Anasayfa
8 Ocak 2024, 15:34
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada cennete gideceğinin söylenmesi

Rüyada cennete gideceğinin söylenmesi

Kayıtsız Üye
Rüyamda hatırlamadığım bir kişi 8 kere tövbe edersem cennete gireceksin dedi bunun anlamı nedir ?


arifselim
Selamun aleykum, bu rüya büyük kararlar vermeye bir işarettir ve hayırlı bir rüyadır inşaAllah. Bu kararlarla zor durumların ve musibetlerin defedileceğine, rakiplerin ve çekemeyenlerin bu sayede yenilgiye uğratılacağına ve rahata erileceğine delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Cevap: Rüyamda bir kişi 8 kere tövbe edersen cennete gireceksin dedi bunun anlamı nedir ?

Candle
Rüya hayır olsun.
Günde sekiz değil yüz defa tevbe etmek sünnettir.


Cevap: Rüyamda bir kişi 8 kere tövbe edersen cennete gireceksin dedi bunun anlamı nedir ?

umutlucan
ALLAH azze ve celle hayra cevirsin ..


Kayıtsız Üye
rüyamda görünmeyen biri(tahminimce ALLAH) bana sen cennete gireceksin orda ne yapmak istersin dedi bende peygamber imizle (sav) komşu olmak istiyorum der demez ortalarında yaşlı sakallı beli bükülmüş iki kişide onun kollarından tutarak geldi 3 kişi.ve bu rüyayı gördüğüm yer camiydi.

Okudunuz mu?  Rüyada cenaze yemeği görmek

arifselim
Rüyan için kesin sahih bir rüyadır diyemeyiz. Bu tür rüyaların batıl olması kuvvetle muhtemeldir. Ancak yinede Allah’u tealadan hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen ancak Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda bir teyze bana kizim cenete gireceksiniz dedi birde gelin damat gördüm


arifselim
Bu rüya kişi için etrafında bolluk olmasına, berekete kavuşmaya ve isteklerinin gerçekleşmesi ile mutlu olması anlamında yorumlanır. Elbette en doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda biri bana diYorki efendimiz gelse seni cennetle mujdelese ne dersin diye soruyor ve ben uyanıyorum yorumlarmisiniz lutfen


arifselim
Bu rüya sizin için çevrenizde bulunan iyi ve hayırlı insanların varlığına ve bu vesile ile onlardan olumlu şekilde faydalanmanıza alamaet eder. En doğrusunu ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Ceviz Ağacından Yeşil Ceviz Yemek

Kayıtsız Üye
Rüyamda cennete gireceğini söylediler ama girmedim bazı arkadaşlarım da vardı onu da söylediler cennete gideceksiniz sonra yalan olduğunu öğrendim anlamı nedir ?


arifselim
Bazen alınacak güzel bir habere işarettir. Bazende sonunda huzur, mutluluk ve bereketin olacağı bir döneme gireceğine yorumlanır. Genellikle hayırla yorumlanır. Allah’tan hayırlısını dilemelisin en doğrusunu da bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam farzlarini yerine getirmeye çalışan bir gencim. Rüyamda aramızin çok iyi olmadığı bir öğretmenim sabah namazını kılmaya devam edersem cennete gidecegimi söyledi. Ne anlama geliyor hocam yorumlarsaniz sevinirim


arifselim
Aleykum selam. Rüyada öğretmeninin san böyle demesi, ilim öğrenmek ve sana faydalı olan şeyleri işitmek manasındadır. Namaz konusunda sana dediği şeyi olduğu gibi almalısın ve namazlarını kılmaya devam etmelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Çekirge görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Ruyamda oglum kapali biyerde ustunu orttum uyuyordu daha sonra kim hatirlamiyorum biri vardi yanimda onla birlikte oglumun yanina gittim çok sicak dedim ama yanaklari normal dedim ve oglum kalkti bana sarildi seni çok seviyorum oglum dedim oda bana çok seviyorum annem cennet annem dedi manasi nedir


arifselim
Rüyada oğlunu bu şekilde görmek, sevinmeye, memnun kalmaya ve mutlu olacağın gelişmelere alamet eder. Ayrıca hastalık tam aksine olarak sağlık ve afiyette olmak manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


kader aslan
rüyamda iki kisi yanimda duruyorlardi biri bana kizacakti ki diyeri o kizacak kisiye bir gozluk verdi o gozlik takti ve kizmaktan vaz gecti yumusak bir dille bana dediki senin kalbin çok temiz sen cennete gircen dedi bunun yorumu nedir

Okudunuz mu?  Rüyada Çörek Otu görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Rüyan aksi yönde ilerleyen işlerinin düzelmesine, sinirlerin, sorunların ve sıkıntılarının çözülmesi gibi sevineceğin gelişmeler manasında tabir edilen hayırlı ve güzel bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben rüyamda Allah’a dua ettim o sırada yanımda bir melek gördüm bana şöyle seslendi Ey Muhammet dedi melek o sırada sustu. Meleğin yanında bir süslü kağıt belirdi kağıdın içinde Allah günahlarını affetti diye yazıyordu ben kağıdın içindeki yazıyı okurken meleğin sesini işitiyordum ama dudakları oynamıyordu. melek mor ve mavi bir renk deydi ufaktı kanatları kendi boyu kadardı yere basmiyordu havada duruyordu o sırada içime Allah’a karşı iyi bir his düştü Allah’a boyun eğerken dizlerimin üzerine çoktum ve alnimi yere korken yerde de süslü kağıdın içinde cennete gireceksin diye yazıyordu yine meleğin sesini işittim alnimi yere koyduğumda kağıt tam alnıma geldi o sırada uyandım. ruyamı yorumlarsanız sevinirim saygılarımla esen kalın

Okudunuz mu?  Rüyada cüce görmek

arifselim
Merhaba. Böyle görülen rüyalar ancak genel ifadelerle yorumlanabilir. Rüyayı gören kimsenin karşılıksız iyilik yapmayı sevmesine, dualarının kabulüne, tövbe istiğfarı artırmasına ve hayatın güzel yönlerini değerlendirerek mutlu bir hayat sürmesine tabir edilmiştir. Bunlarda sonuçta sadece birer rüyadır ve hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm kardeşim ben rüyamda yanımda bir arkadaşla elimizde atılacak poşetler kapıya geldik orda ben diyorum ki hadi cennete gidelim ve uyanıyorum ama elimdeki Ler çöptü sanki ?


