Anasayfa
26 Ekim 2023, 15:17
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada kıblenin tersine namaz kılmak bu durum beni çok etkiledi.

Rüyada kıblenin tersine namaz kılmak bu durum beni çok etkiledi.

acizkul
Rüyamda camiye gitmiştim cemaat kıblenin tersine namaz kılıyordu bende kıldım kıble tersine şimdi rüya yorumlarına baktım.

Eğer Kabe”yi arkasına almış ise, o kimsenin masiyet ve büyük günahlar işlediğine veya yalan yere yemin ettiğine yahut namuslu bir kadına iftira ettiğine, kötü şeylerden kaçınmadığına ve hukukullahı muhafaza edemediğinden Müslümanlığı terketmesine ve ona riayet etmemesine delalet eder. Çünkü mecusiler her türlü haramı işlemek için kendilerine kolaylık göstermişlerdir.Bir kimse rüyada kıbleyi bilemediğini veya kıbleyi aradığını, ancak hangi tarafta olduğunu bilemediğini görse, o kimsenin dininde hayrette olmasına delalet eder.

Doğru olarak Kabe tarafına namaz kıldığını gören kimsenin, dininin doğru olduğuna delalet eder.Üzerinde beyaz bir elbise bulunduğu halde kıbleden başka bir yöne namaz kıldığını, doğru ve düzgün bir şekilde de Kur”an okuduğunu gören kimse, hacca gider.Rüyada doğuya doğru namaz kıldığını gören kimse, Kaderiyecile-rin görüşünü doğru bulur ve Hıristiyanların görüşüne uymayı tercih eder. Çünkü doğu, Hıristiyanların kıblesidir.

İmam Nablusi >
Çok etkiledi beni acaba dinden mi çıktım.Günah işlemeye çok müsaitim durumları olacak mı bende ne yapmalıyım.


rüyada namazı yanlış kılmak

Hüseyin.
Rüyada kıbleyi arkasına almak kötü anlamdadır ama dinden çıkmakla alakası yoktur.


Cevap: Rüyada kıblenin tersine namaz kılmak bu durum beni çok etkiledi.

ÜMİT
Selam-ún Aleykûm
Rüyamda hiç bilmediğim bir caaminin içinde üst katta bayanların namazlarını edâ etmeleri için bulunan yerdeydimve üst katta tektim alt katta cemaat vardı.Alt kat görünüyordu ve cemaat sünnet namazı kılacaktı.Etrafımda 3 veya 4 tane tanımlayamadığım hiçbir şeye benzetemediğim şeytanlar vardı bir yılanın ses çıkarması gibi sesleri vardı.Ama bana hiçbir şey yapamıyorlardı sadece ses duyuyordum ta ki.Ayağa kalktım ve arkamdaki şeytana doğru döndüm herhalde benden uzaklaşsın diye düşünerek o anda niyet etmeden (Allahuekber)diyerek tekbir aldım.Yani kıblenin tam tersine doğru tekbir aldıktan sonra kıbleye döndüm bir türlü niyet edip namaza başlayamadım şeytanlar hiç rahat bırakmadı hatta arkamdan beni itip havada cemaatin üzerinden dümdüz uçarak imamın üzerindeki duvara çarptım tekrar eski yerime dönüp yine itilerek havadan cami duvarına çarptım nihayetinde tekbir alıp 2 rekat sünnet namazı kıldığımı gördüm. Benim bu rüyamı Allah için yorumlar mısınız.


Cevap: Rüyada kıblenin tersine namaz kılmak bu durum beni çok etkiledi.

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah rüyanızı hakkınızda hayırlı eylesin. Uzun ve zorlu mücadelelerden sonra üstesinden geleceğiniz sorunlara yorumlanır. Çevrenizde sizi çekemeyenlere ve fitneci hileci kimselerin varlığına yorumlanır. Sonu hayırla biten bir rüyadır. Allah’tan hayrını dileyin ve şerrinden Allah’a sığının.

