Anasayfa
14 Aralık 2021, 17:29
sizden3
Abone

Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum…)

Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum…)

overlord
Selamun aleyküm kardeşlerim,

Yaklaşık 2 sene önce ufak ufak başlayan vesveseyi geçen sene büyük oranda yener gibi oldum. Önceleri sadece gusulde sorun oluyordu, 10-15 kez alıyordum, sonra da abdestsiz hissediyordum. Şimdiyse temizlik sorununa dönüştü arkadaşlar. Avret yerime dokunamıyorum. Cenabet veya mezi geldiğinde giydiğim ama necasetsiz kıyafetlerden tiksiniyorum. Hadi bunu da geçtim, gusulde vesvese tekrar başladı. Sanki burnuma su girmiyor, 3 kere su vermeyi unutuyorum. Geçen gün gusül aldım, banyodan çıkıyordum ki mezi geldi. Elime bulaştı, suya tuttum. Normalde her zaman sabunla yıkarım. Sonra o elle dolaştım, telefonu filan tuttum. Yine dayanamadım, ağlayarak her yeri sildim. Bugünse 3 kez yıkandım…Son defa yıkandığımda yaklaşık 5 kere guslettim ve hala 3 kere su verip vermediğimden emin değilim. Hadi onu da geçtim, temizlik amacıyla avret yerimi ovuşturmuştum. Elbette mezi veya meni yoktu bu sefer, ancak abdestimin geçerli olup olmadığından emin olamadığım için dokunduğum yerlerin pisliğinden korkuyorum. Arkadaşlar, yaklaşık 3 haftadır yaşayamıyorum. Su parası 100 lira filan gelecek. Emeklerimize yazık. Dayanamıyorum…

Okudunuz mu?  Milli piyangodan çıkan parayla ev alabilir miyim?

Sizden ricam, lütfen her yerde paylaşılan 500 satırlık yorumlar yazmayın. Çünkü bu yazdığımın cevabı çoğunda yok. Bana şunu deyin: Hz. Muhammed sabunsuz gusül alır mıydı? Guslüm sahih mi? İçimi nasıl rahat ettirebilirim? Lütfen yardımcı olun kardeşlerim. Yoksa fazla dayanamayacağım…


Cevap: Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum…)

ResûlÖzlemi
Aleykum selam ve rahmetullah.

Okudunuz mu?  Herhangi bir hastalıktan ölen herkes şehitmi?

Kardesim senin sorunun en ufak vesveseleri bile; kâle alarak buyutmuste buyutmussun. Seytan seninle çok oynuyor anlasilan. 5 kez gusleden bir kiside asiri derecede vesveseye kapilmak vardir.

Vücutta oluşan yağ ve normal vücut kirleri
gusle mani değildir. Kulak içi ve saç
diplerinin yağlanması durumunda buraları
sabunla yıkamak şart değildir.

Sabunsuz su ile
yıkanan bir organda hâlâ kirin izine
rastlanıyorsa, bu guslün yerine gelmesine engel
sayılmamıştır. Çünkü su deriye nüfuz etmiştir.
Ancak sünnete uygun olanı, bu tür kirleri
iyice yıkadıktan sonra gusletmektir.

Sabunsuz gusül abdesti alinanilir. İcin rahat olsun vesveseye kapilma.

Ama bazi durumlar vardir ki onlar giderilmeden gusül sahih olmaz. İstersen onlari da paylasabilirim.

Okudunuz mu?  Kertenkele ile ilgili hadisler

Cevap: Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum…)

sessizlik2500
seni anlıyorum anlamaya çalışıyorum bende de çok vesvese var balşlayalı aylar oldu İnşaAllah en kısa zamanda atlatırız bu sorunun cevabını ben de öğrenmek istiyorum bir hocaya sorabilirmiyim bunu. ama sana tavsiyem dindar psikolağa git kardeşim çünkü obsessif kompulsif bozukluk(okb) denilen hastalık olabilir takıntı hastalığı değişik türleri var işte temizlik takıntısı simetri takıntısı vs. ama Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam sabunsuz gusül alırmıydı ben deçok öğrenmek istiyorum bu arada terden dolayı oluşan kirler gusle mani değil bunlar vücuttan sayılmıştır gusln yerine gelmesine engel kabul edilmemiştir dışarıdan yapışmayan vücudunun kendi ürettiği kirlerden bahsediyorum.yanlış bir şey söylediysem hakkınızı helal edin siz yine bir araştırma yapın sorulaRlaİslamiyet.com’a danışabilirsiniz(arkadaşlar reklam falan yapmıyorum lütfen bu sefer yine banlamayın kaçtır banlanıyorum hakkınızı helal edin)

Okudunuz mu?  Rabbimiz, cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil

Cevap: Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum…)

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum arkadaşlar gusül abdesti alirken vesvese etmemebin yolunu buldunuz mu


yasemin
bulduk !!!! 😀 Bildiğin öğrendiğin kadarıyla yap , sağdan soldan gelen seslere özelliklede acaba ile başlayan cümleleri hiç duyma ve umursama , Rabbim en iyisi bilendir kabul edicidir de , üzerinde durma