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya gören kişinin başkalarıyla geçimi ve ahlakı açısından yada ibadetlerindeki eksiklikleri açısından hataları veya ihmalleri olduğuna işaret edilir. Yani kendisine çeki düzen vermesi gerektiği manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada çocuğun altını temizlemek

Moryim
Meraba bn rüyamda böyle bir oda gibi bir yerde annemle birlikte oturuyoruz bir kaç kişide var yanımızda ve önümüzde terazi gibi bı şey var o terazi gunlahlarimiz ve sevaplarimizi tartiyor sonrada bnm sevabim fazla geliyor bn cennetlik olduğumu öğreniyorum annemde cennetlik oldugunu öğreniyor fln lütfen bu rüyanın ne anlama geldiğini yazar mısınız?


arifselim
Merhaba bu hayırlı bir rüyadır. Ancak bu tür rüyalar gören kimseye bir uyarı gibi kabul edilebilir. Ahireti ve hesap gününü düşünerek bir hayat sürmek gerektiğine işaret edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yengem ve etrafında insanlar vardı bende yengemle selamlasmak istedim ama yengem izin vermedi sana kırgınım dedi sonra bana şöyle dedi sen namazını bitirdin ve cenneti hak ettin dedi ve yengemin kaşının üzeri biraz yanmıştı

Okudunuz mu?  Rüyada Çarşı görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Sana kırgın olduğunu belirtmesi iyidir ve tersi ile yorumlanır. Cenneti hakkettin denmesi ancak sana bir uyarıdır ve ibadetlerin ile haram ve haramlara karşı dikkatli olmak gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yerin altı toprak uzun çukurdan zikir sesleri geliyor Allah Allah diye bagiriyorlar ama bu sesi sadece ben duymustum etrafimdakiler duymadık dediler sonra sen cennete gideceksin o yüzden duyuyorsun dediler


arifselim
Zikir seslerini işitmek çok hayırlı olarak açıklanmıştır. Bunun en makbul olan yoruma göre, beklenti içinde olduğu bazı şeylere kavuşacağına ve başarılarının devam edeceğine işaret eder. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Çukur görmek (İmam Nablusi)

Kayıtsız Üye
Rüyamda benim en yakın arkadaşımla beraberdik herkesin günahlarına sevaplarına bakılıyordu kimin cehenneme Cennete gideceğini söylüyorlardi bana cennete gidecen dedi arkasımada cehennem dedi iki büyük günaha olduğu için


arifselim
Böyle rüyalar gören kimseler için ahireti hatırlatır. Ancak bir ders alınabilir ve kendisini muhasebeye çekmelidir. Allah’ın rızasına uygun olacak amellerde bulunmak gerektiğine ve ahireti tefekkür edilmesine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir dağın bir kısmı yıkılıyor. Bazı insanlar altında kalıyor. Ben ve 3 4 kişi daha kurtuluyoruz sonrasında bizim başımıza bir taç takılıyor ve cennetlik olduğumuz söyleniyor. Yorumu nasildir


arifselim
Dağın yıkılması iyi değildir ama kurtulmak büyük manevi tehlikelerden kurtulmak manasındadır. Cennetlik olduğunu görmek ise en hayırlı rüyalar arasındadır. Var olan sıkıntıları geçecek ve dertlerinden kurtulacak manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada deniz içinde gemi görmek ne anlama gelir?

Kayıtsız Üye
Rüyamda bir kapının dışında kalabalık bir şekilde bekliyorum orası beni kabul ederse cennetliğiz diyoruz ve kapı açılıyor içeride herkes beyaz giyimli bir kişi siyah ve ben o kişiye sarılıp ağlıyorum sonra diğer girenlerde aynı şekilde o kişiye sarılıyor ağlıyor sonra odada bekliyoruz ben Allah’a şükürler ediyorum ameli salih işlediğim için kendi kendime diyorum sonra ne kadar Cennetlik olsam da dualarım ibadetlerim kabul edilsede cehhenme girip çıkacağım Allahım sen beni affet koru diye dua ediyorum sonra o arada bir kopukluk var hatırlamıyorum halamın evinin yanına geliyorum tarlanın içinden geçeyim diyorum at var orada geri yoldan gidiyorum eve. Yorumunuzu bekliyorum inşaAllah


Tohat
Karakterinin sağlam olduğuna, dürüst, vicdanlı bir kimse olduğuna, aileni ve akrabalarını gözeten onların hoşnut olacağı şekilde davranan biri olduğuna işaret ederken bazı yönlerden eksik yanların olduğuna, günaha yakın olduğun durumlar olduğuna işaret etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ceset torbası taşımak görmek

rüyada cennete gideceğinin söylenmesi, rüyada cennetlik olduğunun söylenmesi, rüyada cennete gideceğini duymak

Bu kategoride yer alan Rüyada çarşaflı kadın görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada cennete gideceğinin söylenmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.