Okudunuz mu?  Rüyada la ilahe illAllah demek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm istihare rüyasında bir büyüğüm benim beyaz seccade serip yanlış yönde güney yönünde namaz kıldığımı görmüş.Çok üzüldüm.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare rüyası manasında da bu rüya olumsuz manada yorumlanır. O niyetinizin olumsuz olduğuna işarettir. Ama hiç bir zaman istihare için rüya görme şartı yoktur. Her türlü önemli meselede mutlaka istişare de yapın ve öyle bir karar verin.


Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm rüyamda evimizin oturma odasında babamla birlikte olduğumuzu benim namaz kıldığımı onunda beni izlediğini gördüm. Ben kıbleyi arkama almış öğlen namazının sadece farzini kılıp kalkıyordu.namaz bittikten sonra babam bana fatiha suresinin bir bölümünü yanlış okuduğumu söyleyip doğrusunu bana tekrar ettirdi ve rüya orda bitti. Anlamı ne acaba Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüya kişi için bir uyarı niteliğindedir. Doğru yoldan ve haktan sapmaya yorumlanır. Bu durumlardan sakınmak gerektiği anlamına işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm abi ben rüyamda yemyeşil üstünde arapça yazılar yazan bir tabuttan kalktım üzerimde bembeyaz kefen vardı seccadenin üstünde tam dualarımı okudum fakat secdeyi tam yatağa uzanır vaziyette yaptığımı ve annemin beni uyarıp güldüğünü gördüm bu rüyadan bir iki hafta önce istihareye yatmıştım.Allah rızası için yorumlayın.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya istiharenizle ilgili değildir. Kendisini tabutta ve beyaz kefenler içerisinde görmek hayırlıdır. Rüyanız zenginlik, bolluk, sefa ve mutluluk içinde geçecek olan bir ömür anlamına gelir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Rüyamda 120 derece ters tarafa namaza durdum çevremdeki insanlarda aaa yanlış tarafa namaza durmuş diyorlar bende bir secde yaptiktan sonra seccadeyi ayağımla düzelterek kıble tarafına yöneldim sizce tabiri nedir?


arifselim
Aleykum selam. Namazda kıbleden başka bir tarafa doğru namaz kıldığını görmek haktan ayrılmak olarak tabir edilir. Ancak bu halinizi ıslah etmeye işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm hayırdır inşAllah ben rüyamda İrana gitmişim farklı bir cami cemaatinin içindeyim. Vakti bilmiyorum ama sünneti kılacakken cemaat sırtını kıbleye dönüyor ben çok şaşırıyorum neden böyle yapıyosunuz diye meğerse Hz. Ali camide öldürüldüğü için tövbe haşa Allah’a sitemlerini bu şekilde iletiyorlarmış. Ben de bunun yanlış olduğunu düşünüyorum ama ben de mi dönsem diye kararsız kalıyorum cemaatten çekiniyorum. Ama cemaatin içinde dönmeyenler de var azınlıkta gerçek kıbleye doğru kılıyorlar. Nihayet ben de gerçek kıbleye doğru namaza başlıyorum. Bunun rüyanın anlamı nedir hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Hamile kadın rüyada gördüğü ismi çoçuğa koymak zorunda mı?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kıblenin tersine doğru namaz kıldığını veya kılanları görmek haktan sapmayı ve gerçeklere sırtını dönmeye tabir edilir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.. Rüyamda insanlar büyük bir evde teravih namazı kılcakmış. Ben koştura koştura abdest alacak yer arıyorum.. abdest alırken ezan okuyor. Bende farzını kılarım diyorum. İnsanlar diğer odalarda namaza durmuş. Benim abdest aldığım odada sevdiğim kişi namaza duruyor. O kılmaya başlıyor. Bende arkasında duruyorum ama yanlış kılıyorum sünneti aceleden. Olsun farzını düzgün kılarım diyorum. Sonra babamları taşınırken görüyorum.. bende oturmuş oyuncak gibi bişeyleri kırıp kırıp içinden değişik eşyalar çıkarıp benzetme yapıyorum. Sonra sevdiğim kişi için babama soruyolar taşınırken.. bu çocuk iyi birisi neden evlendirmiyorsunuz diye. Babamda çok iyi tanımıyoruzki tam tanımadan nasıl kefil olup baş göz edeyim falan diyor. Eşya kırmam. Namazı yanlış kılmam. Sevdiğim kişinin arkasında namaz kılmam. Bu rüya nasıl yorumlanır. Teşekkür ederim emekleriniz için…


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Rüyan genel manada hayırlıdır ancak bu içerisinde bulunduğunuz bazı kararsızlıkların alametidir. İnşaAllah hayırlı bir sonuca ulaşmak manasına da tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.

