Anasayfa
14 Haziran 2023, 20:46
sizden1
Abone

Gusül abdesti bilmeden yanlış yaptım kabul olacak mı

Gusül abdesti bilmeden yanlış yaptım kabul olacak mı

Trompete7
Selamun aleykum, kardeslerim

ben bir gün gusül abdesti almistim, ama malesef kurallara uygun abdest almamisim. ben sadece herzamanki gibi dus yapip sonra abdest aldim, yanliz bütün vicut yikanmasi gerekiyormus, ben ona bakmayarak dus aldim. sonra abdest alirken agzimda dişlere plastik kaplama takarak aldim. Aslinda onun cikmasi gerekiyor diye okudum ben, ama onuda bilmiyordum önceden, emin degildim, ve öyle gusül abdesti aldim

acaba abdestim yinede kabul olmusmuydur?


Cevap: Gusul abdesti bilmeden yanlis yaptim, kabul olcak mi ?

Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim ; sen bilmeden bu işi yaptığın için geçerli olduğuna inanıyorum . Öğrendiğinde usulüne uygun gusül abdesti aldıysan sıkıntı yoktur İnşALLAH

Okudunuz mu?  Yusuf Tavaslı -Tam namaz hocası kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Gusul abdesti bilmeden yanlis yaptim, kabul olcak mi ?

Kayıtsız Üye
Gusül abdestini yalnıs alıyormuşum duştan çıkıncada namaz kılıyordum veya yasin okuyordum geçenlerde gusül abdestini yalnıs aldığımı anladım ve yalnıs aldığım gusül abdestinddn sonra kıldığım namaz vrya yasin okumam kabul olurmu


Cevap: Gusül abdesti bilmeden yanlış yaptım kabul olacak mı

imam
Yanlış alınan gusül şeklini yazsaydın ona göre cevap yazardık.
Yapacak bir şey var oda eğer farz olan bir eksik ise kılınan namazlar kaza edilmeli


Kayıtsız Üye
Bilmeden Kafama ve omuzlarına 3 defa su dökmeden alıyordum kabul olur mu


mum
< 3 defa su dökmeden alıyordum kabul olur mu >
kabuldür tabikir. Çünkü sağa ve sola 3 defa su dökmek şart değildir sadece sünnettir, sevap kazandırır.

Okudunuz mu?  Boşanma sonrası KADIN ve ERKEK pişmanlığı

Kayıtsız Üye
merhaba ben gusül alırken bütün vucudumu yıkıyıp ama koltuk altıma su tutmadım gusül kabul olurmu


emre
Kuru yer kalmışsa tabiki guslün geçerli olmaz. Şartlardan biriside kuru yer kalmayacak şekilde yıkamaktır.


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim ben gusül alirken niyet edip awret yerini yikadiktan sonra 3 kere ağzıma burnuma su çektikten sonra 3 kere sağ ve sol omuza ve sonunda başıma su döküp te yapıyorum da yanlismis galiba sizce kabul olurmu abdest


Arkat
Guslün geçerlidir kardeşim. Yalnız daha iyisini de yapabilirsin.
Avret yerlerini yıka
Ayaklar hariç normal abdest al
Şimdi niyet edip gusle geç
ağzına ve burnuna üçer defa su ver
tüm vücudunu yıka
en son ayaklarını yıkayıp çık.

Okudunuz mu?  Öğretmene birisini İspiyonlamak dedikoduya girer mi?

Eren09
Merhaba ben gusül abdestini yanlış alıyormuşum normalde önce eller sonra avret yerleri sonra ağız burun ve namaz abdesti alıp tüm vücut yıkanıyomuş ama ben önce avret yerlerini yıkıyorum sonra elleri sonra ağız burun namaz abdesti ve tüm vücut sizce kabul olmuşmudur


ACİLSERVİS
Her ikiside geçerlidir. Yeni öğrendiğinin sıralaması daha doğrudur. Guslün sünnetleri forumda var aramayı kullanarak guslün sünnetlerini okumalısın.


MehmetAli23
Biz şafii mezhebine göre hareket ettiğimiz için önce banyo yapılır sonra avret mahallisi taharet gibi yıkanır sonra namaz abdesti gibi abdest alınır ondan sonra baş sağ omuz ve sol omuz 3 defa yıkarız sonra bir iki kere başımıza su dökeriz işe bu anda suyu dökünce göze su gelince elimle dokundum sorun olur mu guslü mü bozuyor?

Okudunuz mu?  Dünyada melek görmek mümkünmü?

ACİLSERVİS
Meni ve ilişki hariçinde guslü bozacak veya baştan başlattıracak hiç bir şey yok. bende şafiiyim ve guslümü farz ve sünnete göre almaya çalışıyorum. Bunları öğren bunlar sana yeter. Olmadık sorunlar çıkarmaya gerek yok.


Kayıtsız Üye
Ben gusül abdestinde niyet ediyorum ellerimi yıkıyorum ağzıma ve burnuma su veriyorum namaz abdesti için niyet edip normal abdest alıyorum sonra önce sağ omzuma sonra sol omzuma en sonda başıma su döküp her yerimi yıkıyorum galiba önce omuzlar yıkanıyormuş ben bilmiyordum bugüne kadar sizce kabul olur mu


ACİLSERVİS
Ayağından yukarıya doğru yıkansan dahi guslün geçerli olur ama sünnete uymamış olursun. Şöyleymiş böyleymiş diye duyumlarla yola çıkma. İlmihalini aç ve guslün sünnetlerini oku. İlmihalin yoksa al veya güveneceğin bir yerden guslün sünnetlerini oku. Yıkamaya baştan başlayıp önce sağ sonra sol ile devam edilir. Omuzu falanı karıştırma bu yanlış anlaşılabiliyor. Sağdan başlanıp sol ile devam edilir.

