Anasayfa
28 Mart 2023, 22:28
Namazlar
Yönetici

Namazda gülmek

Namazda gülmek

babapınar
Merhaba. Ben namaz kılarken içimden sürekli gülmek geliyor. namaz bitince bu istek kayboluyor. sesim çıkmıyor ama nefesimin sesi dışarı çıkabiliyor bazen kendimi tutamıyorum çünkü. bu durumda ne yapabilirim ?


Cevap: Namazda gülmek

Hoca
Namaz gülünecek bir yer değil. gülme sebebi ne anlamadım.
____________
Namazda gülmenin fıkhı:
Kendi işiteceği kadar gülmek namazı bozar. Yanındakiler işitecek kadar gülmek,
namazla birlikte abdesti de bozar. Tebessümün ise, ne namaza, ne de abdeste bir
zararı yoktur.

Okudunuz mu?  Sağır ve dilsizler namaz kılarken nasıl okurlar?

Cevap: Namazda gülmek

babapınar
bilmiyorum neden gülmek geldiğini ama sadece namazda oluyor. kendimi sıkıyorum gülmemek için ama yinede tutamıyorum bazen. normalde bende biliyorum gülünmemesi gerektiğiini


Namazda gülmek

Gül988
selam aleyküm. namaz kılarken annemle bir odadaydım ve bir taraftan onun bazı hareketleri bana çok komik geldi ve namazda tebessüm etdim. sonra tadili erkan da ne bileyim suratımı mı ne bileyim bir ses cıktı mı tadili erkanda olunca ne bileyim sessizlik mi neyse bana komik geldi ve galiba güldüm.şimdi de öyle sanıyorum ki Allah’a Karşı Kendimi Edepsiz Hissediyorum…
bide ‘Allah’a Karşı Kendimi Edepsiz Hissediyorum’ cumlesini ‘ Allah’ın karşısında kendimi edepsiz hissediyorum ‘ yazdım. Allah’ın karşısında demek olur mu? yani azerbaycanliyim diye turkçe o sözü başka anlamda anladım..
acaba bu vesvese benden gecer mi….

Okudunuz mu?  Vakit namazları nasıl kılınır ve hangi dualar okunur?

Rose_love
Unutmaki Allah kalpte gizli olanlarida, nefsinin sana fisildadiklarinida en iyi bilendir. 🙂


Kayıtsız Üye
Namazda güldüm kendi nefes sesim mi emin degilim ama titredim kendimi tuttum cemaatle kuldıgım hoca dua okudugunda hiç ses işitmedim
Namaz bozuldı mu?Kendi iişitiecem kadar gülürsem ister istemez yanımdaki de duyar her halikarda abdest bozulır ama ben ses den ziyade titredim.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken müezzinlik yapanların, müezzin mahfilinde tek başına kalması

Tevbe
Namazda hafif bir tebessüm Allah’ın izniyle namazımıza zarar vermez fakat gülmek dediğimiz nefes vermek hah gibi sessiz de olsa Allah affetsin bu bizim namazımızı bozar, cemaat ile olan bir namazda da kendimiz yanımızdakinin namazına da zarar verecek kadar gülersek namazımız ve abdestimiz de bozulmuş olur.

Okudunuz mu?  10 sure bilen vitir namazında ne okur?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Namaz kılarken komik bir şey aklıma geldi ve sadece gülümseyecekken afedersiniz geğirme geldi. Geğirirken sanki gülüyomuş gibi ses çıktı. Namazım kabul olmuş mudur?


muvaffak
Eğer dişlerinizin tamamı göründüyse veya kıkırdama sesi sürdüyse namazınızı kaza etmeniz sizin yararınıza sayılacaktır.

Okudunuz mu?  Namaz esnasında yellenme olursa ne yapılır?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Öğlen Namazını kılarken son sünnette içeriden gelen bir sese hıh diyerek güldüm ama 32 dişim gözükmedi beni kimse duymadı namazı komple yeniden kılmam gerekir mi


muvaffak
Namaz kılarken kişinin kendisinin duyacağı kadar bir sesle gülmesi namazı bozar. Yanındakiler kişinin gülmesini duyduysa namazla beraber abdesti de bozulur.

Okudunuz mu?  Şafiide namaz nasıl kılınır?

namazda neden gülünmez

Bu kategoride yer alan Namaz kılmak istiyorum ama üşeniyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda gülmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.