 


Kayıtsız Üye
S.a Hocam eşim rüyasında beni beyaz kıyafetler içerisinde kendi annesigilin evinin teras katında gece Kıbleye arkam dönük şekilde huşu içinde namaz kılarken görmüş tabiri nedir


arifselim
Aleykum selam. Kıbleye arkan dönük bir şekilde namaz kılmanın tabiri dinde bazı eksikliklere ve yanlışlıklara sapmaya tabir edilir. Kendini gözden geçirmelisin. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar. Ben rüyamda vefat etmiş, hayattayken imamlık yapan dedemi gördüm bana bayağıdır yanlış kıbleye dönüp namaz kılıyorsun dedi ne anlama geliyor acaba


arifselim
Hayırlı günler. Bu sana dininde yaptığın hatalar vardır bu hatalarını terket ve kendini ıslah et manasına tabir edilir. En doğrusunu elbette Allah bilir.

Okudunuz mu?  Ölen annemi rüyamda göremiyorum

Kayıtsız Üye
rüyamda camideyim herkes cemaatle namaza duruyor ama kıble ters imam kapıdan tarafa duruyor namaza. ben de duruyorum ama ters olduğunun farkındayım . sonra genç bir imam mihrapta Vaaz ediyor ama dili Türkçe değil azerice gibi bir dil. vaaz ederken çoğu kimsenin dikkat etmediği alufte bir kadın imamın arkasında omuzlarına masaj yapıyor. kimse kadına dikkat etmiyor bir şey de demiyor. imam vaazını bitirene kadar kadın öyle yapıyor. sonra camiden çıkıyoruz.


arifselim
Selamun aleykum. Kıbleye ters durarak rüyada namaz kılmak veya kılındığını görmek, doğru ve hak olan yoldan yanlış, günah ve sapık yollara sapmak gibi olumsuz manalara gelir. Bu durumda atacağın adımlara dikkat etmeli ve yaşantını helal ve haram dairesinde olmasına dikkat etmelisin. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm,
Rüyamda gerçek hayatta genel olarak namaz kıldığım odayı ve seccade mı Kıble ye yönelik görüyorum, fakat rüyamda bana birileri veya bir şey ( tam olarak hatirlamiyorum ) bugüne kadar kıldığım namazlari mı yanlış yöne kıldığı mı hissettiriyor ve doğru yönün aslında tam tersi olduğunu belirtiyor. Rüyamda namaz kılmıyorum fakat bugüne kadar kıldığım namazlari mı yanlış yöne kılmış olma ihtimali beni tedirgin ediyor ve rüyamdan uyaniyorum. Kalktığımda Kıble yönü nü tekrar kontrol ettim ve doğru olduğuna kanaat getirdim.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Yukarıdaki yorumlarda da geçtiği gibi tersine kılmak çok olumsuz manalara yorumlanır. Seni doğru yoldan uzaklaştıracak kimselerden veya durumlardan şiddetle uzak durmalısın. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Sa.Rüyamda camide kıbleye ters olarak namaza duruyorum, bir müddet sonra kıblenin yanlış olduğunu anlayıp (halı desenlerinin yönünden)doğru istikamete kanaat getirip tekrardan namaza duruyorum..Sonra uyanıyorum..Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam. Rüyada kıblenin tersine namaz kılmak doğru ve hak yoldan sapmak şeklinde tabir edilir. Yönünü düzeltmek ise hatalarını farketmek ve tövbeye delalet eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Rüyamda uzaktan tanıdığım selam verdiğim iki kişiyi gördüm. Onların bulunduğu mekana geldim ben bir tanesi namaza durmuştu. Benden kıbleyi bilmediğim için onun yanına namaza duruyorum. namaz bitiminde diğerinin kıbleye doğru namaza durduğunu ve bizimde onun tam arkasında kıblenin tersine namaza durduğumuzu fark ediyorum. Kıbleye doğru namaz kılan şimdi imamlık yapmıyor ama daha önceden imamdı. ben ilk geldiğimde onu fark etmiyorum diğerinin yanında namaza duruyorum. taki namaz bitiminde ters durduğumuzu fark ediyorum.
Birde hocam birkaç gündür garip rüya görüyorum ben. mezarlıkların etrafında oluyorum. oralarda bişeyler arıyorum. dün vasıtamı mezarlığı koymuş oluyorum sabaha kadar büyük bir mezarlık vasıtamı aradım. ne deme oluyor yardımcı olursanız sevinirim. Selametle

