’a aittir: O, size, kendisinden başkasına tapmamanızı emretti. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler."

  • En’am Suresi

153 – İşte benim doğru yolum budur; ona uyun. Sizi O’nun yolundan ayıracak başka yollara uymayın. (Azabından) korunmanız için Allah size böyle tavsiye etmiştir.

154 – Sonra iyilik edenlere (nimetimizi) tamamlamak, her şeyi açıklamak ve doğru yola iletici ve rahmet olmak üzere Musa’ya Kitab’ı verdik ki, Rablerinin huzuruna varacaklarına inansınlar.

155 – İşte bu (Kur’ân) da mübarek bir Kitap’tır. Onu biz indirdik. Ona uyun ve Allah’tan korkun ki, size rahmet edilsin.

156 – (Onu size indirdik ki: ) "Kitap, sadece bizden önceki iki topluluğa (yahudi ve hıristiyanlara) indirildi; biz ise, onların okumasından habersizdik (o kitapları okuyamıyor ve dillerini anlayamıyorduk)" demeyesiniz.

  • Bakara Suresi

170 – Onlara: "Allah’ın indirdiğine uyun." dendiği vakit de: "Yok, ATA‘larımızı neyin üzerinde bulduysak ona uyarız." dediler. Ya ATA‘ları bir şeye akıl erdiremez ve doğruyu seçemez idiyseler de mi onlara uyacaklar?

213 – İnsanlar tek bir ümmetti. Ayrılmaları üzerine Allah, rahmetinin müjdecileri ve azabının habercileri olmak üzere peygamberler gönderdi ve beraberlerinde hak ile ilgili kitap indirdi ki, insanların, aralarında ihtilaf ettikleri şeyler hakkında hakem olsun. Bunda da sırf o kitap verilenler, kendilerine bunca deliller geldikten sonra tuttular, aralarındaki hırs ve kıskançlık yüzünden anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah kendi izniyle, iman edenleri, onların hakkında anlaşmazlığa düştükleri hakka, ulaştırdı. Allah, dilediğini doğru yola iletir.

  • Sa’d Suresi

26 – Ey Davud! Gerçekten biz seni yeryüzünde bir halife yaptık. Artık insanlar arasında hak ile hüküm ver. Keyfe, arzuya uyma ki, seni Allah yolundan saptırmasın. Çünkü Allah yolundan sapanlar, hesap gününü unuttukları için kendilerine çok şiddetli bir azab vardır.

  • Nur Suresi

55 – Allah, sizlerden iman edip iyi davranışlarda bulunanlara, kendilerinden öncekileri sahip ve hakim kıldığı gibi, kendilerini de yeryüzüne sahip ve hakim kılacağını, onlar için beğenip seçtiği dini (İslâm’ı) onların iyiliğine yerleştirip koruyacağını ve geçirdikleri korku döneminden sonra, bunun yerine onlara güven sağlayacağnı vaad etti. Çünkü onlar bana kulluk ederler. Hiçbir şeyi bana eş tutmazlar. Artık bundan sonra kim inkâr ederse, işte bunlar asıl büyük günahkarlardır.

  • Ahzap Suresi

36 – Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de Allah ve Resulüne âşi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.

  • Nahl Suresi

17 – Hiç yaratan (Allah), yaratmayan (putlar) gibi olur mu? Artık siz düşünmez misiniz?

Allah bunca ayette bize kesin olarak şeriatı uygulamamızı emretmiş. Bize düşen ALLAH’ın hükmünü yeryüzünde hakim kılabilmek için canımızla ve malımızla cihad etmek.


qwert12380
Sonuç olarak böyle düşünmek dinden çıkarır mı?

