Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:59
Namazlar
Yönetici

Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir?

Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir?

Darusselam
Prostat hastası olan namazlarını kılmak mecburiyetindemi. dir?


Cevap: Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir?

cavraşım
Prostat hastaları mazeret sahibi oldukları için akıntı olduğu ve sonda takılı olduğu halde namazlarını kılarlar


Cevap: Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir?

MertErtuğrul
Evet kılmak zorunda. Ancak akıllı olmayan ve buluğ çağına girmemiş olan sorumlu değildir.
Özürlü hükmüne geçer bu hastalığı olanın. Her namaz vakti abdest alınacak. O abdest ile vakit çıkana kadarda istediği ibadeti yapabilir. Yani vakit çıkana kadar abdestli sayılır. Örnek vericek olursak öğle namazında alınan abdest (yani ezan okunduğunda alınacak abdest /vakit girdiğinde) ile ikindi namazı vakti girene kadar istediği her ibadeti yapabilir. İkindi namazında alınan abdest ile akşam namazına kadar istediği ibadeti yapar ama kerahet vakitlerine dikkat etmek gerek namaz konusunda diğer ibadetleri yapabilir ama. Akşam namazında alınan abdest ilede yatsı namazına kadar istenilen ibadet yapılabilir. Yatsı vakti girince o abdest ilede imsak vaktine kadar istediği ibadeti yapabilir. İmsak vakti girince yatsı namazında aldığın abdest bozulmuş olacak. O abdestin ile hiç bir ibadeti yapamazsın. Yeniden abdest alıp güneşin doğuşuna kadar sabah namazını kılabilirsin,Kuran okuyabilirsin vs. . Güneş doğduktan sonrada abdestin bozulmuş olacak. İstersen abdest alıp öğle namazına kadar abdestli durabilirsin.
İstediğin kadar özrün ortaya çıksın abdestin flan bozulmaz.
Bir kimsenin gerçekten özür sahibi sayılması için, ilk defa başlayan özrünün, abdest alıp namaz kılacak kadar bir süre ara vermeden bir namaz vaktini tamamen kaplaması lazımdır.

Okudunuz mu?  Namazla İlgili Lafızlar

Özrünün dışında bir durum ortaya çıkarsa (ÖRN: Bir yerinin kanaması,yellenmek,ağız dolusu kusma,sarı su gelmesi vs.) o zaman özürlü durumda olan mükellefin abdesti bozulur. Yeniden abdest alması lazım ibadet edebilmesi için özürlü hükmünde olan mükellefin.

Bu dinimiz bir kolaylığıdır. Dinimiz özür durumunda olanlarıda düşünmüş. Herkes eşittir. Herkez namazını kılacak. Hiç bir mazaret uydurulamaz.

Okudunuz mu?  Namaz Borcu Olanların Kaza Namazlarını Nasıl Kılacakları

Cevap: Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir?

Kayıtsız Üye
sonda takılıykan cemaatla namaz kılınırmı.


Şema
Prostat sondası takılıyken namaz kılınır çünkü mazerete girer.


prostat hastası nasıl namaz kılar, sonda varken namaz kılınır mı, prostat olan namaz kılabilir mi

Bu kategoride yer alan Tablo halinde Namaz Rekatları.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.