Anasayfa
14 Haziran 2022, 2:24
missa
Abone

Besmele kaç harftir?

Besmele kaç harftir?

Kayıtsız Üye
Besmele kaç harften oluşuyor? Besmele kelimesinin kaç harften meydana geldiğini açıklar mısınız ?


Cevap: Besmele kaç harftir?

arifselim
Besmele kuranı kerimden bir ayettir. Her surenin başında besmele okunarak sureye başlanır. Bütün hayırlı işlerin başı besmeledir. Besmele 19 arapça harfinden oluşur.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Cuma Günü İle İlgili Hadisleri‎

Arapça harflerle besmele-i şerif:

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Harf harf olarak besmele:

Besmele kaç harftir?


Cevap: Besmele kaç harftir?

Kayıtsız Üye
Besmele ya 18 harfe veya 20 veya 21 veya 22 harfe sahiptir. Fakat, kesinlikle 19 harfe sahip değildir.

Mucizeyi inkar etmek için Besmele’nin harflerinin 19 olmadığını iddia eden sözde ulema (alimler) ilginçtir ki bu en basit sayım işleminde ihtilaf etmektedirler. Kuran’ın elifbasını sökmüş yedi yaşındaki bir çocuğun dahi rahatlıkla bilebileceği bir cehalete cevap vermek istemiyordum; ama bu art niyetli eleştirinin Arap harflerini tanımayan bazı kişileri kuşkuya düşürebileceğini düşündüm.

Okudunuz mu?  Hz. Musanın başarı duası

Yorum: Besmele kaç harftir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar cevapları okuyunca hayretler içinde kaldım, Edipten korkulduğu için Besmele-i Şerifin 19 harften oluştuğu gizlenmeye çalışılmış. Besmele fiziksel olarak 19 harften oluşur, kaldı ki İlk nüshasında harekeler kullanılmamıştır ve genel anlamda arapça yazısı harekesiz yazılır. Yani Besmele 19 harften oluşmaktadır bu gerçeği saklamaya gerek yok ha bu arada Edip Yüksel genel anlamda problemli bir adamdır lakin Edip i yalanlamak için harfleri gizlemenin anlamı yok.

Okudunuz mu?  Emri bil maruf ne demek?

besmele kaç harf, bismillahirrahmanirrahim kaç harf, besmele kaç harftir

Bu kategoride yer alan Zerre kadar iman nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Besmele kaç harftir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.