Anasayfa
15 Ocak 2024, 2:45
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti en fazla kaç dakikada alınır?

Gusül abdesti en fazla kaç dakikada alınır?

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti en fazla kaç dakikada alınır? Gusül abdestini alırken kaç dakika banyoda kalınması gerekmektedir ?


Cevap: Gusul abdesti en fazla kaç dakikada alınır?

Mucahid
Gusül abdesti en az beş dakika en fazla 15 dakika sürer.
Bazıları şeytana uyar ve vesveseden dolayı 1 saat kalırlar.
bu yanlıştır şeytanı sevindirir.


Cevap: Gusul abdesti en fazla kaç dakikada alınır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar.Gusül abdesti alırken ayağımda terlik oluyor ama arasında birikmiş olan sular var bu sular müstemal sumudur.yani ayağımız ile terlik arasında olan ve yerden sıçrayan sudan dolayı ayağımızı tekrar tekrar yıkamam gerekiğini hissediyorum yardımcı olun Allah rızası için.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti tırnak yarası

Cevap: Gusul abdesti en fazla kaç dakikada alınır?

Kayıtsız Üye
Evet kardeşim sen yinede terligi cikart ayağını yıka bence.


Kayıtsız Üye
Ben 20 , 25 dk kalıyorum sakıncası olurmu ? nolur Acil cevap


Kayıtsız Üye
Allah yardımcımız olsun bende malesef kıl olan bölgeleri ovalamaktan ve terlikle gusül aldıgım halde ayağımı yıkadıktan sonra tekrar yerdeki suyun ayağıma gelmesinden 1 saat banyoda duruyorum bunalıma girdim


Kayıtsız Üye
Gusül iken ve acelen varsa ne yapmak gerekir


kan
kişi yıkanmasına bağlıdır


Kayıtsız Üye
bakın kıymetli kardeşlerim size madde madde izah edeyim;

1-) Gusül abdesti temizlik ibadetidir vücuda su sokma ibadeti değildir
2-)Gusül abdestinde kimse iğne ucu kadar yerinin kuru olup olmadığını bilemez bu mümkün değildir
3-)Ameller niyetlere göredir ve peygamberimiz (Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız) buyurmuştur.
4-)Bu konularda vesvese düşmeniz çok normal konu din olunca ağzı olan konuşuyor günümüzde hocalıktan haberdar ya 3 kişi kaldı ya 5 oda türkiyede var mıdır bilemiyorum..
5-) Banyoda bu işlem sırasında fazla durmak günahtır bunun bilincinde yıkanın (Kuru yeriniz kalsa dahi gusül abdestiniz olur su vücudun her dalına işleyten bir elementtir)
6-) Peygamberimiz gusül esnasında başını HITMİ adı verilen bir temizlikte kullanılan otla ovar bu otun kalıntısını su ile akıtır ve extra bir su dökmezmiş( yani 1 kere sabunla boynuna kadar akıt suyla tamamdır ) bir defada kuru suyla işine gerek yok…
7-) Su burnunun direğini yakıcak bilmem ne bunlarda günümüz hocalarının uydurmasıdır hanefi mezhebinde burnun yada ağızın aceleden falan belki kenarının köşesinin yada adam hiç ağızını açmadan sımsıkı kapatarak yıkanır diye hanefi mezhebi bunuda dahil etmiş 1 2 mezhepte gusül sadece yıkanmaktır ağıza buruna su verme işi dahi yoktur…
😎 Bu konularda kimseye akıl danışmamaya gayret gösterin peygamber efendimiz 4.5 litre gibi bir suyla gusül alırdı.Burdanda anlaşılacağı üzere önemli olan bu işlemde niyet ve temizlenmektir su sokma savaşı değil.
9-)Duştan önce yıkanayımmı yıkanmayı sonrayamı bırakayım diyen vatandaşlara gülesim geliyor elimde değil gusül zaten (yıkanmak) demektir.Durumun var kirlisin sabunla yıkan olur,sabunsuz olur,şanpuanla olur,olurda olur siz gusülü Allah için alıyorsunuz Allah kabul edecekse 1 su bardağı su ile de kabul eder etmicekse okyonusu dök başına kabul etmez..gusülün olmadı diyen hocayada gülmekten başka bir cevap vermeyin unutmayın (Allah için yapılan bir ibadette Allahtan başkası hüküm veremez).

Okudunuz mu?  Mezi gelmesi gusül abdesti gerektirir mi ?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun, çok güzel anlattınız👏🏽👏🏽


huzurlu13
helal olsun adamın dibisin
resmen aydınlandım
hacı sakın yazmayı bırakma
senin daha çook kişiye faydan olur
bende bir şeyler anladım ama inşAllah uygularım


Kayıtsız Üye
Ben 2.5 3 dakikada aliyorum sorun olur mu?Fiskiyeyle aliyorum bence 5 dk yeterli fiskiye fazla su akitiyor bir girdimi islaniyom . Oyle dediniz ki kendi boy abdestimden şüphelendim banyo bilem suyu hazirladikton sonra en fazla 20 daka surer.

Okudunuz mu?  Kurumuş kan gusül abdestine engelmidir?

