Anasayfa
10 Eylül 2023, 0:29
sizden4
Abone

Kafir mi oldum ?

Kafir mi oldum ?

mikrozoft
Merhaba sevgili mumsema üyeleri , geçtiğimiz gün cünüp olup olmadığımdan emin olmayarak namaza durdum çünkü deliller beni cünüp olmadığım sonucuna vardırdılar , ancak namazdan sonra içime bir kurt düştü ve araştırdım abdestsiz namaz kılan kafir oluyormuş.Arkadaşlar hiç bir art niyet olmadan bu işi yaptım dünden beri deli gibi tevbe ediyorum 5 vakit namaz zaten kılıyorum ve Allahtan af diliyorum ancak içimde inanılmaz büyük bir sıkıntı var dinden çıktığım ve çok günah bir şey yaptığımla ilgili , sizin düşünceleriniz neler Allah rızası için bana yardımcı olun 🙁

Okudunuz mu?  Eksik yapılan ibadetler kabul olur mu

Cevap: Kafir mi oldum ?

SoruSoran
Kardeşim şu an çok boş bir şey için kendinizi üzüyorsunuz. Yani abdestsiz namazı kılan kafir olurdaki maksat namazla alay etmek gibi bir husus olsa gerek. Öte yandan siz delillere bakmışsınız abdestiniz var, orada sıkıntı olmaz. Vesvese onlar.

Okudunuz mu?  Namazda önünden birisinin geçmesi ve içinden konuşmak

Cevap: Kafir mi oldum ?

mikrozoft
Dinle namazla dalga geçiyor olsam zaten namaz kılmam Allah korusun müslüman bile olmazdım.Ama vesvese olsa bile çok üzülüyorum ve korkuyorum açıkçası.


Cevap: Kafir mi oldum ?

SoruSoran
Kardeşim bakın siz de vesvese var işte. Benim lafımı da yanlış anlamışsınız. O namazla alay hususunu sizde olabileceğini düşündüğümden yazmadım. Tam tersi sizde olmadığını anlayınız diye yazdım. Vesveseyi de insan biraz kendisine yapıyor. Bu forumda bu tür vesvese sıkıntıları çok konuşuldu. Bu durumla ilgili "Hırsız boş eve girmez" Hz. Ali’nin sözüdür. Yani sizde din hususunda bir ciddiyet olmasa yani imanınız gerçek anlamda olmasa böyle vesveseler oluşmazdı zaten. Yani bu vesveseyi imanınıza bir delil saymanız gerekir başka bir şey değil.

Okudunuz mu?  Akrabalar büyü yapıyor. Ne yapmalıyım?

mikrozoft
İnşAllah haklısınızdır hocam , lafınızı yanlış anlamadım aksine destekledim dediğinizi bana suç bulduğunuzu söylemedim 🙂 İnşAllah Allah ibadetlerimi kabul etmiştir cümlemizin eder inşAllah.


SoruSoran
Amin, inşAllah kardeşim.


Kayıtsız Üye
Mümin kardeşim.ALLAH korusun hepimizi kâfir olmaktan.Kardesim YÜCE ALLAH alay etmediğini şüphesiz ki bilendir .Sana gelen vesvese ban da oluyor bende üzülüyorum ama rahat ol şeytan sen imanlı olmasan sana vesvee vermezdi.ALLAH’A emanet

Bu kategoride yer alan İslamı ögremek için ne yapmam lazım? Hangi kitapları okumam gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafir mi oldum ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.