Okudunuz mu?  Rüyada Allah yazılı kolye görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kıblenin tersine namaz kıldığını farkeden yapmış olduğu hata ve günahlarının farkına varır manasındadır. Diğer rüyan ise resmi anlamda işlenecek suçlara işaret eder. Her iki rüyanda sana bir uyarı niteliğindedir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Batıya doğru namaz kılmak,arkadaşlar normal kılarken ben yanlarına gelip onlardan ayrı birşekilde batıya doğru namaza durmuşum Rüyayı arkadaş görmüş ne anlama gelir Teşekkür ediyorum


arifselim
Kıbleden başka yönlere namaz kılmak hak ve gerçeklerden saparak başka şeylere yönelmek anlamındadır. Bir ikaz olarak kabul edilebilir. En doğrusunu Allah bilir.


ayss
S.aleyküm ;Rüyamda camideyim namaz kılacakmışım imam geliyor bir masa koyuyor önümüze masanın üstünde kabe maketi var fakat kabe nin 4 kapısı var beyaz. Annemde yanımda masaya tutunarak namaz kılacaksınız ozaman kabe’de gibi olacak diyor bizde masanın kenarından bir elimizle tutunarak namaz kılıyoruz.


arifselim
Aleykum selam. Gerçeği bazen görememeye ve karıştırmaya işarettir. Asıl kabeden başka yönlere veya şeylere doğru namaz kılmak hayırla yorumlanmaz. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben rüyamda orucumu açıp camiye namaz kılmaya gidiyordum camamin içinde bir sedir vardı üzefinde kadınlar oturuyodu bende vardım sedir de oturan kadının biri sedirin üzerine çıkıp bir kadını önüne alıp güya içindeki cini çikartmaya çalişiyodu herkez namaza duruyordu ama herkes farklı yere namaza duruyordu ben akşam namazının kazasını kılıyordum yanımdan Kayın validem armıs eliylle beni dürtüklüyodu bana yorumlaya bilirseniz sevinirim selametle


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya sözünde durmaya, dileklerinin kabul olmasına ve çevresindekilere faydalı olmaya alamet eder. ayrıca Allah’ın izniyle şerlilerin şerrinden korunmaya tabir edilir. Allah herşeyi hakkıyla bilendir.


YÖRÜKOĞLU
selamünaleyküm rüyamda bir sokakta kıblenin tersine namaz kalıyorum bir rekat kaldıktan sonra yanlış kalıyorum diyorum ben ne yapıyorum diyorum .ve sokaktan geçen bir adam oğlum ters kalıyorsun diyor. benden biliyorum ama araba carpmasın diye böyle kalıyorum haklısın deyip Kıble dönüyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada kendini öbür alemde görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bütün anlamlarında aynı şekilde yorumlanan bu tür rüyalar, insanın hata ve günah işlemesine işarettir. Ancak hatasını farkederek kıbleye doğru dönmesi ise halini düzeltmesi anlamında hayırlıdır. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada cemaat ile namaz kılıyorum. Sonra hoca selam verdikten sonra herkes arkasını dönüyor ve namaza duruyor. Ben napıyorsunuz yanlış falan derken uyanıyorum. Anlamı nedir acaba


