Anasayfa
28 Temmuz 2023, 1:15
Sizden
Yönetici

Sim Gusle Mani midir, Sim Abdeste Engel Mi

Sim Gusle Mani midir, Sim Abdeste Engel Mi

acizkul
Sim(beyaz küçük parçacıklar düğünlerde serpilir ya hani) gusül abdestine engel midir ? Sorum başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar.


Cevap: Sim(beyaz küçük parçacıklar düğünlerde serpilir ya hani) gusül abdestine engel midir ?

Hoca
Sim Gusle Mani midir, Sim Abdeste Engel Mi

süs simleri su geçir mi bilmiyorum.
Bunlar nasıl bir madde?
Yapışma özellkleri var mı?


Cevap: Sim(beyaz küçük parçacıklar düğünlerde serpilir ya hani) gusül abdestine engel midir ?

acizkul
Buldum

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak kiri olması

SORU: Hocam ben gusül abdesti almadan önce yüzümde makyaj vardı banyodan sonra yüzümde sim kalmış abdestim geçerli midir kirpiklerin arasında kalmıştı su girmiş midir oraya yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
CEVAP: Selamünaleyküm.
Deriye yapışık kalan şey gusle manidir. Hemen çıkarıp yıkasaydınız orayı gusül tamam olurdu.

Şimdi bende vesvese olmaya başladı ”ya bir yerimde sim varsa” bu düşünceden nasıl kurtulabilirim

Okudunuz mu?  Gusul abdesti alınırken iç çamaşırı ustunde olması mecburımıdır?

Cevap: Sim(beyaz küçük parçacıklar düğünlerde serpilir ya hani) gusül abdestine engel midir ?

Nurdur_iman
acizkul kardeşim sana bir tavsiye vesvese bir balona benzer ne kadar şişirirsen o kadar büyür vesvese ye kafayı takmayacaksın, ameller niyetlere göredir!.. Ve vesvese öyle bir şeydir ki çok ilerlettin mi bir hastalığa dönüşür!.. O yüzden kafaya takmayacaksın… Unutmaki şeytanın hileleri zayıftır!.. Umarım bir nebzede olsa yardımım dokunmuştur!

Okudunuz mu?  Gusül alırken bacağın kanaması abdesti bozarmı

Senin niyetin gusül almak ve emin ol ki bunu Yüce Rabbimiz senden kat kat iyi biliyor.


Kayıtsız Üye
ya deriye yapışan şeyler gusle mani deniyor beden kirleri de man imi beden kirleri mani değil yazıyor ama onlar da deriye yapışık değil mi arasındaki fark ne anlayamıyorum anlatın lütfen biri söyleyebilirmi arasındaki fark ne kirler de deriye yapışık değil mi?

Okudunuz mu?  Hamilelikte görülen kanama gusül abdesti gerektirir mi?

mum
sim gusle mani midir
< arasındaki fark ne kirler de deriye yapışık değil mi? >

Deriye suyu engelleyen tüm maddeler gusül almaya engeldir. Bu kir olsun yada başka şey
Yalnız deride terden oluşan yağlar bizden bir parça sayıldığı için sabun olmadan, liflenip temizlenmeden gusül alınabilir.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar lütfen cvp verin…Ben gusül Abdesti almadan önce farkettim sim vardı.Makyaj simi değil küçük süs simi.banyodan çıkınca bunu tekrar farkettim ama heryerimi çok iyi yıkamıştım.Acaba guslüm kabul oldumu

Okudunuz mu?  Bir yıl cenabet kalmışım günah mı

arifselim
Bu küçük dediğiniz simler eğer su geçmesine engel iseler sadece o bölgeyi tekrar yıkaman yeterli olur yeniden gusül abdesti almana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Elimin üzerinde eyeliner denemiştim ve defalarca yıkamama rağmen çıkmamış. Gusül abdesti aldıktan sonra elimde izinin kaldığını gördüm. Abdest sonrası Sildim çıkmadi sonra asetonla kazıyınca çıktı. Tekrar abdest almam gerekir mi? Allah rızası için yardımcı olun, teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Alaturka tuvaletlerde kullanılmış maşrapa ile abdest alınır mı?

ACİLSERVİS
Sadece ellerini yıkaman yeterlidir. Tekrar gusül almana gerek yok.


Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar. Bazen vücudumun herhangi bir yerinde sim buluyorum. Bunlar derinin altına su geçirmiyor. Biliyorum. Gusül almadan önce hep vücudumun her yerine bakmam gerekir mi? Bazen bakmıyorum ve içim içimi yiyor ya varsa bir yerimde diye. Belki suyla gidiyordur bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti geciktirmek

Ensar
Sizler vücudunuzda görmüş olduğunuz boya sim vs şeyleri çıkarmaya bakın, yapa bildiğiniz görebildiğiniz şeyleri çıkarın. Gusül esnasında vücuda su değmesine engel olan ne varsa sizin için çıkarın su ile gidecek birşeyse zaten akıp gidecektir. Simin su ile birleşmesi sonucunda vücutta kalması zor olur dolayısıyla dert etmeyin.

Okudunuz mu?  Büyük abdest sırasında sıvı gelmesi nedir gusül gerekirmi?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam benim sorum şu:
Benim 2 kız kardeşim var ve kardeşlerim simlerle oynamayı çok seviyorlar benim vücudumda da simler oluyor fakat kolumu tırnağımla kazımama ramen hala bazı yerlerinde sim görüyorum ve çok şüpheye düşüyorum bu simler bacaklarımda da oluyor ve bunları temizlemek saatler alıyor. Bazen de simleri temizliyorum tırnağımla kazıyorum fakat tırnağımda sim görmüyorum. Her zaman incelemem lazım mı vücudumu ve göremediğin simler için ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Gusül alırken yaşadığım 4 sıkıntı

sim gusle mani midir, sim gusle engel mi, sim abdeste engel mi

Bu kategoride yer alan Deodorant Gusül Abdestine Mani Olur Mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sim Gusle Mani midir, Sim Abdeste Engel Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.