Anasayfa
24 Kasım 2021, 18:36
Oruc
Yönetici

Oruçluyken kusmak orucu bozar mı?

Kusma orucu bozar mı

Gülehasret
Oruçluyken kusmak orucu bozar mı? Soru-Kusma orucu bozar mı sünnetten delille ispat ediniz ?
Kusmak orucu bozmaz. Az olsun çok olsun Kusma orucu bozmaz. Kusmanın çoğu bozar çoğu bozmaz görüşünü doğrulayan, Rasulullah’dan, sahabeden, delil bulunmamaktadır. Kusmanın orucu bozmadığını söyleyenler, Ebu Hureyre, İbn Abbas, İkrime, Said ve İmam Buhari’dir.
1.Delil: Kim kendiliğinden kusarsa, orucunu kaza etmesi gerekmez. Kim de kasten kusarsa, orucunu kaza etsin. (İbn Huzeyme-İbn Hibban-Hakim sahihtir.)
2.Delil:İbn Abbas rivayetten diyor ki, Oruç bozulması içerden çıkanla değil içeri girenle olur. (Buhari )

asr-saadet


Cevap: Kusma orucu bozar mı

Ecrinim

isabetli bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim


Cevap: Kusmak orucu bozar mı?

Ramadan
isteksiz kusmuk orucu bozmaz ama ağzı hemen yıkamak gerekir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Nafile Orucu Bozmak Kefareti Gerektirir mi?

Cevap: Kusma orucu bozar mı

Fetva Meclisi
Kusmak orucu bozar mı diyanet
Kusmakla Oruç Bozulur mu

İsteyerek ağız dolusu kusmak ve isteyerek kusmuğu yutmak konusunda Peygamberimiz (s.a.s.)

“Kim irade dışı kusarsa orucu bozulmaz, kim isteyerek kusarsa orucu bozulur ve kazas gerekir” buyurmuştur. (Tinmizî, “Savm”, 25)

Okudunuz mu?  Sahurdan sonra niyetlenildiğinde imsaktan önce tekrar yeme içme orucu bozar mı?

VESLiHAN
ağuz dolusu kusmak yada kusuntunun geri dönmesi sonucunda oruç tehlikeye girer ve kazası gerekir bu kefaret gerektiren bir durum değildir


Kayıtsız Üye
Kusmak orucu bozar mı sabah kalktım çok değişik bir rahatsızlık nefesim daralıyordu ve gözüm karalanıyordu yüzümü yıkadım ve 1 dakka sonra birden kusmaya başladım aniden kusmak zorunda kaldım bu orucu bozarmı küstüktan sonra bişeyler yiyip içip birgin kaza orucu tutmak gerekir yada tekrar orucumu devam ettirip ve birgünde kaza orucu tutmak mı gerek ne yapmam gerek bilmiyom ve ben şafîi mehzebindenim

Okudunuz mu?  Nefes Acıcı Ilaç Veya Ağza çekilen Gaz Orucu Bozarmı

mum
İstenmeden kusmak orucu bozmaz. Ağzınızı yıkayın ve oruca devam edin


Kayıtsız Üye
Merhaba ezan okunmadan birkaç dakika önce oruca niyetlendim ezan okunmaya başlayınca kendimi tutamadım kustum daha sonra orucum bozuldu sanıp koşa koşa ezan bitmeden tekrar niyetlenip su içtim o an telaştan ne yapacağımı bilemedim, istemeden kusmanın orucu bozmadığını bilmiyodum. Orucum bozulmuş mudur yoksa tutmalı mıyım?

Okudunuz mu?  Çiçek koklamak orucu bozar mı?

ACİLSERVİS
Akşamdan sonra bir kez niyet etsen daha sonra bir şeyler yiyip içsende niyeti yinelemen gerekmez. Son yapılacak iş niyet olması gerekmez. Sofradayken yemeğe başlamadan önce niyet etsende olur.
Oruç ezanla başlamaz hoca camiye giderken ayağını kırdıysa ne olacak sabaha kadar yemeye devam mı edeceksin. Oruç imsakla başlar. Her telefondan, internetten, takvimlerden veya imsakiyelerden ulaşabilirsin. Saatin ve aklın var hocaya bakmayacaksın.
Orucunu tutmaya devam et Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Eşini öpmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
ben zaten imsak girmeden önce niyetlenmiştim kustuktan sonra orucum bozuldu sandım tekrar su içip niyetlendim bu durumda tekrar su içmem orucumu bozar mı onu merak ediyorum sonuçta sizin dediğinize göre imsak girdikten sonra içtim


ACİLSERVİS
Niyeti anlatmamın amacı senin anladığın gibi değil tekrar okursun. İkincisi ezan önemli değil dedim saat önemli dedim hoca tedbir için bir-iki dakika erken okumuş olabilir. Yine de imsaktan sonra içtim diyorsan bir gün kaza edersin.

Okudunuz mu?  Oruç için saat kaça kadar niyet edilebilir?

Kayıtsız Üye
Oruçluyken kusmak orucu bozar mı? Oruç tutarken midem çok bulandı ve ağız dolusu kustum. ben ağız dolusu kusmak orucu bozar zannetiğim için orucum bozuldu diye düşünerek şu içtim, sonradan öğrendim ki istemeyerek kusanın ağız dolusu dahi olsa orucu bozulmaz. bu durumda kefaret mi gerekir yoksa kaza mı?

Okudunuz mu?  Oruçlu iken zevk suyunun gelmesi orucu bozarmı,bozarsa ne yapmalıyım?

İkinci sorum ise taharetlenirken ıslak veya kuru olan tuvalet kağıdından kopan küçük bir parça kağıdın, tamamı makatın içine girse bu durumun hanefiye göre oruca bir zararı olur mu?


Ensar
Oruçlu halde kusup su içtiyseniz, bu durumda üzerinize bir kaza orucu tutmanız farz olur, kefaret gerektirmez.
Peçetenin makattan istemeden içeriye girmesinden dolayıda orucunuz bozulmaz, müsterih olun. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Ramazan bayramı hutbe duaları

kusmak orucu bozar mı nihat hatipoğlu, kusmak orucu bozarmi nihat hatipoglu, kusmak orucu bozar mı mustafa karataş

Bu kategoride yer alan Krem sürmekle oruç bozulur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken kusmak orucu bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.