Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Rüyalanma ve Gusül

Rüyalanma sorunu

fenom
Selamun Aleyküm

şimdi ahlakımıza uymayan üç dört rüya gördüm gece işte leke varmı yokmu pek anlayamadım. leke var yada yok bilmiyorum ama hiç ard arda yada şevhet hissi hissetmedim.

1) Cünupmuyum ?
2) kilotumda leke olsaydı bile mezi lekesi olma ihtimali var mı ?


Cevap: rüyalanma sorunu

mumsema
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Leke görülmeden yıkanmak gerekmez.


Cevap: rüyalanma sorunu

تقاضا
pek anlayamadım demişsin o zaman şüpheye mahal bırakmamak için tekrar guslet.


Rüyalanma ve Gusül

bordomavi61
Merhabalar değerli büyüklerim.
Ben 16 yaşında bir gencim ve ibadet etmek istediğimde şeytanın vesveseleriyle sürekli karşılaşıyorum.
Bugün bildiğiniz gibi cuma. Dün gece cuma namazı için guslettim , sahurda yemeğimi yiyip uyudum. Uyandığımda saat 1di ve 15 dakika gibi bir süre kalmıştı namaza. Rüyalandığımı çok net hatırlıyorum ama çamaşırımda bir ıslaklık yoktu. Gusle vaktim olmadığı için abdest alıp camiye gidecektim. Taharet alırken erkeklik uzvumla peçete arasında çok ince bir sıvı uzadı. O da rüyamda gördüğüm şeyler nedeniyle mezi çıkmıştır diye düşünüp gidip namazımı kıldım. Gusletmem gerekir miydi ? Gerektiği halde almadan camiye gittiysem çok mu günah işledim ?

Okudunuz mu?  Abdest gusülden önce mi sonramı alınır

Bir diğer konu da vesvesem, abdestimi aldığım andan itibaren ‘ abdestim kaçtı ‘ vesvesesi peşimi bırakmıyor. Afedersiniz idrar kaçırdığımı hissediyorum sürekli. Ama bu vesvesenin biraz ilersinde , bazen gerçekten namaz esnasında kaçırdığımı selam verdikten sonra görüyorum, Maliki mezhebinde bu namazı bozmaz, bu kaçan idrar da necaset sayılmazmış. Maliki’yi taklit etmemde bir sakınca var mı ? Öbür türlü en az 2 3 kez tahret alıp 2 3 kez abdest tekrarlıyorum ve çamaşır değiştiriyorum sürekli. Eğer gerçekten kaçırıyorsam , abdestsiz namaz kılmış olurum bu da günah olur mu ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Büyük tuvaletten sonra meni geldi gusül gerekir mi?

arifselim
Selamun aleykum. Rüyasında ihtilam olduğunu kesin bir şekilde bilen erkek meni görmediği sürece cünüp sayılmaz. Bu anlattığın şekilde bir durum için gusle gerek yoktur. Vesvese ayrı bir konudur ve gerçekte idrar kaçırmak ayıdır. Eğer bu vesvese değilse malikiyi taklit edebilirsin. Ama vesvese ise bunu önemsememen gerekir.


bordomavi61
Cevabınız için teşekkür ederim, yalnız ikinci soruma verdiğiniz cevabı tam olarak anlayamadım, sadece abdest kaçırma konusunda maliki mezhebini taklit etmem ‘telfik’ dediğiniz davranışın içine girer mi. Veya taklit ettiğimde artık maliki mezhebine geçmiş mi sayılırım ?


ResûlÖzlemi
Sadece abdest kacirma konusunda maliki mezhebini taklit edemezsin. Cunku senin demek istedigin su oluyor. " Namazi hanefi mezhebine gore kilayim, abdestim kacarsa malikiyi taklit etmis olurum" oluyor boyle olmaz iste. Yani namazı maliki mezhebine gore kilacaksin cunku ya malikiyi taklit edeceksin ve o mezhebin kurallarina gore kilacaksin ya da hanefi mezhebine gore. Ben boyle düşünüyorum. Bu konuda bir arastirma yapayim ve kesin bir bilgi vereyim sana. Benim soyledigim sekilde kilmaya baslama. Cunku yanlis bir hukum vermis olmak istemem. Vebalini alamam.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken ara vermek

Mesela dediginiz abdest kacirmak o maliki mezhebine gore bozmuyor ama hanefi mezhebine gore bozuyor. İste bunlar birbirine zittir.