Okudunuz mu?  Asosyallik nedir ? iyi yanları nelerdir ? bu zamanda asosyal olan biri günah meyletme ihtimali

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum BN gusül abdesti ni şöyle aldm önce besmele çektim sonra niyet on ve arkayi yikadm ağza burna 3 er kez su verdm sonrada namaz abdesti gibi abdest aldm ama namaz abdestinde basımı mest ettm mi bilmiyorum bu yüzden banyodan çıkarken ağza burna 1 er kez su verdm tüm vücudu yıkayıp ciktm kabul mudur sizce ????

Okudunuz mu?  Kalpten Konuşmak.

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Benim yaptığım gusül bu sırasıyla ayrıntılı yazıyorum:
Banyoya sol ayakla giriyorum
Avret yerlerimi yikiyorum
Euzü Besmele çekip gusle niyet ediyorum
3 defa ellerimi bileklerle beraber yıkıyorum
3 defa ağzımı bol suyla gargara yaparak ve çalkalayarak yıkıyorum
3 defa burnuma burnu yakacak şekilde su çekip sümkürüyorum
Bundan sonra başımdan başlayıp vücudumun her yerini ayak bileklerine kadar 1 defa yıkıyorum
Çıkarken de ayaklarımı 1 defa yıkayıp sağ ayakla çıkıyorum.
Bu gusül doğru mudur ?

1)Bu islemler arasinda mesela tirnak arasi kirleri temizlenir mi atiyorum mesela ellerimizi yikayip agzimizi yikamaya baslarken veya avret yerimizi yikadiktan sonra. Bu yapilan gusle zarar verir mi ?

Okudunuz mu?  Gusül toptan sorularım var, VESVESEYi bitirmek istiyorum acilen bakar mısınız.

2)Asker olucam ben yakinda. Kafama bir şey takmamam lazim. Bana en hızlı gusül nasıl alinir öğretirseniz askerde zorluk çekmem.

3) Gusle başlamadan ben dişlerimi fırçalayıp tırnak aralarimi ve burnumu iyice temizliyorum. Bunlar banyoda zaman kaybi. Askerde bunlari yapmadan direk gusle baslasam acaba guslüm olur mu ?

Allah’a Emanet Olun..


Hoca
Gusül yapılışı doğru fakat ilk önce ön ve arkayı yıkamalısın.

1. Tırnak kiri su geçmesine engel ise temizlenmeli.
2. En hızlı gusül, niyet et ağzına ve burnuna suyu ver ve tüm vücudunu yıka
3. Bunlar şart değil.


Kayıtsız Üye
Hocam ön ve arka derken avret mahallinden bahsediyosanız ben onu zaten ilk başta banyoya girer girmez yapıyorum. Tırnak kirinin temizleneceğini de biliyorum fakat benim sorumu galiba yanlış anladınız.Ben bu tırnak temizleme olayını guslün herhangi bir evresinde yapabilir miyim diye sormuştum. Mesela avret mahallini yıkadıktan hemen sonra ellere geçme safhası arasında. Saygılar..

Okudunuz mu?  Kuran bilmeyen imam

ACİLSERVİS
Ne zaman yapmak istiyorsan o zaman yap. olmazsa olmaz olan farzları yerine getirmendir. Sünneti yerine getirmek istiyorsan sünnetleri öğrenip uygula.


Kayıtsız Üye
Ben abdeste Allah’ın izni ile bu aralar yeni yeni başladım , alırken sağ ve sol omzuma su dökmeyi unutmuşm ve de sıralama hatalı yapıyorum kabul oluyo mudur acaba


ACİLSERVİS
Bir Müslüman olarak ilmihal alıp defalarca okumak zorundasın. Okuduğun zaman sağ omuz sol omuz diye bir şeyin olmadığını da görmüş olursun. Sıralamaya uymamakta guslü bozmaz ama sünnete uymamış olursun.

Okudunuz mu?  Sıkıntı için okunacak dua hakkında yardım edermisiniz.

Diyarbakır
O kadar uzatmaya gerek yok.her tarafını yıka cilde suyun degmesini engelleyen bisey varsa sil temizle kuru yer kalmasin ve niyet et farzı budur. Öğrendikçe sünnet olan kisimlarida eklersin.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben 14 yaşındayım ben gusül abdesti yanlış alıyorum herhalde ben gusül abdesti şöyle biliyordum besleme çekiyorum sonra 3 ağıza 3 burna sonra kafamdan aşağıya su döküyordum ama internetten bu gün araştırdım gusül abdesti yanlış alıyormuşum bu güne kadar aldığım gusül abdestler boşa mı gitti lütfen yardımcı olun hatta gusül abdesti alıyorum banyo dan çıktık dan sonra namaz kılıyorum 5 vakit kıldığım namazlar boşa mı gitti yani yardımcı olun bilerek yanlış almıyordum

Okudunuz mu?  Saç ektirmek caiz midir, Caiz değil midir? Günah mıdır, Günah değil midir?

Ensar
Yapmış olduğunuz gusullerin sadece sıralaması yalnış olmuş bu durum guslünüzü mani değildir. Sizler doğru gusül nasıl alınır onu iyice öğrenin, kılmış olduğunuz namazlarda inşAllah kabul olmuştur. Yeter ki öğrenip sonradan doğruyu yapalım.


gusül abdestini bilmeden yanlış alırsak ne olur, abdesti yanlış alıyormuşum, gusül abdestini bilmeden yanlis sirayla aldim

Bu kategoride yer alan Yalan yere yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti bilmeden yanlış yaptım kabul olacak mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.