Okudunuz mu?  Allah'ı hayal etmek günah mıdır?

dr.şeriati
Simdi sizin demek istediginiz; bu kadar ahlaksiz insan varken yalanci sahitler bulunabilecekken seriat geldiginde ne olacak? anladigim kadariyla. Bir insan yalanci sahit olabilecek biriyse zaten seriati benimseyemez bu bir, ikincisi seriati benimsemeyen bir insan o kurallara gore hukum almaz ve seriat birine zorla benimsetilmez. Yani Allah in kurallarini benimsemek için önce iman etmek lazim iman etmis bir insanin yalanci sahitlik yapmasi onun bireysel gunahidir sistemle iogili bir sorun degildir ve o gunahlarin nerden nasıl ne sekilde cikacagini kimse bilemes bunun uzerinden sistem elestirisi de yapamaz. Yani yanlis bir insan uzrrinden doğru ve hak olan seriata bakis aciniz yanlistir. Sorunuza gelirsek hocam yukarda bir çok ayet aciklamis durumda kaldi ki tek bir ayeti inkar bile kufur için yeterlidir hatta tek bir harfin inkari bile. Vesselam.

Okudunuz mu?  Vücudumdaki kıllar artık beni rahatsız etmeye başladı

Hoca
< Tamam da ben şeriata dil uzatmıyorumki.Türkiye’de adalet olmadığını, böylece haksızca cezalandırmalar olacağını söylüyorum.Suçsuz bir insanın kolunu kesip sonra "pardon, bir yanlışlık olmuş" demek kadar kötü bir şey olabilir mi? Kesilen kol da yerine gelmez.Yalancı şahitler de rahatlıkla bulunur.Pek takan yok zaten. >
Allahın hükümlerini istemiyorsun/beğenmiyorsun. Nedeni ise, Allahın hükümlerini uygulayanlar yanlış yapabilir.

Okudunuz mu?  Banyoda küçük abdest bozmanın hükmü nedir?

Peki bu hükümlerde sağlam davranacaklar, şeriat/Allahın hükmü olursa hata yapacaklar/yalancı şahitler çoğalacak!! ne kadar basit bir düşünce!
Silversol ve şeriati kardeşler gerekenleri yazmışlar, Allahın hükmü asırlarca uygulandı, bir araştır bakalım suçların oranını…
Bırakın el kol kesmesini, binlerce insan hatta milyonlarca insan bu medeni! denilen yönetimşlerde hunharca öldürülüyor ve haksız yere bir ömür hapsediliyor.
< Sonuç olarak böyle düşünmek dinden çıkarır mı? >
Böyle kestirme cevap olmaz.
inancını hata yaptığını anlayıncaya kadar sorgula ve tevbe et.

Okudunuz mu?  Her Müslüman Cennete Girecek mi?

hjhgjhghg
şeriatı uygulayan hukuk fakültesini bitirenler değil ilim fakültesini bitirenler olur.


Kayıtsız Üye
Şu anki sistemde insanlar yıllarca boş yere hapis yatıyorlar çok miyim şu anki sistem. Olmamış bir şeyi olmus gibi gösterip örneklemek doğru değil. Sen önce şu anki sisteme adelete. Şeriat Allah ın hükmü ve adaletidir. Hiçbirşey ondan üstün olamaz. Hiç bir adalet hukuk sistemi Allah ın koyduğuna denk olamaz. ☝

Okudunuz mu?  Annemle Babamın barışması için ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
kolu kesilen kişinin sucsuz oldugu ortaya cıkarsa kolu kesilen hakkını isterse hakkını helal etmesse kadı ve şahitlerin kolları kesilir
şeriatda kol kesme yoktur ALLAHın emri hırsızların elini kesin buyurur
bu emirde ALLAHın kullarına karşı ne kadar merhametli oldugunu
gösterir cünkü bu dünyada 5 tl için insanların neler yaptıgı ortada
kul hakkıyla gelmeyin buyuruyor rabbimiz malını caldıgın insanla mahşerde pazarlık zordur hırsızın eli bu dunyada kesilir fakat ahireti kurtulur

Okudunuz mu?  Vahiy yalnız Peygambere mi?

şeriatı istememek, serıat demek suçmu, şeriatı istememek günah mı

Bu kategoride yer alan Zorunlu Bireysel Emeklilik Caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.