Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:43
Ahlak
Yönetici

Takvanın Faydaları

Takvanın Faydaları

NuN
Takvanın Faydaları

Takvanın hem dünyada hemde ahirette kişiye kazandırmış olduğu bir takım faydaları vardır. Bunlar,
1. Allah c.c’nın takva ehli olan insanlarla özel beraberliğidir. Normalde Allah c.c işitmesi ile, görmesi ile, kudreti ile herkesle beraberdir.
Birde Allah c.c’nın bazı özel kişilerle olan özel beraberliği vardır. Allah c.c şöyle buyurur; Allah takva ehli ile ve Muhsinlerle beraberdir. ve Muhakkak ki Allah muttakilerle beraberdir Yanı Allah c.c takva ehlinin mevlası’ yardımcısı’ destekçisi ve işini kolaylaştırandır. O zaman islamı amel yapan her Müslüman ister cihad olsun ister ilim olsun ister davet etmek olsun hepsinde başarıyı elde edebilmesi için Allah c.c’nın beraberliğine ihtiyaç vardır. Çünkü kolay Allah c.c’nın kolaylaştırtığıdır. Zor ise Allah c.c’nın zorlaştırdığıdır. Takvanın temelinde itaat ve terk etme vardır. Biz emredildiğimiz şeyleri ne kadar güzel yaparsak Allah c.c’nın bizimle olan beraberliği o kadar artacaktır. Bunu yerine getiripte Allah c.c’nın beraberliğini elde eden bir insanın gerisini düşünmesine gerek yoktur. Ondan dolayı islamı hareketin hangi aşamasında olursa olsun kulun Allah c.c’nın beraberliğine ihtiyacı vardır, ki işlerini Allah c.c’nın razı olacağı bir şekilde yerine getirebilsin. Bunun temelinde takva vardır. Kişinin takvası artıkça buna paralel olarak Allah’ın beraberliği de kat kat artacaktır.
2. Sıkıntı ve zorlukta kurtarılmak; Takvanın meyvelerinden biri ise Allah c.c’nın kişiye ister maddi ister manevi sıkıntılardan korumasıdır. Ayrıca kişinin göreceği karşılık amelinin cinsindendir. Kim Allah c.c’ye güzel amel aktım ederse dünyada ve ahirette de göreceği karşılıkta güzel olacaktır. Kimde Allah c.c’ye kötü amel takdim ederse dünyada ve ahirette de göreceği karşılık kötü olacaktır. Doğal olarak insan Allah c.c için kendini sıkıntıya sokunca ki takva kişinin Allah c.c için kendini sıkıntıya sokmasıdır. Allah c.c’de bizim sıkıntıda olduğumuz yerlerde bizi sıkıntılardan kurtaracaktır.

Okudunuz mu?  Emanet / Emin olma. Din akıl can mal ve nesil emniyeti

Takvanın Faydaları 2

3. Sıkıntı ve zorluklardan kurtarması;
Takvanın meyvelerinden bir tanesi de ister maddi, ister manevi olsun kişiyi sıkıntılardan korumasıdır. Ayrıca kişinin göreceği karşılık amelinin cinsindendir. Kim dünyada Allah’a güzel takdim ederse, ahirette de göreceği karşılık güzel olacaktır. Doğal olarak insan Allah için kendini sıkıntıya sokarsa -takva kişinin kendisini Allah için sıkıntıya sokmasıdır- Allah’ta bizi sıkıntılı olduğumuz zamanlarda bizi muhafaza edecektir

Okudunuz mu?  Edep (görgü) kuralları

Takvanın Faydaları 3

4. Kalplerin Yakınlaşması
İnsanlar iki yerde kalplerin yakınlaşmasına ihtiyaç duyarlar.
Beraber hareket ettiği müslümanlar ile kalplerin yakınlaşması
Kendileri ile muhatap olduğu insanlar ile kalplerin yakınlaşması
Bunlar ancak takva ile elde edilebilir . Kişi takvalı olduğu vakit Allah’ın sevgisini elde eder. Allah’ta kulunu sevdiğinde, kulun sevgisini kullarını kalbine koyar. Bu da takvanın en büyük meyvelerindendir.

Okudunuz mu?  Kısaca Edep Ne Demek?

Cevap: Takvanın Faydaları

İKBALE
Takva sahibi olan insanlar, Allah’ı daha iyi hisseder bu da davranışlarına yansır kendini huzurlu hisseder. Çevresindeki insanlarla daha sıcak ve samimi ilişkiler kurabilir güven telkininde bulunur. Takva sahibi olmak için dinin emirlerine uymaktan geçer.

Bu kategoride yer alan Haya : Utanma Duygusu (Hayâ) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takvanın Faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.