Anasayfa
18 Temmuz 2021, 3:25
Oruc
Yönetici

Yutkunmak orucu bozar mı?

Yutkunmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Yutkunmak orucu bozar mı ? Oruçlu bir kişinin yutkunması orucunu bozar mı ?


Cevap: Yutkunmak orucu bozar mı

Şema
Yutkunmak orucu bozmaz.


Sabah uykulu halde yutkunmak ve kan

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim sabahlari uyandığımda hem ağzımda kan oluyor. Bu bazen sarı halde bazen tükürüğün içinde kırmızı halde. Bugün uyandığımda hala uykulu haldeydim ağzımdaki tükürüğü yutkundum. Sonra o sersemlikle naptim ben diyip hemen lavaboya kostum tukurmeye basladim on disimin eti kanamis sonra baya baya tukurerek bunu temizledim. Uyku serserimi ya kan yuttuysam ya yuttugum kan tükürükten coksa diye vesveseye düşüyorum. Acaba orucum bozuldu mu normal hayatımda çok vesveseli bir insanım napicam. Sinavlarimda var bütün gun bunu kafaya takmak istemiyorum. Lütfen cevap verin teşekkürler

Okudunuz mu?  Oruç çeşitlerinin kavram haritası

Yorum: Yutkunmak orucu bozar mı?

mum
İstenmeden bir şey yutmak orucu bozmaz. kendinize geldiğinizde ağzınızı yıkayın ve oruca devam edin.


Kayıtsız Üye
Merhabalar,ben bugün ağzımı çalkaladım ve sonra tükürdüm.2-3 saniye sonra yutkundum ve sanki yutukunurken biraz boğazım ferahladı,şuan şüpheliyim orucum bozuldu mu bozulmadı mı diye?Çünkü bunu hep yapıyorum ve bir ferahlık hissetmiyorum.Şimdi hissedince şuphelendim.Cevaplarsanız çok teşekkür ederim..

Okudunuz mu?  Adak orucunu geciktirmek

mum
Hepimiz ağzımızı yıkadığımızda suyu tükürdüğümüz halde ferahlık hissederiz bu orucu bozmaz.

gencmusluman
Selamün Aleyküm, Ramazanınız Mübarek, Orucunuz Makbul Olsun İnşALLAH… 14 Yaşındayım ve çok dindar birisiyim, gönlümde Allah (Celle Celalühü) ve Hazret-i Peygamber (SallAllahü Aleyhi ve Sellem) sevgisisi dolu. Bir sorum olacak ara sıra yutkunma ihtiyacı duyuyorum. Yutkunursam orucum bozulur mu? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Oruca Niyet Etme Vakti

mumsema
Oruçlu yutkunabilir. Yutkunmak orucu bozmaz.
Allah sevgi ve muhabbetini bir ömür devam ettirsin.


Yutkunmak

Bu kategoride yer alan Sahurdan önce cunup oldum ama sabah gusül aldım orucum kabul olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yutkunmak orucu bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.