Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

hatalar
Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ?sonuçta İFTARDA ezan okunuca vakit giriyorsa sahurdada ezan okununca vakit artık girmiş mi oluyor ? lütfen bilen birileri açıklasın ???


Cevap: Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

Hoca
Orucun tanımı: İmsak vaktinden iftar vaktine kadar yemek, içmek ve cinsî münasebetten uzak
durmak demektir.

Okudunuz mu?  Tuvalette istibra yapıp taharetlendikten sonra bir kaç damla sıvı gelmesi tekrar taharetlenmeyi gerektirir mi?

Ezanın okunmasıyla imsak vaktinin girdiği bildiriliyor.
imsak vakti girdikten sonra oruç başlamış olur.

ezan okunmaya başlandığı andan sonra bir şey yiyen ve içenin orucu olmaz.


Cevap: Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

hatalar
İmsak vakti ve ezan başlamadan yeme içmeyi kesmeliyiz.

Okudunuz mu?  Kadir gecesi için tesbih dağıtmak

Cevap: Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

ResûlÖzlemi
Esselamu Aleykum. Oruca ezan sesini duydugun andan itibaren değil imsak vakti saatine gore baslaman gerekir. Ezan bazen imsak vaktinden önce veya sonra okunmaya baslanmis olabilir. Bu durum sıkıntıya yol acabilir. Misal; imsak vakti 03:30 ise o vakitten sonra bir şey yiyip icmemek gerekir. Hatta imsak vaktinden bir kaç dakika oncesinden yiyip icmeyi birakirsaniz daha saglikli olur.

Okudunuz mu?  Hatme i tehlil kaç defa tevhid (la ilahhe illelah) okunur?

gıgax
Oruç imsak ile başlar. İmsak vakti girmeden yiyip içmeyi bırakmalıyız.


sahabeyolunda
faize fetva veren krediyle ev araba alalnlara fetva veren hocaları aman kardeşler dinlemeyelim ahiretimize zarar vermeyelim.
NOT: hatırlatmadır acizane hiç bir hocaya laf yoktur lütfen yanlış anlaşılmasın.. Allah herkese selamet versin..

Okudunuz mu?  Haram yerleri görmek abdesti bozarmı

karadamlalar
orucun başlangıç vakti ezanla değil imsakla bellidir, ki imsakın girişi hakkında haklı şüpheler vardır günümüzde. diyanetin imsak dediği vakit asıl imsak vaktinden biraz daha erkendir Allahu alem. fakat ihtiyaten diyanetin vaktini geçirmemek bence doğru olan, tabi 15-20 dakika daha uzatan tanıdıklarımız var. şu şartlarda ezanın okunduğu vakit imsak olmadığı belli olduğundan su içenin orucu yoktur demek doğru olmaz, fakat imsak girdikten sonra tabiki içilemez yenilemez.

Okudunuz mu?  Gayri Müslim birinin Kur'an'ı tutması

Kayıtsız Üye
Bence imsak vakti girmeden yemek ve içmek bırakılmalı ancak nasıl ki imsak ezanı veya başka bir vaktin girdiğini haber veren vakit ezanı bitmeden namaz kılamıyorsak ezan sonuna kadarda niyetlenebiliriz ama keyfi olmamalı bu durum


Kayıtsız Üye
Hocam Selamun Aleykum Benim Sorum olacak Hocam Ezan Okunurken Agzımda Yemek Artığını yuttum gibi hissettim tükürdüm ama bir şey yoktu vesveseydi heral hocam orucumu tutmaya devam etmeli miyim yoksa bozayım mı içime şüohe düştü İnsAllah Cevabınızla Rahatlayacam İyi Ramazanlar Hocam.

Okudunuz mu?  Çocuk terbiyesi ile ilgili Ayetler

ACİLSERVİS
Elbette orucunu tutmaya devam edeceksin. Bozmak gibi bir seçenek yok.


ezan okunurken su içilir mi nihat hatipoğlu, sahurda ezan okunurken yemek yenirmi diyanet, ezan okunurken su içilirmi nihat hatipoğlu

Bu kategoride yer alan Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.