arifselim
Rüyada kıblenin tersine doğru namaza durmak hak yoldan saparak batıl yola girmek şeklinde tabir edilir. Bu rüyada çevrende olan kimselere dikkat ederek kendini hatalardan sakındırman manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm, rüyamda bayram namazı için toplanmışız imam geliyor ama namazı eksik kıldırıyor. Ben namazdan sonra odasına gidiyorum, hoca eksik kıldırdın diye. Oda benimle inat ediyor sonra diyer akadaslar geliyor bana hakveriiyorlar imam hala inat ediyor. Imamda genç bir cocuk 20-25 yaşlarında.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya hayırla yorumlanır. Hataların giderilmesine vesile olmaya, hak olan şeyi çekinmeden söylemeye ve salih ameller işlemek anlamındadır.
Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam rüyamda vefat ediyorum ve ruhum bedenimden çıktığını görüyorum ve kalkıp yatak odasındayım eşim ve kızıma bakıyorum üzülüyorum onlardan ayrılıyorum diye ama hiç ölürken acı hissetmediğimi fark ediyorum kıble tarafına değilde kıblenin sağ tarafına doğru namaz kılıyorum ve yattğım yerden elimde teledonla cehenneme gideceğimi yazıyorum. bu beni çok düşündürüyor hocam üzülüyorum ne demek acaba


arifselim
Rüyada öldüğünü görmek genelde hayırlı olsa da ailede çıkacak anlaşmazlıklar ya da maddi sıkıntılara işaret eder. Kıble dışında herhangi bir yöne doğru namazı kılmak ise hak olan yoldan sapmak manasındadır. Elbette bu bir rüyadır ve sana dikkatli olman için bir uyarıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Erkan selim
Selamaleyküm annem beni rüyasında oğluyum kıbleye ters dönmüş şekilde ayaktayım ellerimi açmıştım dua ediyorum ne yapıyorsun Oğlum derken uyanmış rüyasında bu şekilde görmüş annem beni, anlamı nedir, ne demektir.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kıblenin tersine herhangi bir ibadet niyet ile durmak o kimse için hak dışında bir şeye uymaya ve hatalara dalmaya dair bir işarettir. Bunu kendine bir uyarı olarak kabul edebilirsin. Elbette hakkıyla ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Hz İsa ve Deccal Görmek

Kayıtsız Üye
Hocam kayınvalidem eşimle aramizi açtı 5 aydır eşimle küsüz kardeşim rüyasında kayinvalidemi siyah giyinmiş yanlış yönlere secde ettiğini görmüş ben ve annemin kibleye secde ettiğimizi görmüş bu rüyanın tabiri nedir


arifselim
Bu görülenler sonuçta rüyadır ve bir rüya ile birilerini asla kötü veya hakir görmek yanlıştır. Bir yorum olarak ise kıblenin tersine doğru namaz kılmak hak olan dan sağmak ve hata işlemek manasındadır. Secde etmek ise hayırlı ve duaların kabulüne alamettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum, rüyamda çok iyi tanıdığım bir camiide cuma namazı kıldıktan sonrasında tesbih namazı kılmaya ayağa kalktığımızda imam dahil herkesin kıbleye arkasını dönüp namaz kıldığımızı gördüm ve endişelendim. Manası nedir bu rüyadan ne çıkarmam gerek? Banada yardımcı olur musunuz?


arifselim
Aleykum selam. Bu hem senin için hemde çevren için bilerek veya bilmeyerek hak olandan ayrılmaya ve günahlar işlemeye tabir edilir. Bu tür rüyalar gören kimse için bir ikaz olarak kabul edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamın alykum. Ben rüyamda namaz kılıyordum fakat hangi yön olduğunu bilmiyorum fakat namaz kılarken fark ediyordum yalnis yönde olduğumu kıbleye doğru namaz kılmak istiyordum yer musait değildi yataklar filan vardı secademin yönünü degistiremiyordum. Acaba yorumu nedir ?


