Anasayfa
12 Haziran 2022, 6:40
itikad
Yönetici

Kadere isyan

Kadere isyan

Reiss
kadere isyan eden biri küfre girer mi ?


Cevap: Kadere isyan

Kırlangıç.
Kadere isyan en büyük suçlardan biridir kardeşim.Tevbe etmesi durumunda tabi ki Allah çok bağışlayıcıdır ama tevbe etmeden o suç üzerinde ölmesi çok büyük bir felaket olur o yüzden tevbeyi bir an bile geciktirmemek lazım. Bu konuda bir kudsi hadis mevcut. Rabbimiz buyuruyor ki… Benim kaderime razı olmayan kendine Benden başka Rabb arasın!

Okudunuz mu?  El Kahhar ne anlama gelir?

İnanan insan için bundan büyük tehdit olabilir mi? İyi düşünün kardeşim.Mevla neylerse güzel eyler, isyana lüzum yoktur.Eğer hala mutmain olmadıysanız daha ayrıntılı şekilde konuşabiliriz bu konuyu.


Cevap: Kadere isyan

gimsangoksel
Bence bu konuyu ele almadan evvel yaratılma konusunu iyi anlamak lazımdır.Allah bizi neden yarattı niçin insan eyledi.Bu konunun cevabı tam anlamıyla beynimize kazınır ruhumuza işlenirse işte o vakit kader konusu bir şekliyle ele alınıp insanın kabullenme mevzusu içine girebilir.Aksi bir durum yani işin ortasından düşünülüp ele alındığında kader bize kederli bir ceza veya sonuç gibi gelir ki işin aslı bu tehlikelidir.Benzetmede hata olmasın;Siz mahkumsunuz ve ceza için kapatılmışsınız.Burada artık hür değilsiniz özgürlüğünüz kısıtlı.Yemeğiniz suyunuz yatağınız her şeyinin kontrol altında işte burada siz ben bunu istemem,yemem,içmem vs deseniz faydalı olur mu? Dediğim gibi benzetme yönüyle bağlantılı olmasa da kader Allah’ın hakkımızda verdiği bir değer kavramıdır,ama bizim adımıza olumsuzluk için değil bilakis faydamız içindir tabi uyarsak…

Okudunuz mu?  Cennetin anahtarı: Kelime-i Tevhid

Cevap: Kadere isyan

perlam
kaderimize razı olmak lazım..rıza makamına gelmek buyuk lütüf.


Kadere isyan, kadere isyan etmek

Bu kategoride yer alan Meleklere İmanın İnsan Hayatına Verdiği Faydalar Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadere isyan Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.