bordomavi61
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
SelamünAleyküm hocam ben ramazan ayı dolayısıyla saat 5 gibi yattım sabah bir ara kalktim ihtilam olduğumu hatirlamiyorum ancak bir nemlilik hissettiğimi hatirliyorum ama çok az sonra uyumaya devam ettim ikinci sefere kaltığımda lavoboya gittim ve bir ıslaklık ,nemlilik veya kokuya raslamadım idrarımı yaparkende herhangi bir başka sıvıya rastlamadım. Bana bu durumda gusül abdesti farz olur mu ? Bunu oğrenmek istiyorum TEŞEKKÜRLER.

Okudunuz mu?  Bilmeden 1 yıl kadar cünup kalmışım haberim yoktu bunun cezası var mıdır?

arifselim
Aleykum selam. Nemlilik hissetmekle cünüp olunmaz. Ancak meni açık bir şekilde aktığı görülürse o zaman gusül abdesti alınması gerekir.


İsmsz uye
Öncelikle selamun aleykum arkadaşlar bunu yazarken utanıyorum ama yazmak zorundayım arkadaşlar gece yatmadan evvel aklıma kötü şeyler geldi yaklaşık 15 ek kadar düşündükten sonra uyumuşum gece de rüyamda kötü şeyler gördüm ama yüzde bir milyon eninim ruyalanmadim sabah kalktığımda ise kulotumda bir iki damla beyaz bir şey vardı şüphelendim sabah namazını kılmadım kazasına niyetlendim bütün bu olayları bile bile abdest alıp kazasını kıldım.ardına öğlen okundu şimdi öğleyide kılacağım lütfen bir şey söyleyin zaten banyoda zor yapıyorum sıkıntı var banyoda durmadan akıyor lütfen cevap verin

Okudunuz mu?  Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur

arifselim
Kazaya ertelemek için niyet etmek diye bir şey yoktur. Eğer rüyanda hiç bir şey görmemişsen bile uyandığında meni görmüşsen gusül alman gerekir. Meni erkeklerde beyazdır ve yoğun kıvamdadır.


Kayıtsız Üye
Rüyalandığımızda üstümüzdeki kıyafeti yıkadığımızda namaz kılınır mi?


Selam2
Giysiler yıkandıktan sonra elbette namaz kılınabilir. Ne sakıncası var ki.


Kayıtsız Üye
Rüyamda rüyalanma gördüm ama bir rahatlama olmadı sadece gördüm sabah uyandığımda beyaz sivi vardi acaba gusül almam gerekir mi belkide rüyanın etkisiyle çıkmis bir sividir? Çünkü genelde uyanıyorum böyle rüyalar öncesi 1 2 dk ama bu sefer olmadibu arada 18 yaşımda bir kızım.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum
Ben vesvesemi yavaş yavaş yenmeyi başarıyorum fakat bir sormak istedim. Ben geceleri sapık rüyalar gördüğümde kalktığım zaman bir yapışkanlık olmuyor beyaz don giyiyorum ve kesin meni geldi diye vesveseye düşüyorum. Yani sapık rüya derken de cinsel ilişkiye falan girmiyorum sadece karşı cinsle ilgili ve ben meninin gelip gelmediğini nasıl anlıcam
Saolun

Okudunuz mu?  İşedikten sonra banyo yapıp menisi veya akıntısı gelen namaz için ne yapmalı

arifselim
Aleykum selam. Meni çıkarsa kesin bir şekilde belli olur. Boş yere vesvese etme. Çünkü meni çıktımı azcık çıkmaz. Mutlaka belli olur ve görünür. Zaten bir kere meniyi görmüş olan birisi artık karıştırması mümkün değildir.


Kayıtsız Üye
S.a yatarken az bir şehvetlenme hissediyorum ama gördüğüm rüyada şehvetlenme yok ve her uyandığımda donuma bakıyorum ama bir şey yok kalıplaşmış lekeler misal ve eksi bir koku aliyorum normalde sertçe gelir meni ard arda darbelermis gibi diye biliyorum fakat bilmiyorum.