arifselim
Aleykum selam. Rüya ile gerçek hayatta içinde bulunduğun ve düzeltilmesi gereken yanlışlarını karşılaştırabilirsin. Çünkü kıble dışında bir yöne doğru namaz kılmak hata ve haktan ayrılmak manasındadır. Bu kişiye bir ikaz manasında kabul edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm kocam rüyasında beni cemaatte namaz kılarken görmüş hepimiz doğru yöndeydik yalnız bir tek sen bizim tam tersimiz olarak ters yönde kılıyordun dedi çok etkilendim namaz normalde de kılmıyorum Rabbim inşAllah nasip etsin bana da. Cevabınızı merak ediyorum hayırlı günler


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Eğer namaz kılmıyorsan bunun manası yeteri kadar açıktır ve mutlaka namaz kılmaya başlaman gerektiği anlamındadır. Ayrıca ters yöne namaz kılmak, hak olan yoldan sapmak ve delalete düşmek manasındadır. Bu rüya bir ikaz olarak kabul edilebilir.


Kayıtsız Üye
Ama hiç bir kötülüğüm yok ki hocam hak yolundan sapmak nasıl olur ki tamam namaz kılmıyorum yalnız sapmak daha farklı işlerle ugrasmak gibi geliyor bana açıkçası

Okudunuz mu?  Rüyada suların içinde kalmak ve bu durumdan kurtulmaya çalışmak

AKA
Büyük günahları işleyerek insan günahkar olur tamam oda doğru ama hepsi bundan ibaret değil ki. Allah’ın emirlerini yerine getirmemekle de insan hak yoldan sapmış olabilir. Bir çok örnek verilebilir namaz kılmamak, faiz yemek veya örtünmemek olabilir vs.. (örnektir)


Kayıtsız Üye
Ben de cemaatin tam aksi yönde namaz kalmıştım. Oldukça da tedirgin oldum. Ertesi gün Ankaraya giderken İstanbul yoluna sapmışım. Navigasyon sürekli uyarıyorum. 10 km. Gibi gidince fark ettim. Ama en azından rüyanın bu şekilde çıkması beni rahatlattı.


arifselim
Cemaatin aksi yönünde yani kıbleden başka veya tam tersi yöne kılmak doğru yoldan sapmak şeklinde tabir edilmiştir. Ancak bunlar sonuçta rüyalardır.

– İllada bir yorum olduğu gibi çıkacak diye bir şey yoktur. Bazen bir rüyanın sayfalar dolusu yorumu yapılabilir ama nihayette ya hiç birisi çıkmaz yada 10 şeyden bir tanesi çıkabilir. Rüya ile kesin bir şey beklemek yanlıştır. Adı üstünde olduğu gibi, sadece rüyadır!


cgdms
Rüyamda uçar gibiydim net yüzler simalar gördüm bir çok insan vardı. Ters namaz kılıyorlardı. Bana kazancın nediye sordular. Evet üniversite mezunuyum ve aldığım ücret çok az sıkıntılı yaşıyorum . Ama şükür halime Allah ağzımızın tadını bozmasın.
Bunlar gibi kıl sende çok gelir kazan ama bir çok insan var gerkeçten çok parlak dünya hayatı yaşayanlar var. bunlar gibi ol dendi .
Ben içimden bu şekilde olursam sadece dünyalık olur dedim ve birden uyandım . Dünyalık istemiyorum ki iki cihanlık yaşam istiyorum . Allah’ım şeytana uydurmasın nedir bu ters namaz? Ters Namazı kimler kılar?


arifselim
Kıblenin tersine namaz kılmak haktan sapmak ve doğru yoldan çıkmak gibi manaları vardır. Bu kimseler gibi ol ve çok kazan denmesi seni harama teşvik edecek birilerinin olduğuna ve onlara uymaman gerektiğine işarettir. Yani bundan bu şekilde bir ders çıkarmalısın ve dikkatli olmalısın. Birilerinin seni doğru yoldan çıkarmamaları için sürekli adeta tetikte olman gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda evime bir ablam (akrabam) gelmiş, elimde kahve fincanı ona götürüyorum, o benim yatak odamda kıblenin tam tersine durmuş namaz kılıyor, hemen elimdeki fincanı yere bırakıp tam ters yönde durmuşsun abla ters kılıyorsun diyorum, namazdan çıkıyor, manası nedir? ( ben de normalde namaz kılıyorum, ama rüyada ben kılmadım, başkasının kıldığını gördüm)