Günümüzde tazyikli su oldugundan hemwn ikaniyom 4-5 rahat ikaniyom en fazla 11_12 dakika alır 20 dakika bilem fazla Allah israftan korusun.


Kayıtsız Üye
çok doğru gusül abdestini alan kişi gusül aldim tamamdir demeli vesvesesi çok olan bir insan gusül için denizede dalsa ikna olmaz resul-i ekrem efendimiz 4,5 lt suyla hem yikanir hemde gusül alirmiş bunuda sahabeye sohbetlerinde anlatirmiş bunu yazmasi içinde bazi sahabe efendilerimizi katip muallim olarak kendisi tayin etmiş bu insanin kendisiyle alakali bir durum karni acikan bir insan bir başkasina yemek nasıl yenir diye sormasi gibi bir şey bu insanin beyninde biten bir olay

Okudunuz mu?  Abdest alırken burna su kaçması abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Hanefi Mezhebinde Gusul Abdestide ağzı ve burnu yıkamak FARZdır.


İslamcı00
Aleyküm selam kardeşim
Gusül abdesti en fazla 15 dakika da alınır fazlası su israfı olur ve haramdır
Unutma senin abdestini kabul edip etmeyecek kişi ALLAH (c.c) dir .


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun , bir dertten kurtardınız

Okudunuz mu?  Bezi ıslatarak gusül abdesti alınır mı

Kenan22
1.Benim.sorum olacakti gusül abdesti için banyoya sol ayakla.girerken euzubesmele cekmek farzmıdır mecburmu cekmeden sol ayakla girsem olurmu banyoya

2.Banyoda avret yerlerimi 3,5 defa yikiyorum ama icim rahat etmiyor olmadi diye yikayip duruyorum 1 defada olsa olurmu yada kaç defa yikasam olur iyice vesveseye dustum yardımcı olun

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burun kanarsa ne olur?

alice
Müslüman kardeşim lütfen bunları ilmihalden öğrenin. Müslüman kişi dinin öğrenmelidir. Guslün farzları ağza ve burna su vermek ve tüm vücudu yıkamaktır. Diğer yapılan güzel şeyler sünnettir.


Kayıtsız Üye
Gelin bir de bana sorun her gün gusül abdesti alır oldum vesvese yüzünden ve içim rahat olsun diye. Bu sefer de içim rahat olsun diye neler yapmıyorum. Besmele çekip başlıyorum, niyet ediyorum, ellerimi 3 kere yıkayıp edep yerlerimi yıkıyorum sonra ağıza ve burna 3 kere su çekiyorum ya da daha fazla içim rahat etmese (burna su verişim zaten facia boğulacak gibi bile oluyorum)
Sonra başlıyorum normal abdeste (malum eller, ağız, burun yine yıkanıyor etti sana 6 veya daha çok)
Abdest bitince, önce başıma, sonra omuzlarıma 3 kere su döküyorum, sonra vücudumu 3 kere yıkıyorum ova ova, kulak deliklerime bile iğne batırıyorum ıslansın diye içim yine de rahat etmiyorrrr hatta çıkışta yine ayaklarımı yıkıyorum 3 kere 😣 Hem su çok israf oluyor ağlayacammmm

Okudunuz mu?  Beyaz akıntı abdest bozar mı?

Kayıtsız Üye
bu kadar uğraşmana gerek yok benimkide uzun sürüyordu ama artık normal banyo yapar gibi alacağım


Kayıtsız Üye
Merhaba (acil) ben daha almadım (gusül abdesti) ama 13 yaşındayım güdül abdesti almama gerek var mı ya da hangi durumlarda almalıyım hemen .

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alırken burna su alma

ACİLSERVİS
Her Müslümanın okumak zorunda olduğu bir kitap var. İlmihal isimli kitabı defalarca oku. Bunu okumazsan dinini öğrenemezsin. Ne zaman gusül alıp almayacağında detaylı şekilde orada anlatılıyor. Anlamadığın yerleri gelip buradan sorabilirsin.


Kayıtsız Üye
Allah senden razı olsun kardeşim ne güzel anlatmışsın kafamdaki bütün soru işaretleri gitti sayende

Okudunuz mu?  Tırnakta oje kalırsa gusül olur mu

Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler çok rahatladım sizin sayenizde


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm abiler ablalar,
bana lütfen yardımcı olun.14 yaşındayım ve namaz abdesti almam 10 dakikayı geçiyor önceden daha fazla sürüyordu..
Vesevse mi yapıyorum??
Yüzümü 3 kere yıkadıktan sonra burnum gözüm yada kaşım felan ıslanmamıştır diye birkaç kez daha yıkıyorum…ama gerçekten islanmadığı oluyor aynada görüyorum sonuçta…
Siz kaç dakikada alıyorsunuz abdesti?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken alınan namaz abdesti için de niyet etmek gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Banyodan çıktıktan sonra

Ayağını lavaboda yıka


gusül abdesti kaç dakika sürer, gusül abdesti kaç dakikada alınır, gusül abdesti kaç dakika sonra alınır

Bu kategoride yer alan Tırnak cilası abdest geçirir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti en fazla kaç dakikada alınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.