user1453
Konuyu forumda araştırdım benimki gibi başka konu bulamadığım için konuyu açıyorum.
Öncelikle durumu mu tam olarak anlayabilmeniz için kendimden biraz bahsedeyim. 10 yaşımdan beri namazlarımı kılıyorum ve ibadetlerimi yapıyorum. Şuan 27 yaşındayım. Evlenmek henüz nasip olmadı. 5-6 aydır Risale-i Nur okumaya başladım ve 2 aydır da risale ve din dersleri veren bir yere gidiyorum. Bu 2 ay içerisinde kendime daha fazla dikkat etmeye başladım günahlardan uzaklaşıyorum. Mesela dışarıdayken yere bakarak yürüyorum namahremleri görmemek için, televizyon izlemeyi bıraktım, hiçbir sosyal medyayı kullanmıyorum. İnternetede işim dışında girmiyorum. Girdiğim yerler belli zaten. Namazlarımı daha düzgün kılıyorum, sürekli dini bilgilerimi geliştiriyorum. İşte kendimde bu düzeltmeleri yapmaya başladığımdan beri sürekli rüyalanıyorum. Hergün gusül abdesti alıyorum neredeyse. Bazı günler tam rüyadayken uyanıyorum, uykularımda hep bozuldu. Bu konuyu çok araştırdım. Akşam yemek yiyip yatmıyorum. 7 ayetel kürsi felak nasları senelerdir okuyorum zaten. Bunun nedeni kendimi düzeltmeye çalıştığım için şeytan benimle daha fazlamı uğraşıyor

Okudunuz mu?  Çıplak kalmak abdesti bozarmı

ibrahimgundou
Ben 15 yaşındayım rüyalanma olduğu zaman zaten ben 6:15 gibi kalkıyor okula gitmek için 6:55 gibi çıkıyorum. Gusle vaktim olmuyor. Sabah ve öğle namazlarını da bu sebepten kullanıyorum. Bunun br yolu var.midir. Bu kadar uzun cünüp kalmak istemiyorum


arifselim
Bu bir mazeret değildir. Gusül almak için uzun bir süreye gerek yoktur. En fazla 10 dakikada bile gusül alınabilir. Cünüp olarak çıkmak ve bir namaz vaktini geçirecek kadar cünüp kalmak haramdır günahtır.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken birinin görmesi gusülü bozarmı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm benim sorunum çok farklı ben rüyamda ihtilam oluyorum ama rüyam da ihtilam olduğumu görmüyorum onun yerine afedersiniz kadın görüyorum ve zevk alıyorum uyanıyorum sonra iç çamaşırıma bakıyorum bir ıslaklık yok hatta kup kuru gusül abdestime bir sorunu olurmu ? Buraya yazıyorum ama büyük ihtimal vesvese hiç şüphem yok aslında ama sizden de bunu okumak istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun .

Okudunuz mu?  Kıbleye dönünce gusül kabul olurmu

Tohat
Ve aleyküm selam. Eğer çamaşırında yaşlık yoksa gusletmen gerekmez. Rüyanda ihtilam olman da bunu değiştirmez. Guslü gerektiren durum ıslaklığın türüdür.


Beyza52298
Selamın Aleyküm.
Ben bir kızım ve bir sorum var,şimdi ben bazen sabahları kalkıyorum bir şey olmuyor ama sonra öğlene veya akşama doğru aklıma herhangi bir cinsel his yaşadığım geliyor ama rüyamdamı gerçektemi anlayamıyorum sadece aklıma geliyor şöyle bir şey yaşadın diye.Bu durumlarda aklıma geldiği zaman gidip gusül alıyorum ama yarın misafirliğe gideceğiz ve gitmeden gusül almayı düşünüyorum (sonradan his yaşadığım aklıma gelmesi ihtimali için.Şimdi benim sorum şu sabah gusül alsam sonra öğlene akşama doğru falan his yaşadığım aklıma gelirse tekrar gusül almam gerekirmi?
Umarım cevaplanır benim için önemli bir konu.

Okudunuz mu?  Şeytana uyup bir video izledim,bu durumda gusül abdestim bozulmuş olabilir mi ?

Ensar
Sevgili kardeşim düşünceler veya hislerden dolayı gusül almanıza hiç gerek yoktur, kendinizi bu gibi sorunların altına sokmayın. Sizdeki vesvese ve söylentilere fazla kulak asmadan hayatınızı devam ettirin. Bu gibi hislerden dolayı gusül almanıza gerek yoktur.


rüyalanmak gusül gerektirirmi, gece rüyalanmak gusül gerektirirmi, ruyalanma

Bu kategoride yer alan Cenabet Kalmak Günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyalanma ve Gusül Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.