Seyfullah
Arkadaslar farz namazlarindan sonra insirah suresini 10 ar defa okumanizi tavsiye ederim her derde deva diye bilirim Saygilarimla birde lütfen az yemek yemeye özen gösterin karni dolu olan hiç bir ibadetini husu içinde yapamiyor saygilarimla Tövbekar

Okudunuz mu?  Saç açık dışarı çıkmak abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Bendede ayni sikinti vardi ama su bilinmelidirki bu bir hastalik OKB yapilcak en iyi sey derhal doktora gidip ilac tedavisine başlamak yoksa hayat git gide yasanmaz.olur arkadaşlarınızı kaybedersiniz .


umutlucan
vesvese şeytandandır şüphe üzerine başlar daha sonra takıntılı hale getirir. Kimine kafayı dahi yedirir.
Vesveseden kurtulmak için
şu dua yı yapınız
ALLAH ın izniyle kurtulursunuz.
ALLAH ım şeytanın vesvesesinden ve yanımda bulunmalarından sana sığınırım .


Şema
sabunsuz gusül olur mu

Evet sabunsuz yıkamak caizdir


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,

Okudunuz mu?  Rüyalandıktan sonra biraz yürümeden veya uyumadan gusül almak hakkında

Kardeşim, Maide suresi, 6.ayeti öğrenene kadar, ben de aynı sıkıntıyı yıllarca, ağır şekilde çektim. Kullar üzerindeki tek yargı sahibi olan Allah’ın sözüne güven, bununla yetin, daha da detaya girme. İnşAllah sana da şifa olur.

"Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz, iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah, size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat O, sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz." (Maide suresi, 6.ayet)

Okudunuz mu?  Şafi Ve Hanefi Mezhebi Arasındaki Fark

Allah’ın sözüne güvenip ona göre hareket edin. Bunun dışındaki detaylara girip gerisini düşünmeyin. İnşAllah kısa sürede size de şifa olur.

Bakın ayette, abdesti farzları ile detaylıca tarif etmesine rağmen cünüp iseniz güzelce yıkanıp temizlenin diyor. Devamında da Allah size güçlük çıkarmak istemez deniyor. Sabun kullan, kullanma demiyor. Böyle bir durum olduğunda, Allah’a sığınıp gir, güzelce banyonu yap, yıkanırken ağzını burnunu da çalkala bir kere, gerisini düşünme. Gusülden önce namaz abdesti almak şart değil. Namaz kılacaksan, banyodan çıkınca gidip lavaboda abdestini alırsın, daha rahat edersin. Ayrıca ağzına burnuna suyu 3 kez çektim mi diye takılma. 3 kez yapmak sünnettir yani farz, yani şart değildir. 1 kez bile yapsan yeter. Ayrıca ayette bu detaya da girilmemiş. Sen yıkanırken yine de bir kez olsun su çek ağzına ve burnuna, daha da düşünme.

Okudunuz mu?  Annem mi suçlu ben mi hatalıyım bir fikir verebilir misiniz?

Allah’ın sözüne güven, gerisine takılma, inşAllah sana da şifa olur kardeşim.

Selamlar…


Kayıtsız Üye
Benim için çözüm, Allah’ın ayetine yani sözüne güvenip gerisini düşünmemek oldu. İnşAllah sizlere de şifa olur.

(Maide suresi, 6.ayet)

Bakın, ayette gusül basit anlatılmış diye düşünmeyin, çünkü, abdest için detay verilmiş. Allah’ın sözüne güvenip uyun, gerisini düşünmeyin.
Ayette de diyor, Allah size güçlük çıkarmak istemez diye.

Okudunuz mu?  Jiletle tıraş haram(mı)dır?

Şimdi, mezheplere göre, ağız, burun vücudun içi, dışı sayılır gibi farklı detaylar var. Çok girmeyin detaya, yıkanırken ağzınıza, burnunuza da bir kez olsun su çekin, sabunla ya da sabunsuz, nasıl rahat ederseniz, normal banyo yapar gibi güzelce yıkanıp çıkın. İğne ucu gibi vesvese uyandıran detaylara takılmayın. Bu söz bazı insanlarda farklı algılanıp sorun yaratmazken ince düşünen insanlarda gereksiz detaya girmeye sebep olup ağır vesveseye yok açabiliyor.
Top oynadınız, askerde yerde süründünüz, üstünüz toz toprak, girin banyoya güzelce yıkanın dendi, vesvese eder misiniz? Hayır. Ayette de güzelce yıkanın diyor Allah. Allah’ın sözüne itimat edin, Allah’a sığının, gerisini düşünmeyin. Bu ayeti öğrenene kadar yıllarca çektim aynı sıkıntıları ağır şekilde. Hiçbir hoca, kitap ta fayda olmadı Allah’ın sözünden başka. Bunu, aynı derecede bu sıkıntıyı çekmeyen bilemez. Ayet gayet açık. İnşAllah size de şifa olur. Allah cümlemize şifa versin inşAllah.
Selamlar…

Okudunuz mu?  İstek dışı ihtilam olmak

sabunsuz gusül olur mu, sabunsuz gusül alinir mi, takıntı hastalığı olanlar gusül abdesti nasıl alir

Bu kategoride yer alan Vesvese (temizlik) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum…) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.