Okudunuz mu?  İstiharede polis ve hamile görmek

arifselim
Sana yakın bir akraba veya bir arkadaşına doğru yolu göstermeye, yardımcı olmaya yada birisinin hidayetine vesile olmaya tabir edilir. Çünkü kıblenin tersine namaz kılmak hak olandan uzaklaşmak manasına gelir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda cemaatle namaz kılıyorum fakat normalde de rahatsızlığımdan dolayı oturarak kıldığım için rüyamda da oturarak kılıyorum.Hocanın arkasında kılıyoruz.Hoca bize dönük namaz kılıyor.Hoca da tanıdığım biri.Bir de bir ara namaz kılarken düşmek üzereyken hoca beni tutuyor.Bunun anlamı nedir


arifselim
Bu rüyayı direk hocaefendi ile ilgili yorumlayamayız ama bu şekilde rüyada kıbleye sırtını dönmek hatalara düşmeye işaret eder. Bundan kendine bir ders çıkarmalısın ve dikkatli davranmalısın. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm rüyamda namaz kıldığımı gördüm bitirdikten sonra yanımda tanımadığım bir kadın kıbleye ters kıldın dedi sonra sağ elimin parklarında altın yüzükler vardı cvbınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam. Böyle bir uyarı aldığını görmek son derece hayırlıdır. İnsana faydası dokunacak, hata ve günahlarından dönecek bir nasihat dinleyeceğine ve bundan dolayı çok karlı çıkacağına alamet eden hayırlı bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda arkadaşım ve benim namaz kıldığımı görüyorum ama arkadaşım batıya doğru namaz kılıyor bende ona kıbleyi tarif ediyorum

Selamun aleyküm hocam ben rüyamda namazımı kıldım sonra arkadışımda namaz kılıyordu ama batıya doğru namaz kılıyordu bende ona kıbleyi tarif ediyordum


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan arkadaşına iyilikte ve nasihatte bulunacağına alamet eder. Kıbleden başka bir yöne doğru namaz kılmak doğru olan şeyden sapmak demektir. Bu senin için hayırlı ve güzel bir rüyadır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm, rüyamda eski evimin koridorunda kıbleye ters namaz kılarken rükuya eğildim ardından secdeye, secdeye giderken kıldığım yerde odadan birisi çıktı,ev arkadaşım sandım.secdeden kalkacakken bütün gücüyle sanki ayağıyla sırtıma yükleniyordu ben de hareket edemedim,o an cin olduğunu düşünüp ayaklarına bakmak geldi,toynaklı gri siyah bir ayak gördüm sonra birkaç kez kalkmaya çalıştım ama kalkamadım o haldeyken uyandım… Yattıktan hemen sonra gördüm, korktum, hareketsiz kaldım vs. Karabasan olabilir diyorum…Ama okuduğum bir tabirde “kıbleye ters namaz kılan dinini arkaya atar”yorumu endişelendirdi. Allah riyadan korusun dinime ve ibadetlerime dikkat ederek yaşamaya çalışıyorum,böyle bir şey okuyunca da üzüldüm. Karabasan olsa da bir tabiri olur mu acaba yoksa vesvese mi yapıyorum?

Okudunuz mu?  Rüyada el ele tutuşmak

arifselim
Aleykum selam. Kıblenin tersine namaz kılmak haktan ayrılmak anlamındadır. Elbette bu rüyalar ancak kişiye göre yorumlanabilir. Sırtına basan kişide senin günahların ve nefsin manasında kabul edilebilir. Kendine bu şekilde bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Herkes aşağı yukarı aynı şeyi yazmış ama bende yazmak istedim.

