Anasayfa
22 Kasım 2022, 21:52
sizden1
Abone

Kanatlı at var mıdır? Aşağıdaki Hadis ne anlama geliyor?

Kanatlı at var mıdır? Aşağıdaki Hadis ne anlama geliyor?

çaba
Aişe (r.a.)’dan rivayete göre; Nebi aleyhisselam, Tebuk veya Hayber savaşından döndüğünde bir rüzgâr esti. Rafın örtüsü açılıp Âişe’nin oynadığı bebekler çıktı. Nebî aleyhisselam: «Ne bunlar ey Âişe?» diye sordu. Âişe: «Bebeklerim,» dedi. Nebi aleyhisselam, bunların arasında paladan yapılmış bir iki kanatlı at gördü. Nebî aleyhisselam: «Şu ortada gördüğüm ne?» diye sordu. Âişe: «At,» dedi. «Bu üzerindeki ne?» diye sorunca, Âişe: «iki kanat,» dedi. Nebî aleyhisselam: «îki kanatlı at ha?» buyurdu. Âişe: «Süleyman’ın kanatlı atını duymadın mı?» dedi. Bunun üzerine Allah Rasûlü sallALLAH u aleyhi ve sellem dişleri görününceye değin güldü. (Hadisi Ebû Dâvûd ve Nesâî kaydetmiştir.)

Okudunuz mu?  Dinden çıkma ile ilgili vesveseler

Şimdi kanatlı at var mıymış? Allah razı olsun bilgilerini paylaşanlardan.


Yorum: Kanatlı at var mıdır? Aşağıdaki Hadis ne anlama geliyor?

Ensar
Sevgili kardeşim kanatlı atın o zamanlarda olduğu nu bilmiyoruz ancak Allah dilerse Elbet te onun için bu zor değildir. Allah bilir.
Ancak bizlere sunmuş olduğunuz bu hadisin bir benzeri veya sahih olduğuna dair bir delil maaleaef bulunamadı. Sosyal medyada maalesef o kadar sözler varki, bu hadislerin altına kaynak kitap isimleri yazılıyor ve yayınlanıyor… doğruluğu bulunur sa inşaAllah bunu açıklama gereği duyarız. Kalın selametle

Okudunuz mu?  Yasin suresi neden Kuranın kalbidir

kanatlı at, kanatlı at varmıdır, kanatlı atlar gerçek mi

Bu kategoride yer alan Tahiyyatı yanlış okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kanatlı at var mıdır? Aşağıdaki Hadis ne anlama geliyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.