Kalabalık bir cemaatle namaz kılıyorum fakat imam bize doğru dönük ve takım elbiseli. Namazdayken yanında garip bir yaratık gezdiren adam da yanıma saf tutuyor. Ve bu sırada imamınnbana baktığını fark ediyorum namaz bitiyor ve ben uyanıyorum..


arifselim
Seninde dediğin gibi aslında bütün bu rüyaların yorumu birbirine çok yakındır. Bu rüyalar haktan, hak yoldan ve gerçeklerden saparak batıl yola sapmaya işaret eder. Bunu herkes kendi durumuna bakarak bir ders çıkarmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
sa. ben rüyamda küçük bir odada bulunuyorum tam kıbleye karşı namaz kılmak için seccade yazarken odaya üç bayan giriyor ve ortadaki bayan tam önümde kıblenin tersine seccadesini yazıyor siyah baş örtülü diğer iki bayan kıbleye doğru seccade yazıp namaza duruyor ben ortadakine yanlış kılıyorsun diğer tarafa dön diyorum o aksine ben böyle kılıyorum diyor. ben çok üzülüyorum ama bir şey yapamıyorum burada uyandım


arifselim
Aleykum selam. Böyle bir rüya belkide gören kişinin durumu bilenerek yorumlanırsa çok daha isabetli yorum yapılabilir. Genel olarak ise çevrende iyiye ve yanlışa yönlendiren birileri olduğuna ve senin bunların farkında olarak yanlışa uymayacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
öncelikle merhaba dün ilk defa böyle bir rüya gördüm karanlık bir odada namaz için siyah seccadenin üzerinde oturduğumu gördüm namaz kılmak isterken seccade birden dizlerime dolandı ve çözemeye çalışmak istedikçe daha çok sardı dizlerimi korkmaya başladım akabinde havalandırdı beni ters çevirdi seccade ile birlikte hızlı bir şekilde döndürmeye başladı terler içinde uyandım çok korktum bu rüyadan bunun anlamı ne olabilir diye çok merak ediyorum yorumlarsanız çok sevinirim şimdiden tşk ederim

Okudunuz mu?  Rüyada bozuk para görmek

Tohat
Merhaba. Hayırlı rüyalardan biri olarak kabul edip uyarı niteliğinde olan bir rüyadır. Bu rüyan ibadetlerindeki noksanlıklara ve yapman gerekip yapmadığın maneviyatına olduğundan daha fazla önem vermen gerektiğine işaret etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda tuvaletin önüne seccade seriyordum ikindi namazını kılacaktım galiba sonra abdest aldım ve cüz den namazların nasıl kilindigina bakmaya gittim. O sırada eniştem teyzem ve 2 çocuğu bize geldi. Bende onları karşılamak için elimdeki cüzü sandalyeye bıraktım. Sonra eniştem geldi o cüzün üzerine oturdu ve bende oturduğu yerde cüz olduğunu söyleyip cüzü aldim. Bu kadardı yorumlayabilirseniz çok sevinirim


Tohat
İbadetlerine, inancının gereklerini yerine getirme konusunda daha hassas olman gerektiğine, namazın, kuran ve diğer ibadetlerindeki eksikliklerini tamamlamaya çalışman, Allah’ın emirlerini öncelikli tutman gerektiğini göstermektedir. Allah hakkıyla bilendir elbette.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben rüyamda Kâbe gibi bir yerde yuksek bir binanın 3veya4 katında camdan dışarı bakıyordum ardından sela okundu sela okunur okunmaz beyaz giyinmiş insanlar bir kapıdan dışarı çıkmaya başladılar orada uyandım. buna benzer 3 sefer daha rüya gördüm bu rüyayı 15 temiz darbe olmadan bir hafta öncesinden görmüştüm çoğu insana anlatım ama güldüler ve selam


Tohat
Ve aleyküm selam. Bu tür rüyalar kişiye malum olabilir bu Allah’ın insanlara göstermiş olduğu hikmetlerdir. Rüyan gerçekte olan darbe ve şehitlere işaret ettiği açıktır. Aynı zamanda rüyanın rüya sahibi için de açıklanır yönü vardır. Kişinin sözlerine dikkat etmesi gerektiğine, hayır hasenat yapması, Allah’ın rızasını kazanması, kendisine ve topluma fayda sağlayacak hayırlı işlerde bulunmasına delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir.


rüyada kıbleye ters namaz kılmak, rüyada kıblenin tersine namaz kılmak, rüyada ters namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Aynı rüyayı devamlı görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada kıblenin tersine namaz kılmak bu durum beni çok etkiledi. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.